luju luju luju

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

In urma dezvaluirilor din Lumeajustitiei.ro – Directorul INEC procurorul Catalin Ceort si judecatoarea CAB Eugenia Ion au facut stanga imprejur: Ceort a renuntat la detasare la MAE, iar Eugenia Ion s-a retras din concursul de promovare la ICCJ

Duminică, 26 august 2012 12:34 | Scris de Ramona LICA | pdf | print | email

 

Uite ca se poate! In urma dezvaluirilor din Lumeajustitiei.ro, procurorul Catalin Ceort (numit ilegal director al Institutului National pentru Expertize Criminalistice) si-a retras solicitarea catre Consiliului Superior al Magistraturii in ceea ce priveste detasarea sa la Ministerul Afacerilor Externe (alta sinecura pe care o vana). Acelasi lucru s-a intamplat si cu judecatoarea de la Curtea de Apel Bucuresti, Eugenia Ion, care dorea sa promoveze la Inalta Curte. In urma publicarii in Lumeajustitiei.ro a aricolului, JENANT – Concursul de promovare la Inalta Curte este compromis. Codul secret al candidatilor poate fi deconspirat cu o simpla cautare pe Google. Un justitiabil, care a cerut CSM invalidarea candidatei Eugenia Ion, judecator la CAB, pentru o serie de hotarari strambe, dezvaluie: „Nu mi-a luat decat 3-4 minute sa gasesc identitatea judecatorului”, magistrata s-a retras din concursul pentru promovarea in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Ceort a dat bir cu fugitii! Unde se va „recupera” pe viitor?

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de retragerea acordului exprimat de domnul Ceort Catalin Nicolae procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in prezent detasat la Ministerul Justitiei – Institutul National de Expertize Criminalistice, in vederea detasarii sale in cadrul Ministerului Afacerilor Externe”, se arara in ordinea de zi solutionata de plenul CSM la data de 23 august 2012. In urma cu cateva zile, in Lumeajustitiei.ro a publicat un articol Procurorul "Feedom House” vrea la MAE – Se intareste trupa procurorilor politici din MAE. Catalin Ceort vrea detasare la Ministerul de Externe, dupa ce si-a indeplinit mandatul ilegal de director al INEC cu ajutorul lui Predoiu. Aproape sigur, CSM il va binecuvanta!”, unde s-a aratat ca MAE a devenit de ceva vreme ”colectionar” de procurori de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a tine sub observatie orice miscare. Procurori precum Robert Cazanciuc si Horatiu Razvan Radu au ajuns deja la MAE cu binecuvantarea CSM, iar acum se astepta detasarea lui Catalin Ceort in acest minister-cheie, dar acesta, surprinzator, a renuntat.

Ceort este cel care a ingropat dosarul “Freedom House” - Macovei

Catalin Ceort este procurorul care a avut pe mana dosarul "Freedom House" in care era cercetata fosta sefa a Justitiei, Monica Macovei. Acuzata de fals intelectual intr-un dosar deschis in baza Raportului Corpului de control al ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, legat de licitatia privind acordarea unui contract al MJ asociatiei "Freedom House", care urma sa realizeze un raport evaluator al luptei impotriva coruptiei, Monica Macovei a fost scapata de orice vina, cu toate ca ea se afla la carma ministerului in perioada licitatiei. Procurorul Catalin Ceort i-a dat un mare N.U.P. luptatoarei anticoruptie care sta acum de-a dreapta presedintelui suspendat, Traian Basescu. Raportul „Freedom House”, pe care statul a dat 40.000 de euro a stat la baza decapitarii, de catre Monica Macovei, a intregii conduceri a PNA, pe care l-a transformat in DNA si i-a adus un sef de la Cluj, pe procurorul Daniel Morar. La scurt timp dupa inchiderea dosarului, procurorul Catalin Ceort a fost numit de catre fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, mare director la INEC, impotriva legii care prevede ca functia aceasta poate fi ocupata doar de catre un expert din interiorul institutiei. Si ministrul, dar si CSM au incalcat flagrant Legea 156/2011, care, la art. 82 prevede: „Directorul si directorul adjunct ai institutului sunt numiti si eliberati din functie prin ordin al ministrului justitiei dintre expertii cu grad profesional maxim si cu studii juridice care functioneaza in cadrul institutului”. Ca director INEC, Ceort a eliminat-o pe experta Camelia Grigore, singul avertizor de integritate din institutie. Astfel, pusa in situatia de a fi exclusa din schema INEC, Camelia Grigore a sesizat Ministerul Justitiei. Secretarul de stat de la acea vreme, Lidia Barac i-a dat dreptate, numai ca directorul INEC nu a tinut cont de acest raspuns, considerandu-l o „corespondenta privata”.

Judecatoarea CAB Eugenia Ion nu numai ca nu ar trebui promovata, ci ar trebui sanctionata”

Judecatoarea Eugenia Ion de la Curtea de Apel Bucuresti a aparut la concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte, fara ca la dosarul sau de concurs sa existe niste hotarari ale sale semnalate ca ar fi departe de a respecta normele legale. Justitiabilul Gabriel Nitulescu din Bucuresti, care a intervenit in concursul de promovare la ICCJ cu o cerere de invalidare a rezultatelor judecatoarei Eugenia Ion, a dezvaluit cum a facut pentru a afla identitatea candidatilor a caror hotarari au fost evaluate, sesizand faptul ca a descoperit ca Eugenia Ion are codul 1007. Acesta a cerut CSM-ului invalidarea punctajului obtinut ca urmare a evaluarii hotararilor judecatoresti, de candidatul Ion Eugenia (cod 1007) la concursul pentru ocuparea unui post de judecator in cadrul Sectiei de Contecios Administrativ si Fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (...) Practic, evaluarea candidatei nu a avut in vedere si sesizari, observatii si hotarari care ar fi putut sa o dezavantajeze pe aceasta, precum decizia civila nr. 1606/09.04.2012. In plus, rezultatul de 75 de puncte (maxim) obtinut de candidata Ion Eugenia la aceasta proba ne aduce in fata urmatoarei dileme: fie hotararile avute in vedere nu au fost relevante pentru activitatea doamnei judecator, supraestimand abilitatile juridice ale acesteia; fie respectivele hotarari sunt relevante, dovedind buna pregatire a acesteia, dar in acest caz ne punem intrebarea de ce decizia civila nr. 1606/09.04.2012 a fost pronuntata cu ignorarea unor probe relevante pentru cauza, cu exces de putere (refuzul de a face interpretarea contractului de inchiriere, ignorarea unor texte de lege din regulamente europene, refuzul de a tine seama de puterea de lucru judecat a unei hotarari judecatoresti, fundamentarea vinovatiei/culpei subsemnatului pe un text de lege ce prevedea sanctiuni penale, fara a exista o hotarare penala sau macar o plangere penala), cu ignorarea unor reguli de drept procesual (refuzul nemotivat al trimiterii unei hotarari preliminare catre CJUE, refuzul de a permite subsemnatului de a-si expune in instanta sustinerile, incalcarea principiului contradictorialitatii etc.), pronuntare dovedind ori rea-vointa ori grava neglijenta, avand in vedere aspectele aratate. In ambele cazuri enuntate consider ca doamna judecator Ion Eugenia nu numai ca nu ar trebui promovata, ci ar trebui sanctionata (voi detalia toate aceste nemultumiri intr-o plangere separata, adresata CSM, plangere la care lucrez in prezent).”

 

 

 

Accesari:5021

Comentarii

# Costi date 26 august 2012 16:52 +5

Ceortule nu dispera, ca n-au intrat zilele-n sac. Te poti detasa oricand la R.E.B.U. pe post de stripper. 

# Visatorul date 26 august 2012 17:12 +1

Si iata cum domnisoara Denisa -pretena Alinutei a ramas singurica pe scena promovarii.Si daca nici de data asta nu reuseste...asta chiar e prea de tot...ca doar nu-i de ici de colo sa fii sefa sectiei de contencios administrativ , chiar daca nu are ce cauta pe acolo si mult prea multe mai are de invatat! Dar lasa ca invatam pe parcurs,din mers, ca nimeni nu s-a nascut invatat,nu-i asa? Principalul este sa ne vedem cu mot in frunte !

# penitenciarezul date 26 august 2012 18:12 +1

Lasati, ca s-a mutat la Administratie Nationala a Penitenciarelor, pe post de director general.

# Raspopitu date 26 august 2012 20:02 +1

Poate in calitate de client. Ca doar nu s-a scrantit Pivniceru sa-l numeasca p-asta.

# morar date 27 august 2012 09:49 -1

http://fsanp.ro/index.php/2012/08/magistrat-dg-interimar-nou-la-anp/ se pare k e adevarat! sindicatele din sistemul penitenciar deja se agita

# nestiutorul date 30 august 2012 22:16 +1

Ce aveti cu Denisa? e sluga lui ghica, da solutii conform ordinelor pe firul scurt. Nu trebuia sa lase pe cineva de incredere?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - A insultat Klaus Iohannis intreaga magistratura refuzand numirea la MJ a Danei Girbovan?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 15.09.2019 - Mariana Alexandru i-a blocat pe procurorii DIICOT

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER