Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

UN SAS A LUAT-O PESTE NAS – Presedintele Iohannis s-a facut din nou de bacanie la CCR, unde a fost invins de premierul Dancila. CCR a admis sesizarea Guvernului privind conflictul juridic de natura constitutionala provocat de refuzul lui Iohannis de a lua act de demisia a doi ministri. Werner a batut campii cu gratie: „Nu mi-a fost, nu mi-e teama de CCR. Toate actiunile mele se incadreaza in cadrul constitutional”. CCR a confirmat iar ca Iohannis e chitit sa blocheze activitatea Executivului

Miercuri, 19 decembrie 2018 16:20 | Scris de Valentin BUSUIOC | pdf | print | email

Nu riscam nici pe departe sa ne plictisim, cand avem un presedinte precum Klaus Iohannis (foto). Primul om in stat are grija aproape cu fiecare ocazie sa intretina comedia politicianului pentru care presedintia unei tari este o palarie mult prea mare. Nu mai devreme de miercuri, 19 decembrie 2018, Werner a luat dauna totala de la Curtea Constitutionala a Romaniei, care a constatat existenta conflictului juridic de natura constitutionala provocat de refuzul lui Iohannis de a lua act de demisia ministrilor Lucian Sova (Transporturi) si Paul Stanescu (Dezvoltare Regionala), precum si de numirea unor noi ministri pentru aceste portofolii: Olguta Vasilescu, respectiv Ilan Laufer. CCR a fost sesizata de catre premierul Viorica Dancila.


Avand in vedere decizia CCR, presedintele Iohannis este obligat „sa emita de indata decretele de constatare a vacantarii celor doua functii de ministru” si „sa raspunda, de indata, in scris si motivat, propunerilor inaintate de prim-ministrul Romaniei cu privire la numirile in functia de ministru”. Amintim ca dupa refuzul formulei Vasilescu-Laufer, Dancila a venit cu propunerea ca Olguta sa treaca la Dezvoltare Regionala, iar la Transporturi sa fie numit deputatul Mircea Draghici, trezorierul PSD.

Prezentam comunicatul Curtii Constitutionale cu privire la remaniere:

In ziua de 19 decembrie 2018, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul dispozitiilor art.146 lit.e) din Constitutie si ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum si ale art.34, art.35 si art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a luat in dezbatere cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Presedintele Romaniei, pe de-o parte si Guvernul Romaniei, reprezentat de prim-ministru, pe de alta parte, determinat de refuzul revocarii si, respectiv, numirii unor ministri, cerere formulata de prim-ministru.

Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a decis:

1. A admis cererea formulata de prim-ministrul Romaniei si a constatat existenta conflictului juridic de natura constitutionala intre Presedintele Romaniei, pe de o parte, si Guvern, reprezentat de prim-ministru, pe de alta parte, generat de refuzul Presedintelui Romaniei de a emite decretele de revocare din functie a doi ministri si/sau de a emite decretele de constatare a vacantarii functiilor de ministru ca urmare a demisiilor celor doi ministri;

2. Presedintele Romaniei urmeaza sa emita de indata decretele de constatare a vacantarii celor doua functii de ministru;

3. Presedintele Romaniei urmeaza sa raspunda, de indata, in scris si motivat, propunerilor inaintate de prim-ministrul Romaniei cu privire la numirile in functia de ministru.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, prim-ministrului si Presedintelui Romaniei”.

Iohannis, sigur de victoria de la CCR

Totul a inceput pe 20 noiembrie 2018, cand Klaus Iohannis a anuntat ca nu va semna decretele de numire pentru Vasilescu si Laufer si ca nu va lua act de remanierea ministrilor Lucian Sova (Transporturi) si Paul Stanescu (Dezvoltare Regionala), presedintele pretextand ca aceasta remaniere „este o solutie slaba”. Amintim ca Olguta Vasilescu l-a criticat dur pe Werner ori de cate ori a avut ocazia, denuntand manevrele acestuia pentru daramarea guvernarii PSD-ALDE, iar in spatiul public a fost vehiculata ideea ca de fapt acesta ar fi motivul pentru care Iohannis a refuzat-o pe Olguta, fiind vorba doar despre o simpla ranchiuna bazata pe umori personale.

Iata ce a declarat Klaus Iohannis pe 20 noiembrie, in cazul refuzului de a-i remania pe Sova si Stanescu si de a-i numi pe Vasilescu si Laufer:

Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Aceasta remaniere, dupa parerea mea, este o solutie slaba. Sunt in continuare de parere ca solutia corecta pentru Romania ar fi fost si este in continuare solutia inlocuirii acestui Guvern care a creat multe probleme Romaniei. Dar pana atunci avem aceasta remaniere. Sunt de acord sa se faca o remaniere, insa trebuie sa tin cont de cateva lucruri aici. In primul rand, este nevoie sa ne amintim ca ne aflam in fata unei provocari grele. Presedintia Consiliului UE pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019 poate sa duca la un succes al Romaniei doar in masura in care ministerele isi fac treaba si abordarea Romaniei e una coerenta. Concluzie. E nevoie de ministri care performeaza foarte bine”.

Doua zile mai tarziu, Werner a iesit din nou la rampa, cu binecunoscutu-i ranjet. Cu aceasta ocazie, Iohannis s-a aratat sigur pe victoria de la CCR, pretinzand ca tot ce a facut a fost constitutional. Ei bine, ghinion! Dupa cum am vazut, Curtea tocmai i-a dat peste nas pe tema remanierii, confirmand – la fel ca la Legile Justitiei, de exemplu – ca locatarul de la Cotroceni este chitit sa blocheze activitatea Guvernului.

Redam declaratia lui Klaus Iohannis de pe 22 noiembrie 2018:

Am am primit astazi, la doua zile dupa remanierea guvernamentala, o propunere de remaniere guvernamentala. Dati-mi voie sa va spun ca acest lucru nu este de bun augur. Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani si pot sa va dau cateva date pe care le-am recitit in aceasta dimineata si care arata ca lucrurile merg foarte prost in privinta guvernarii. PSD este deja la al treilea guvern in nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe pozitiile de ministru, i-am numarat, nu o sa va vina sa credeti. Sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum ministri in aceste guverne. Ascultati un pic: 70 in nici 2 ani! Pot sa va spun ca asa nu se poate guverna. Este imposibil sa schimbi ministri toata ziua, buna ziua. De asta se ocupa PSD: sa schimbe ministri. Cum sa ne imaginam ca poate sa functioneze un guvern cu doua remanieri intr-o saptamana? Este ceva ce nu s-a mai intamplat, nu s-a mai auzit si, in acest fel, nu se poate continua. Eu nu sunt de acord sa contribui la o astfel de guvernare, care seamana mai degraba cu un carusel decat cu o guvernare.

In acest sens, ca sa fie lamurita chestiunea, in aceasta saptamana nu va mai exista nicio schimbare de ministri, iar aceasta chestiune care mi-a fost propusa astazi, o remaniere dupa remaniere, va fi luata in analiza cel mai devreme dupa sarbatorile dedicate Centenarului si Zilei Nationale de 1 Decembrie. Pana atunci, pot sa va spun ca nu se va intampla in aceasta zona nimic.

(…)

Asta cu suspendarea intre timp devine asa, un loc comun. Nu mi-a fost si nu imi este teama de asa ceva, si nici de Curtea Constitutionala. Absolut toate actiunile mele se incadreaza perfect in cadrul constitutional. Ah, ca nu le convine, asta este posibil. Dar nicio actiune a mea nu s-a situat in afara cadrului constitutional – egal cum vrea unul sau altul sa interpreteze aceste lucruri.

Accesari:5722

Comentarii

# Bezmeticul asta trebuie luat pe targa de la Cotroceni date 19 decembrie 2018 16:29 +53

Ce mai cauta acest bisnitar de case , acest traficant de copii, acest tradator de tara, acest inganfat arogant cacacios , la conducerea acestei tari ? PS. Reduceti bugetul SRI macar la jumate caci nu se justifica si noi nu mai vrem sa platim trantori si tradatori pe spatele nostru ! :-*

# DODI date 19 decembrie 2018 17:04 +10

Prostul satului devenit PROSTUL STATULUI ajunge de râsul curcilor. Doar cei internați la Bălăceanca sau la Spitalul 9 mai cred în SASUL lucrului bine făcut. În fapt el e BINE TĂCUT, prost făcut grămadă și arogant cât cuprinde. Bunul simț se pare că nu are echivalență în germană. Nesimțirea și trădarea de țară devin în limba română echivalentul lui werner.

# ha,ha,ha date 20 decembrie 2018 08:23 +1

"Bezmeticul asta trebuie luat pe targa de la Cotroceni" Cred ca, mai degraba "trebuie luat cu ranga de la Cotroceni" sau cu suturi!

# imun/teanu date 20 decembrie 2018 09:32 0

1. De ce bisnitar de case! Daca nu stiti, DNA "lucreaza" intens ca "unele" acte false sunt legale perfect! 2. Cum traficant de copii! Le-a fost doar sofer. Iar nevasta talmace. Ca despre un copil se spune ca nu i se da de urma! Sigur traieste. Poate chiar in mai multe trupuri intrupat. 3. Tradator?! Va aduceti aminte cum zicea el "nisye... e-vrei"? La fel lui si "niste... ro-mani"! Nu normal "rasei superioare"?

# ionescu date 19 decembrie 2018 16:32 +11

Un individ mai prost ca asta este f greu de gasit! De retinut ca romanii l-au votat, desi a trancanit numai timpenii, sperind ca asta le va aduce ploile cu salam! Cei care l-au votat sint sub nivelul sasului, daca au vazut in el o persoana capabila. De citit: https://jungefreiheit.de/debatte/kommentar/2018/zwei-jahre-danach-und-das-staatsversagen-geht-weiter/ https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/bekenntnis-von-anis-amri-dokumentation-aus-anlass-des-zweiten-jahrestages-des-anschlages-a2744562.html https://kopp-report.de/enthuellungsbuch-mit-sprengstoff-die-schmutzigen-verwicklungen-der-bundesregierung-im-fall-amri-werden-aufgedeckt/ https://www.kopp-verlag.de/Anis-Amri-und-die-Bundesregierung.htm?websale8=kopp-verlag.01-aa&pi=974700

# CCR cuma rosie :) date 19 decembrie 2018 16:42 +6

Asta va fi noul slogan al plavanului nazisto comunisto fascisto-zchizoid... Ca si cum justitia e alta decat cel mai inalt forum. Justitie pentru el e dna... Doamne Fereste!!

# Klaus_Klaus date 19 decembrie 2018 17:14 +6

:-* Ca "un sas a luat-o peste nas" .. era de așteptat.. 8) DAR! - pana vine MOTIVAREA + cele 32 zile " OFICIALE pt citire/înțelegere" :sad: ...eheee taica! :P

# Statu-Palma-Barba-Cot date 19 decembrie 2018 18:00 +16

Ca deraiatu'suprem delirează de mai multa vreme nu-i o noutate,numai ca ieri delirul său a atins culmea tacanelii patologice.Ieri le-a spus reporterilor c-ar trebui luată-n discuție transformarea României în Republica Prezidențială. Omu, coprins de un delir galopant , se crede deja intr- o republica prezidențială și actionaza în consecință. Părinții Constitutiei au gandit-o în așa fel încât sa nu mai lase tara pe mana unui singur om ca pe vremea lu'nea Nicu,de frica sa nu cumva sa mai apara vr'un nebun ca el.Da' uite c-au aparut!Deraiatu' suprem asta vrea ,sa fie si el ca nea Nicu!Asta explica toate deciziile lui în relațiile cu guvernul și majoritatea parlamentara.Mare dreptate au avut părinții Constituției dacă ne gândim ca din patru președinți după '89 , doi s-au nimerit sa fie tacaniti cu porniri spre dictatura personala și orgoliu bolnav !50%,e cam mult!

# claudiu date 19 decembrie 2018 19:13 +2

NU ÎNTELEG de ce atâta patima pentru deciziile acestui pacalici ! Ati uitat cât de penibil a fost în campania electorala necunoscând absolut NIMIC din Constitutie ? Plus dovedeste ca-i un dobitoc, plus poporul îl va iubi ! Cu cât un candidat pentru Parlament este mai corupt si are cât mai multe dosare penale, plus sansele lui îi cresc sa fie ales reprezentatul poporului în legislativ !

# Pintea date 19 decembrie 2018 19:56 +2

Tot ce face el este ”in cadrul constitutional”. Probabil in cadrul liberului arbitru. Cate exemple ca este prost, sa ii mai dea CCR? Dar nedusul la Parchet al nevesti-si, in ce cadru se inscrie?? Sa ne spuna si asta! Guvernul a gresit cand a propus a 2 a oara alti ministri. Trebuia sa o tina cu cei 2, Olguta si Laufer, exact cum face si natangul asta plin de ifose.

# marea jelanie date 19 decembrie 2018 19:59 +8

Ce jelanie nationala e la masurile lui Teodorovici.Au ajuns unii sa planga in cor de grija bancilor,a companiilor energetice,a celor de telefonie mobila si a celor care administreaza pensiile private.Acum iti dai seama cine e pe statul de plata a acestor smecheri.Cica economia a pierdut 200 milioane de euro,prin devalorizarea unor companii.Pai mai baieti daca cineva scade cu 20% intr-o singura zi inseamna ca totul era fum,iar daca un simplu fas le produce asa daune inseamna ca baietii astia manipulau piata,pe povesti.Iar daca doar din lacomia bancara castiga poporul 1 miliard de euro,inseamna ca o pierdere de 200 milioane nici nu mai conteaza.Dar daca astia s-au inteles sa faca nasoale pe piata,doar ca sa sperie guvernantii si sa dea inapoi? Eu sper ca Teodorovici sa nu se sperie,sa nu dea inapoi si sa nu le faca jocul acestor smecheri.Nici in Ungaria lui Victor Orban nu a picat bursa cand guvernul a stabilit reguli clare pe piata bancara si energetica.

# Pintea date 19 decembrie 2018 23:40 +9

Au inceput sa iasa pe la toate posturile tv ”mandatarii” lor ca sa acuze guvernul ca habar n-are. Companiile acestea de gaze, etc. nu au facut altceva decat sa ne manipuleze ca sa poata sa creasca preturile linistiti si sa umfle profiturile. Enel de ex a cumparat de la statul roman compania de electricitate cu 150 mil de euro, a mintit ca va face investitii de 400 mil euro, dar nu a facut nimic. Cand au avut probleme in Italia, au cerut statului roman, sa cumpere compania, dar pt 1 miliard si jum. de euro. Lunar platim facturi umflate la lumina si santem sictiriti de aceasta companie. Avem presedinti superbogati de multinationale, CEO, expati, dar ce sa vezi, aceste companii nu platesc impozit pe profit! S-au suparat pt ca in sfarsit, s-a gandit cineva si la noi, cei care platim, platim, platim! Ce indrazneala! Cum sa platim noi mai putin? Nu va pleca nici o companie, nu lasa osul de ros. Sper ca guvernul sa nu se mai lase intimidat!

# unul din lumea cea mare date 20 decembrie 2018 21:57 -2

ptr pintea//nu pleaca ciinele din fata macelariei ,chiar daca/l bati

# unul din lumea cea mare date 19 decembrie 2018 21:12 +2

o poza face cit 1000 de cuvinte......RECUNOSC!!!!!!AM GRESIT!!!! SPUNINDU/I HITLERICA IN SPILHOZENI,DE FAPT I SE POTRIVESTE MULT MAI BINE AUGUST PROSTUL(era claunul de la circ,pe vremea mea)

# unul din lumea cea mare date 19 decembrie 2018 22:45 +7

toata dreapta ONANISTA a facut catei la inima si ficati din cauza patriotismului psd.aoileeeu si aoileu,vai de noi si vai de noi saracutii bancheri si aoileu si aoileu(se vede ca obiceiul BOCITOARELOR PLATITE ESTEW SPECIFIC SI ,,IVENTAT DE ROMANI(REALITATEA TV),,)murea si invia rifai si cu alti nasarimbi(idioti) de invitati,aoileu si vai de noi,isi rupeau...,,COARDELE,,VOCALE CA VAI DOAMNE ,PLEACA BANCILE(poate alea de mobilier stradal)de la mermelica .fa proasto ,din specia MAIMUTELOR URLATOARE,DUPA CE CA ESTI URITA CA BUBA CALULUI ,mai esti si cea mai mare nasarimba de la fratii lumiere incoa,ca ,,incoa e fericirea ta,,. ca sa nu/mi mai aduc aminte de elucubratiile ,,jurnalistului ,,isaila si negrea.baaa de s/ar facea un sondaj pe bune s/ar vedea ca voi nasarimbii de la realitatea si cu neterminatul joianis ati bagat pnl/ul linga pntcd impreuna cu ala cu trafalete,orban.vedeti ba astia de ardeal voi de nimic nu ,,este buni,,decit de SEFI LA DNA SI DE FURACIUNI CU CASE SI COPII

# indignata date 19 decembrie 2018 22:57 +3

Daca "o poza face cat 1000 de cuvinte", declar ca-mi place mult fotografia insului din articol. Imi place , la fel, tot ce s-a scris despre el. totul este adevarat. Dar, ganditi-va cum o sa i se para lui, vestile rele despre Inalta Curte a neprihanitelor sale, Tarcea si Stanciu... Probabil ca nu-l intereseaza. Ei bine, de sarbatori eu ii fac individului doua urari : sa orbeasca si sa surzeasca , pentru ca oricum nici vede abuzurile din justitie, nici vrea sa auda de ele. Cel putin asa ar avea o scuza logica pentru a nu mai putea fi acuzat de nemernicie, de care eu il acuz acum.

# dracea date 20 decembrie 2018 07:22 +2

ciufulitul sulii cismarului sa se duca dupa CISMARUL SUPREM!

# legionarul date 20 decembrie 2018 09:15 +1

Chiar nu mai exista patrioti in armataromana (a se citi LUNETISTI ) ?????

# Iulia date 20 decembrie 2018 11:19 +2

Werner se crede salvatorul natiunii. Desi vede ca se scufunda(seu) incet "Titanicul" statului de drept, el insista sa ramana loial pana la capat, cantand la vioara aceeasi melodie, crezand ca va putea calma spiritele. Jenanta atitudine.

# Retardanis date 20 decembrie 2018 12:48 +1

Asta este numai minuta si este dauna totala pentru "das mutis". Motivarea cred ca va face sa ii cada plombele.

# indignata date 20 decembrie 2018 14:52 +1

Imi vine sa rad cu lacrimi : ce deznodamant mai inspaimantator ar trebui sa existe in JUSTITIA lui Iohanis, facuta de Kovessi pe care a aparat-o cu dintii pana la cadere, de Lazar, apreciatul, care este in procedura de revocare, de Tarcea si Livia Stanciu, apreciate si numite de "EL", decat iesirea pe scara rulanta a "penalilor" bagati in puscarii de protejatii lui, pentru simplul motiv ca "Protejatii" practic, erau penali, aproband cu buna stiinta completurile de 5 judecatori in mod ilegal. Ce satisfactie....Sa se goleasca puscariile si sa intre cei ce au facut nelegiuirile.Credeti ca marele presedinte, in fata dezastrului, va lua la cunostinta, va cere scuze celor ofensati de el si va admite ca este prieten cu cei mai josnici reprezentati ai justitiei cu care-si umple si clateste gura in fiecare zi si ca, i se poate aplica proverbul "spune-mi cu cine te imprietenesti, ca sa-ti spun cine esti" ?

# gigi date 22 decembrie 2018 13:29 +1

Este cel mai slab prreședite pe care l-a avut Romania pana acuma . Vede numai penali dar nu se vede cat de penal este .

# Ioan Costescu date 22 decembrie 2018 14:16 +3

Ce sa faci daca romanasii n-au stiut ca la nemti este o vorba: la nemti exista doua categorii,destepti si prosti"si l-au ales pe cel din a doua categorie.Dar la fel se spune ca la nemti nu conteaza cit esti de prost dar sa fie mare.Dar mai rezistam cu acest individ mai un an si dupa aia :auviderzen:si sa se uita la cineva la cele 44 dosare penale.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER