Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

TARICEANU TAIE IN CARNE VIE - “Responsabilii pentru abuzurile din ultimii 10 ani sunt Traian Basescu si Klaus Iohannis, impreuna cu cozile lor de topor, care se numesc Kovesi si Coldea... Ce a fost in mintea SRI si DNA ca sa ne transforme pe toti in tinte si sa ne vaneze, in loc sa ii vaneze pe adevaratii dusmani ai Romaniei? Cum se explica faptul ca Kovesi a devenit mai importanta decat Constitutia?”

Duminică, 10 iunie 2018 02:03 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a rostit un discurs incendiar la mitingul PSD din seara zilei de 9 iunie 2018 in care i-a nominalizat direct ca responsabili ai abuzurilor din ultimii 10 ani din Romania pe: Traian Basescu, Klaus Iohannis, Florian Coldea si Laura Kovesi. Tariceanu a condamnat faptul ca SRI si DNA au procedat la o vanatoare deliberata de politicieni si oameni de afaceri, instaurand teroarea si punand in pericol democratia si drepturile omului.


Publicam in continuare, discursul integral al presedintelui ALDE Calin Popescu-Tariceanu.

Dragi romani, astazi este pentru mine o dupa-amiaza foarte frumoasa, este frumoasa pentru ca simt ca adie vant de libertate. Sunt mandru de voi si sunt mandru de Romania. Vreau sa va spun ca acum cateva zile, baiatul meu mijlociu, Mihai, m-a intrebat de ce organizam acest miting si nu am avut prezenta de spirit sa-i raspund asa cum ar trebui, simplu de tot. Mihai draga, facem acest miting pentru ca tu cand vei fi ca noi sa poti sa faci miting la fel, pentru libertate.

Am venit azi la miting sa ma intalnesc cu cei care cred ca Romania trebuie sa ramana libera, democratica si independenta, cu cei care cred ca Romania este o tara suverana, ca romanii merita sa traiasca liberi, cu drepturile si libertatile protejate, fara sa fie batjocoriti cand supara un procuror sau un potentat al zilei.
Am venit azi la miting pentru a striga ca judecatorii trebuie lasati sa hotarasca liber, fara protocoale si intelegeri secrete!

Cine va intreaba de ce sunteti aici, spuneti-le ca ati venit pentru ca cu totii am gresit crezand ca dupa 1989 ne-am castigat definitiv dreptul la democratie si libertate!
Spuneti-le ca nu v-am indemnat nici eu, nici Liviu, spuneti-le ca nu va e frica sa recunoasteti ca democratia nu supravietuieste singura! Ea trebuie ajutata, trebuie incurajata si trebuie aparata!

Dar astazi vedem ca visul Romaniei de libertate inca nu s-a indeplinit pe deplin. Traim, din pacate, dupa cum stiti intr-o democratie controlata de peste 10 ani si cu precadere dupa ultimele alegeri prezidentiale din 2014 ne luptam cu un fenomen care ameninta democratia noastra, care ameninta libertatea noastra si independenta noastra si acesta este statul paralel omniprezent in politica, in economie, in mass – media si in justitie.

Astazi, constat ca, dupa 1989, sperantele noastre, ca democratia s-a instalat definit in Romania, nu sunt indeplinite si noi trebuie sa continuam sa luptam pana cand forta sanatoasa a institutiilor democratice, legitime, alese de voi, acesti cetateni ai Romaniei, vor invinge fortele bolnave, fortele oculte, fortele intunericului care au pus mana pe aceasta tara.

Trebuie sa ne luam libertatea inapoi!

Vrem democratie adevarata! Iar o democratie adevarata inseamna o justitie independenta si corecta. O democratie adevarata inseamna separatia puterilor in stat.
O democratie adevarata inseamna respectarea rezultatului alegerilor libere, respectul pentru drepturile si libertatile individuale si faptul ca suntem cu totii egali in fata legii. Nimeni nu este mai presus de lege, daca vrem sa spunem ca traim intr-o tara in care prevaleaza domnia legii!

Daca aceste lucruri nu sunt respectate, atunci mai este foarte putin pana cand ajungem in mod oficial sa proclamam statul paralel, in statul politico-mafiot!
Asadar, stimati cetateni, vreti sa traiti din nou intr-un stat politienesc, unde unul din trei romani sunt supravegheati? Pentru ca nu pot coexista si un stat paralel si un stat democratic. Trebuie sa luptam in continuare pentru democratie si statul paralel este cel mai mare dusman al nostru. Iar daca vom accepta in continuare sa finantam acest mecanism bolnav, atunci sa nu ne mire ca nu sunt bani pentru educatie si bani pentru sanatate.

Am sa va mai intreb ceva. Sunteti cumva dusmanii Romaniei? Sunteti cumva o amenintare pentru Romania?

Atunci explicati-mi ce a fost in mintea SRI si DNA ca sa ne transforme pe toti in tinte si sa ne vaneze, in loc sa ii vaneze pe adevaratii dusmani ai Romaniei? Cum se explica faptul ca Kovesi a devenit mai importanta decat Constitutia, decat dreptul nostru la un proces echitabil si corect, dreptul nostru pentru respectarea libertatilor individuale si pentru prezumtia de nevinovatie?

Sunt convins ca nu veti accepta dupa 25 de ani sa spunem ca securitatea cea atat de temuta in comunism nu a murit, ci doar s-a tranformat! Ea vrea sa fie din nou la putere, mai perfida si mai periculoasa decat a fost.

Acum evident ca nu mai are in spate tancurile sovietice, dar s-a insinuat „pas cu pas”, stim bine sistemul „pas cu pas” ne asculta telefoanele, ne urmareste si cand ne impotrivim face tot ce se poate sa ne bage la puscarie!

Dupa 2008, pana in ziua de astazi, mii de romani au cazut nevinovati, victime ale noii securitati! Am sa va mai spun ceva. Se spune ca democratia este orfana! Ei bine, la noi noua securitate are in schimb, ambii parinti… Ambii parinti ii cunoasteti: unul se numeste Traian Basescu si celalalt Klaus Iohannis. Traian Basescu a creat noua securitate si Klaus Iohannis o foloseste impotriva oponentilor politici.

Responsabilii pentru abuzurile din ultimii 10 ani sunt Traian Basescu si Klaus Iohannis, impreuna cu cozile lor de topor, care se numesc Kovesi si Coldea.

Sunt convins insa ca nu va veti lasa intimidati si nu ne vom lasa intimidati. Va promit ca ascultarile telefoanelor vor inceta, interventiile nelegale in politica si economie vor inceta de asemenea. Si aceasta va fi responsabilitatea institutiei supreme a democratiei, adica a Parlamentului.

Vreau sa va transmit un mesaj. Eu nu vreau razbunare si sunt convins ca nici dumneavoastra nu vreti razbunare. De aceea fac un apel catre toti cei care sunt „acoperiti”, „acoperitii” din presa, „acoperitii” din justitie, „acoperitii” din politica, din administratie, de peste tot, tuturor le cer curajul sa fie parte a schimbarii si a reconcilierii in aceasta tara. Iar in ceea ce ma priveste, ma angajez sa lupt in continuare pana cand dreptatea, libertatea si demnitatea noastra vor invinge definitiv. si voi face acest lucru impreuna cu colegii mei din ALDE si cu colegii nostri si partenerii nostri de coalitie, Partidul Social Democrat.”

Accesari:7721

Comentarii

# Experiment ROMANIA date 10 iunie 2018 10:01 +5

TOȚI VĂ VOR BINELE. NU VI-L LĂSAȚI LUAT! Să găsești cozi de topor nu e o problemă.

# johanniskraut date 10 iunie 2018 10:39 +15

Responsabilii pentru abuzurile din ultimii 29 de ani sunt "democratiile" vestice, sub a caror protectie si indrumare securitatea s-a transformat in ceea ce a devenit azi - protectorul intereselor straine, iar tara a devenit o colonie de consumatori a deseurilor vestice si sclavi ieftini. Ba-secu', gauleiterul si baschetbalista cu securistu' sunt doar marionetele impinse in fata, la vedere. Pana nu constientizam cine sunt papusarii din umbra, "statul paralel" va ramane bine mersi, doar fatada fiind retusata din mers.

# Pana la capat date 10 iunie 2018 11:11 +3

Asa este. Romania a ajuns o ruina datorita tradatorilor romani ajutati de catre "occident". Ni s-a facut" publicitate " numai de rau : ca suntem cei mai corupti,hoti,saraci,prosti,mizerabili,etc. Acest lucru nu mai poate continua asa. Peste 400000 de romani au iesit in strada cerand stoparea tuturor abuzurilor. Este timpul ca Ro sa-si recapete libertatea si demnitatea. DESECRETIZATI DOMLE ODATA TOATE PROTOCOALELE ALEA , nenorocitii care le-au facut sa plateasca cu libertatea si eliberati odata tara asta de sub jugul stalinistilor care au incalcat legea,constitutia, drepturile si libertatile cetatenilor , absolut tot.

# PLANUL MINERVA date 10 iunie 2018 13:33 +6

Planul Minerva a fost impus de americani si imbratisat si de autoritatile de la Bruxelles, care conduc Comisia Europeana. In privinta politicilor externe este stiut ca americanii nu au morala si principii, ci doar interese. Romania a fost supusa unui experiment. I s-a impus in secret, prin servicii, sa adopte strategii de actiune penale, care au fost folosite de americani in tarile sud-americane, arabe si africane (lumea a III-a). Fara nicio baza legala, fara ca legislatia Romaniei sa permita, SRI si Parchetul General au semnat Protocolul de cooperare dintre Parchetul ICCJ si SRI pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr. 003064 din 04.02.2009 (act prin care SRI a fost introdus ilegal in activitatea de urmarire penala). Planul Minerva a reusit in Romania. Luju.ro

# Bobo date 10 iunie 2018 12:25 -1

Singurul discurs de luat in seama...si al dnei Rarinca...restul...slabute...sau mai rau,penibile...cel putin Firea a fost absolut deplasata...

# gustav date 10 iunie 2018 19:40 +2

Fara indoiala, cel mai bun discurs! Tariceanu-PRESEDINTE!

# Gabriel date 11 iunie 2018 06:22 -2

Calin-gigolo, uita ca Livache a sustinut numirea lui Koveshi si ca el cu confratii din pesede au profitat de banii de la Soros

# Klaus_Klaus date 11 iunie 2018 14:18 0

:P :-| Re JAFUL comis de polinomul dna-sri-ambasade = un mic extras din Legea 94/1992: Art. 29 Atribuţiile Curţii de Conturi Competenţa şi atribuţiile Curţii de Conturi - Legea 94/1992 SECŢIUNEA a 2-a Atribuţiile Curţii de Conturi Art 29 (1) Prin verificările sale la persoanele prevăzute la art. 23 şi 24, Curtea de Conturi urmăreşte, în principal: a) exactitatea şi REALITATEA situaţiilor financiare, aşa cum sunt stabilite în reglementările contabile în vigoare; c) utilizarea fondurilor alocate de la buget sau din alte fonduri speciale, conform destinaţiei stabilite; d) calitatea gestiunii economico-financiare; e) economicitatea, EFICACITATEA şi eficienţa utilizării fondurilor publice. CAP III Competenţa şi atribuţiile Curţii de Conturi SECŢIUNEA a 2-a Atribuţiile Curţii de Conturi Art. 30 Obiectivele controalelor Curţii de Conturi dispuse de Camera Deputaţilor sau de Senat ori dispuse de Curte se stabilesc de acestea prin hotărâre şi se aduc la cunoştinţa celor interesati. :-x

# Ioan Liviu Tururici date 11 iunie 2018 17:05 0

Un mare adevar spus pe sleau, “Responsabilii pentru abuzurile din ultimii 10 ani sunt Traian Basescu si Klaus Iohannis, impreuna cu cozile lor de topor, care se numesc Kovesi si Coldea... Ce a fost in mintea SRI si DNA ca sa ne transforme pe toti in tinte si sa ne vaneze, in loc sa ii vaneze pe adevaratii dusmani ai Romaniei? Cum se explica faptul ca Kovesi a devenit mai importanta decat Constitutia?”

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER