Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

(TU)DOREL A FOST LASAT CORIGENT – Bilant dezastruos pentru ministrul Justitiei Tudorel Toader. Adus cu surle si trambite la Ministerul Justitiei, Toader se poate lauda cu o singura realizare: reinfiintarea Institutului Roman de Criminologie. In schimb, Tudorel Toader figureaza in evaluarea facuta de conducerea PSD cu 29 de masuri neindeplinite si 3 realizate partial. Cititi restantele lui Tudorel Toader (Raportul de evaluare)

Miercuri, 14 iunie 2017 16:51 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Partidul Social Democrat l-a lasat corigent pe ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto). Conform Raportului privind stadiul realizarii programului de guvernare – primul semestru 2017 – realizat de PSD si dat publicitatii miercuri 14 iunie 2017, la capitolul 19, unde se regaseste "Domeniul Justitiei", este prezentata sinteza masurilor indeplinite, masurilor realizate partial si masurilor neindeplinite. Din document aflam ca din programul de guvernare asumat de PSD in alegeri, Ministerul Justitiei a indeplinit o singura masura din cele asumate, respectiv reinfiintarea Institutului Roman de Criminologie si a realizat partial trei dintre masurile promise. In ce priveste masurile neindeplinite, ministrului Justitiei Tudorel Toader i se cuantifica 29 de nerealizari. Primele pozitii in ce priveste nerealizarile de la Ministerul Justitiei sunt ocupate de modernizarea legislatiei privind sistemul judiciar, aplicarea de indata a deciziilor CCR si Legea raspunderii magistratilor.


Practic, potrivit Raportului de 161 de pagini al PSD, unde sunt analizate realizarile tuturor ministrilor Guvernului Grindeanu, Ministerul Justitiei ocupa pozitia a doua in ce priveste masurile neindeplinite (29), pe primul loc situandu-se domeniul "Politicii macroeconomice. Fiscalitate. Buget.", unde sunt inregistrate 40 de masuri neindeplinite.

Trebuie precizat ca Tudorel Toader a fost numit ministru al Justitiei in data de 23 februarie 2017, dupa ce Florin Iordache a demisionat din functie, ca urmare a scandalului iscat pe marginea Ordonantei 13/2017.

Dorind sa aduca precizari fata de evaluarea sa, Tudorel Toader i-a precizat senior-editorului Lumeajustitiei, Razvan Savaliuc, ca a venit la Ministerul Justitiei cu doua luni mai tarziu fata de restul membrilor Guvernului, iar in tot acest timp la Ministerul Justitiei s-a lucrat intens la proiectele Codurilor penale, confiscare extinsa, protectia victimelor infractiunilor, cooperare penala internationala, dar si pe deciziile CCR. In ce priveste Legile Justitiei, Tudorel Toader a afirmat ca acestea sunt planificate a fi facute publice in cursul lunii iunie 2017.

Iata evaluarea activitatii la Ministerul Justitiei:

"Capitolul 19 - Domeniul Justitie

Masuri Indeplinite:

1.Reinfiintarea Institutului Roman de Criminologie

Masuri realizate partial:

1.Continuarea programului national de investitii in infrastructura instantelor din capitalele de judect

2.Alocarea de fonduri europene conform solicitarii transmise de Romania si Italia pentru infrastructura de penitenciare

3.Consolidarea sistemului de probatiune ca forma de diminuare a populatiei din penitenciare

Masuri neindeplinite:

1.Modernizarea legislatiei privind sistemul judiciar

2.Aplicarea de indata a deciziilor CCR

3.Legea raspunderii magistratilor

4.Legea raspunderii ministeriale

5.Legea raspunderii celor din APL

6.Program de masuri imediate pentru rezolvarea situatiei din penitenciare

7.Mecanism de dialog permanent intre reprezentantii celor trei puteri ale statului

8.Incheierea de parteneriate intre autoritatile statului si profesiile juridice

9.Instante-pilot in materie de contencios administrativ si fiscal

10.Eliminarea normelor din legi

11.Masuri mai aspre in legislatia penala pentru cei care agreseaza verbal sau fizic functionarii publici

12.Centre de informare la nivelul tuturor instantelor de judecata

13.Asanarea normativa. Restrangerea si codificarea legilor

14.Dezvoltarea proiectului Educatia juridica in scoli

15.Implementarea la nivel national a proiectului Dosarul electronic

16.Reducerea taxelor judiciare de timbru atunci cand obiectul acestora este evaluabil in bani

17.Acordarea de catre avocati a unei consultatii anuale gratuite celor care indeplinesc conditiile pentru ajutor public judiciar

18.Scaderea duratei proceselor si degrevarea instantelor

19.Modificarea acelor acte normative care incarca artificial instantele de judecata

20.Modificarea acelor acte normative care genereaza practica neunitara

21.Consolidarea capacitatii ICCJ de a-si indeplini rolul constitutional de unificator al practicii judiciare

22.Realizarea Cartierului pentru Justitie

23.10% din taxele judiciare alocat direct pentru administrarea instantelor de judecata.

24.Suplimentarea personalului din cadrul instantelor si echilibrarea, schemelor de judecatori.

25.Revizuirea statului personalului auxiliar in acord cu cerintele noilor coduri.

26.Aplicarea Strategiei de reintegrare sociala a persoanelor private de libertate.

27.Promovarea standardelor europene in materia prezumtiei de nevinovatie (Directiva 346/2016)

28.Extinderea numarului de instante specializate in materie comerciala.

29.Simplificarea accesului la serviciile Registrului Comertului

*Cititi aici integral Raportul PSD

Accesari:3891

Comentarii

# Jean date 14 iunie 2017 17:52 -2

Adică domnul profesor Toader trebuia să facă în 3 luni şi jumătate cât n-a făcut PSD-ul de când guvernează ţara sau, de fapt, cât nu s-a făcut în toţi anii postrevoluţionari. Să-l dea, Domnule, afară!

# DODI date 15 iunie 2017 11:23 +1

Ca să scape de dorel PSD a trebuit să își dărâme propriul guvern. Să vedem ce prună urmează. Ca spectacolul justiției să fie complet.

# Nico date 14 iunie 2017 17:53 -1

Grefierii au asteptat rabdatori rezolvarea urmatoarelor puncte, cu impact direct asupra activitatii de grefierat: 18.Scaderea duratei proceselor si degrevarea instantelor 19.Modificarea acelor acte normative care incarca artificial instantele de judecata 20.Modificarea acelor acte normative care genereaza practica neunitara. 24.Suplimentarea personalului din cadrul instantelor si echilibrarea, schemelor de judecatori. 25.Revizuirea statului personalului auxiliar in acord cu cerintele noilor coduri.

# alooo consiliul de mediere, MEDIEREA = ZERO BARAT date 14 iunie 2017 19:32 +3

poate le spune cineva mincinosilor de la consiliul de mediere care ne trimit tot felul de minciuni pe amil ca ne-am saturat de realizarile marete desantate. au tot felul de protocoale si protocolute sublime, superbe dar care lipsesc cu desavarsire. voi astia care vreti bani fiindca v-ati ales intre voi pricepeti ca medierea in romania este zero barat si ca nu exista clienti. 00000000 mediere in romania. de unde sa va dam bani? ne-ati prostit cu niste cursuri de 1000 de euro pentru NIMIC! ati pacalit cu pnl-ista voastra o gramada de oameni.huuuuuoooooo. adio, cabinete, desfiintare scrie pe ele!!!

# ma scuzati date 14 iunie 2017 21:54 +3

Prost e cine a dat, nu cine a luat. Si smechera e gasca de profitori care a supt pe tema asta.

# Andrei Muresan date 14 iunie 2017 19:42 +1

Urmaresc A3 , emisiunea Oanei Stancu si ma cutremur: Mihai Gadea spunea de multe ori cat de valoroasa este Oana!? Vad acum "valoarea" ei. Doamne, credeam ca dupa eliberarea lui Voiculescu, angajatii A3 vor deveni mai intelepti, nu "tzatze" din Piata Obor cu Mihai Gadea in frunte (emisiunea de aseara) precum mafiotul controlor. Cat despre Radu Tudor...Ori ei, ori Tudorel Toader, niciun fel de "osebire", .... :zzz

# . date 14 iunie 2017 21:34 +1

Cam la coada modificarea statutului personalului auxiliar. Ar fi trebuit ca Statutul sa intre in modificarea legilor justitiei dar ca la noi la nimenea si pentru ca o sa se gaseasca unii si altii sa comenteze, le recomand sa citeasca HG 1375/2015 in care se regasesc o sumedenie de atributii ale palmasilor care nu lucreaza la aprozar ci in justitie !

# Canarul date 15 iunie 2017 00:05 0

Figurează ...și atât... cu asta va rămâne...cu figura

# Sa plece! date 15 iunie 2017 00:08 +4

Toader trebuie sa plece! Nu pentru ce n-a făcut ( pentru ca n-a făcut nimic! Nicio realizare!), ci pentru ce a făcut: adică tot nimic! Se lauda cu INC, creat de fapt de Iordache, și lăsat nefuncțional de el însuși...penibil! Ridicol! O Rușine!

# John date 15 iunie 2017 07:10 -1

T.T. a fost evaluat de valcov ! Asta da masura psd. Evaluarea s-a facut in cimitir?!

# Radu date 15 iunie 2017 08:22 +3

Bai fratilor, eu chiar nu il simpatizez pe Toader. Dar omul e la Minister de 3 luni. Ce era sa faca in perioada asta? Acum probabil ca stie si el de unde se aprinde becu in birou etc. Intre noi fie spus, oricat de contra sistemului am fi, nu putem nega ca ce se intampla acum este DRAGNEA, disperat ca cineva nu isi asuma sa il spele pe el. Dar NU isi va asuma nimeni asta. Iar cu manevrele astea, sa aiba el impresia ca va (mai) scapa fara executare in proces. Iar apoi anulare suspendare vechi, contopire si pac rezultanta obligatoriu cu executare. Ring a bell, Livio? E exact cazul lui Adrian Nastase...

# Ei nu serios?? Pe bune Radule? date 15 iunie 2017 12:34 -2

Mai Radu. Eu zic ca fără executare nu va mai scăpa Codruța &Co din asa zisa justitie ( DNA DIICOT PARCHETE) pt trădare având în vedere ca sunt și în gasca de acoperiți ai unui alt stat.Romania nu are nevoie de aceasta forma de stabilitate falsa pe care o avem din 89 incoace în care proștii tac și executa ordinele celor de la butoane. Ținta este Dragnea și PSD iar pagubele colaterale  nelimitate le suporta poporul roman  ( mai ales prin miile de condamnări nedrepte și incorecte ale justitiei mafiote). Ei prefera sa bage tot poporul la pârnaie și să-l tina în sărăcie numai sa aibă ei puterea pt totdeauna.

# Ioan date 16 iunie 2017 16:34 0

Sa se faca o evaluare si asupra Programului de guvernare al PSD-ului.Masurile cuprinse in acest program pot fi implementate, in cat timp si cu ce rezultate? Deasemeni sa se faca o evaluare si asupra oamenilor politici din partide, in special din PSD. Care ar fi rezultatul?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va cuprinde revolta cand vedeti magistrati care ies in strada impotriva legilor justitiei si a modificarii Codurilor?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.05.2018 – Negulescu protejat de elemente din SRI. Claudia Rosu pe lista neagra a PICCJ

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER