BOBITA CU COADA INTRE PICIOARE – Judecatorul militar Constantin Udrea i-a inchis gura membrului CSM Bogdan Mateescu, oferindu-i cea mai importanta lectie despre Statul de drept: "Considerati ca e firesc sa dam explicatii cu privire la masurile dispuse?... - La ce va referiti?... - La o emisiune la TVR 1. E o prezenta fireasca pe platourile televiziunilor?... - In unele imprejurari, e necesar. Cand valorile constitutionale sunt terfelite, este necesar!"

Joi, 20 decembrie 2018 14:59 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Ce si-a furat-o judecatorul Bogdan Mateescu (foto stanga) din CSM! "Bobita Matilet", asa cum i se mai spune lui Bogdan Mateescu a vrut sa faca pe desteptul in fata judecatorului Constantin Udrea (foto dreapta) de la Curtea Militara de Apel Bucuresti insa a sfarsit prin a amuti complet cand mai experimentatul magistrat i-a dat o lectie de stat de drept, atat de mult clamat de Bobita si de aparatul de propaganda. Prezent in 19 decembrie 2018 in Sectia pentru judecatori din CSM, pentru a-si sustine cererea de mentinere in functie dupa implinirea varstei de 65 de ani, judecatorul Constantin Udrea a fost solicitat, la finalul prezentarii motivelor pentru care solicita sa ramana in continuare in magistratura, sa spuna daca este normal ca un judecator sa apara la televizor si sa dea explicatii cu privire la masurile dispuse.


Curiosul de serviciu, poate chiar tendentiosul, dupa modul in care a formulat intrebarea, a fost nimeni altul decat Bogdan Mateescu, care a dorit sa afle pozitia lui Udrea legata de aparitia sa intr-o emisiune de televiziune la TVR 1, unde a criticat protocoalele secrete.

Dialogul, nu foarte mare, s-a bazat in esenta pe incercarea lui Mateescu de a-si explica intrebarea, reprezentatul CSM fiind vizibil deranjat de pozitiile publice ale lui Constantin Udrea si incercand sa acrediteze ideea ca acesta din urma si-a depasit competentele si limitele de exprimare.

Punctul culminat al schimbului de replici dintre cei doi a fost atunci cand Bogdan Mateescu l-a intrebat pe judecatorul de la Curtea Militara de Apel Bucuresti daca este fireasca prezenta sa pe platourile televiziunilor.

Raspunsul a venit prompt si cutremurator: "In unele imprejurari, e necesar. Cand valorile constitutionale sunt terfelite, este necesar!"

Il felicitam pe judecatorul Udrea pentru verticalitate si speram ca mai tinerii judecatori sa ia lectii de drept de la acesta! Poate asa isi iau si ei aminte care este rolul judecatorului intr-un stat de drept.

Prezentam in continuare dialogul dintre judecatorul Constantin Udrea si membru CSM Bogdan Mateescu din cadrul sedintei Sectiei pentru judecatori din 19 decembrie 2018:

Bogdan Mateescu: Eu aveam o intrebare domnul presedinte. V-am urmarit intr-o emisiune televizata si voiam sa va intreb, chiar cu avizul, pentru mine, apropo de prezenta judecatorilor si in limitele de exprimare ale colegilor, considerati ca e firesc sa dam explicatii cu privire la masurile dispuse?

Constantin Udrea: La ce va referiti?

Bogdan Mateescu: La o emisiune la TVR 1 legat de anumite chestiuni pe care le-ati vazut in calitate de judecator de curte militara.

Constantin Udrea: Nu m-am referit la chestiuni legate de cele ce le-am vazut, ci la alt gen de... daca vreti, dezvolt.

Bogdan Mateescu: Mi se pare util si firesc sa ne prezentam de fiecare data ca judecatori la curti, judecatorii, tribunale... E o prezenta fireasca pe platourile televiziunilor, domnule presedinte?

Constantin Udrea: In unele imprejurari, e necesar. Cand valorile constitutionale sunt terfelite, este necesar!

Accesari:5109