Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

WERNER FACE NUMAI PROSTII – Fostii judecatori constitutionali ii taie elanul presedintelui Klaus Iohannis in incercarea de a-i strica vacanta premierului Viorica Dancila. Toni Grebla: "Nu poate fi vorba de un conflict, atata vreme cat premierul a plecat in vacanta. Care ar fi conflictul, ce s-a blocat la nivelul functionarii institutiilor statului?" Augustin Zegrean: "Cu parere de rau pentru sesizarea facuta de Iohannis la CCR, dar nu exista niciun conflict... Ca subiect de vacanta e bun"

Vineri, 3 august 2018 16:33 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Ofticat nevoie mare ca nu se duce in vacanta de vara, asa cum a fost obisnuit de cand era profesor de fizica, presedintele Klaus Iohannis a decis sa reclame la Curtea Constitutionala un conflict institutional care ar fi fost creat, sustine Presedintele Romaniei, prin faptul ca premierul Viorica Dancila si-a luat concediu o saptamana si nu l-a anuntat. Demersul sau nu va avea niciun efect, fiind previzibila respingerea actiunii sale de catre CCR. Si nu o spunem doar noi! Doi fosti judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei au opiniat ca in stiuatia expusa in cererea de solutionare a conflictului de natura constitutionala depusa de Klaus Iohannis la CCR nu exista niciun conflict institutional, fiind mai degraba o neintelegere intre decidentii politici.


Toni Grebla: "Nu trebuie sa reglementam nici legea si nu trebuie sa intervina CCR atunci cand, spre exemplu, premierul se deplaseaza pentru o jumatate de zi acasa"

Fostul judecator CCR Toni Grebla (foto stanga) a declarat la Antena 3 ca nu poate fi vorba despre un conflict, atat timp cat speta vizeaza, in esenta, faptul ca premierul Viorica Dancila pleaca in vacanta. Mai mult, a afirmat Toni Grebla, conflictul politic legat de plecarea in concediu a Vioricai Dancila a fost generat de atitudinea presedintelui Klaus Iohannis, care a implicat Curtea Constitutionala in chestiuni care nu tin de competenta CCR.

Iata ce a declarat fostul judecator CCR, Toni Grebla, vineri, 3 august 2018, la Antena 3:

"In niciun caz (n.red. - nu este vorba despre un conflict institutional), Curtea Constitutionala nu este chemata sa rezolve orice neintelegere intre decidentii politici sau administrativi ai tarii. Curtea Constitutionala are un mandat constitutional si se pronunta pe conflicte de competenta, restul sunt bune practici si colaborarea loiala intre institutiile statului. Nu trebuie sa reglementam nici legea si nu trebuie sa intervina CCR atunci cand, spre exemplu, premierul se deplaseaza pentru o jumatate de zi acasa. Sunt chestiuni care ar trebui rezolvate pe colaborarea loiala intre autoritatile statului.

Din pacate, conflictul acesta politic, care este generat in special de atitudinea presedintelui Romaniei, implica Curtea Constitutionala in astfel de situatii, ceea ce este de nedorit. Nu poate fi vorba de un conflict, atata vreme cat premierul a plecat in vacanta. Care ar fi conflictul, ce s-a blocat la nivelul functionarii institutiilor statului? Absolut nimic, este vorba de bune practici politice si administrative si de colaborarea intre institutiile statului".

Augustin Zegrean: "Pana la urma, viceprim-ministrii pentru asta exista, sa-l inlocuiasca pe premier cat timp acesta este plecat"

La randul sau, fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean (foto dreapta), a opiniat ca vicepremierii exista pentru a-l putea inlocui pe premier cat acesta este plecat, iar cu parere de rau pentru presedinte, Zegrean ii transmite ca "nu exista niciun conflict de natura institutionala". Daca pana si Zegrean, despre care se poate spune orice, dar nu si ca este fan PSD, i-a stricat planurile lui Iohannis, ce mai e de spus...

Prezentam in continuare declaratiile lui Augustin Zegrean, astfel cum au fost facute la Antena 3:

"Nu suntem in situatia de imposibilitate de a-si exercita atributiile. Cu parere de rau pentru sesizarea facuta de Klaus Iohannis la Curtea Constitutionala, dar nu exista niciun conflict de natura institutionala. Pana la urma, viceprim-ministrii pentru asta exista, sa-l inlocuiasca pe premier cat timp acesta este plecat. Fie in concediu, fie in delegatie oficiala, in alta tara. Nu cred ca CCR va decide in august, pentru ca judecatorii sunt plecati in concediu. Ca subiect de vacanta e bun"

Accesari:10577

Comentarii

# Edelweiss - Der Beobachter von Bukowina date 3 august 2018 17:25 +15

Di la mini di-n diafanul și asepticul meu turnuleț de fildesh, lucrurili sî văd limpidi ca cleștaru: 1. Acțiunea concertată și susținută a Plăvanului de la Hermannstadt nu este întâmplătoare, ci face parte dintr-o campanie de „îngropare în hârtii” a CCR, având drept scop ducerea în derizoriu a importanței și rolului acestui Arbitru Constituțional. Dezideratul Plăvanului bavarez este de a crea opiniei publice o impresie de ieftinătate a Curții OCnstituționale, ca fiind drept o structură judiciară care se pronunță pe teme de interes minor, cum ar fi categoria sexului corurilor de îngeri, cauza preponderentă a decesului masculilor din specia Mantis religiosa sau răspunsul la clasicele enigme: Unde se duc norii când se duc și unde dispar bărbații când pleacă să ducă găleata de gunoi, respectiv „unde sunt zăpezile de altădată”. :-?

# DODI date 3 august 2018 20:27 +6

Principala cauză a supărării lui ciolanis pe doamna primministru este ZERO LEI la rectificare. IOC bani pentru concediu în Tenerife și Miami. Păi să meargă sfertodoctul la Vamja Veche? Se cadrează cu pretențiile marii nulități sibiene? Așa că CCR!!!!!!!!!

# Edelweiss - Der Beobachter von Bukowina date 3 august 2018 17:31 +5

2. Nazdrăvănia Plăvanului mai are o conotație de factura subconstientului: într-atât își dorește Plăvanul să aibă „Guvernul MIAU” încât a început să aibă migrene și fantasme: s-a uitat cu ocheanul, preț de vreo 10 minute, la jilțul premierului de la Palatul Victoria, a văzut că nu-i nimeni aclo și a început să jubileze extaziat și să dănțuiască cu aplombul lui Isaia după ce-a șters vreo câteva liniuțe de praf de coca: „Uau, uau, VLEAU GUVELNUL MIAU!” :roll: 3. Subiectul în sine nu e atât subiect de vacanță, cât mai ales este un subiect „capac” menit să devieze atenția de la subiectele de actualitate: a. legea off-shore retrimisă la examinare; b) concernul OMV-Exxon Mobil este denumirea grupului ce trage sforile să taie o halcă cât mai mare din punga de gaze din platoul Mării Negre. De unde e OMV? De unde e Exxon? c) cine a fost convocat la Uașinton la o discuție tematică pe acest subiect? d) cine e actualmente în Austria? e) prețul gazelor se va scumpi începând de azi cu 5,8% :eek:

# Edelweiss - Der Beobachter von Bukowina date 3 august 2018 17:37 +3

Sau, alte exemple de știri de maximă actualitate și de maxim interes: Rroemenika va cheltui pentru apărare, până prin anii 2026, circa 60 de miliarde de dolari. Asta vrea să însemne că în fiecare ani, haraciul pe care or să-l vrea americanii de la Colonia Penitenciară și Experimentală este undeva cam la 5-6 miliarde de dolari. Adicătelea taman cam cât trimit anula în țară toți „căpșunarii”. Sau, potrivit legii off-shore, exact cam cât or să fie redevențele statului român din exploatarea gazelor realizată, of course, de OMV-Exxon. și ca să fie ziua bine încheiată, România mai plătește zilele astea un miliard de dolari pe o baterie de putregaiuri interceptoare Patriot. :eek: post-script: nu-i așa că plecarea la Videle a Vioricăi, timp de o săptămână, ca să-i facă la barbat facă o oală de găluște, plăcinte poale-n brâu și ciorbă de potroace, E UN SUBIECT DE INTERES NAȚIONAL? :eek:

# Toderas date 3 august 2018 17:47 +9

Ciolanis , lasa varajeala cu concediile , du-te tu si retituie banii de pa bisnitareala cu case ! Ai revocat-o pe dolofana de la DNA :apreciem , dar vezi ca urmeaza Lazar , la statia urmatoare :-*

# Nicu date 3 august 2018 18:44 +3

Comportament total nedemn in anul Centenarului,sa bagi zanzanie intre romani.Faptul ca le plange de mila paraditorilor de gaze naturale,pe modelul celor care rad padurile tarii,la bani de tigari,spune cat iubesc liberalii aceasta tara,mai ales cand o ponegresc in strainatate.Klauss,plange-te si la Comisia de la Venetia! Nu ai ambitie.Oricum nu-i mai prostesti pe romani si a doua oara,cu toate softurile securitatii (numai de face Dragnea blat cu sistemul securist,pe modelul antecesorului).

# ^^ date 4 august 2018 12:21 -2

CCR care? Ala cu dl Lazaroiu, ilegal in functie? Ala amenintat de dna Tanasescu?

# Iulia date 4 august 2018 12:24 +2

Saracul Werner, Intaiul Sesizator al tarii. De cand cu invartelile cu casele, confunda CCR cu tribunalul din Brasov/Sibiu. Vad ca a devenit foarte harnic, meticulos si "corect". Brusc, nu mai poate dormi de grija tarii, pe care o faulteaza non-stop. Numai cand vine vorba de abuzurile lui si ale lui Kovesi &Co, incalcarea Constitutiei nu mai reprezinta o problema. Sau cand moare de grija corporatiilor, ca nu cumva sa le scada profiturile. Ipocrizie maxima! Vestea buna este ca nu poate el sesiza, cat poate solutiona/respinge CCR (fiind experti, lentoarea nu ii caracterizeaza). Per ansamblu, din toate actele care se publica in Monitorul Oficial intr-un an, marea majoritate se refera la decizii ale CCR.

# Neanae date 4 august 2018 13:38 +6

Dacă KWI ar face numai prostii, ar fi bine! FACE DAUNE și asta este INTOLERABIL. Susține atât de multe aberații și este atât de determinat sa dărâme un guvern ales democratic încât face din țânțar armăsar, denaturează adevarul in așa hal încât dă dovada de totala incapacitate de a mai conecta. Omul asta e PATOLOGIC. Latră ca acest guvern se ocupa numai de schimbarea legilor justiției pentru favorizarea infractorilor din politica și ca nu face nimic altceva pentru nimeni. De unde a scos-o ca PM Dancila a dat un interimat? Si ca oamenilor li se pune căluș când se exprima (vulgar!!!) contra PSD? Se răsfață tontește in sânul PNL, care e vai de muma lui cu deviatul de Orbán, țața Turcan & CO total săriți din minți. Dezbina fără pudoare. JOS CU IOHANIS. E NEBUN! SUSPENDAREEEEEEE și la bulău pt hoție și trădare!

# BEMOL EDELWEISS date 4 august 2018 18:35 -2

Miscarea EDELWEISS OF BUKOWINA va fi cunoscuta in istorie ca fiind prima forma de viata comentata.

# Edelweiss - Kanonier von Bukowina date 5 august 2018 12:32 +2

Ce-ai vrea tu să mai spui și altceva dar, neavând calibru, simțind că nu te țin brăcinarii și conștientizându-ți anvergura de PĂDUCHE, ți-e oleacă frică să te pui în curul gol în fața Tunurilor din Navarone. :lol: Trebuie să fie taaare nasoool să ai kharmă și destin de păduche, nu-i așa, PĂDUCHE? :-x post-script: șăful tău și al #trollilor de prostează neo-nazy nu angajează personal? Adicătelea poate sunt disponibili unii cu IQ impresionant, excelente abilități de exprimare și comunicare, ucenicia făcută printr-ale manipulării mediatice și buni cunoscători ai caracterisiticilor mediului virtual? N-are și pentru un mine un job part-time, ca să câștig și Io* o para cinstită, neimpozabilă? )ca să nu mă mai condamne Bulangiii cu Robe (cu salarii de 150.000 de lei anual), pentru comiterea infracțiunii de a nu fi știut să fiu șmecher descurcăreț și să mă priponesc cu tupeu în capul mesei pe care tronează bucatele postdecembriste. ) :roll:

# un mizantrop date 4 august 2018 22:31 +8

Numai mie mi se pare ca individului i s-a pus pata pe Viorica?! Misogin, sovin, antisemit si completati pe linia punctata...Asta a fost crescut cu mentalitatea aia de trei natiuni cotropitoare impotriva bastinasilor si nu-si mai poate reveni, plus ca mentalul lui german nu-i permite sa accepte ca o femeie se poate distra cand el sta (asta-i cuvantul cheie al mandatului sau!!!!) pe el, dar in tara...Eu am reevaluat rolul "ravisantei" in ecuatia prezidentiala. De cand si-a dat in petec in relatiile cu femeile pesediste (amintiti-va cazul Sevil, sau Olguta, sau Rovana) eu cred ca nevasta din dotare e doar un soi de anexa, mai degraba captiva, folosita, individul pare un abuziv...Nu-mi iese din minte cum s-a dispensat de ea, de parca nici n-a fost, cand serviciile, sau consilierii de imagine i-au cerut-o...Ce om (ca un om) face asta?! De la sinistra afirmatie basesciana "si mama daca fura, o bag la puscarie", vine asta cu nevasta bagata la dos, ca i-ar afecta imaginea...

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 11.12.2018 – Werner are o noua ocazie sa faca parada de ipocrizie

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER