Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

FIEREA LUI WERNER – Presedintele Romaniei a tinut o cuvantare inveninata la CSM. Iohannis a avut un discurs nesigur si labartat, caracteristic iesirilor sale din ultimii ani. A ridicat in slavi CSM, ICCJ si parchetele, dar nu a scos niciun cuvant despre infioratoarele abuzuri si despre incalcarile grave ale drepturilor omului. Iohannis a dat subtil indicatii CCR si i-a infierat pe cei care indraznesc sa critice Justitia. El insusi fost “penal”, Werner a reluat placa cu “penalii” din politica

Vineri, 5 ianuarie 2018 11:23 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

De-a dreptul jenanta prestatia pe care presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto mijloc) a avut-o, vineri 5 ianuarie 2018, la Consiliul Superior al Magistraturii, in deschiderea sedintei in care se alege noua conducere a CSM pe acest an. Fara sa citeasca de pe foaie, Iohannis a tinut un discurs nesigur si labartat, caracteristic iesirilor sale din ultimii ani. A fost totodata un discurs inveninat impotriva celor care indraznesc sa critice Justitia, Klaus Iohannis dovedind din nou ca este o trompeta a Sistemului care a condus Romania cu arma catuselor, Sistem creat de Traian Basescu, dar pe care actualul presedinte al Romaniei l-a preluat de la predecesorul sau.


Flancat de presedinta CSM din 2017 judecatoarea Mariana Ghena (foto stanga), celebra dupa ce a arestat preventiv o femeie insarcinata in opt luni intr-un dosar care s-a destramat la Inalta Curte, si de vicepresedintele CSM din 2017 procurorul Cristian Mihai Ban (foto dreapta), care a girat decizii scandaloase si abuzive luate de Consiliu anul trecut si despre care circula informatii ca ar avea dosar la DNA, Iohannis a aruncat felicitari in stanga si dreapta. A felicitat CSM pentru activitatea din 2017 si s-a declarat multumit de activitatea Inaltei Curti de Casatie si Justitie si de activitatea parchetelor. Extrem de grav, presedintele Romaniei nu a scos insa niciun cuvant despre infioratoarele abuzuri comise in 2017, si nici despre gravele incalcari ale drepturilor omului. Asa cum Iohannis nu a scos niciun cuvant despre protocoalele dintre SRI si parchete sau despre implicarea serviciilor in actul de justitie.

Fostul “penalul” a atacat “penalii”

In schimb, in acelasi discurs Klaus Iohannis a reluat placa cu “penalii” din politica, sustinand ca acestia nu au ce sa caute in conducerea statului. A fost clar un atac la adresa presdintelui PSD Liviu Dragnea si la adresa presedintelui ALDE Calin Popescu Tariceanu. Iar atacul la “penali” a venit in conditiile in care presedintele Klaus Iohannis a fost un “penal”, avand calitatea de invinuit intr-un dosar al DNA, calitate din care a candidat la functia de primar al municipiului Sibiu si chiar a vizat functia de premier al Romaniei (click aici pentru a citi).

Pe de alta parte, trebuie spus ca membrii CSM au trebuit sa asiste la un discurs pur politic pe alocuri. Iar asta intrucat Klaus Iohannis s-a apucat in Plenul CSM sa critice activitatea coalitiei PSD-ALDE.

Un alt subiect abordat de Iohannis a vizat, evident, Legile Justitiei cu care nu este de acord, asa cum bine se stie. A fost momentul in care presedintele Klaus Iohannis a dat subtil indicatii Curtii Constitutionale a Romaniei, precizand ca spera si are incredere ca judecatorii CCR se vor apleca cu timp, profesionalism si multa obiectivitate asupra contestatiilor la Legile Justitiei.

Iata discursul presedintelui Klaus Iohannis sustinut in sedinta CSM:

Doamna Presedinte Ghena,

Doamna Presedinte Tarcea,

Domnule Ministru,

Domnule Procuror General,

Domnule Vicepresedinte,

Onorati membri ai CSM,

Ma bucur ca ne revedem. Este deja o traditie prezenta Presedintelui la prima sedinta a CSM din an, intalnire care are, ca de obicei, doua puncte extrem de importante – prezentarea raportului si alegerile pentru conducerea CSM pentru anul in curs.

Sigur, formal si constitutional, voi conduce aceasta sedinta, dar o sa imi permit sa particip doar la prima parte, prezentarea raportului, si dupa aceea sa va las sa alegeti in liniste, fara participarea mea, conducerea pentru anul 2018.

Fiind acum la inceput de an, dati-mi voie sa fac cateva remarci foarte scurte, legate de, sigur, activitatea CSM, cateva remarci mai generale despre mersul justitiei in Romania si, evident, si cred ca toata lumea se asteapta, o sa fac cateva remarci foarte scurte despre legile justitiei.

In primul rand, vreau sa felicit intreg CSM, dar si conducerea, doamna Presedinte Ghena, domnul Vicepresedinte Ban, pentru activitatea din anul 2017, un an foarte complicat nu numai pentru CSM, un an foarte complicat politic pentru Romania.

Nu stiu daca a mai fost un an in care CSM a avut asa o activitate intensa, complicata si cu impact puternic. in acest sens, doamna Presedinte, domnule Vicepresedinte, va felicit pentru felul in care ati condus CSM pe parcursul anului 2017!

Cand am devenit Presedinte, am promis ca voi incerca sa introduc altfel de a face politica, cu mai putine artificii, cu mai putin scandal si cu mai multe rezultate. Atunci, la inceput, mi-am imaginat ca, dupa un timp rezonabil de scurt, anumite lucruri devin evidente, sau self-evidente, si nu mai trebuie spuse in fiecare an.

Dar, surpriza, anumite lucruri, chit ca sunt scrise negru pe alb in Constitutie, si toata lumea le cunoaste, nu sunt contestate, dar sunt departe de a fi self-evidente. Si in acest context, imi face, recunosc, placere, sa spun cateva lucruri care cred ca sunt chiar de baza si simple.

In Romania, justitia este independenta si trebuie sa ramana asa! Eu, Presedintele Romaniei, o sa fac orice imi sta in puterea constitutionala sa va ajut sa garantati independenta justitiei! In acest demers si in acest deziderat, veti avea in mine un partener si un sustinator constant pe care va puteti baza.

Dumneavoastra, CSM, conform Constitutiei, garantati independenta justitiei in Romania. Sigur, aceasta sintagma, garantare, in contextul in care atributiile CSM sunt cele care sunt, este o sintagma foarte puternica, cateodata mai puternica decat CSM. Dar, trebuie sa spun un lucru clar si vreau sa luati ca atare. Eu sunt foarte multumit de cum a stiut CSM, si in 2017, dar si in anii dinainte, sa actioneze si sa se implice pentru a garanta independenta justitiei in Romania.

Eu cred, si am toata increderea in dumneavoastra, ca veti merge mai departe tot asa. Pentru Romania nu exista alta cale.

Vedem cu totii perindandu-se pe la diferite televiziuni si in fata camerelor diferiti politicieni de diferite coloraturi care ne spun lucruri surprinzatoare. Unii spun lucruri surprinzator de corecte, ca justitia este independenta, trebuie intarita si trebuie sa ramana asa. Altii, dimpotriva. Nu am crezut acum trei ani ca o sa mai vad pe la televizor politicieni care, aparent foarte serios, spun ca justitia nu trebuie sa isi faca de cap, ca justitia nu e in alta Romanie, si alte astfel de afirmatii fundamental si constitutional deplasate.

Totusi, faptul ca se fac astfel de afirmatii in spatiul public trebuie sa ne dea de gandit foarte serios. Inseamna ca, intr-adevar, exista politicieni care cred ca, asa cum este construita arhitectura statului, trebuie sa vina cu propuneri de modificare, ceea ce, sigur, este dreptul fiecaruia si putem sa discutam in spatiul public despre arhitectura statului.

Dar despre un lucru nu putem sa discutam, despre independenta justitiei. Asta nu se poate discuta! Asta trebuie sa ramana, trebuie sa existe, face parte din valorile de baza, din nucleul dur al democratiei pe care vrem sa o construim in Romania. Face parte din valorile europene, din valorile Uniunii Europene din care facem parte. Face parte din arhitectura de baza a unui stat democratic din secolul XXI.

Foarte multe discutii s-au purtat in cursul anului 2017 despre ce fac judecatorii, mai mult poate s-a discutat despre ce fac procurorii. In general a aparut, asa, un entuziasm de a discuta in spatiul public ce se intampla in sistemul de justitie. Acum, avand in vedere ca avem cateva persoane condamnate penal, urmarite penal, judecate penal, chiar in conducerea statului, nu e de mirare.

Si am afirmat in repetate randuri, si o sa mai afirm, spre disperarea lor, ca astfel de persoane nu au ce cauta in conducerea statului, exact din acest motiv, fiindca dintr-un interes personal, evident, ei vor fi tot timpul tentati sa puna sub semnul intrebarii sistemul de justitie, justitia, judecatorii, procurorii, daunand astfel grav statului, increderii cetateanului in stat si increderii cetateanului in justitie.

Sistemul electoral a fost asa construit ca accesul acestor persoane a fost posibil. Nu putem sa negam, in conditiile acestor legi valabile accesul acestor persoane la functii inalte in stat.

Personal, sunt convins ca daca ne-am apuca odata sa rediscutam Constitutia, arhitectura statului, este obligatoriu sa introducem principiul integritatii chiar in Constitutie, altfel s-ar putea ca situatii de acest tip sa apara si in alte cicluri electorale.

Nu vreau sa intru in continuare intr-o analiza a diferitelor entitati constituante ale sistemului de justitie din Romania, vreau doar generic, si o sa reiau mai detaliat la sedintele respective, vreau sa spun generic ca mi s-a parut ca in 2017 s-a lucrat foarte serios, atat la Inalta Curte, cat si la Parchetul General, la diferitele sectiuni ale Parchetului, la DNA, la DIICOT, si acest lucru este imbucurator.

Nu este, din pacate, de la sine inteles ca, in conditiile in care in spatiul public sunt atatea discutii despre sistemul de justitie, oamenii din sistem sa-si faca treaba cu seriozitate, cu rezultate, si am tinut sa subliniez acest lucru in aceasta runda in CSM.

Va felicit pe toti si va rog sa transmiteti colegelor, colegilor dumneavoastra ca s-a vazut cum s-a lucrat, ca s-a lucrat foarte mult si s-a lucrat cu rezultate bune.

Una din preocuparile cele mai importante nu numai ale Parlamentului, ci a intregului spatiu politic, si cred ca si a societatii civile, cea mai intensa preocupare s-a referit la legile justitiei. Noi, cei din sala, stim cu totii ca a fost nevoie de imbunatatirea unor legi din domeniul justitiei. Din motive destul de clare, au existat diferite hotarari ale Curtii Constitutionale, au existat anumite disfunctionalitati constatate chiar aici in cadrul CSM si stiu ca unele dintre propuneri au venit chiar aici, din CSM, si daca s-ar fi procedat ca atare, atunci probabil ar fi existat ceva discutii in spatiul public, s-ar fi imbunatatit legile justitiei, si lucrurile ar fi mers mai departe, rezonabil. Nu a fost sa fie asa.

Anul 2017 a inceput cu o actiune reprobabila a Guvernului de atunci, va amintiti, incercarea de a promova ordonante care urmau sa schimbe fundamental politica penala a statului roman, fara o discutie, fara o dezbatere publica, fara o argumentatie serioasa. La vremea respectiva chiar am facut o vizita inopinata la Guvernul care a fost atunci.

Si romanii s-au suparat. Au fost cele mai mari demonstratii publice pe care le-am avut dupa Revolutie. Nefericita Ordonanta 13 a fost hotarata in Guvern, pe urma a fost retrasa, pe urma au urmat nenumarate discutii, in fine, acel Guvern s-a dovedit a fi de scurta folosinta, si a fost schimbat iarasi foarte neuzual de propriul partid.

A urmat al doilea guvern, in primul an de dupa alegeri, deja un semn de oarecare, sa zicem, neclaritate in cadrul coalitiei de guvernare.

Daca nici in primul an dupa alegeri nu stii ce guvern sa pui, chiar se pune intrebarea daca stii ce vrei cu aceasta tara!

In fine, a urmat al doilea guvern, care este si acum in functie. Au reaparut, s-au reaprins discutiile in jurul modificarilor legilor justitiei, a urmat o procedura pe care eu am considerat-o foarte netransparenta, s-au initiat modificari in guvern, care pe urma nu au fost in guvern, au fost duse cumva printr-o procedura nemaivazuta, intr-o comisie speciala a Parlamentului.

In fine, personal, nu am inteles, si explicatiile care s-au dat in spatiul public, dupa parerea mea, au fost total nesatisfacatoare, de ce nu s-a respectat o procedura clara pe care o cunoaste toata lumea. Cei din sala cu certitudine o cunosc, chiar din mai multe puncte de vedere, si guvernamentale, si constitutionale. S-a ales o procedura nemaivazuta, netransparenta si s-au ignorat, pe fata, toate avizele sistemului.

CSM, dumneavoastra, ati dat mai multe avize negative acestor modificari si cred ca dumneavoastra sunteti cei care stiti cel mai bine daca modificarea este fezabila, daca este de dorit in aceasta etapa in care se afla sistemul si asa mai departe. Magistratii, atat judecatorii, cat si procurorii, s-au adunat in forurile lor si in masa au dat avize negative, au avertizat asupra acestor modificari.

Partenerii nostri din Uniunea Europeana, din Consiliul Europei, au atras atentia ca trebuie mai multa dezbatere, trebuie mai multa transparenta. Cu toate acestea, acea super comisie speciala a mers mai departe intr-o procedura parlamentara proaspat inventata care, apropo, a fost contestata, dar Curtea Constitutionala a considerat ca se poate si asa. O procedura parlamentara pe care, in aceasta forma, nu am mai avut-o niciodata, cu discutii lipsite total de transparenta, cu pumnul in gura opozitiei, ba chiar unii au vrut sa voteze ca opozitia sa nu mai aduca amendamente de acelea deranjante, cu lucrat noaptea, lucrat multe ore in ultimele zile ale sesiunii.

De ce s-or fi grabit doamnele si domnii parlamentari sa ingrase porcul inainte de Craciun? Probabil nu au auzit acea vorba din popor, cu ingrasatul porcului in Ajun de Craciun. Aia a iesit. Au iesit trei legi foarte contestate, contestate nu numai de opozitie la Curtea Constitutionala, ci si de inalta Curte de Casatie si Justitie, care a analizat aceste legi si a considerat ca nu se incadreaza in cadrul constitutional din Romania.

Eu regret - eu, Presedintele Romaniei - regret ca s-a ajuns in Romania in aceasta situatie in care legile justitiei, care sunt foarte importante, se discuta in proceduri neclare, ad–hoc, sub presiunea timpului, cu nerespectarea unor cutume in procedura parlamentara si, in final, aprobate in mare viteza, viteza neexplicata in spatiul public si ajunse, toate, sa fie contestate la Curtea Constitutionala.

Mai mult nu voi spune astazi despre continutul propriu-zis al acestor legi fiindca astept sa se pronunte Curtea Constitutionala, si atunci cand legile vor ajunge la mine pentru urmatoarea etapa - care poate sa fie promulgare, sau contestare la Curtea Constitutionala, sau retrimiterea in Parlament. Atunci ma voi referi si la continutul acestor legi, respectiv la articole pe care atunci le voi considera demne de o atentie aprofundata.

In ansamblu, insa, am si acum speranta ca aceste legi vor fi imbunatatite. Am speranta si increderea ca la Curtea Constitutionala judecatorii se vor apleca cu timp, cu mult profesionalism si cu multa obiectivitate asupra celor contestate, iar in cazul in care anumite chestiuni vor trebui clarificate, cred ca si Parlamentul are puterea sa recunoasca ca anumite lucruri s-au intamplat fara discutii publice suficiente, fara transparenta, asa cum o asteapta toata lumea, si se pot adapta articolele in asa fel incat legile sa fie de folos celor care functioneaza sub autoritatea lor.

Astazi, dupa raport, veti alege o noua conducere a CSM, alegeri la care nu voi participa, dar vreau de pe acum sa doresc succes celor doua persoane care vor fi alese in functia de Presedinte si Vicepresedinte CSM.

Dumneavoastra, tuturor, va doresc sa aveti succes in anul 2018 si sa realizati cel mai important lucru pe care vi l-a prescris Constitutia Romaniei – sa pastrati, sa garantati, sa intariti independenta Justitiei din Romania. Va multumesc!

Doamna Presedinte, v-as ruga, in continuare, sa ne prezentati raportul ca sa putem continua impreuna”.

Accesari:21051

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 5 ianuarie 2018 11:41 +34

ala nalt ca bradul si prost ca gardul si cu mucii pe piept a mai demonstrat inca odaTA(daca mai era nevoie) ca este nu prost,ci CU REA VOINTA,nu mai este mult si va prezic ca mermelica o sa intre in dictatura fascista(ca ce naste din pisica soareci maninca)ca si aia au facut justitie cu ,,portocale ,, si asa s/a ajuns la lagare de concentrare cu aportul nemijlocit al justitiei. ala inaltul cu mucii pe piept pur si simplu a elogiat portocalele si protocoalele secrete (semnalate prima data de O MARE ONORABILA JUDECATOR-COSTINIU,A NU SE UITA ASTA!!!!!!)astept cu interes poze de la parastasul cu dar de la dna ca deh acusilea este anotimpul bilanturilor sforaitoare

# DODI date 5 ianuarie 2018 13:23 +15

Tâmpitul de la Cotroceni a depășit și cele mai optimiste previziuni ale sistemului. Prost, cu un limbaj de piață de 300 de cuvinte, uituc (penalul de el), aplică legile fizicii la justiție. Noroc că n-are habar de fizica cuantică altfel l-ar fi detronat pe Einstein și ar fi revoluțianta știința așa cum crede că va face cu Constituția. Și când te gândești că această nulitate se vrea încă 5 ani la Cotroceni. Abia atunci te apucă teama de ce mai e în stare sistyemul după tot ce a apărut în ultimii ani. Poate îl întreabă cineva pe ciumete de ce nu pune șef la SIE? Poate de frică să nu aibă succesul de la SRI.

# BIET ROMÂN SĂRACU date 5 ianuarie 2018 13:59 +3

O fi profu Ghinion prost-grămadă dar e bine strunit ca paiață. Că e prost nu-i bai, mai rău e că ne-a vîndut încă de la începutul mandatului, renunțînd, de capul lui, la datoria istorică a Germaniei de 19 MILIARDE EUR ;-) ;-) ;-) .

# Ioana date 5 ianuarie 2018 14:11 +12

Un uituc penal, robotizat,dar de "succes" având în vedere ca e președinte.  Noi în timp ce scriem și speram așteptând sa facă vezi Doamne PSD ceva, #rezist pun la cale iar proteste ,iar sa iasă" strainatatile" sa ne dea lecții de democrație, stat de drept,libertate,etc. Ce libertate panaramelor? Ca în Ro nici apa la ****** nu o poți trage fără sa nu fii interceptat de jigodii. Mai PSD ce ați mărit bugetul mafiei SRI pe 2018 când voi știți precis ca SRI a alimentat mafia care a distrus,furat și sclavagit Ro, a confiscat toate drepturile și libertățile  romanilor. În cei 12 ani de asa zis stat de drept Ro a sărăcit,  drepturi și libertăți nu mai exista,justiție=mafie=șpăgi =șmecherii, mizerie, trădare. Practic nu se mai poate trai în propria-ti patrie de mascați, pușcării, mafie,interceptări,procurori...Pai nu mai bine am investi în aparatura moderna în spitale,autostrazi decât în mafiotii din justiție si servicii care nu produc decât pagubă?

# Luca date 5 ianuarie 2018 11:46 +8

Josnic! Iti este lehamite cu asemenea specimene si se pare ca nu mai avem nici o iesire, nici o sansa.

# Dan date 5 ianuarie 2018 11:52 +5

Robotul telefonic a vorbit, uimitor ca s-a trezit asa de dimineata. Discursul lui a semanat cu tragerea apei la ******, o boloboroseala inutila in care a citit mecanic un discurs scris parca de securitate, sec, diversionist, nu a pomenit nimic de marile probleme din justitie, nici nu ii pasa atat timp cat primeste papica si bauturica gratis, caldurica si masinica, paznici si servitori. Va ramane in istorie ca cel mai incompetent si ingnorant individ pus presedinte din istoria recenta a tarii.

# AndreiV date 5 ianuarie 2018 12:15 +15

Va mirati?L-ati vazut sau ati auzit vreodata sa apere interesele ROMANILOR SI ALE TARII?Eu nu.L-am vazut doar aparand cu nerusinare si si fermitate abuzurile politiei politice si incalcarea flagranta a drepturilor omului de catre unii magistrati,membri in comisiile cu sri,infiintate cu incalcarea flagranta a CONSTITUTIEI SI A LEGILOR ACSTEI TARI si a IMIXTIUNILOR CSM, PROCUROR GENERAL SI A UNOR JUDECATORI INCOMPETENTI SI ASERVITI POLITIC IN PROCESUL LEGISLATIV.El apara doar pe nemti, austrieci,olandezi etc., executa adliterem indicatiile lor facute publice si afirma ca orice limitare a interventiei acestora, reprezinta discriminare(vezi taierea padurilor de catre austrieci prietenii lui).Asa ca nu va mirati.Ei au clasat dosarele lui de abuz, evaziune,cel care din calitatea de primar a retrocedat averea unei organizatii naziste si s-a declarat continuatorul ei.Ba mai mult,nu a luat nici o atitudine atunci cand urmasul lui a catalogat POPORUL ROMAN CA FIIND NAZIST(vezi Cotidianul).

# Ultimul Charlot date 5 ianuarie 2018 12:30 +6

Cat poate sa fie de prost si de rupt de realitate? Sa isi faca o campanie jalnica in CSM, tocmai el, cu dovedite probleme juridice. Cum mai poate sa creada ca are cele mai mici sanse sa fie reales presedinte? Asta nici primar la Sibiu nu mai iese. Cat de blestemati ca natie sa fim cu un asemenea presedinte?

# livia date 5 ianuarie 2018 13:39 +2

Daca sistemul vrea, iese din nou presedinte; nu conteaza ce voteaza romanii, cum nu a contat nici in 2014, cand in doua saptamani a "facut rost" de 1 milion de voturi, parca.

# kmy date 5 ianuarie 2018 12:47 +1

"articole pe care atunci le voi considera demne de o atentie aprofundata".....deci, omu asta considera nedemn de EL sa studieze ceva inainte de-a vorbi in public despre acel ceva???Cat de marsava e pozitia asta !!!!!

# Viorel date 5 ianuarie 2018 13:07 +8

Mi-e foarte greu să mă exprim. Mi-e greață. Și nu din motiv fiziologic. Am făcut PROSTIA să încerc să-l ascult pe preș(edintele) statului al cărui cetățean sunt. Am încercat, dar nu am reușit până la final. M-am abținut să sparg televizorul, pentru că obiectul nu este vinovat. Înfiorător. De coșmar. Începe să îmi fie teamă de ce va fi în țara noastră. Băsescu (pe care l-am disprețuit intens) era mult mai puțin dăunător României decât acest specimen. Declar și îmi asum: Klaus Iohannis este UN PERICOL NAȚIONAL. Cred că mi-am atins limita răbdării. Și nu știu cât va mai fi răbdat de românii care NU sunt ”ai lui”.

# zn-zn*!* date 5 ianuarie 2018 17:08 +13

Mister Ghinion maraie, scrasneste, beseste(*!*) Coarna D.: "problema e la varful puterii(lor) si al liderilor in stat. Nu-i de mirare ca DNA si noua secur-info SRI, ii joaca(cumpara si santajeaza..."; - inclusiv paiata de prezasu' KWI*!*) cum vrea muschii lor(ca-n exp. cu reflexele lui Pavlov, stimulate de interese pur economice de dominare si control deja ale maselor de consum, obscure forte malefico-masonice din exterior)). Si atunci, cine sapa sau mai sustine suveranitatea tarisoarei noastre?! #-ul rezist al strazii?? "Sotietate fara printipuri", agonia celor ramasi in tara, cu botul la valau, - las' ca-i bine si asa!?/ "Plus ca change, plus c'est pareil"???! Nostalgicii dupa nihilismul lui Schopennauer, mai vreau o data supliment la rahatul dulce, cu inca un mandat de Hitlerica, uns cu maioneza de Nietzsche(Die fröhliche Wissenschaft - Gott ist tott*!*). Tot "Pane et circenses"!? Si atunci unde mai e adevaratul spirit al democratiei?? Tot "pane et circenses? Si Ciolanis, vacante?

# Mesterul date 6 ianuarie 2018 11:45 +2

AI DREPYTATE VIORELE TU CA PRESEDINTE AL ROMANIEI CIND STII CITE ABUZURI SI INCALCARII ALE DREPTULUI OMULUI AU FACUT PARCHETELE IN FRUNTE CU DNA SI INSTANTELE SA VII SA LAUZI ACESTE INSTITUTII ESTI INTRADEVAR PERICOL PUBLIC. INTREBAREA SE PUNE CINE OPRESTE ACEST PERICOL ?

# VIKY date 6 ianuarie 2018 14:28 +2

"INTREBAREA SE PUNE CINE OPRESTE ACEST PERICOL ?"...Numai VOI, milioanele, puteti opri acest pericol. Daca VOI nu iesiti in strada, cum iese pleava societati #rezist, nimeni nu va va ajuta. TREZITI-VA pana nu este prea tarziu.

# Vladimârrr...!!! date 5 ianuarie 2018 13:21 +9

Până acum, mă străduiam din răsputeri să-i atribui si acestui "președinte" (la urma urmei, un ordinar hot de case, înstrainator al averilor romanilor si ...) PREZUMTIA DE NEVINOVATIE, dar de astazi, după ticăloasa sa prestatie din fața CSM-ului, garantul constitutional al independentei justitiei, cutez sa-i atribui din toți rărunchii mei CERTITUDINEA DE   T I C Ă L O Ș I E ...!!!

# Lupul Alb date 5 ianuarie 2018 13:31 +13

mă nemernicule Tu vorbeşti dă penali? Tu mă? penalul Şef,păpuşat dă trădători,băăă vă vine rându golanilor,dă când denigrezi Tu mă nemernicule Parlamentu?bă reziduu uman te crezi infailibil că ai golanii în spate? geaca roţie îţi mai lipsea ! Ce cauţi Tu mă la csm(nu pot cu majuscule pentru jigodiile ordinare care au pedepsit-o pă cameluţa!) să dai indicăţii preţioase,vai dă capu tău dă plăvan prostănac cu caricatura penală dă nevastă că d-aia te conduc ăştia ,prostănacule,du-te cu ea cu tot că voi aţi păpat banii DAR lasă Ţara în Pace şi linişte !lasă-ne trădoturule că suntem sătui dă voi Toti ! absolut toţi !

# remember date 5 ianuarie 2018 14:29 +2

Penalu Ciolannis nu se atinge de LĂZĂRICĂ Gîngavu, întronat Procuror General deși avea dosar penal la DNA, prin măsluirea Mapei profesionale de romanticul duo Kovesi-Coldea...

# livia date 5 ianuarie 2018 13:36 +3

Saraca sluga! Ce sa zica si el? Cine i-o fi scris discursul? Pralong? Sau alta sluga sorosista?

# Cata date 5 ianuarie 2018 14:07 +13

l-am auzit pe iohannis vorbind despre justitie. acest condamnat definitiv ca masluitor si mincinos, care si-a insusit foloase necuvenite, isi permite sa vorbeasca despre justitie. nemernicia a devenit haina nobila a puterii din Romania. tot discursul sau a fost bine impanat cu minciuni si baliverne ieftine, inutile la fel ca existenta lui actuala. intre ce inseamna un stat, un popor, un presedinte si virtutile chemate sa dea contur acestora si situatia de fapt este o prapastie imensa datorata CALITATII UMANE DEPLORABILE A DECIDENTILOR! majoritatea lor este constituita din nemernici, mincinosi, hoti, turnatori, criminali, manipulatori iar acestia si-au imprimat staruitor amprenta, si aproape definitiv, in mentalul colectiv, prabusit sub mediocritate, false valori si nevoia de supravietuire. mintile limpezi nu lipsesc insa din pacate nu mai are cine sa le auda. masa amorfa de mediocri este sinucigasa si accepta fara sa lupte, macar si interior, orice mizerie i se toarna pe git.

# Edelweiss - Gânditoriu de Bukowina date 5 ianuarie 2018 15:41 +7

Nuș de ce, dar când cetesc cele de mai sus, nu am nici un sentiment, nici o senzație. Am trecut peste starea de mânie, peste etapa indignării sau peste cea a scârbei nedisimulate. Acum, privind la GUNOAIELE CE NE-AU PUS CĂPĂSTRUL, pur și simplu îmi vin în minte spusele lui Paul Edward Abbey: „A patriot must always be ready to defend his country against his government”. Oare la ce anume se referea? :o

# ion de romania date 8 ianuarie 2018 06:54 -2

noa ni ma la el,ce de limbi straineze stie !

# veve date 5 ianuarie 2018 18:51 +3

S-a traiasca si sa infloreasca Portocalele din justitia romana sub inaltul patronaj al actualui prezident!

# gheorghe pensionaru' date 5 ianuarie 2018 18:59 +1

Asta presedinte jucator (joaca dupa cum i se canta), nu Basescu. Ala a fost 'coordonator de joc' sau, mai corect spus, un 'mini papusar'. Iar zicerea "...Nu am crezut acum trei ani ca o sa mai vad pe la televizor politicieni care, aparent foarte serios, spun ca justitia nu trebuie sa isi faca de cap..." este sublima!  8)

# Lenin date 5 ianuarie 2018 20:25 +3

Romini, unde v-a fost capul cînd ați votat nazistul asta că președinte a acestei biete țărișoare ? Este un dezastru national. A păgubit tara asta mai mult decit un război. Iar de prost e prost grămadă.

# Heil Himler date 5 ianuarie 2018 22:39 0

Radem da rasu asta nu-i al nostru, nici al urmasilor stramosilor nostri, nici al stramosilor urmasilor lor, fin'ca ca ne-am luat-o original cu joianis asta. Ce prosti suntem.

# santinela date 6 ianuarie 2018 08:18 +2

Asta va arunca tara in haos. Acum pe fata va sprijini miscarile stradale si pe idiotii de la H-rezist, acceptind dezordinea,violenta si incercind o darimare a Guvernului si PSD-ului prin violenta. A vazut ca a pierdut CSM -ul si este speriat.

# Mesterul date 6 ianuarie 2018 11:08 +3

ACEST GHINION AL ROMANIEI NUMIT IOHANNIS ESTE DE NEINTELE. SA VII TU LA CSM CIND STII CITE ABUZURI SUNT IN JUSTITIE SI MAI ALES IN PARCHETE CU DREPTURILE OMULUI SI SA NU SPUI NIMIC, NICI DESPRE ACHITARILE DNA PE BANDA RULANTA ESTE DE DOMENIUL PROSTIEI OMENEST, SAU MAI BINE ZIS A UNUI OM DIRIJAT. RUSINE GHINIONUL DATI DEMISIA IMEDIAT DACA MAI AI ONOARE.

# Claudia date 6 ianuarie 2018 14:45 +3

CÂTA IPOCRIZIE LA KLAUS ! AI UITAT STIMABILE CA ESTI UN PENAL SALVAT DE IMUNITATEA PREZIDENTIALA ?

# cozma ioan mangalia date 6 ianuarie 2018 19:40 +1

stimata redactie tot respectul pt acceptul de a insera parerile cititorilor paginii dv ,referitot la discursul lui iohanis . v-as fi recunoscator sa o inserati si pe urmatoarea ; pochimenul este un profitor al glugii de coceni numit psd si alde si al nefericitului ministru al justitiei tudorel minciunel !pai sa nu ia nici o hotarare cu privire la cheovesoaia dupa 3 incalcari a constitutiei ? cum sa nu-i trateze iohanis ca pe niste dobitoci pe toti fricosii astia ?ati vazut reactii oficiale la discursul asta de agent electoral ? nein !capu de strut in nisip ! asta este nenorocirea romaniei dupa parerea mea ! va doresc un an bun si la multi ani !

# Sabin date 6 ianuarie 2018 20:25 +2

Un discurs demn de un primar fara bacalaureat, dintr-un sat din fundul pamantului. Nici un continut in spusele sale, numai otrava, prostie si nerealism. Ba i-a mai si felicitat pe aia din 2017.Ce rahat! Presedintele este o papusa trasa de sfori, ca acelea de la teatrul de papusi unde cineva sta deasupra si manevreaza sforile, astfel incat papusa, in mod caraghios, misca mainile, picioarele, se mira, dupa cum vrea papusarul. Aici o avem pe Kovesi deasupra, uriasa, triumfatoare, care ghideaza niste papusele: presedintele, Lazar, csm, magistrati, etc. Pentru ca tuturor le este teama de ea. Iar Johannis nu face exceptie. Dar niciunul nu vrea sa scape de ea, totusi, aici este bizareria!

# Odile date 7 ianuarie 2018 00:35 +2

Suntem cativa care am postat discursul presedintelui ales de diaspora, de mine nu . Cel de anul trecut, si azi FB ne reamintit asta. Cel de anul asta pare plagiat, ca tot citit după hartiuță era. Plagiatul nu e penal? Asa, intreb si io?

# Bolovan date 8 ianuarie 2018 18:08 +7

Oaie , de plagiatoare nu cartesti nimic ? :o

# Avocatul31 date 8 ianuarie 2018 18:20 +6

Ma tot intreb cum poate fi cineva atata de gretos, si realizez ca W. nu este decat exponentul unui grup de interese strain Romaniei si Romanilor: la fel ca basescu foloseste justitia pentru a se justifica politic, pentru a se justifica in calitate de om politic, desi nu mai este cazul si nu a fost niciodata, omul fiind un functionar inalt ca bradu...dintotdeauna.

# Balena_albastra_de_la_DNA date 8 ianuarie 2018 20:59 +8

Mai dihore , te amentita binomul ca ti-o baga pe Georgeta la bulau ? Ne-am prins dar oricum nu scapi ; esti prea ticalos si slugarnic, fripturistule !

# Xanax date 8 ianuarie 2018 23:19 +5

Ce-ai fost si ce-ai ajuns , nemtzalaule . :-x

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.01.2019 – Taica si doamna K fac instructajul catorva CSM-isti pentru blocarea Sectiei de investigare a magistatilor

* Turbare severa in Parchetul General, in DNA si in CSM din cauza Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Revoltati ca le sunt luati la bani marunti prietenii sau fostii slubasi in ...

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER