26 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

APEL LA TRANSPARENTA - UNJR cere amanarea alegerilor CSM pentru pentru cunoasterea candidatilor si dezbaterea proiectelor acestora: “Perpetuarea modalitatii de alegere a conducerii CSM, prin anuntarea doar in cadrul sedintei a candidaturilor si a proiectelor este inacceptabila!”

Scris de: L.J. | pdf | print

4 January 2013 09:50
Vizualizari: 5565

UPDATE - Solicitarea UNJR de amanare a alegerii conducerii CSM a fost respinsa.

Cu putin timp inaintea sedintei CSM in care s-a anuntat alegerea presedintelui si vicepresedintelui Consiliului pentru anul 2013, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), condusa de judecatoarea Natalia Roman (foto) a adresat opiniei publice un “Apel la transparenta in alegerea conducerii CSM”. Demersul UNJR survine multiplelor semnale din ultimii ani in care s-a acuzat maniera in care CSM isi alege conducerile pe sest, prin simpla anuntare in sedinta a candidatilor, urmata imediat de un "vor secret", care nu poate fi privit altfel decat o intelegere prealabila de culise. Iata comunicatul integral al UNJR:


APEL LA TRANSPARENTA IN ALEGEREA CONDUCERII CSM

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania-U.N.J.R. cere public C.S.M. amanarea alegerii conducerii Consiliului, programata pentru data de 04.01.2013, pentru a oferi posibilitatea unei dezbateri reale a proiectelor candidatilor.

Precizam ca inca din data de 19.12.2012 U.N.J.R. a solicitat in mod oficial actualei conduceri a C.S.M. asumarea publica a candidaturilor pentru functiile de presedinte si vicepresedinte al Consiliului si a proiectelor candidatilor. Pana in acest moment, niciun membru al Consiliului nu si-a anuntat candidatura, iar pe site-ul oficial al Consiliului nu este publicat niciun anunt in acest sens.

Subliniem ca perpetuarea acestei modalitati de alegere a conducerii Consiliului, prin anuntarea doar in cadrul sedintei a candidaturilor si a proiectelor este inacceptabila, fiind in totala contradictie cu principiile transparentei si responsabilitatii asumate in mod explicit de fiecare dintre membrii actualului C.S.M.

In acest sens, reamintim ca recent Consiliul insusi, invocand principiul transparentei, a desfasurat o procedura publica de audiere a candidatilor pentru functiile de conducere din Parchetul General şi Directia Nationala Anticoruptie si de dezbatere a proiectelor acestora. In mod evident, o procedura similara trebuie urmata si in cazul alegerii conducerii C.S.M., fiind de datoria Consiliului sa fie consecvent cu propriile declaratii si actiuni.

U.N.J.R. solicita in mod ferm tuturor membrilor alesi ai C.S.M. sa actioneze in conformitate cu interesul magistratilor prin votul carora au ajuns in aceste functii publice.”

 

 

Comentarii

# VIKY date 4 January 2013 10:20 +13

La altii da, la altii ...nu. Asa functioneaza justitia dictatorului. Probabil din cauza ierni, cu drumuri si trenuri blocate nu a ajuns "posta" cu cererea UNJR-ului la Cotroceni. Asa ca azi se va face rocada, cu o "transparenta-beton" in ...familie. Acest individ are un tupeu pana la "D-zeu si inapoi".

# Andrei Grosu date 4 January 2013 10:27 +6

Da, dar daca avem timp sa analizam candidaturile presa rau voitoare ar putea ameninta 'independenta justitiei'.

# Istratie date 4 January 2013 10:46 +5

Cererea, justificată dealtminteri dar cam leșinată, îmi amintește de cele câteva mii de "ultime avertismente grave" ale U.R.S.S. către R.P.Chineză atunci când granicerii chinezi deschideau focul asupra câteunui "tractor cu șenile rusesc și pașnic" care se rătacea, "la arat"  peste fruntarii, prin tarlaua vreunui C.A.P. chinezesc.  

# avsen date 4 January 2013 11:28 +9

Singura solutie:O noua lege a magistraturi care sa reglementeze in mod clar statutul magistratilor , organizarea si conducerea sistemului, in care golani ,derbedeii ,fii si ficele ,amantii si amantele,securisti si informatorii sa nu se mai regaseasca!

# VIKY date 4 January 2013 13:19 +5

Atata timp cat locatarul este la Cotroceni, NU va fi justitie independenta in Romania. Daca MJ nu pune piciorul in prag, luati-va adio de la dreptate in Romania. Acum a latrat suspendatul ca CSM propune candidati pentru PJ si DNA, nu Ministrul Justitiei. Cred ca o noua suspendare ar fi benefica pentru toata lumea.

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei......;; date 4 January 2013 13:28 +2

Oameni buni, stimați cetățeni de toate categoriile sociale, este inadmisibil ce se întâmplă la CSM.     Ce caută acolo, Morar daniel, traian Băsescu acolo ?, vor să creeze un cadru legal acestei mascarade ?    De ce Ghica , haineală și Morar nu procedează cum au procedat și în cazul funcțiilor pentru procuror general, respectiv ser DNA, care sunt proiectele lor ?, cine sunt candidații ?      În acest caz Barosso și ceilalți nu mai au de făcut obiecțiuni ?      Doamna Pivniceru, Premierul Ponta, UNJR, de ce tolerați o asemenea mascaradă ?

# Istratie date 4 January 2013 15:45 +2

Berceo, Mondialule, traiască familia ta frățâoare dă nu le zâci pi buni! Ești piriculos di diștept, moară familiili lu mafioții dân justiție! Mondilalule, Bradosule, zî frățâoare că tu le cunoști îmbârligăturili, că șî Don Danileț o zâs că el cunoaște că clanurili face legea în justiție. Păi, Don Danileț îi mai diștept șî-i mari; n-o zâs cari clanuri, cî era Don Traian, da' am înțăles cî clanurili lor cî di aceea nu s-o-mpușcat tăți în ședințî ca sî isprăvim socoteala

# emil date 4 January 2013 15:50 +1

UNJR are 90 % vinovatie in derapajele facute de cei de la CSM intrucat nu a luat atitudine impotriva lor la timpul potrivit. Iar grupului penibil Ghica,Haineala, Danilet li s-a urcat la cap faptul ca sunt stat in stat ,crezandu-se mai presus de toti si toate , deoarece nu i-a oprit nimeni in faptele si declaratiile desantate ale acestora. Tot ce se intampla este o mascarada tolerata de UNJR.Ori luati atitudine, ori plecati, Asa nu se mai poate....A ajuns ca in Romania  institutii ca CSM,CCR, DNA , PICCJ sa fie conduse de niste nulitati cu ifose , lipsiti de decenta si bun simt si care fac  jocul si intresele politice ale unora.O rusine. 

# VIKY date 4 January 2013 16:11 +3

Corect.

# VIKY date 4 January 2013 19:04 +3

Rocada de azi demonstreaza cat valoreaza pentru holera suspendata, parerea sau doleantele legale ale judecatorilor din UNJR. La referendum a inchis gura la 7.4 milioane de romani, dar azi va inchis gura voua, judecatorilor din UNJR. Daca voi nu va luptati pentru independenta justitiei, nu va mirati daca ve-ti fi tratati si bagati intr-o "oala" cu : Morar, Kovesi, Aspazia, Zegreanu, Macovei, Haimanaua,pardon, Haineala, Ghica...Lumea nu mai are incredere in justitie, si nu asteptati pana cand vor incepe oamenii sa-si faca dreptate singuri. Derapajele de la inaltele parchete sunt inadmisibile intr-un stat de drept. TREZITI-VA !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2022 – Judecatoare cu poze XXX (Galerie foto si video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva