29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TEFELISTII UCISI CU ARMA PATRIOTISMULUI – Guvernul a adoptat Ordonanta “Revolutiei Fiscale” denuntand ca opozantii acestor masuri sunt multinationalele care “s-au inflamat” ca trebuie sa plateasca taxe si impozite. Romania se alatura Poloniei si Ungariei in adoptarea de masuri in interes national, nu dictate si impuse de afara. Premierul Tudose catre ministrul Misa: “Daca bancile sunt nervoase pe chestia asta, eu va felicit, poate o sa plateasca si impozite”

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 November 2017 16:58
Vizualizari: 17759

A dat Domnul si, in cele din urma, premierul Romaniei Mihai Tudose a vorbit despre adevarata cauza pentru care s-a incercat cu orice pret blocarea Ordonantei de Guvern privind mutarea contributiilor de la angajator la angajat. Caci, asa cum o tara intreaga a vazut, sindicatele s-au unit cu o parte din patronate (caci au fost si patronate care s-au delimitat de pozitiile anti-Executiv), cu multinationalele si tefelistii, pentru a protesta impotriva impotriva masurilor Guvernului. O situatie unica, ce ridica mari indoieli si care ne face sa ne intrebam daca nu cumva anumiti lideri de sindicat au fost cointeresati de anumite multinationale. Premierul Romaniei Mihai Tudose a explicat, miercuri 8 noiembrie 2017, care este de fapt adevarata miza a protestelor. Guvernul nu a dat insa inapoi si a luat in cele din urma decizia de a adopta niste masuri in interes national, alaturandu-se astfel unor state precum Polonia si Ungaria, care nu mai accepta ordine din afara tarilor.

La inceputul sedintei de Guvern in care s-au adoptat masurile fiscale, Mihai Tudose a precizat ca nu trecerea contributiilor de la angajator la angajat este adevarata nemultumire, mai ales ca sindicatele si patronatele au fost initial de acord cu acest lucru. Problema reala priveste stoparea scurgerilor de bani din Romania catre alte tari. Mai exact, blocarea multinationalelor de a externaliza profitul, astfel incat la bugetul de stat sa fie colectati mai multi bani, care ulterior sa fie folositi la investitii in sanatate, educatie si infrastructura. Caci, dupa cum bine se stie, in momentul de fata multinationalele si marile companii externalizeaza profitul prin diverse forme, precum contracte de optimizare manageriala, contracte de consultanta ori salarii exorbitante platite unor directorilor in tara lor de origine, nu in Romania (cu toate ca acestia isi desfasoara activitatea in tara nostra si aici ar trebui sa plateasca impozitele). In acest fel, la sfarsit de an fiscal, multinationalele au ajuns sa nu declare vreun profit sau sa declare in cel mai bun caz un profit infim, cele mai relevante cazuri fiind ale unor banci depistate de Fisc ca nu au platit impozit in ultimii ani.


De asemenea, premierul Mihai Tudose a dezvaluit ca mai multe scursale ale unor banci au dat liber angajatilor astfel incat sa protesteze impotriva Guvernului, in timpul sedintei in care s-au adoptat masurile fiscale. Totusi, Tudose a subliniat ca nervozitatea bancilor este un semn bun, acestea facand bine sa inceapa sa plateasca impozite in Romania.

De precizat este ca in timpul sedintei de Guvern, in Piata Victoriei se adunasera cateva sute de tefelisti, angajati ai multinationalelor si sindicalisti, care protestau impotriva masurilor fiscale. Au fost chiar si membri ai PNL, partidul Noii Securitati, care demonstrau cu masti Anonymous pe fata (foto). Dupa anuntarea adoptarii Ordonantei “Revolutiei Fiscale”, au mai ramas cateva zeci de persoane.

Iata declaratiile premierului Mihai Tudose:

Pe ordinea de zi sunt masurile de modificare a Codului Fiscal. Si ca sa nu fiu secretos, va spun care este pararea mea si a unora dintre colegii mei despre inflamarea excesiva a opiniei publice. Nu este vorba despre trecerea contributiilor, acolo si sindicate si patronate care pana mai deunazi erau foarte in regula cu trecerea contributiilor s-au inflamat dupa ce Guvernul doreste sa introduca niste masuri foarte ferme in ceea ce priveste externalizarea profitului, nefacand altceva decat sa transouna in legislatia romaneasca o Directiva europeana, precum si alte masuri pe care noi consideram ca e bine sa le luam ca sa nu mai fie deductibil tot profitul. Adica, sa avem si noi niste bani din care sa facem educatie, sanatate si infrastructura. In acest sens, s-au inflamat niste multinationale. Dar, din fericire am inteles ca au inteles ca nu e cazul, ca finalul va fi acelasi.

(…)

Am 'apreciat' un protest al unor romani, sustinuti de conducere, care doreau autostrazi, compania externalizand profitul. Superb. Nu mai merge!

(…)

Felicitari domnule ministru Misa pentru alocutiunea de la inceput. Tocmai am aflat acum ca niste sucursale ale unor banci au dat liber angajatilor pentru a putea participa la mitingul din fata. Deci, sunteti pe drumul cel bun. Daca bancile sunt nervoase pe chestia asta, eu va felicit, poate o sa plateasca si impozite”.

Misa: “Sunt convins ca sunt extrem de inteligenti sa faca diferenta, sa nu mearga dupa fenta”

La randul sau, ministrul Finantelor Ionut Misa a acuzat ca problema a celor care s-au opus “Revolutiei Fiscale” o reprezinta masurile Guvernului impotriva scurgerilor de bani din tara. In opinia ministrului, se incearca impiedicarea statului de a impozita banii pe care multinationalele ii scot din tara, bani care vor fi folositi de stat pentru investitii care vor duce la cresterea nivelului de trai al romanilor. Ionut Misa considera insa ca romanii nu se vor lasa pacaliti si ca nu vor merge pe fenta.

Iata declaratiile ministrului de Finante Ionut Misa:

O alta masura spunem noi benefica, chiar daca in media nu toata lumea e de acord cu noi si putem sa intelegem de ce nu este de acord cu aceasta masura, pentru ca masura se refera la transpunerea Directivei 1164 de stabilire a normelor impotriva practicilor de evitare a obligatiilor fiscale care au incidenta directa asupra functionarii pietei interne. Bineinteles ca masura este contestata pentru ca ea doreste sa limiteze deductibilitatea dobanzilor realizate intre firmele multinationale din Romania si companiile mama din afara tarii, pentru ca aceasta masura doreste sa impiedice transferul profiturilor din Romania catre alte tari, pentru ca aceasta masura doreste sa creasca profitul in Romania si implicit impozitul pe profit achitat de aceste companii in Romania. Deci, este evident o masura extrem de benefica mediului economic romanesc, bugetului de stat si implicit cetatenilor care vor beneficia prin cresterea sumelor alocate si incasate la bugetul de stat de mai multe spitale, de mai multe autostrazi, de mult mai multe beneficii in favoarea lor. Este o masura care, dupa cum am observat, in media este neglijata, dar in opinia mea este de fapt esenta acestei ordonante si reprezinta elementul care doreste sa atraga atentia romanilor, care eu sunt convins ca sunt extrem de inteligenti sa faca diferenta, sa nu mearga dupa fenta in a urmari transferul contributiilor si sa inteleaga ca contestarea acestei ordonante este mai mult legata de transferul acestor profituri in afara tarii si de dorinta de a impiedica posibilitatea statului roman sa impoziteze aceste companii. Spun aceste lucruri stiind si cunoscandu-se experienta mea in domeniul ANAF, in faptul ca sunt primul care a initiat controale in sistemul bancar ca director general la Mari Contribuabili, sunt primul care a inititat controale la companii multinationale, sunt primul care a reusit cu o echipa de profesioinisti sute de milioane de euro de la o singura companie in urma unui control fiscal si care a reusit sa determine sistemul bancar din Romania, prin intermediul bancilor care activeaza in piata, sa creasca sumele declarate la plata catre bugetul de stat”.

Comentarii

# escu date 8 November 2017 17:55 +13

Mă bucură că Tudose încearcă să arate că este un premier cu ... Poate mai analizează cum se face în alte state est europene și aplică și al măsuri ferme împotriva celor care ne cred fraierii Europei, chiar dacă opoziția politică, bleagă și impotentă, împotriva interesului național, critică orice numai să arate că nu sunt de acord. politica liberală este departe de ce a fost odată și se vede că mulți dezorientați nu văd asta. Bravos, Tudose! Arată-i Ralucăi Țurcan că ești urmaș demn de al lui Terente, despre care ea, Arzoaica, știe ceva.

# Pintea date 8 November 2017 17:57 +9

Bravo! D-nul Tudose sa mearga inainte, sa fie ferm. Numai ca sa nu exagereze cu ANAF care intotdeauna s-a concentrat pe contribuabilii mici si neputinciosi, i-a hartuit, in timp ce gigantii fiind protejati, au ajuns unde au ajuns, aproape de limita de a rasturna guvernul.

# cititor date 8 November 2017 18:42 +2

Felicitari intrgului guvern !Doamne-ajuta !

# Radu date 9 November 2017 07:06 0

Felicitari pentru ce? Nu era vorba ca va creste salariul cu 25-30%? Era in programul de guvernare. Se gandea cineva ca va mari brutul, dar se va schimba tot fiscalul ca sa nu ajunga banii la noi? Incearca sa para ca isi respecta promisiunile, motiv pentru care sacrifica economia. De cursul leu/euro tot multinationalele sunt de vina?

# Sorin date 9 November 2017 11:18 +2

NU toate multinationalele .. sunt si multinationale seriose .. aici vorbim de partea neserioasa ... o multinationala care nu plateste taxe intr-o tara surplusul este periculos este "investit in coruptie" in meganisme de mani******re institurii de presa ONG-uri ... ajung sa-si permita sa ne faca prosti inculti analfabeti si corupti ... pe banii nostrii in tara noastra

# gogu de la strehaia date 9 November 2017 08:06 +1

Stau si ma intreb: recuzita grotescului spectacor de cine a fost asigurata? banuiesc ca nu actorii.Este un inceput. E bine de stiut ca , totusi frumoasa noastra tarisoara nu este sat fara caini nu este o colonie desi asta se vrea.Protestatarii sant in marea lor majoritate salariatii multinationalelor care participa nu din convingere ci pentru ca sant "sfatuit" sa o faca spre binele lor, cica.de fapt spre binele multinationalelor.

# profesionalism date 9 November 2017 08:51 +1

Ok, asta cu externalizarea am inteles-o, dar de ce trebuie sa scada salariile angajatilor? Chiar credeti ca bancile o sa mareasca salarile angajatilor pt ca vezi doamne sa aiba acestia salariul la nivelul anterior? In niciun caz. Tocmai de chestiunea asta se vor prevala cand o sa dea oamenilor bani mai putini....

# X date 9 November 2017 09:26 0

Va fi examenul de foc al multinationalelor pe care il vor da in fata propriilor angajati: daca nu maresc brutul pentru a compensa scaderea netului aceste entitati supranationale vor demonstra cat tin de fapt la angajatii / sclavii lor. O teorie interesanta legata de motivul real al transferarii acestor taxe de la angajatori la angajati o puteti gasi pe fluierul.ro

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva