Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

INCA UN CESEMIST VOIAJOR – Oana Haineala si-a gasit culcusul pentru urmatorii 5 ani. Sefa “4-pezilor” pleaca din CSM direct la Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, dupa ce a fost propusa de Raluca Pruna si unsa de Ciolos in functia de membru al Plenului Oficiului, ca reprezentant al Ministerului Justitiei. Ar mai trebui Haineala sa beneficieze de salariul de magistrat?

Joi, 5 ianuarie 2017 13:16 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Asa cum Lumeajustitiei.ro a anuntat inca din 20 decembrie 2016 la sectiunea "Vorba de fumoar", procuroarea Oana Schmidt-Haineala (foto) si-a gasit un loc caldut, pentru urmatorii 5 ani, la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Desi initial Oana Haineala s-a inscris in concursul pentru ocuparea unui post de inspector in cadrul Directiei de Inspectie judiciara pentru procurori, autoarea “4-pezilor” din CSM a schimbat traiectoria si s-a dus la Oficiul pentru Spalarea Banilor unde va ocupa functia de membru al Plenului Oficiului in calitatea de reprezentant al Ministerului Justitiei.


De altfel, numirea Oanei Haineala in aceasta functie a fost facuta la propunerea fostei ministrese Raluca Pruna inca din 2016. Mai exact, in 29 decembrie 2016, prin Hotararea de Guvern nr. 1.019 (facsimil) Oana Haineala a fost numita in functia de membru al Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, iar decizia a fost publicata in Monitorul Oficial, partea I, nr. 3 din 3 ianuarie 2017, fiind semnata de fostul premier Dacian Ciolos si contrasemnata de seful cancelariei primului ministru Paul Gheorghiu si secretarul general al Guvernului Florin Marius Tacu.

Procuroarea Oana Haineala isi va intra in drepturi la Oficiul de Spalarea Banilor incepand cu data de 7 ianuarie 2017, in conditiile in care mandatul sau de membru CSM se va incheia vineri 6 ianuarie 2017 odata cu intalnirea membrilor CSM din mandatul 2011-2016 cu membrii CSM din mandatul 2017-2022.

Cu toate ca isi va incepe activitatea la Oficiul pentru Spalarea Banilor din 7 ianuarie 2017, Oana Haineala va beneficia in continuare de benefiicile calitatii de magistrat. Aceasta intrucat, la ora actuala, legea nu distinge in sensul interzicerii exprese ca judecatorii sau procurorii care ocupa alte functii in afara sistemului judiciar sa primeasca indemnizatia de magistrat. Altfel spus, judecatorii sau procurorii care ocupa posturi de functionari in institutii publice sunt platiti ca si cum ar efectua activitatea de magistrat. Este oare corect sa se intample asa?

De altfel, exista si alti membri din CSM 2011-2016 care si-au gasit sau incearca sa isi gaseasca adapost la alte institutii decat instantele sau parchetele de la care provin. Spre exemplu, judecatorul Alexandru Serban a fost detasat la Ministerul Justitiei, Horatius Dumbrava incearca sa ajunga director in INM, iar Vasilica Danilet spera sa fie formator la INM. Alti, precum Mircea Aron si Adrian Bordea au iesit din CSM cu biletul de pensionare!


In ce priveste decizia de numire a Oanei Haineala la Oficiul pentru Spalarea Banilor, potrivit notei de fundamentare a Hotararii Guvernului, Ministerul Justitiei precizeaza ca proiectul de hotarare, respectiv numirea Oanei Haineala in functia de membru al Plenului Oficiului, nu va avea impact asupra domeniilor "social, economic si de mediu, asupra bugetului consolidat sau asupra legislatiei in vigoare, motiv pentru care nu se impune structura obligatorie a instrumentului de prezentare si motivare prevazuta de acest act normativ.

Iata ce se precizeaza in nota de fundamentare:

In conformitate cu dispozitiile art. 26 alin. (7) din Legea nr.656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii terorismului, republicata, cu modificarile ulterioare, Plenul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor este structura deliberativa si de decizie, fiind format din cate un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Justitiei, Ministerului Afacerilor Interne, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Bancii Nationale a Romaniei, Curtii de Conturi si Asociatiei Romane a Bancilor, numit in functie pe o perioada de 5 ani, prin hotarare a Guvernului.

In caz de vacanta a unui post in cadrul Plenului Oficiului, conducatorul autoritatii competente va propune Guvernului o noua persoana, in termen de 30 de zile de la data vacantarii postului, conform art. 26 alin. (15) din acelasi act normativ.

Avand in vedere cele mentionate, prin adresa nr.104952/14.12.2016, Ministerul Justitiei a comunicat Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor propunerea privind desemnarea reprezentantului acestei institutii in cadrul Plenului Oficiului, in persoana doamnei Oana-Andrea Schimdt-Haineala, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau, incepand cu data de 7 ianuarie 2017.

Mentionam faptul ca sunt incidente prevederile art. 2 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 1361/2006 privind continutul instrumentului de prezentare si motivare a proiectelor de acte normative supuse aprobarii Guvernului, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul ca prezentul proiect de hotarare nu prezinta impact asupra domeniilor social, economic si de mediu, asupra bugetului general consolidat sau asupra legislatiei in vigoare, motiv pentru care nu se impune structura obligatorie a instrumentului de prezentare si motivare prevazuta de acest act normativ.

Fata de aceste considerente, a fost promovata prezenta Hotarare privind numirea unui membru al Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, pe care o supunem Guvernului spre adoptare".

Accesari:8303

Comentarii

# pt traditional de craciu avi stalone date 5 ianuarie 2017 13:35 +1

si zi asa avi, acum te dai stalone. ți-ai gasit porecla potrivită pentru vârsta ta. vezi ca ai o amprenta pe site, folosesti intotdeauna apelativul "mai". daca adaugi si un "draga" esti iliescu 2. metehnele de mosnegut securisto-comunist se simt, indiferent cat de smecher te crezi. ti-am spus si iti repet, esti jalnic si prost educat. avocatura nu e de nasul tau. avocatura e pentru oameni puternici, stilati, buni cunoscatori de gramatica, open mind etc. nu e cazul tau. esti un fel de parvenit OTV-ist, scandalagiu, țățoi, invechit, necizelat, oporunist.

# stalone date 5 ianuarie 2017 14:39 0

:D :D :D :D :D :D :D

# @stalone date 5 ianuarie 2017 15:17 -2

ti se pare amuzant ? avi, chiar esti dus cu capul! :-*

# stalone date 5 ianuarie 2017 20:03 -1

Mosule,te inseli amarnic.Eu nu sunt nici avi si nici traditionalul ala.E drept,sunt nou pe aici,dar am mai citit.Esti departe de ceea ce vrei sa pari.Daca te vei mai lega de avocatura adevarata,vei avea in mine un adversar dur.Sa stii ca eu nu sunt oporunist ci un om echilibrat care este si realist.Nu aveti nici o sansa.Nici legal si,mai ales,nici profesional.Daca vrei polemica,vom mai discuta.Dar tare ma tem ca vei pierde.

# DODI date 5 ianuarie 2017 14:09 +16

Este doar vârful aisbergului. Nesimțitul de ciolos , inspirat de mitocanul de ciolanis care a împins până la extrem instalarea noului guvern, a plantat mulți pioni otrăviți, în toate compartimentele executivului, tocmai pentru a băga bețe în roate PSD. Ar trebui ca primă măsură și noul guvern al României să procedeze la tăierea salarului nesimțit încasat de ciolanis. Pentru un act de minimă dreptate. La prestația penibilă a acestui pigmeu care se crede șeful României și un leu salar este mai mult decât merită și o palmă dată românilor.

# mocofanu date 5 ianuarie 2017 14:15 +11

Îmi place rău asta cu șefa 4pezilor...adică eu înțeleg că era cea mai pricepută la statul în 4 labe??? Supeeeer :o

# unul din lumea cea mare date 5 ianuarie 2017 15:05 +4

ptr mocofanul//adica capra !!!!!,,ca capra/i patrupeda,,

# unul din lumea cea mare date 5 ianuarie 2017 15:03 +5

eu zic ca nu se mai bucura prea mult ,sper ca iordache sa/i gaseasca un loc si mai FIERBINTE pentru falsa represiune nu la ,,numaratul banilor,,......sper ca dragnea sa destituie pe toti cei ce au fost numiti ilegal..........inshala

# PROFESIONALISM date 5 ianuarie 2017 15:44 +7

la oficiul national al spalarii banilor se raporteaza cam tot ce misca in tara asta din punctul de vedere al tranzactiilor efectuate in conturi care depasesc o anumita suma. sunt monitorizate toate miscarile anumitor persoane. cred ca si inchirierea casetelor de valori, dar nu sunt sigur. deci, dna sri-ista e extrem de bine plasata. are acces la informatii cu care se pot santaja diversi. sri-ul si-a asigurat accesul la varf, la monitorizari si mai ales la decizii. tare as vrea, sa se clarifice odata si odata notiunea de spalare de bani. nu ca nu ar fi definita dar genereaza interpretari si abuzuri.

# unuldin lumea cea mare date 5 ianuarie 2017 16:10 +4

ptr profesionalism// da stii bine,vladescu a dat directiva cu monitorizarea caselor de valori(safe deposit box) si la cererea baietilor veseli/tristi,ca au venit si i/au soptit la ureche ca este posibil sa/si tina acolo cineva un pistol(verifica si ai sa vezi ca directiva a fost data de vladescu

# tutza date 5 ianuarie 2017 17:58 +1

daca era priceputa la statul in 4 labe.pai nu haineala o chiama ci hajnal cu descendenti in pusta maghiara la ce dreac sa va asteptati

# ion date 5 ianuarie 2017 18:55 +1

In capitalism cine nu este competent sau fura sau nu-si indeplineste atributiile etc este DAT AFARA Acesta este mecanismul concurential de baza si in functii ajung natural competentii In COMUNISMUL CU FATA UMANA ROMAN in functii se numesc Nu va lasati prostiti , in Romania nu este nici democratie nici capitalism , am ramas ce-am fost

# Cetetanul date 5 ianuarie 2017 19:13 +6

Remember! Renumita doamna a fost consilier la cabinetul viceprim ministrului Dan Nica, in timpul guvernarii PD-PSD... recomandata calduros de nea' Viorel. :lol:

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - De ce nu e inca inculpat si retinut de DNA procurorul Mircea Negulescu pentru nenorocirile comise?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.09.2017 – Diversiunea propagandistilor

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER