Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

WERNER OMOARA CONSTITUTIA DE DRAGUL LULUTEI – PSD il acuza pe Iohannis ca dezinformeaza si intoxica romanii: „Declaratiile echivaleaza cu un indemn la nesupunere in fata legilor si instantelor judecatoresti... Reprezinta un atac deosebit de grav la adresa ordinii constitutionale... Este o minciuna ca atributiile sale constitutionale ar fi fost restranse... Bunul plac al presedintelui Iohannis nu poate fi mai presus de lege!”

Marţi, 12 iunie 2018 16:41 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Se inteteste razboiul politic dintre Klaus Werner Iohannis si Partidul Social Democrat, din cauza nerespectarii de catre presedintele Romaniei a Deciziei Curtii Constitutionale in care este prevazuta obligatia acestuia de a o revoca din functie pe sefa DNA Laura Kovesi. Dupa ce a tacut zile la rand, dupa decizia CCR, sustinand ca nu ia nicio decizie pana nu o citeste si o intelege, Iohannis a iesit marti, 9 iunie 2018, pentru a anunta ca mai are de citit un pic, acuzand printre altele CCR ca a luat o decizie „pe aceeasi linie si aceeasi logica” cu cea a PSD. Afirmatiile extrem de dure ale presedintelui au generat insa reactii la fel de dure din partea reprezentatilor PSD.


Intr-un comunicat de presa de marti, 12 iunie 2018, PSD il acuza pe Iohannis de subminarea autoritatii Curtii Constitutionale, si de dezinformarea si intoxicarea cetatenilor romani, carora incearca sa le induca ideea ca PSD vrea sa „ii amputeze atributiile”. Or, sustine PSD in vastul comunicat de presa, „nu poti amputa ceva ce nu exista”, dat fiind ca legea fundamentala nu confera presedintelui niciun rol in revocarea procurorilor-sefi. „Este deci o minciuna ca atributiile sale constitutionale ar fi fost restranse printr-un demers al PSD sau prin deciziile CCR”, se arata in comunicatul PSD.

Mai mult, PSD catalogheaza dorinta presedintelui Iohannis de a pune in dezbatere publica decizia CCR ca fiind un „act de agresiune asupra acestei institutii fundamentale pentru sistemul democratic din Romania”, tinand cont ca Deciziile CCR sunt obligatorii pentru toti cetatenii romani, fara exceptie. De altfel, in comunicatul PSD se arata ca prin atitudinea sa de a nu respecta deciziile CCR, presedintele Iohannis induce ideea ca orice decizie a unei instante de judecata poate fi pusa in discutie, „in loc sa fie de indata executata”. „Declaratiile presedintelui Iohannis echivaleaza cu un indemn la nesupunere in fata legilor si instantelor judecatoresti din Romania”, precizeaza PSD.

Prezentam in continuare comunicatul de presa al PSD din data de 12 iunie 2018, la circa doua ore de la declaratiile facute de Klaus Iohannis la Cotroceni:

Deciziile Curtii Constitutionale se executa, nu se discuta

Declaratiile iresponsabile ale presedintelui Iohannis submineaza autoritatea Curtii Constitutionale.

Partidul Social Democrat considera ca declaratiile recente ale presedintelui Klaus Iohannis referitoare la Decizia Curtii Constitutionale privind solutionarea conflictului dintre presedinte si ministrul Justitiei reprezinta un atac deosebit de grav la adresa ordinii constitutionale din Romania.

Intentia presedintelui Iohannis de a pune in discutie, intr-o dezbatere publica, decizia Curtii Constitutionale constituie un act de agresiune asupra acestei institutii fundamentale pentru sistemul democratic din Romania. Deciziile Curtii Constitutionale sunt definitive si general obligatorii – ele se executa, nu se discuta! In logica presedintelui Iohannis, orice decizie a unei instante de judecata din Romania ar fi pusa in discutie, in loc sa fie de indata executata.

Mai mult decat atat, Curtea Constitutionala este singura institutie abilitata sa stabileasca interpretarea corecta a Legii fundamentale. Nimeni altcineva, nici presedintele, nici alta autoritate a statului si nici macar societatea civila, nu are dreptul sa se substituie autoritatii CCR pentru a da verdicte cu privire la respectarea Constitutiei Romaniei.

Prin urmare, declaratiile presedintelui Iohannis echivaleaza cu un indemn la nesupunere in fata legilor si instantelor judecatoresti din Romania. Dupa modelul presedintelui Iohannis, orice cetatean poate intarzia dupa bunul plac punerea in aplicare a unei obligatii legale, a unei amenzi sau a unei sentinte, pe motiv ca vrea sa inteleaga mai bine motivarea celor care au emis sanctiunea.

Este inadmisibil ca presedintele Iohannis sa insinueze ca decizia CCR ar pune sub semnul intrebarii independenta procurorilor. In motivarea CCR se precizeaza explicit: „Controlul Ministrului Justitiei consta in verificarea eficientei manageriale, a modului in care procurorii isi indeplinesc atributiile de serviciu (...). Controlul nu poate viza masurile dispuse de procuror in cursul urmarii penale si solutiile penale.”

Nimeni, nici Curtea Constitutionala, nici majoritatea parlamentara, nici ministrul Justitiei si nimeni altcineva nu a pus nici macar un moment in discutie independenta procurorilor in administrarea cauzelor. De altfel, chiar in noile legi ale justitiei, adoptate cu votul majoritatii PSD+ALDE, este garantata in mod explicit independenta procurorilor in instrumentarea cauzelor. Amendamentul introdus la Legea 303 privind statutul magistratilor: Art. 3 alin. 1^1: „Procurorii sunt independenti in dispunerea solutiilor, in conditiile prevazute de Legea nr.304/2004, privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.”

Asadar, insinuarea presedintelui ca cineva ar dori sa intervina in independenta procurorilor este o actiune deliberata de dezinformare a opiniei publice din Romania, ceea ce este incalificabil in raport cu functia de presedinte al republicii.

In acelasi registru de dezinformare si intoxicare a cetatenilor romani se incadreaza si afirmatia presedintelui Iohannis ca PSD sau CCR ar urmari „amputarea atributiilor sale”. Nu poti amputa ceva ce nu exista.. Constitutia Romaniei nu confera niciun rol presedintelui Romaniei in revocarea procurorilor-sefi. Este deci o minciuna ca atributiile sale constitutionale ar fi fost restranse printr-un demers al PSD sau prin deciziile CCR.

Dimpotriva CCR ii recunoaste presedintelui rolul in verificarea legalitatii procedurii de revocare a unui procuror sef. In schimb, CCR inlatura refuzul presedintelui, dupa bunul plac al unei cereri de revocare. Daca un procuror sef a incalcat conditiile legale privind functia sa, atunci acesta trebuie revocat, pentru ca asa prevede legea! Bunul plac al presedintelui Iohannis nu poate fi mai presus de lege! De aceea nu poate refuza o cerere de revocare legala! Este deci amputat doar bunul plac al presedintelui Iohannis, in niciun caz atributiile sale constitutionale.

Nu in ultimul rand, PSD condamna declaratiile ironice ale presedintelui Iohannis cu privire la Statul Paralel, care in optica sa ar fi doar „o poveste”. Protocoalele secrete prin care justitia a fost subordonata serviciilor secrete reprezinta o realitate, nu o poveste. Abuzurile procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu „Portocala” care acum sunt cercetate penal reprezinta o realitate, nu o poveste! Deciziile unor instante de judecata care au respins dosare DNA pe motivul falsificarii probelor sau distorsionarii unor interceptari nu sunt o poveste, ci o realitate foarte concreta. Achitarile in marile dosare politice, facute in functie de agenda politica a celor alesi, reprezinta, de asemenea, o realitate si nu o poveste. Miopia politica a domnului Iohannis cu privire la toate aceste abuzuri grave pune serios sub semnul intrebarii autonomia sa decizionala, mai ales in conditiile in care DNA a confirmat inceperea urmaririi penale intr-un dosar care il vizeaza in mod direct pe presedintele Romaniei.

Nu in ultimul rand, PSD subliniaza ca, in alte recomandari adresate Romaniei, Comisia de la Venetia a precizat clar ca desi decidentii politici au libertatea de a comenta critic deciziile CCR, acestia au obligatia sa precizeze ca le vor respecta, chiar daca nu sunt de acord cu ele – o regula fundamentala pentru ordinea constitutionala a unui stat democratic, pe care Iohannis a calcat-o in picioare imediat dupa intalnirea cu reprezentantii Comisiei de la Venetia.”


Accesari:6181

Comentarii

# Iulian date 12 iunie 2018 17:26 +27

Cuvinte prea fine pentru bădărănia unui neconstitutional! Daca veti continua cu sforaieli nu veti face nimic impotriva unor actiuni sau discursuri vadit neconstitutionale. Lipsa de fermitate in actiuni concrete va alimenta o resemnare sociala coplesita de scarba pe care au simtito si cei 7,4 milioane in 2012. Daca asta doriti, atunci sunteti extrem de cinici fata de cei care au avut incredere in voi si care se vor simti tradati, inca odata, pe promisiuni desarte. Ar fi mare pacat!

# DODI date 12 iunie 2018 19:08 +10

Săracul ciolanis. După ce că era manipulat ca orice marionetă stricată, a ajuns sfertodoctul să se creadă regele Franței. Azi a slobozit pe spurcata sa gură nemțească niște cuvinte românești cum că ”statul sunt eu”. Este adevărat PROSTUL SATULUI a ajuns și PROSTUL STATULUI. Doar că nu a realizat asta. Și nici nu are șanse s-o facă la nivelul său intelectual de broască râioasă. Azi a vorbit doar din citate. Lansate de fomiștii care pozează în consilieri prezidențiali. Și care la prima bătaie de vânt vor părăsi corabia. Păcat de unii pe care i-am crezut a fi profesioniști. Nu le-am bănuit lipsa de caracter. O mare decepție Aurescu. Care ar trebui să-și schimbe numele în DIAREESCU.

# Jurist, date 12 iunie 2018 17:31 +4

Pe întreg teritoriul României Legea nu v-a mai fi respectată. Fă-ţi milă Doamne!

# acudealbina date 12 iunie 2018 17:42 0

:D :D [quote name="Jurist,"]Pe întreg teritoriul României Legea nu v-a mai fi respectată. Fă-ţi milă Doamne! [/quote]Sigur, este nevoie sa reactionez intr-un timp rezonabil. Nu putem sa stam pana in decembrie. Dar nu cred ca cineva serios se asteapta sa aplic mecanic o decizie intr-o zi sau doua. (...) :D

# acudealbina date 12 iunie 2018 17:35 +1

:D :D Ghinion1 :D

# Gabi date 12 iunie 2018 17:41 +13

Ce am auzit azi de la președinte este de necrezut. Seninătatea cu care a susținut niște aberații e cutremurătoare. Nu are măcar tăria de caracter sa spună clar ca nu va respecta decizia CCR. În afara de faptul ca ne-a spus ca citește greu și înțelege puțin spre deloc. ...altceva nu a transmis. El trăiește în lumea lui, cu legea lui, sfidând o tara întreaga și instigand la nesupunere. RUȘINE! Oricâte cusururi am avea ca popor, parca nu meritam, totuși, asemenea președinte!

# un mizantrop date 12 iunie 2018 18:10 +7

Eu as incadra recenta iesire iohanesca, cu aolelile privind "amputarea" atributiilor sale si cu punerea in dezbatere publica a hotararilor CCR in acleas context cu participarea lui la recenta reuniune de la Sofia, unde s-a asezat si a discutat cu reprezentantul unei tari nerecunoscute de statul roman. Adica in acelasi registru de disolutie a statului, de ironizare si batjocorire a valorilor romanesti, de reprezentant al unor puteri straine si de facator de jocuri periculoase si paguboase pentru romani. Si pentru ca s-a stabilit ca DIICOT, la fel ca DNA si servicii functioneaza numai impotriva intereselor romanului de rand, eu zic sa incepem cu taierea finantarilor acestor instrumente tortionare, apoi, ne mai ocupam si de "chinezul" satului...

# Jkl date 12 iunie 2018 18:31 +8

Încă o dovadă că în România nu este înțeles sensul și scopul Constituției. Suntem praf! În 1991 am copiat o Constituție de la francezi, I-am adus niște modificări după ureche și acum ne mirăm că există blocaj instituțional. Nici nu avem cum să înțelegem spiritul Constituției, deoarece nu e a noastră. Uite așa, știind că majoritatea românilor nu înțeleg nimic din legile în vigoare, Iohanis își permite să sfideze și să manipuleze cu Legea în mână, iar PSD-ul nu știe să argumenteze, să convingă gloata lui Iohanis că ceea ce face președintele este lovitură de stat, își arogă o putere pe care nu i-o dă Constituția, acea de a fi instanță de recurs la deciziile CCR. Nu l-a întrebat nimeni ce a înțeles după ce a citit 130 de pagini în 5 zile, ci a fost întrebat când intră în legalitate. Koveși o să-și dea demisia după ce CSM va constata că a săvârșit abateri disciplinare, mai înainte ca Iohanis să facă vreo mutare. Astfel, troala va avea motiv să spună că nu a fost demisă de Tudorel Toader.

# Titus date 12 iunie 2018 18:33 +5

El simte ca psd-istii sunt fricosi ca niste iepuri,in fata vulpii si mizeaza pe ideea ca de frica strazii nu il vor suspenda.Daca omul se vrea suspendat,suspendati-l ! Ori suntem stat de drept,ori nu mai suntem.Suspendati-l pas cu pas,sa-si revina.Oricum de azi incepand, dupa presedinte ,respectarea legii devine optionala.PS.Udrea poate de pe acum sa trimita instantei un memoriu in care sa mentioneze ca va citi sentimta,se va documenta si ca nu e asa,nu pot niste indivizi,numiti judecatori sa o condamne asa pur si simplu.Poate sa intrebe de exemplu o Curte cu jurati,iar daca nu avem banuiesc ca ea va cere sa se infiinteze.Justitia incepand de azi,din pacate, o ia pe un alt drum,vorba lui Vanghelie:direct pe persoana fizica.

# suspendarea mai repede vine vacanta date 12 iunie 2018 18:49 +4

dupa ce este demisa noua ileana ceausescu se poate renunta la suspendare cu lasarea mamelucului in paiele proprii

# Titi date 12 iunie 2018 19:12 -2

Treci si tu la spitalul de prosti

# io date 12 iunie 2018 18:49 +2

La ce să te aștepți de la un Holzkopf :lol:

# Klaus-Klaus date 12 iunie 2018 19:01 +2

1 "Politica" acestei satane-prezidentiale are o CHEIE de codare- " VREAU GUVERNUL MEU"! Si de aici restul atacurilor (dictate/PROGRAMATE DE AFARA - Germania/Austria si restul de STAPANI la care $lugare$te). Se adauga SPRIJINUL INTERN AL STATULUI SUBTERAN care - si el- PUPA CLANTE/kr-uri LA AMBASADE SI CLUBURI CU SORTULETZE, etc... (caz recent - amb britanic - MULT mai periculos decat cel american) "VREAU GUVERNUL MEU" tradus: VREAU TOTUL SA FIE SUB PAPUCUL MEU, TOT-TOT-TOT... incl. CURTEA CONSTITUTIONALA - devenita peste noapte TINTA ZERO a JIGODISMULUI "bine facute". Daca se poate sa si DISPARA CURTEA ca "e psd-ista" - sic! P.d.v.p. -"Neamtul" va citi , si citi, ras-citi, etc pana se termina mandatul LEGAL al koanei NEFERTITI.. si atunci va ranji in stilul cunoscut, va mai FLEGMA catre Parlament si CCR si va spune= GAAATA! am inteles ACUM.

# Klaus-Klaus date 12 iunie 2018 19:04 +3

2 Problema e ca "neamțul" :P duce aceeași politica de RĂZBUNARE (PAN-)GERMANA fata de ROMANIA si de romani pe care-i DISPREȚUIEȘTE CU ADÂNCA URA..nedisimulata. La fel A FOST DISTRUSA IUGOSLAVIA - cu o mare URA TEUTONA si rupta CEHOSLOVACIA. Sub privirile IMBECILE ale " diplomatiei amerloce" aflata sub papucul unei " americance DE PRIPAS" - Jana Korbel - nume real aka Madleine Albright. - pt CINE NU STIE... Drept care foloseste ORICE OCAZIE ("OPORTUNITATE" -sic!) pt a TEMPORIZA LA MAXIM GUVERNAREA si a-si crea o armata de DERBEDEI DELATORI (NU dau nume ca le fac reclama moka!) cu care sa READUCA/REFACA "GLORIA" de ne a -ului. Rau e ca in actuala Constitutie NU se dau termene si proceduri in caz de nerespectare.... si de asta se foloseste Herr lukru bine fxxxt. 8)

# Nume date 12 iunie 2018 19:37 -1

In cazul in care KWJ va produce deranj, inclin sa cred ca vor pune pe steroizi restaurarea monarhiei, cu Duda King Size principe consort… poate daca iese cu agitatie urbana care sa puna in pericol actuala configuratie a castelor, vor condimenta cu un “colectiv” V 2.0, ar merge chiar si sa o puna de o republica/monarhie federativa…. Dragnea si Tariceanu pierd caci nu au loialitatea nici unei structuri de forta ale statului si nici nu au o masa consistenta de sustinatori care sa perceapa libertatea lor, in limitele date de constitutie , ca fiind un bun de pret in viata lor, nu il percep pe KVJ ca pe o amenintare.

# Klaus-Klaus date 12 iunie 2018 19:05 +1

2 Problema e ca "neamțul" :P duce aceeași politica de RĂZBUNARE (PAN-)GERMANA fata de ROMANIA si de romani pe care-i DISPREȚUIEȘTE CU ADÂNCA URA..nedisimulata. La fel A FOST DISTRUSA IUGOSLAVIA - cu o mare URA TEUTONA si rupta CEHOSLOVACIA. Sub privirile IMBECILE ale " diplomatiei amerloce" aflata sub papucul unei " americance DE PRIPAS" - Jana Korbel - nume real aka Madleine Albright. - pt CINE NU STIE... Drept care foloseste ORICE OCAZIE ("OPORTUNITATE" -sic!) pt a TEMPORIZA LA MAXIM GUVERNAREA si a-si crea o armata de DERBEDEI DELATORI (NU dau nume ca le fac reclama moka!) cu care sa READUCA/REFACA "GLORIA" de ne a -ului. Rau e ca in actuala Constitutie NU se dau termene si proceduri in caz de nerespectare.... si de asta se foloseste Herr lukru bine fxxxt. 8)

# Șobo Lan date 12 iunie 2018 20:11 -10

Nu Klaus este problema , cât nimirucul acela cu afirmația ,,șobolanii ăia” . Ei , insul în chestiune începe să aibă o problemă pe care nici pușcăria - în care va intra peste 2 săptămâni , nu îl va scăpa .

# nu conteaza date 12 iunie 2018 23:36 +3

iohannis, pnl, tfl, toti dementii, vorbesc despre "independenta procurorilor". De care naiba independenta tot vorbesc astia? Procurorii isi desfasoara activitatea pe principiul sontrolului si subordonarii ierarhice si sub autoritatea ministrului justitiei. Punct! Ce independenta tot macina idiotii astia??? Parlamentul TREBUIE sa demareze de urgenta procedura de suspendare a presedintelui si gata! Exista o MARE GRAMADA de motive de a-l acuza pe iohannis de o multime de incalcari ale codului penal si, trebuie facut si lucrul asta! Tot urgent! Nu mai e momentul de calcule politice de nici o parte. Trebuie aplicata legea, fie ea proasta cum este acum, altfel se duce naibii tara asta! Si aplicarea legii TREBUIE sa inceapa de la varf!

# nu conteaza date 12 iunie 2018 23:46 +4

Am ajuns in tara asta, ca toti sa fim la dispozitia unor descreierati care-si zic "politicieni" si care aplica sau nu Constitutia si legile, "dupa oportunitati", dupa efectele pe care le vor avea (sau nu), actiunile lor, la alegeri. La naiba, alegerile alea, sunt peste un an jumate!!!!! Tampeniile astea cu alegerile care vor veni, cu oportunitatile politice, au inceput imediat cum s-a terminat numaratoarea la alegerile trecute! Tara asta NU e intr-o campanie electorala permanenta si nici nu e la dispozitia unor nemernici care se joaca de-a politica, pe banii, pe libertatea si pe linistea noastra! Dati-l naibii jos pe iohannis, desecretizati TOT ce a fost secretizat ilegal, faceti naibii niste verificari ca sa vedeti pe ce s-au dus banii romanilor in ultimii ani si trageti-i la raspundere pe vinovati. Si lasati dracului si temenelile gretoase in fata strainilor! Magistratii care au fost santajati, sa fie depistati si dati afara: au fost santajati, pentru ca au avut cu ce!

# nu conteaza date 12 iunie 2018 23:51 0

Nu e posibil sa se cheltuiasca 1000 de lei CERTI, de la buget, ca sa se recupereze eventual, 1 leu, in final Cine a facut magariile astea, sa plateasca. Ce se poate recupera, sa se recupereze. Ce nu, asta e! Dar sa se termine odata cu porcariile astea si cu flegmele pe care ni le trimit zilnic in ochi, iohannisii, kovesii, portocalii si alti mii de scelerati, cocotati nemeritat sau pusi de altii in functii mari, pe munca si pe banii nostrii!

# nu conteaza date 12 iunie 2018 23:56 +2

iliescu, se vaita ca l-a impiedicat sistemul, sa faca bine in tara. Constantinescu, se plangea ca l-a invins sistemul. Basescu, in primul mandat s-a adaptat sistemului si in al doilea, si-a adaptat sistemul, dupa el. Iohannis, ESTE sistemul! In ritmul asta, daca nu se iau masurile necesare urgent, FARA a mai astepta aprobari, binecuvantari sau voie de la "stapani", ne ducem naibii toti, cu tot cu tara!

# nu conteaza date 13 iunie 2018 00:03 +1

Trebuie sa deschida ochii tot romanul de rand si, sa inteleaga ca Romania, nu e nici "frumoasa europei", nici "bogata lumii" si nici "putul de inteligenta mondial"! Romania, este aici unde este, la Marea Neagra, cu un mare acces la vestul europei pe Dunare, in Europa, la o aruncatura de bat de Rusia. "stapanii" ticalosilor care ne conduc si ne batjocoresc, nu au nevoie nici de noi, nici de "averile" noastre si nici de "puterea noastra de cumparare"! Ne vor pentru a le servi drept carne de tun, iar tara noastra, drept camp de lupta intre americanii care vor suprematia asupra lumii si rusii care nu vor sa-i lase. Asta e tot! Asta e miza reala! Daca vrem sa mai existam, daca vrem ca nepotii nostrii sa mai aiba o tara a lor, trebuie sa ne luam propriile haturi, in propriile maini. Fara plecaciuni si pupaturi in fundurile straine!

# imun/teanu date 13 iunie 2018 07:27 +2

Unui popor trainic si demn (care-si pliveste singur putreziciunile), dl. Iohanis, tentativand Constitutia, n-ar fi decat un fel de "Venea". Care "omoara pe Siret". De fapt chestia nemaifiind poporul acum ci "reprezentantii" sai. Care ar trebui sa vada cum Hidrei deja ii cresc (cate?!) capete. Cum se si striga de unii, e vorba de "ciuma". Dar nu vreuna "rosie", ci cea BRUNA. Cum Marx parca zicea, "sobolani (ei raspandesc ciuma) din toata lumea unuti-va".

# 1 date 13 iunie 2018 08:59 +4

Sunt convins ca nu-i convine decizia, dar trebuie respectata. Ce draku tot discutam acum??? :eek:

# bobo date 13 iunie 2018 10:08 +1

VORBE...nu este suficient ! FAPTE ,FAPTE domnilor PSD-isti ! Si rapid,caci altfel sunteti mancati si iar va bateti joc de votul nostru ! Treziti-va odata ! Daca Dragnea are chilotii in vine de frica si va pune frane,dati-l deoparte !

# Adina date 13 iunie 2018 12:12 0

Dublă comemorare, dublă durere: Happy birthday, Mr. President KWJ ????, Happy birthday!!! (am vazut în presă că e ziua lui de naștere, sper că nu e un fake news). Dumnezeu sa le ajute pe victimele de la Mineriada din 13-15.06.1990, zi de durere pentru unii dintre noi, de petrecere pentru altii. Ciudată coincidenta pe la 1990 primăvară: atunci s-a spus clar "n-ai carte, ai parte", în loc de vorba din bătrâni, cunoscută poate la Colegiul National"Brukenthal", dar nu de toti magisterii de phisics "ai carte, ai parte!". Lucru de înțeles sa faci fapte prin care se răstoarnă valorile, într-o lume în care, hăhăit se afirmă de clasic contemporan cu mârâitul sărbătorit azi: "școala românească naste prosti, dacă nu sunt prosti îi facem prosti", că de-asta nu veniră minerii pe jos, sa bata studentul prost. Prostia bate omenia? La mulți ani, că-i o zi deosebita, comemorativă, pentru bunicii si părinții sasi morti, care nu s-au gândit că-i musai un ciolan de ros din gândul si rozariul lor frumos.

# Adina date 13 iunie 2018 13:13 0

Se vede acum firul mai clar: o dată aleasă anume în 1990 pentru haos, ca la momentul potrivit ales să se spună: a confirmat deja, chiar de ziua lui, public, deci este om cu relatii - connections, relatives - exact ce trebuie. De ce nu, dacă pe la 1990 germanii se plângeau, unde sunt camioanele noastre cu ajutoare pentru sașii ramasi în Transilvania, se avansa frumos pe la Forum - german, evident, minoritățile fiind reprezentate obligatoriu si înainte si dupa Revoluție în legislativ - Mare Adunare Naționala sau Parlament. Minoritar aliat parlamentar din start FSN - că nu găsea nici Iliescu aliati când s-a pus problema transformării în partid si a participării la alegerile rapide din septembrie 1990, Forumul German fiind cred prima asociație civică, s-a zis, care a încheiat acord de colaborare cu partidul nou înregistrat condus de Iliescu.

# Cristian date 13 iunie 2018 14:39 0

"de dragul Luluței" sau de frica Luluței ? Care-o fi varianta corectă ?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER