BRIGADA NUFARUL L-A REZOLVAT RAPID PE DOMNUL KOVESI - Procurorii din CSM i-au dat in dar “domnului Kovesi Laura Codruta” o noua delegare pe sase luni la PICCJ. In schimb, procurorii din CSM nu au avut curaj sa o mazileasca din prima pe sefa interimara Anca Jurma pe baza inregistrarilor cu Mirica. Planul va fi dus la indeplinire intr-o sedinta viitoare, cand lui Jurma nu i se va mai prelungi delegarea la conducerea DNA, pentru a fi inlocuita cu un om de-al Laurei Kovesi

Joi, 20 decembrie 2018 12:51 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii au confirmat existenta complotului impotriva sefei interimare a DNA Anca Jurma, care trebuie indepartata de la conducerea parchetului anticoruptie dupa ce a devenit indezirabila intrucat nu raspunde comenzilor, si inlocuita cu un apropiat de-al Laurei Kovesi. Confirmarea complotului a fost facuta chiar prin decizia luata joi, 20 decembrie 2018, de Sectia pentru procurori a CSM (foto).

Astfel, pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru procurori, la punctul 2, subpunctul 17, figura discutarea propunerii de delegare in functii de conducere a Ancai Jurma si a domnului Kovesi Laura” (vezi facsimil). Intreaga sedinta a Sectiei transmisa in direct nu a durat foarte mult, procurorii din CSM ramanand in deliberari dupa doar 2 minute si 53 de secunde.


Oricum, “domnul Kovesi” a fost rezolvat rapid de procurorii Codrut Olaru, Cristian Ban, Nicolae Solomon, Mihai Deac si Tatiana Toader, care au decis prelungirea pe inca sase luni a fostei sefe DNA la PICCJ, astfel incat aceasta sa nu fie nevoita sa se intoarca la Sibiu si sa treaca la munca de jos, constand in instrumentarea de dosare.

Amanare de ochii lumii

In schimb, in ceea ce o priveste pe Anca Jurma, procurorii din CSM dispus amanarea discutarii privind prelungirea delegarii cu inca sase luni la conducerea DNA pentru o sedinta viitoare. Practic, este o amanare de ochii lumii, procurorii din CSM neavand curaj sa o mazileasca pe Jurma pe fata, dupa ce in presa a fost devoalat complotul impotriva acesteia, bazat pe inregistrarea cu Florentina Mirica, livrata jurnalistilor de casa de-ai Laurei Kovesi. Desigur ne referim la inregistrarea unor fragmente din discutia purtata de Mirica si Jurma, in care ultima este pusa intr-o lumina nefavorabila, fiind surprinsa in timp ce face comentarii deloc placute la adresa unor subalteri de-ai sai. Departe de noi gandul de a o apara pe Anca Jurma si de a o prezenta pe aceasta drept o imaculata, insa manevra este una evidenta, atat timp cat respectiva inregistrare a fost aruncata pe piata cu fix doua zile inainte ca Sectia pentru procurori sa se intruneasca pentru a discuta situatia sefei interimare a DNA.

Cel mai probabil, la urmatoarea sedinta procurorii din CSM grupati in “Brigada Nufarul”, denumire primita dupa ce au facut scut in fata Laurei Kovesi, respingand orice actiune disciplinara impotriva acesteia vor folosi inregistrarea cu Mirica pentru a respinge o noua delegare a Ancai Jurma, motivand ca vezi Doamne este inadmisibil limbajul acesteia la adresa unor colegi de-ai sai. Din informatiile pe care le detinem, se intentioneaza ca locul Ancai Jurma sa fie luat de un apropiat de-al Laurei Kovesi, cel mai probabil actualul sef al Sectiei a II-a DNA, procurorul Marius Bulancea.

In final trebuie spus ca aceiasi procurori din CSM care pregatesc indepartarea lui Jurma pe motiv de limbaj nu au avut insa nicio problema cu inregistrarile in care Laura Kovesi cerea “decaparea” premierului si isi acuza colegii ca stau “cu curul pe dosare”, asa cum nu au avut nicio problema cu mailul in care fosta sefa DNA s-ar fi referit la adresa unor subalterni de-ai sai cu apelativul de “infractori”, “barfitori” si “lasi”.

*Cititi aici discutia dintre Anca Jurma si Florentina Mirica

*Cititi aici planul privind indepartarea Ancai Jurma de la conducerea DNA si inlocuirea ei cu un om de-al Laurei Kovesi

Accesari:2835