Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

TAICA LAZAR, CONTRACT CU JUDECATORII - Adevarata crima in justitie: Augustin Lazar a semnat contract cu judecatorii Curtii de Apel Alba Iulia. Iata protocolul care a creat o uriasa discriminare intre avocati si procurori, acuzarea primind acces total la dosarele instantei. Cum isi permit procurorii si judecatorii sa incheie contracte intre ei, indiferent de obiect? (Document)

Joi, 20 decembrie 2018 18:05 | Scris de Valentin BUSUIOC | pdf | print | email

Procurorul General Augustin Lazar (foto 1) nu inceteaza sa ofere motive de oripilare a opiniei publice. Dupa ce si-a facut o a doua natura din apararea abuzurilor si a unor figuri cu reputatia facuta franjuri (precum Laura Kovesi), acum Lazar isi da din nou masura caracterului, mergand sa fie judecat chiar de catre o instanta cu care el, cu mana lui, a semnat un protocol scandalos in 2015, pe vremea cand conducea Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia. Este vorba despre un protocol de colaborare dintre Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia si Curtea de Apel Alba Iulia. Documentul a fost prezentat in exclusivitate de jurnalistul Mihai Gadea la emisiunea Sinteza Zile de la Antena 3, si, din informatiile existente, acesta continua sa se afle in vigoare.


Concret, in data de 15 iulie 2015, Curtea de Apel alba Iulia si Parchetul Curtii de Apel Alba-Iulia au incheiat "Protocolul de cooperare" inregistrat la instanta cu numarul 3312/2015, iar la parchet cu numarul 5668/I/P/2015. Protocolul a fost semnat pentru Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia de Augustin Lazar, iar pentru Curtea de Apel Alba Iulia de presedinta instantei de la acea vreme, judecatoarea Alexandra Iuliana Pastiu (foto 2).

Conform documentului, Curtea de Apel Alba-Iulia se obliga sa le asigure procurorilor din Parchetul Curtii de Apel Alba-Iulia accesul prin ECRIS la fise de sedinta si la documente din dosare, precum si sa respecte prevederile articolelor 19 si 20 din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. La randul lui, parchetul se obliga sa transmita curtii de apel, in format electronic si dupa sesizarea primita de la aceasta, la diverse tipuri de documente cu care instanta a fost sesizata, precum si sa respecte articolele 19 si 20 din Legea nr. 677/2001. Asa cum puteti citi mai jos, partile exclud de la transmitere documentele care contin informatii clasificate.

Iata ce stipuleaza cele doua articole din Legea 677/2001 invocate in protocol:

Capitolul V Confidentialitatea si securitatea prelucrarilor

Confidentialitatea prelucrarilor

Articolul 19

Orice persoana care actioneaza sub autoritatea operatorului sau a persoanei imputernicite, inclusiv persoana imputernicita, care are acces la date cu caracter personal, nu poate sa le prelucreze decat pe baza instructiunilor operatorului, cu exceptia cazului in care actioneaza in temeiul unei obligatii legale.

Securitatea prelucrarilor

Articolul 20

(1) Operatorul este obligat sa aplice masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, in special daca prelucrarea respectiva comporta transmisii de date in cadrul unei retele, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala.

(2) Aceste masuri trebuie sa asigure, potrivit stadiului tehnicii utilizate in procesul de prelucrare si de costuri, un nivel de securitate adecvat in ceea ce priveste riscurile pe care le reprezinta prelucrarea, precum si in ceea ce priveste natura datelor care trebuie protejate. Cerintele minime de securitate vor fi elaborate de autoritatea de supraveghere si vor fi actualizate periodic, corespunzator progresului tehnic si experientei acumulate.

(3) Operatorul, atunci cand desemneaza o persoana imputernicita, este obligat sa aleaga o persoana care prezinta suficiente garantii in ceea ce priveste masurile de securitate tehnica si organizatorice cu privire la prelucrarile ce vor fi efectuate, precum si sa vegheze la respectarea acestor masuri de catre persoana desemnata.

(4) Autoritatea de supraveghere poate decide, in cazuri individuale, asupra obligarii operatorului la adoptarea unor masuri suplimentare de securitate, cu exceptia celor care privesc garantarea securitatii serviciilor de telecomunicatii.

(5) Efectuarea prelucrarilor prin persoane imputernicite trebuie sa se desfasoare in baza unui contract incheiat in forma scrisa, care va cuprinde in mod obligatoriu:

a) obligatia persoanei imputernicite de a actiona doar in baza instructiunilor primite de la operator;

b) faptul ca indeplinirea obligatiilor prevazute la alin. (1) revine si persoanei imputernicite”.

De departe cea mai revoltatoare prevedere a protocolului este cea potrivit careia Curtea de Apel Alba-Iulia “se obliga sa asigure procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia accesul, prin aplicatia ECRIS, la fisa dosarelor, la listele de sedinta si la documentele din dosarele inregistrate pe rolul Sectiei penale a instantei”.

Principiul egalitatii de arme, calcat in picioare

Astfel, vedem cum justitiabilii si avocatii acestora au devenit net dezavantajati. Practic, tandemul Lazar-Pastiu a calcat in picioare principiul egalitatii de arme. Iar asta in conditiile in care doar acuzarea avea protocol cu judecatorii, nu si partile din dosar si avocatii acestora. Cu alte cuvinte, procurorii aveau acces la documentele din cauzele aflate pe rolul instantei, inclusiv la cele depuse de parti si avocati, venind la termenul de judecata gata pregatiti sa contracareze strategia apararii. In schimb, inculpatii spre exemplu si avocatii lor luau la cuostinta de cereri sau documente depuse de parchet abia in ziua termenului.

Crancen este si faptul ca acum tot Curtea de Apel Alba-Iulia trebuie sa solutioneze dosarul nr. 580/57/2018, unde Lazarica a contestat, in contencios administrativ, procedura de revocare a sa, declansata de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader (click aici si aici pentru a citi). Altfel spus, Augustin Lazar isi cauta dreptatea la o instanta cu care a semnat deja o intelegere. Despre ce justitie mai poate fi vorba?

Iata cele mai importante prevederi ale protocolului (vezi facsimil):

Curtea de Apel Alba-Iulia se obliga sa asigure procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia accesul, prin aplicatia ECRIS, la fisa dosarelor, la listele de sedinta si la documentele din dosarele inregistrate pe rolul Sectiei penale a instantei.

Prin documente in dosar se inteleg toate documentele generate in aplicatia ECRIS: incheieri de sedinta, hotarari de dezinvestire (sentinte, decizii), acte de procedura, declaratii de inculpat / parte vatamata / martor, precum si documente scanate (cereri de sesizare a instantei, rechizitorii, plangeri, contestatii, cereri de sesizare a instantei in caile de atac, memorii, note scrise), acte realizate in cursul urmaririi penale si transmise de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia (…).

Sunt excluse de la vizualizare documentele din dosare care au caracter confidential (sesizari privind supravegherea tehnica si a celor privind retinerea, predarea si perchezitionarea trimiterilor postale, sesizari pentru efectuarea perchezitiilor in cursul urmaririi penale, sesizari privind obtinerea datelor generate sau prelucrate de catre furnizorii de retele publice de comunicatii electronice ori furnizori de servicii de comunicatii electronice destinate publicului, altele decat continutul comunicatiilor si retinute de catre acestia), precum si documentele care constituie informatii clasificate, conform prevederilor Legii nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate si ale art. 6 si 7 din HCSM nr. 140/2014.

Accesul se va realiza prin furnizarea unui nume de utilizator si a unei parole, care vor conferi exclusiv drepturi de vizualizare si tiparire a documentelor din aplicatia ECRIS, fara posibilitatea de a putea modifica datele inregistrate. Vor fi tiparite doar documentele finale inchise”.


Sursa foto Pastiu: Alba24.ro

Accesari:6545

Comentarii

# Raul date 20 decembrie 2018 18:17 +9

Asemenea contract exista si intre ICCJ, pe de o parte si PICCJ, DNA si DIICOT de celalta parte, atat in civil, cat si in penal.

# DODI date 20 decembrie 2018 19:33 +11

Tractoristul tot el este și când își vopesște părul și când se unge cu motorină. Doar nulitățile și ratații porfesionali își ascund incompetența după hârtii. Este și motivul pentru care tractoristul umblă cu cioara vopsită și în fieful PDL numit Alba Iulia. Aceste nulități au ajunsă să terfelească chiar și importanța istorică a acestui municipiu. Mai trebuia să atârne felinarul roșu pentru a se ști că în acest municipiu justiția este o prostituată oarbă și surdă.

# avocat traditional date 20 decembrie 2018 18:50 +10

Poate cineva sa ne spuna de unde a aparut aceasta moda a protocoalelor?Cine a inventat-o,cine a impus-o,de ce se folosesc protocoalele,cui ii profita aceasta situatie etc.PS Procurorii primesc la birou ,gratis,tot ce vor sa afle din dosare dar avocatii trebuie sa fac cerere ,sa plateasca o taxa de timbru sau o taxa de copiere.Oare de ce? PS2 In alte state fiecare act de la dosar este comunicat obligatoriu si avocaatului.La noi nu se poate sau nu exista interes? Sau exista un anume interes?

# santinela date 21 decembrie 2018 07:53 +2

Aceste protocoale,continutul lor ,cu mici modificati de titulatura,sint copii-pest dupa cele de pe vremea lui Ceausescu. Erau la fel intre securitate,militie pe de o parte si toate celelalte organe ale statului.Pina si cu scolile,spitalele erau astfel de documente.Nimic nou sub soare !

# un mizantrop date 20 decembrie 2018 21:11 +5

Un nou "document" dupa chipul si asemanarea autorilor, adica hidos...Cate astfel de insailari cu pretentii de acte oficiale mai trebuie sa vedem, ca sa admitem, in sfarsit, ca Romania a fost impartita pe cumetrii si legea a fost inlocuita cu "chitante de mana" intre parti?! De fapt, protocoalele nu fac decat sa acopere si sa oficializeze practici cutumale vechi de ani si pentru ca nimeni n-a avut curaj sa refuze SRI-ul sau DNA-ul, adevarati zbiri ai democratiei noastre bolande, s-a inventat protocolul, ca sa se "scoata" si prapaditul de sef al unei institutii cazuta prada pofticioaselor insailari cu pretentii de "inalti functionari ai statului" binomial. Eu tot astept comducatorii de institutii, sau magistratii care sa fi refuzat prestarea de servicii (!) serviciilor, pentru ca nu se poate ca toti, absolut toti sa fi acceptat incalcarea legii, sau sa fi fost atat de prosti incat sa nu priceapa la ce sunt parte...altfel, ar cam trebui anchetati toti sefii traitori sub protocoale

# Crin Nicu Bologa ..apoape magistrat date 20 decembrie 2018 21:45 +2

Mutat disciplinar de la DNA la un parchet ordinar. Coleg de grupa cu Laura Kodrutza Chioveshi in fakulta. Si cu Poc. Pardon Boc. Mutat disciplinar in perioada cand era mare scandal la Cluj cu vandut informatii din dosare penale. PS. Omul nici tractorist loazãr nu e ca si-a taiat un deget cu ocazia primului arat. El este eminentza cenusie din spatele Kodrutzei. Lazar este un om bun. La toate.

# golan date 20 decembrie 2018 22:43 +5

Mare banditism mai e si asta cu Contracte de cooperare intre judecatori si procurori.Va povestesc ca in dictatura comunista am avut calitatea de invinuit intr-un dosar de furt din avutul obstesc,dar procurorul de caz m-a scos de sub invinuire,din lipsa de probe,cu toate ca, vorba l'u Danilet stiam ca sant vinovat.Insa daca ar fi existat si atunci astfel de protocoale de supunere a judecatoriei fata de procurori,ma ingrozesc la ce fel de judecata puteam sa am parte in instanta, in caz ca ajungeam acolo.Cred ca juristii romanesti trebuie sa actioneze neaparat pentru anularea si denuntarea acestor protocoale ilegale,ce probabil sant in vigoare in toata tara,la fel ca cele cu SRI,altfel garantii de judecata dreapta neexistand,tarisoara ramanand neabatut,vorba l'u Base,stat mafiot(securist).

# Sisu date 20 decembrie 2018 22:59 +2

Nu va mirati prea tare!Asa e pe la toate curtile de apel din tara!Ia de verificati de exemplu la Galati!

# Pintea date 20 decembrie 2018 23:17 +1

Decrepitul asta veros si-a asigurat complici la toate instantele pentru a-i acoperi faradelegile! Ce terfelire a justitiei! Pe asta il apara Johannis, calcand in picioare Constitutia? Vai de ei, sant lipsiti complet de simtul ridicolului! Si de orice moralitate!

# maria date 21 decembrie 2018 05:29 +2

Trebuie neaparat un articol de lege prin care represiunea nedreapta si faradelegile comise de magistrati sa nu se prescrie.Pe modelul Visinescu,niciodata nu e tarziu sa fie trasi la raspundere,desigur cei care au gresit si au incalcat legile.

# SPARTAKUS date 21 decembrie 2018 12:34 +4

Este cat se poate de limpede,acest AUGUSTIN LAZAR.nu mai are ce cauta in fuctia de procuror general si nici in justitie,daca avem in atentie trecutul acestuia absolut dubios!!!!

# Ce mai cauta farsorul asta in justitie ? date 21 decembrie 2018 15:52 +5

Minimum 10 ani de puscarie pentru Lazar !

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER