Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

IRESPONSABILITATE MAXIMA – Sectia pentru procurori a CSM obstructioneaza functionarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor in justitie. Procurorii din CSM nu au desemnat niciun reprezentant in Comisia de concurs pentru numirea procurorului sef al Sectiei care urmeaza sa ancheteze magistratii. Sectia nu poate sa devina operationala. Lumea Justitiei solicita PICCJ sa declanseze cercetarile sub aspectul favorizarii faptuitorului de catre membrii Sectiei de procurori a CSM

Miercuri, 17 octombrie 2018 13:27 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie din cadrul Parchetului General este, fara indoiala, un ghimpe in coasta multora, care fie isi doreau ca aceasta Sectie sa functioneze in continuare la DNA, sub indrumarea Florentinei Mirica, fie voiau ca o astfel de sectie sa nu existe in niciun parchet, fie el DNA sau PICCJ, in asa fel incat magistratii sa fie scutiti de cercetari si raspundere penala. Intr-una dintre aceste situatii putem presupune ca se afla membrii Sectiei pentru procurori din CSM, condusa de procurorul Codrut Olaru (foto). Sustinem aceasta intrucat oricat am incerca sa gasim o explicatie logica, de bun simt, argumentata fata de decizia reprezentilor parchetelor din Consiliulul Superior al Magistraturii, nu reusim decat sa ajungem la concluzia ca procurorii din CSM nu isi doresc ca aceasta Sectie sa functioneze, incalcandu-si atributiile ce le revin pentru ca magistratii sa poata scapa de raspundere.


La acesta concluzie am ajuns dupa sedinta Sectiei pentru procurori din data de 16 octombrie 2018, in cadrul careia trebuia sa se decida cine va fi reprezentatul procurorilor din CSM in Comisia de concurs pentru numirea procurorului sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie din PICCJ si pentru ocuparea posturilor de executie de procuror in cadrul acelelasi sectii. Numai ca, surprinza, in urma dezbaterilor, procurorii din CSM au decis ca punctul 5 de pe ordinea de zi privitor la Comisia de concurs pentru Sectia de investigarea infractiunilor din justitie sa ramana practic nesolutionat, prin nedesemnarea niciunui candidat din partea Sectiei in Comisia de concurs:

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nu a desemnat niciun reprezentant in Comisia de concurs pentru numirea procurorului sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie precum si pentru ocuparea posturilor de executie de procuror din cadrul acelelasi sectii”.

Altfel spus, procurorii au decis de la sine putere sa boicoteze procedura de concurs, prin nedesemnarea unui reprezentant din partea Sectiei, astfel incat sa nu poata fi desemnat procurorul sef al mult discutatei sectii.

Ce credeti, nu ar avea dreptul orice observator obiectiv sa considere ca Sectia pentru procurori a CSM prin aceasta decizie protejeaza magistratii care ar putea face obiectul unor verificari ale Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie?

Ce ar spune spre exemplu Sectia pentru procurori daca legiuitorul ar da o lege prin care s-ar stabili ca nimeni nu mai poate fi cercetat pentru anumite fapte? Cu siguranta ca decizia ar fi condamnata, desi, acelasi lucru face in prezent Sectia pentru procurori prin decizia de a nu desemna un repezentant al procurorilor in Comisia de concurs pentru sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Caci, la momentul actual niciun parchet nu are dreptul sa cercetateze faptele magistratilor, iar din cauza refuzului procurorilor CSM de a-si desemna un procuror in Comisie, Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, cea care preia atributiile Sectiei de anchetare a magistratilor de la DNA, nu ar putea cerceta faptele magistratilor intrucat nu este operationala.

Favorizarea faptuitorului

Practic, din cauza refuzului procurorilor din CSM de a-si desemna un reprezentant in Comisie, neindeplinindu-si atributiile ce le revin, magistratii sunt pe o perioada nedeterminata liberi de raspundere. Din acest motiv, Lumea Justitiei solicita Parchetului General sa declanseze cercetarile sub aspectul favorizarii faptuitorului de catre membrii Sectiei de procurori a CSM, dupa ce acestia au ales sa protejeze, prin nedesemnarea unui reprezentat in Comisie, pentru asigurarea bunei functionari a Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie, pe toti judecatorii si procurorii care ar putea face obiectul unor cercetari de catre aceasta noua sectie.

Potrivit procedurii si noii Legii 304/2004 privind organizarea judiciara, completata cu OUG-ul dat de ministrul Justitiei Tudorel Toader in 10 octombrie 2018, pana la data de 23 octombrie 2018 Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie trebuie sa devina operationala, in acest sens fiind necesar ca o Comisie formata din 3 judecatori desemnati de Sectia pentru judecatori a CSM si un procuror din cadrul Sectiei pentru procurori sa numeasca seful acestei Sectii, dar si procurorii operativi.

In ce priveste Sectia pentru judecatori, potrivit ordinii de zi din 17 octombrie 2018, urmeaza ca reprezentatii Sectiei sa fie desemnati in aceasta zi. Si vor fi cu siguranta.

Ramane insa de vazut daca Sectia pentru procurori se trezeste la realitate si constientizeaza pericolul la care se expune neindeplindu-si atributiile si creand posibilitatea protejarii magistratiilor pasibili de raspundere.

Iata ordinea de zi solutionata a Sectiei pentru procurori din 16 octombrie 2018:


*Cititi aici minuta Sectiei pentru procurori din 16 octombrie 2018

Accesari:6442

Comentarii

# Valter Cojman date 17 octombrie 2018 13:33 +16

CSM, sectia procurori = Cooperativa de Spalat Magistrati corupti, securisti si incompetenti

# ^^ date 17 octombrie 2018 13:36 +6

Puscarie. Atat. Si mult anti.

# john date 17 octombrie 2018 14:00 +6

La cati bani primesc de pomana, pentru ce sa isi bata capul si sa li se incinga neuronul, astia sunt la fel ca si consiliile de administratie din firmele de stat, sunt acolo doar pentru a incasa niste tovarasi bani nemeritati, o alta institutie parazitara si inutila a statului roman care nu isi justifica in nici un mod existenta. Singurul lor rol este de a bloca orice raspundere a tovarasilor porcurori in ilegalitatile care le comit, in rest nu au nici un rost.

# Polichinel date 17 octombrie 2018 14:08 +4

Comisia poate funcţiona şi cu numai 3 membri judecători. Important este ca secţia de judecători să desemneze 3 membri judecători care să participe efectiv în comisie. :lol: :lol: :lol:

# Polichinel date 17 octombrie 2018 14:18 +3

Pentru procurorii CSM şi în atenţia IJ: art. 99 lit. f)/Lg.nr.303/2004 "refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu" :eek: :eek: :eek: . Iar comisia de concurs poate funcţiona şi numai cu cei 3 membri din secţia de judecători, cu condiţia desemnării a 3 membri care să nu boicoteze concursul. :lol: :lol: :lol:

# L date 17 octombrie 2018 14:37 +10

Imi este o scarba iremediabila. Cum adica, o mana de procurori conduc Romania, impotriva celor mai elementare reguli ale democratiei? Sustin Lumea Justiíei in demersul sau. Constat ca in tara asta, legea nu mai este lege, fiecare face cum ii trece prin cap si dupa cum este vremea. Daca nu se face curatenie in sistemul judiciar, este vai de mama noastra. Atentie politicieni, sustineti-l pe ministrul justitiei. Este un om destept, competent profesional cu supra masura si de buna credinta. Cum se face ca oameni ca Tudorel Toader nu este sustinut si de opozitie, iar tot ceea ce a facut Pruna a fost si este trecut sub tacere. Cui serveste obstructionarea schimbarilor? Comisia Europeana sa ne mai lase in pace, sa ne vederm de treburile noastre interne. Rusii au parasit tara din 1958, iar acum ne-am bagat gatul in jugul european, chiar i-am rugat si am insistat sa ne tina in jug. Sus inima Lumea Justitiei! Va sustin cu toata taria sa faceti bine acestei tari!

# Edelweiss - Miserupist de strofocările unor bagabonți date 17 octombrie 2018 16:45 +8

În completarea truismului enunțat de Polichinel: art. 88^3, alin 2 din L303.2004 modificată: „(2) Componenţa comisiei de concurs este următoarea: a) 3 membri judecători, care fac parte din Secţia pentru judecători şi au funcţionat la o instanţă de grad de cel puţin curte de apel, desemnaţi de Secţia pentru judecători; b) un membru procuror, care face parte din Secţia pentru procurori şi a funcţionat la un parchet de grad de cel puţin parchet de pe lângă curtea de apel, desemnat de Secţia pentru procurori.” :zzz Cu 3 membri ai comisiei prezenți, aceasta are asigurat CVORUMUL necesar îndeplinirii atribuțiunilor specifice. SCHEISSEGAL ce fluturi li se zburătăcesc prin tărtăcuță infractorilor din secția de porcani imunzi și nesimțiți din CSM. p.s. nu se găsește nici un procuror din DIICOT, cu suficient sânge în balls, care să se sesizeze din oficiu și să meargă să-i aresteze pe loc pe cei 4 Porcani din CSM?

# Gilu date 17 octombrie 2018 23:50 0

Ticalosii astia leninisti , sunt de un relativism moral atat de gretos , incat se cred invizibili ; nu - si dau seama ca oamenii cinstiti sunt de zeci de ori mai destepti ca ei si ii vad asa cum sunt : niste nule nerusinate in fundul gol ! Francezii au o expresie potrivita : Des culs terreux ! Lasati politica , nefericitilor si puneti mana pe carte , lasati lozinca leninista : un pas inainte si doi inapoi ...Dansatorior !

# mlapatrat date 18 octombrie 2018 07:54 0

Au aceleasi obiceiuri de 30 de ani.Lucrurile se pot indrepta doar asa:afara din magistratura si pusi langa avocati.

# santinela date 18 octombrie 2018 08:03 +1

Cei 9 dobitoci din sectia asta a CSM-ului ar trebui sa fie fugariti pe strada.Dar se va ajunge si la asta, acusica !

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Veti vota la referendumul pe Justitie al lui Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 26.05.2019 – Deca(patorul) de la Brasov isi pierde urma

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER