28 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOARE ACTIVISTA, TROSNITA DE CSM – Doina Maria Niculescu, de la Judecatoria Giurgiu, a fost sanctionata cu avertisment de CSM. Niculescu este acuzata de intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile. Judecatoarea apare pe lista magistratilor care au protestat impotriva modificarilor aduse Legilor Justitiei (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

5 September 2018 17:13
Vizualizari: 7552

Judecatoarea Doina Maria Niculescu, de la Judecatoria Giurgiu, a fost sanctionata disciplinar. Decizia a fost luata miercuri, 5 septembrie 2018, de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii (foto).


Concret, judecatoatrea Niculescu a fost sanctionata cu avertisment pentru posibila comitere a abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. h) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba despre “intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”.

Decizia de sanctionare disciplinara, luata cu majoritate, poate fi atacata cu recurs la Completul de 5 judecatori al ICCJ, in termen de 15 zile de la comunicare.

Iata minuta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a CSM:

“Cu majoritate,

Admite actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Niculescu Doina Maria, judecator in cadrul Judecatoriei Giurgiu.

In temeiul disp. Art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare aplica doamnei Niculescu Doina Maria, judecator in cadrul Judecatoriei Giurgiu, sanctiunea disciplinara constand in avertisment pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.


Semnatara de memoriu

Fosta presedinta a Sectiei civile a Judecatoriei Giurgiu, despre judecatoarea Niculescu nu se cunosc foarte multe detalii. Se stie insa ca aceasta se numara printre magistratii activisti, care de cateva luni se opun prin fel de fel de actiuni, scrisorele si memorii oricaror modificari la Legile Justitiei si la Codurile penale ce ar putea reforma sistemul. Astfel, numele judecatoarei Doina Maria Niculescu, de la Judecatora Giurgiu, apare chiar pe una dintre aceste scrisori ale #rezistentilor din magistratura. Ne referim la scrisoarea din octombrie 2017, data publicitatii de Forumul Judecatorilor din Romania, condus de Dragos Calin de la Curtea de Apel Bucuresti (click aici pentru a citi). Numele judecatoarei Niculescu figureaza la pozitia 631.


Comentarii

# Judecator iccj date 5 September 2018 18:47 +4

Credem că decizia csm este greșită. Nu ai timp sa deschizi dosarele,Sa asculti concluziile părților in sala si sa redactezi hotarari judecătorești daca zilnic semnezi memorii,participi la acțiuni de protest cu tentă politică și te conversezi din ora in ora cu Dragoș călin si ratata de Codreanu de la Brașov. Totul pe mizerabilul salariu de 10.000ron lunar. Din păcate ca această persoană pe nedrept numit judecator sunt multe

# un mizantrop date 5 September 2018 20:16 +2

Nu i se pare nimanui suspect faptul ca toti activistii astia (ilegal), magistrati semnatari de memorii si doritori de interventii in procesul legislativ, sunt "cei mai prosti din curtea scolii"?! Daca ei nu sunt capabili sa citeasca si sa inteleaga Constitutia si legile care-i privesc, inseamna ca legile nu sunt bune, ca eu asta inteleg din demersurile lor...si ca in bancuri, ceea ce era interzis ar putea deveni obligatoriu, ca asa s-a procedat si cu DOM-ul ca nu stiau tutele si cocalarii ajunsi in copaci sa pronunte corect, asa ca s-au "dat" variante ajutatoare, la fel si cu Codul bunelor maniere care a fost impanat cu toate marlaniile devenite "acceptabile", ca de unde educatie la niste odrasle de securisti scoliti la Stefan Gheorghiu?! Asa ca s-ar putea sa vedem schimbari de legi, ca sa priceapa si hastagarii astia cate ceva...

# Adina date 6 September 2018 16:24 +1

Dacă nu mă insel dna judecător a fost odata atacata cu cutitul de tâlhari, a avut accident de circulatie foarte grav provocat parca de traficantii de tigari din Vama Giurgiu si de masini declarate furate din toata Europa spre sud. A fost parca atacata in instanta si a avut mana si piciorul in ghips din cauza soluționării prea ferme a unei cauze privind tiruri cu carne stricată ce urmau a se comercializa peste granita fără acte in regula. Contrabandisti, tâlhari, inclusiv politisti de frontieră. Ma bucur ca trăiește, Doamne fereste, ba si enervează cu memorii si activismul ei, asadar csm-ul chiar e pe fir, trebuie avertizata public, cum fac si traficanții, ca sa taca. Deci Stan Musteata a fost adus la Penitenciarul Giurgiu, pe raza Judecătoriei Giurgiu, fugărit de infractori de la Rahova? Excelent CSM, spune exact cum vezi, sa-ti spunem si noi cum te vedem.

# un mizantrop date 7 September 2018 13:51 0

Extrem de grav ce reiese din relatarile tale...ne intoarcem la amenintarile din vremea Monei Pivniceru la MJ, cu "defectarea" masinilor, urmariri pe sosea, "atentionari prin prieteni", ca si CSM poate fi considerat un "prieten"...M-am intrebat mereu de unde i-a casunat Mihaelei Iorga "atacul" la propriul copil?! Ca de la noi nu se vedea...pare ca lucrurile sunt cu adevarat nenorocite si Mihaela Iorga vorbea din experienta, din experienta dobandita in campul tactic, altoita pe temerile ei de mama...Brrrr!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.03.2024 – Oamenii s-au dus peste „Baronul Lamborghini” (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva