Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

TERORISM DE STAT – Presedinta UNJR Dana Girbovan: “Hotararile CSAT si protocoalele secrete sunt bombe puse la temelia statului de drept... Justitia se infaptuieste in numele legii. Nu in numele hotararilor CSAT, nu in numele protocoalelor secrete... In baza acestor protocoale secrete au fost anchetati cetateni care aveau dreptul de a sti ca le sunt aplicate alte norme de procedura decat cele din Cpp... Ofiteri ai SRI s-au comportat ca organe de cercetare penala”

Joi, 5 aprilie 2018 14:07 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, judecatoarea Dana Girbovan de la Curtea de Apel Cluj (foto), acuza atentatul impotriva statului de drept comis prin hotararile adoptate de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii in domeniul Justitiei si prin protocoalele secrete incheiate de Serviciul Roman de Informatii si institutii precum Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau Inalta Curte de Casatie si Justitie. Intr-o analiza postata pe pagina sa de Facebook, joi 5 aprilie 2018, Dana Girbovan aminteste ca justitia se infaptuieste in numele legii, nu in numele hotararilor CSAT sau a protocoalelor secrete.

In acest sens, judecatoarea Girbovan atrage atentia ca cetateni ai acestei tari au fost anchetati in baza protocoalelor secrete, fara sa stie ca le sunt aplicate alte norme decat cele prevazute in Codul de procedura penala. De asemenea, Dana Girbovan acuza o realitate extrem de grava. Si anume ca ofiteri ai SRI s-au comportat ca organe de cercetare penala, desi legea le interzice acest lucru.


Nu in ultimul rand, sefa UNJR considera ca este obligatoriu ca toate hotararile CSAT care au privit Justitia sa fie desecretizate, la fel si toate protocoalele si intelegerile. Iar ca sa nu exista niciun fel de discutii, Dana Girbovan explica, ironizand-o pe sefa DNA Laura Kovesi, ca atunci cand cere desecretizarea protocoalelor si a intelegerilor se refera la absolut orice tip de act ce a consfintit cooperari, colaborari, activitati comune, relatii intre institutii judiciare si alte autoritati.

Iata analiza sefei UNJR, judecatoarea Dana Girbovan:

Hotararile CSAT si protocoalele secrete care au afectat administrarea justitiei sunt bombe puse la temelia statului de drept

Exista un principiu simplu si clar, ce sta la temelia statutului de drept (rule of law – domnia legii) si a democratiei: justitia se infaptuieste in numele legii. Nu in numele hotararilor secrete ale CSAT, nu in numele protocoalelor secrete, ci a LEGII.

1. Cine poate adopta legi?

Constitutia prevedere ca Romania este 'stat de drept' in care 'drepturile si libertatile cetatenilor … sunt garantate', iar statul 'se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor - legislativa, executiva si judecatoreasca - in cadrul democratiei constitutionale'.

Puterea legislativa, spune aceeasi Constitutie, este reprezentata de Parlament, care 'este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii' (art. 61 alin. (1)).

'Parlamentul adopta legi constitutionale, legi organice si legi ordinare', mai spune Constitutia la art. 73 alin. (1).

Asadar, legile – care pot fi de 3 feluri – se fac de catre Parlament, ca organ reprezentativ suprem al poporului roman.

Parlamentul este ales prin vot universal, egal, secret si liber exprimat. Mai simplu spus, poporul, fiecare cetatean isi poate alege prin vot reprezentantii in Parlament, iar mai departe acestia adopta legi, pe care apoi atat fiecare cetatean al acestei tari, cat si fiecare institutie sunt obligati sa le respecte.

'In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a LEGILOR este obligatorie', spune Constitutia la art. 1 alin. (5).

2. Cum intra in vigoare o lege adoptata de Parlament ca sa devina obligatorie?

Dupa adoptare de catre Parlament, legea se trimite spre PROMULGARE Presedintelui (art. 77 din Constitutie). Presedintele poate retrimite Parlamentului legea spre reexaminare, sau o poate promulga si trimite spre publicare in Monitorul Oficial.

'Legea se PUBLICA in Monitorul Oficial al Romaniei si INTRA IN VIGOARE la 3 zile de la data publicarii sau la o dată ulterioara prevazuta in textul ei', prevede art. 78 din Constitutie.

Asadar, Parlamentul adopta o lege, Presedintele o promulga, insa legea intra in vigoare – daca nu se prevede altfel – la 3 zile dupa publicarea in Monitorul Oficial.

PUBLICAREA legii este fundamentala intr-o democratie, deoarece ar fi imposibila respectarea ei daca aceasta nu ar fi adusa la cunostinta cetatenilor si a institutiilor. Cu atat mai grava ar fi ingradirea unor drepturi si libertati pe baza unui act care nu e public.

Cand vorbim despre 'rule of law' sau domnia legii, vorbim despre faptul ca 'nimeni nu este mai presus de lege', lege care este, cum am aratat mai sus, adoptata de catre Parlament, promulgata de Presedinte si PUBLICATA in Monitorul Oficial.

Fara publicarea in Monitorul Oficial, legea nu exista.

Acesta este principiul fundamental al domniei legii care functioneaza peste tot in lumea democratica. Nu poti respecta o lege care e nepublica, cu atat mai mult nu poti fi tras la raspundere in baza unei legi care e nepublica.

Daca acceptam incalcarea acestei reguli fundamantale, acceptam ca – in numele diverselor deziderate, slogane sau ideologii care apar nobile pe moment – putem face deviatii, ocoliri sau putem pune in paranteza democratia si statul de dreptm. Efectul este subminarea democratiei, compromiterea bunei functionari a statului si a increderii dintre cetatean si stat.

De aceea am sustinut si sustin ca toate aceste acte secrete care, pe de o parte, au adaugat la lege, iar, pe de alta, au inclus prevederi contrare legii, nu au fost altceva decat bombe asezate la temelia statului de drept.

Cine sustine ca astfel de acte secrete, ce au afectat administrarea si functionarea justitiei sau desfasurarea procedurilor judiciare, au fost necesare, ori ca au fost eficiente, ori ca trebuie vazut contextul in care au fost incheiate, rateaza exact esenta statului de drept cu efect direct in compromiterea increderii in justitie si democratie.

3. Cum incepe combaterea unui fenoment infractional?

Romania nu este prima tara care se confrunta cu un fenoment infractional, asa cum este coruptia.

Prima regula a combaterii unui fenomen infractional, oricare ar fi acesta, este punerea la punct a legislatiei.

Constati la nivelul de varf al statului ca ai o problema infractionala? Nu faci protocoale secrete, nu dai hotarari secrete, ci iti modifici legislatia in asa fel incat toata lumea – procurori, avocati, judecatori, persoane – sa se poata raporta la ea.

Si faci acest lucru nu doar pentru ca asa iti spune Constitutia si conventiile internationale, ca trebuie sa asiguri fiecarui om dreptul la un proces echitabil, ci si pentru a nu compromite dosarele in momentul in care ele ajung in instanta.

Indiferent de ce infractiune ar fi comis o persoana, judecarea acestei fapte si persoane nu se poate face decat in raport cu legea, deoarece 'justitia se infaptuieste in numele legii' (art. 124 alin. (1) din Constitutie).

Atat in Codul penal, cat si in Codul de procedura penala reglementarea incepe cu statuarea principiului legalitatii: procesul penal se desfasoara potrivit dispozitiilor prevazute de lege. Nu de hotarari si protocoale secrete, ci de LEGE.

Asadar, cine a crezut ca, in numele unei mai bune eficiente a combaterii infractionalitatii, poate taia colturi, sari peste pasi, a incalcat tocmai aceste reguli fundamentale ale statului de drept, avand ca efect tocmai compromiterea luptei impotriva coruptiei.

In baza acestor protocoale secrete au fost anchetati cetateni ai acestei tari care aveau dreptul de a sti ca le sunt aplicate alte norme de procedura decat cele din Codul de procedura penala la care, in mod firesc, se raportau.

Ofiteri ai SRI s-au comportat ca organe de cercetare penala, in conditiile in care acest lucru le era strict interzis de lege.

Iar culmea cinismului semnatarilor acelui Protocol, in raport cu cetateanul, este ca toate costurile facute de ofiterii SRI erau incluse ca si cheltuieli judiciare ce erau imputate celor anchetati in baza unui protocol secret care nu doar ca nu le-a fost niciodata comunicat, dar despre care multa vreme nici nu s-a stiut ca exista.

4. Ce e de facut?

Intr-o democratie scopul nu scuza mijloacele. Ba, din contra, un mijloc nelegal compromite un scop nobil.

Or, existenta acestor protocoale dinamiteaza intreaga fundatie a statului, a raportului dintre institutii si a raportului statului cu cetateanul.

E nevoie de o transparenta TOTALA in acest proces, publicarea tuturor hotararilor CSAT care au privit justitia, a protocoalelor ori intelegerilor (ca sa nu avem discutii pe semantica, ma refer la absolut ORICE tip de act ce a consfintit cooperari, colaborari, activitati comune, relatii intre institutii judiciare si alte autoritati) iar la sfarsit sa facem o evaluare riguroasa a tot ce s-a intamplat, pentru ca avem dreptul sa stim adevarul. Tot adevarul!

Nu mai putem astepta 30 de ani pana sa aflam ce s-a intamplat in acesti ani, asa cum asteptam dupa dosarul Revolutiei”.

Accesari:5927

Comentarii

# Sorin date 5 aprilie 2018 14:28 +16

Doamna presedinta Dana Garbovan, eu suspectez ca protocoale incheiate in secret exista si intre instantele de judecata si parchete. Protocoale incheiate verbal, nu in scris. Cele mai multe ptotocoale sunt incheiate intre instantele Curtii de Apel si Parchetele de pe langa Curtea de Apel. Ati vazut un judecator sau procuror care sa fi fost judecat la camera preliminara a instantei Curtii de Apel ca a fost gasit vinovat pentru abuz in serviciu, falsificare de probe, etc? Cati au fost condamnati? La cate abuzuri se comit de catre procurori si judecatori, ar trebui sa existe in jur de peste 1000 de condamnari.

# DODI date 5 aprilie 2018 14:50 +11

Nici pe vremea lui Ceaușcă justiția nu era atât de distrusă. Este marele succes al tâmpitului neamului (hăhăilă), preluat și aprofundat de PROSTUL SATULUI din vârful statului. INJUSTIȚIA românească a ajuns în așa hal încât ne minunăm când se dă o sentință corectă.

# gelu date 5 aprilie 2018 16:59 +5

Culma este ca toti coldistii, kodrulele, dumbravaniii, negulestii.. au facut acest prapad punand practid Justitia Romana pe butuci si bagand oameni nevinovati la inchisoare in timp ce au fost platiti regeste din banii platitorilor de taxe. Sumele cheltuit intr-o veselie pe salariil acestor mafioti de mafioti sunt astronomice si de aceea avrile lor ar trebui confiscate in echivalentul salariilor incasate in ultimii 10 ani de zile acestia.

# gelu date 5 aprilie 2018 14:56 +11

SRI, DNA, ICCJ, Parchetul General si DIICOT au format un grup de crima organizata care a preluat practic puterea in Romania. Toti sefii si sefutii din acste institutii de forta care au semnat si facut ca aceasta organizatie criminala sa functionez trebuie sa fie degradati, acolo unde este cazul, si trimisi la puscariei. Cu ridicarea inclusiv a dreptului de a alege sau de a fi alesi in orice functie publica.

# Sorin date 6 aprilie 2018 03:21 +1

Gelule, adevar graiesti, trebuie trimisi la puscarie, dar cine sa-i trimită? Dragnea? Iohannis? Lazar? :cry: Eu zic ca trebuie sa ii trimitem noi poporul. Cum? Sa strangem voturi pentru infintarea instantei Curtea cu Jurati, iar juratii vor fi oameni din societate, tu, eu, si uite asa ii putem trimite la inchisoare DOAR pe cei care ii gasim vinovati de tradare, fabricare de dosare. Ce parere ai?

# Irina date 5 aprilie 2018 14:31 +4

Statul paralel este cel mai mare tâlhar,hoț şi criminal posibil care ține toată țara captivă pe nedreptate si ilegalitate .toți cei din justiție si din toate instituțiile implicate sunt vinovați fie de participare la marea paradeală fie de tăinuire. Dar problema e că nimeni nu vrea sa stopeze cu adevărat statul mafiot :cry: Aşa ca va exploda de la sine oricum doar ca se vor prabuşi TOTI si toate ...poate aşa si merităm doar o criza cu foamete si mizerie de câtiva ani va mai putea trezi prostimea la realitate

# carcotas date 5 aprilie 2018 14:34 +3

moral, asa este! pragmatic avem nevoie de un plan b. astia nu vor da un pas inapoi, vor justifica abuzul prin invocarea maretiei statului, prin amenintarea vecinului din est etc etc. Va aduc la cunostinta ca sunt tuteri de partide care analizeaza chiar ca johannis sa o ia prim ministru pe kovesi in al doilea lui mandat.

# romeo date 5 aprilie 2018 14:47 +3

In urma hotarari CSAT 17/2005 sau poate chiar a unei Hotarari CSAT din 2004 s-au infiintat protocoale de colaborare intre SRI si intre Parchete. In anul 2006 s-a infiintat un protocol de colaborare intre SRI si Procurorii DIICOT Caras Severin,aceste institutii efectuand impreuna de acte de urmarire penala in dosarul contrabanda cu tigari din duty freuri Port Moldova Veche. In Comunicatul Parchetului de pe langa ICCJ este mentionat :-Pe baza monitorizarilor si activitatilor specifice efectuate de procurorii DIICOT ,in colaborare cu ofiteri ai SRI si ai Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog in perioada ianuarie –mai 2006,

# Vali date 5 aprilie 2018 15:21 +1

La DIICOT , procurori , la DNA , procurori , la PG ,procurori,la CSM procurori , vorba lui Chireac , tara procurorilor. Dacă se dovedește că este terorism de stat prin incheierea de protocoale , cum își anchetează oare DIICOT-ul colegii?

# Edelweiss - Equalizer de Bukowina date 5 aprilie 2018 15:36 +11

Problema este atât de gravă încât nu-și mai găsește soluționarea în interiorul systemului. Degeaba ni se aruncă gulgute otrăvite, despre cum că tot JEGUL o să fie răzuit iar locul dezinfectat de … Inspecția Judiciară. Este doar de notorietate națională definiția acelui sindicat informal al CÂRDAȘILOR cu robe, ce și-a binemeritat denumirea peiorativă de „Cooperativa Nufărul”. Ceea ce încearcă acum este aruncarea batistei pe țambal și diluarea valului de indignare publică, ******rându-ni-se că ÎNCĂ mai există un for instituțional intern, capabil să soluționeze conflictul în mod LEGAL. Canci! Sanchi! Systemul justiției în stare de putrefacție este atât de urât duhnitor încât nu-și mai poate produce singur anticorpii necesari vindecării și recuperării. Systemul judiciar rrumânesc ESTE UN CADAVRU INTRAT ÎN STARE DE PUTREFACȚIE. A se ******ra insinuant că Inspecția Judiciară mai poate salva ceva din haznaua fetidă în care putrezește systemul e ca și cum ar încerca cineva să ne convingă...

# Edelweiss - Equalizer de Bukowina date 5 aprilie 2018 15:37 +1

… despre cum un trup uman, având metastazele canceroase ajunse la fiecare organ, mai poate încă lupta cu boala fatală! NIET! NEIN! Soluția „Inspecția Judiciară” are eficiența unei frecții galenice aplicate la piciorul cangrenat al unui mort în stare clinică vegetativă. Soluția REALĂ DE ÎNSĂNĂTOȘIRE A SYSTEMULUI este soluția dureroasă ce excede metoda chirurgicală: ÎNDEPĂRTAREA DIN SYSTEM A TUTUROR CELOR 4.850 de CÂRDAȘI DE SCAUN, îndrituiți cu 3 din cele 4 funcții judiciare ale Înfăptuirii ACTULUI DE JUSTIȚIE. Încetarea, în mod treptat și etapizat cronologic a mandatului TUTUROR CELOR 4.850 de Judecători CÂRDAȘI, care au abdicat de la noblețea mandatului ce le-a fost conferit de societate și au acceptat compromisul MISTIFICĂRII ADEVĂRULUI în schimbul UNOR AVANTAJE MATERIALE OLIGARHICE DE UN LUX ORIPILANT ȘI ONCTUOS. În parale cu această dureroasă dar necesară măsură, CLICA celorlalți 2.650 de PARADITORI cu toporișca la cingătoare și comportament de călăi...

# Edelweiss - Equalizer de Bukowina date 5 aprilie 2018 15:38 +3

… SĂ FIE DE URGENȚĂ ELIMINAȚI DIN CATEGORIA MAGISTRAȚILOR, în dublu sens: primul, funcțional, de aruncare a tagmei porcușorilor din breasla magistraților și azvârlirea lor la nivelul podelei sălii de judecată, la nivelul, în rândul și la stânga avocatului(magistrat = persoană care înfăptuiește actul de justiție). Iar al doilea sens, cel reformist, de încetare a activității tuturor acestor 2.650 de Călăi, arestarea lor imediată și internarea într-una din noile închisori ce vor fi construite cu fonduri europene. Închisoare care va purta denumirea de „Închisoarea CÂRDAȘILOR”, loc în care vor fi depuși exclusiv paraditorii din MP dimpreună cu 75-80% dintre Cârdașii de scaun din Instanțe. Altminteri, fără această necesară și radicală reformă, ceea ce ni se propune acum, cu soluții superflue de tipul deciziilor și măsurilor CSM sau IJ, este ca și cum am fi vrăjiți în continuare, aburiți și prostiți de cap cu mărgele de sticlă, năframe și oglinzi.

# Edelweiss - Equalizer de Bukowina date 5 aprilie 2018 15:39 +2

A continua să afirmi că soluția este ÎN INTERIORUL SISTEMULUI, e ca și cum ai propune cu TUPEU ȘI IMPERTINENȚĂ ca jocul acesta trucat să continue să se desfășoare la aceeași masă de poker măsluit, în care cărțile toate sunt la System, regulile le fixează Systemul, le modifică în timpul jocului tot Systemul. Bașca unde mai pui că Systemul are neobrăzarea să impună celorlalți să joace cu cărțile pe față, pe când el face un infect NeVe bazat pe protocoale. Nu se poate continua cu acest joc trucat și cu cărțile de joc măsluite, în care orice plângere împotriva unui CÂRDAȘ cu robă se soluționează prin clasare ( cf. regulilor Systemului) iar orice plângere împotriva netrimiterii în judecată este soluționată prin respingere, soluție adoptată de… ACELAȘI JUCĂTOR TICĂLOS și TRIȘOR din System.

# Edelweiss - Equalizer de Bukowina date 5 aprilie 2018 15:41 +2

Și nu se poate continua cu acest joc infect și infam prin care orice plângere adresată de cetățeni la IJ să fie clasată, singurele acțiuni admise de IJ fiind cele dictate de INTERESELE vreunei facțiuni din CLICA CÂRDAȘILOR. Iar aceste soluții de sancționare ale IJ contra unor Cârdași deveniți indezirabili să fie infirmate de altă facțiune a CLICII Systemice – facțiune mecenată de Cotoroanța de la Înalta Curte. Și exemplificarea trișurilor, făcăturilor, golănelilor și mânărelilor ce definesc actualul System poate continua narativ până pică apa din tavan. Deci, să fie cu titlu de axiomă că SYSTEMUL nu se poate recupera și regenera DIN INTERIOR. Soluția eficientă TREBUIE ȘI POATE SĂ VINĂ NUMAI DIN EXTERIORUL ACESTUI ORGANISM PUTREFACT, FETID ȘI URÂT DUHNITOR.

# Edelweiss - Ghisător de Bukowina date 5 aprilie 2018 15:55 +1

post-script personal: Io* aș avea o ******stie de „soluție eficientă”, dar presupune câteva duzini de răzeși bukowineni, scoborâți din Obcini cătră Bucale, răzeși dotați cu ceva pari lunguți și grosciori, croiți din lemn trainic de ulm. Dar nu pot detalia mai mult, că iar apare să mă acuze de instigare publică sebi bucșa – puradelul athomiq de bombardament judiciar, plod orfan, sărăntoc și pruost-grămadă, venit desculț pe calea bejeniei judiciare la închiaburire în Țara Bukowinei . Dar ca să nu fiu acuzat aiurea de instigare publică, „instig” Parlamentul – Puterea legislativă a Țării să-și exercite oportun și cu eficiență maximă prerogativele de control reciproc al puterilor în stat (noi, răzeșii cu pari fremătători în mâini, încă mai stăm oleacă la un pahar de palavre, la noi în Obcinile Bukowinei! Unii dintre ei și-au pus aportul în SLUJIREA ȚĂRII acum 28 de ani, sunt dispuși s-o facă iarăși, DACĂ ESTE NEVOIE!)

# Taranu de la Tara date 5 aprilie 2018 17:25 +3

Ai perfecta DREPTATE, PRIETENE! / Sa nu mire pe nimeni daca peste noapte se invarte o roata necunoscuta, mare si zimtata. Sa nu mire pe nimeni daca se vor plati unele polite (de asigurare!). Sa nu mire pe nimeni daca apare o noua armata, coborata din muntii Romaniei, prea mult batjocorita de aceste lepadaturi ordinare. Sa nu mire pe nimeni de nimic, in situatia cumplita in care am fost tarati de aceste lifte vandute strainilor. Mana pe carte! Vedeti in ce conditii au aparut legionarii. Nu va fie nici frica, nici rusine, Istoria Romaniei mai citeaza (trateaza) cazuri de batjocura la adresa Neamului si Patriei. Cat timp avem un Dumnezeu si-o Tara, pentru Adevar si Dreptate, nimic nu e prea mult! OCROTESTE-I DOAMNE PE ROMANI! / Am zis!

# Edelweiss - Prophet Apocalyptic de Bukowina date 5 aprilie 2018 21:32 +1

Tzărănoiule de la Tzărush, :P păi, cam dintotdeauna Adivărul și Direptatea se văd cel mai limpede din zonele superior situate altimetric. Și asta dintr-un purcoi de motive obective și subective. Argumentul obectiv stă în altitudinea ridicată, a aerului rarefiat, specifică altitudinii de croazieră a condorilor imperiali, lucrurile gregare ale pomântenilor câmpeni se văd minuscule, chiar înșiși câmpenii se văd ca niște furnicuțe insignifiante, aflate într-o permanentă mișcare browniană constând într-o alergătură a deșertăciunii întru dobândirea exponențială a dolarului, a faimei trecătoare, a puterii sceptrului sau sa orgoliului gâdilat idolatric. În general acele deșertăciuni consacrate în stihul lui EmineM - Poietul Nepereche – „Mâna care-au dorit sceptrul universului și gânduri / Ce-au cuprins tot universul încap bine-n patru scânduri.”

# completare calup lipsă date 5 aprilie 2018 22:57 0

Factorul subectiv al munților ca depozitar al Adivărului întru vecinică protejare ține tot de situarea acelor locuri ceva mai sus, mai aproape de Privirea și Auzul Domnului Zeu. Poate pentru aceste motive, acei Ițani, fie c-or fi ei huțuli bukowineni, moți apuseni sau gugulani caraș-severineni, au un anume fel de a fi, totalmente diferit față de jigodiile campestre, pervertite irevocabil la ticăloșii și matrapazlâcuri. Adicătelea, atunci când Lumea o ia razna binișor de tot, se duce la vale pe panta abisală a Pierzaniei, atunci când Nebunia Colectivă se instaurează la rang de modus vivendi național, atunci când din cauza copacilor din care s-au croit bârne oculare proprii nu se mai vede pădurea eticismului originar, atunci când stabilimentele și temeliile construcțiilor sociale se prăvălesc, se sucesc și se rotesc ca într-un Montagne russe trecător prin Tunelul Groazei, atunci SINGURUL element de reper, singurul punct de referință, singurul punct de sprijin...

# Edelweiss - Prophet Apocalyptic de Bukowina date 5 aprilie 2018 21:36 0

de genul celui fundamental, clamat de Archimede, ce poate răsturna și pune capăt spectacolului iluzoriu de lumini și oglinzi, se găsește doar în acele zone geografice nepervertite tocmai prin izolarea lor geografică, socială, spirituală. Așadar, n-ar fi deloc de mirare ca, printr-un proces istoric de scurtă durată, neinfluențat de absolut de nimeni, să observăm că încep să se scoboare de prin munți liote de Oameni despre care nimeni n-a auzit, despre care nimeni n-a știut și despre care nimeni n-ar fi bănuit că încă mai există. Who can say? Only Time (by Enya!) :-?

# Gilu date 5 aprilie 2018 16:13 +3

Abuzul este legea de baza a existentei noastre : de la politistii care sparg usile si dau buzna peste oameni , fara sa se informeze , ori amendeaza oameni de buna credinta care vor sa ajute( cazul stomatologului ) si pana la magistratii care se cred Dumnezei ; la sefi de servicii care nu dau doi bani pe alesii nostri( pe principiul lui Portocala,ca bizonul roman nu stie ce voteaza ) , Presedinti de tara care actioneaza ca niste gangsterI ( 3 de _ ai mei au arestat ...) si se cred eterni ...Mai jos ? Dumnezeu cu mila ...Cat timp ne vanzolim cu " potrocoalele " bunii nostri magistrati spala si albesc de zor pe partea Dreapta ...nici tu pedeapsa , nici banii recuperati ...bravo anticoruptie , halal sa ti fie !

# Emil-Radu date 5 aprilie 2018 16:20 +3

Pe când retragerea lui Maior de la Washington. Ce mai așteaptă Werner?

# Sorin date 6 aprilie 2018 03:27 +2

Poate il tine acolo la Washington ca Maior sa-i facă rost de o casa lui Werner.

# sandu date 5 aprilie 2018 16:32 +2

Este de apreciat logica si corectitudinea Doamnei Garbovan,care demonstreaza cu elocveanta ca dispune de o buna pregatire juridica,meritand cu prisosinta locul si functia pe care o ocupa,felicitari!!!!!!!!

# Klaus_Klaus` date 5 aprilie 2018 19:01 +2

;-) am spus.. si reiau - saptamana si PROTOCOLUL :-? .. si BALCIUL DESERTACIUNILOR! Dar KAPISTEA $POIELII .. ce facem cu ea? Ca bag seama ca raspune la cel putin 5 TELEKOMENZI si TOATE EXTERNE.. Ja-Ja! Raspunsul bine facut! GUT-GUT, SEHR GUT!

# Daktari date 5 aprilie 2018 20:14 +9

Corect , bravo ! Pai cum adica , SRI+DNA e Stat in Stat ? PS. Mai rar sa vedem asa ceva: si desteapta, si frumoasa ! 10/10

# Ghise Ioan date 6 aprilie 2018 08:11 +6

FELICITARI doamnei Dana Garbovan, presedinta UNJR ! Pentru marea calitate profesionala si atitudinile civice si morale demonstrate de catre doamna judecator Dana Garbovan merita sa reflectam serios cu totii. Romania are mare nevoie ca oameni competenti, cinstiti si patrioti asa cum se demonstreaza a fi doamna judecator Dana Garbovan sa se afle in fruntea tarii si a sistemului judiciar ! Cu stima si pretuire ! prof. Ioan Ghise

# Hb 0.5 date 7 aprilie 2018 09:26 +1

Termenul potrivit ar fi "justitie terorista" , un grup de persoane s-au inteles sa faca, cum a facut miron cozma cu mineri, dar la alt niwel. Cei care au construit modelul ar putea sa puna umarul la urmatorul sistem economic, sau macar financiar, potentialul ii ajuta, doar asa sa se mai destinda

# obiectivul date 7 aprilie 2018 12:36 +1

Daca nu am spus-o, o repet! Va respect fiindca respectati omul cu drepturile putine ale lui in fata mai marilor zilei care-l strivesc ca pe un gandac. Sunteti o mana de judecatori care respectati omul indiferent de averea lui. Mai am o speranta pentru viitor! Dumnezeu sa va ajute in viata!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 13.12.2018 – Big Brother la Inalta Curte

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER