A VRUT SI EL SA FIE SEF – Judecatorul Bogdan Mateescu s-a visat coordonator peste Comisia nr. 2 "Resurse umane si organizare" din CSM. Mateescu a fost incurajat de sefa ICCJ, judecatoarea Cristina Tarcea. Ghinion, planurile i-au fost spulberate de colegii din Consiliu: Bogdan Mateescu a fost invins de judecatoarea Lia Savonea. Celelate doua Comisii vor fi coordonate de judecatoarea Mariana Ghena si procuroarea Tatiana Toader

Joi, 11 ianuarie 2018 18:21 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Vin si vesti bune din Consiliul Superior al Magistraturii. Dupa un 2017 agitat in care CSM a reprezentat orice numai colegialitate nu, sub conducerea asigurata in 2018 de judecatoarea Simona Marcu si procurorul Codrut Olaru Consiliul da semne de insanatosire. In prima sedinta de Plen operationala pe 2018, membrii Consiliului si-au exprimat, prin vot, sustinerea pentru candidatii la functia de coordonatori ai celor trei comisii de lucru constituite la nivelul CSM. Surpriza a venit in cazul Comisiei nr. 2 "Resurse umane si organizare" din Consiliu, una dintre cele mai importante comisii care gestioneaza activitatea magistratilor si a instantelor si parchetelor in Romania.


Iar aceasta intrucat, la momentul discutarii punctului 7 de pe ordinea de zi a Plenului CSM din 11 ianuarie 2018, cunoscutul judecator Bogdan Mateescu (foto dreapta) si-a anuntat intentia de a candida pentru functia de coordonator al Comisiei nr. 2, post pentru care candida si judecatoarea Lia Savonea (foto stanga), una dintre doamnele Justitiei, care a venit in CSM din functia de presedinta a Curtii de Apel Bucuresti.

Din informatiile pe care le avem, a fost foarte mare surprinderea in Consiliu la auzul vestii ca Mateescu vrea sa se ocupe de gestionarea resurselor umane in Comisia nr. 2 a CSM, mai ales ca toata lumea stia ca acesta este un judecator cu o vechime de 10 ani in profesie, care a gestionat doar un colectiv restrans de judecatorie.

Cea care insa am aflat ca l-a sustinut sa candideze pentru acest post este chiar presedinta Inaltei Curti de Casatiei si Justitiei, judecatoarea Cristina Tarcea. Aceasta a fost, de altfel, si unul dintre membri CSM care, alaturi de procurori, l-au votat pe Bogdan Mateescu pentru a ocupa functia de coordonator al Comisiei nr. 2 "Resurse umane si organizare" din Consiliu.

Experienta si cunoasterea si-au spus insa cuvantul, caci in cele din urma judecatoarea Lia Savonea a fost desemnata in functia de coordonator al Comisiei nr. 2, cu o majoritate de 10 voturi "pentru" si 8 "impotriva".

In acelasi timp, ex-sefa CSM Mariana Ghena a fost aleasa cu unanimitate la Comisia nr. 1 "Legislatie si cooperare interinstitutionala", iar procuroarea Tatiana Toader a fost desemnata coordonator al Comisiei nr. 3 "Relatii internationale si programe".

Iata Ordinea de zi solutionata:Accesari:5795