JUDECATORII DIN CSM DENUNTA MAFIA DE LA DNA ORADEA – Pozitie dura a judecatorilor din CSM dupa aparitia inregistrarii in care mai multi procurori DNA, in frunte cu “manelistul” Ciprian Man, planuiau cumintirea magistratilor incomozi cu dosare penale: “Intimidare, presiune asupra judecatorilor prin ticluirea de dosare, inclusiv prin investigarea relatiilor personale ori profesionale dintre acestia in vederea obtinerii unor solutii favorabile in cauzele instrumentate”

Luni, 7 ianuarie 2019 17:01 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Judecatorii din Consiliul Superior al Magistraturii lanseaza acuzatii extrem de dure la adresa procurorilor de la DNA Oradea, dupa aparitia inregistrarii in care acestia discutau despre modul in care magistratii incomozi sa fie linistiti si cumintiti prin fabricarea de dosare penale. Sectia pentru judecatori a CSM cere Inspectiei Judiciare si Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie sa deruleze o ancheta cu maxima operativitate, cercetarile fiind absolut necesare pentru protejarea independentei Justitei si garantarea respectarii drepturilor cetatenilor la o justitie dreapta.


Sectia pentru judecatori a CSM a dat publicitatii luni, 7 ianuarie 2018, un comunicat de presa in care isi exprima ingrijorarea fata de aspectele dezvaluite de inregistrarea discutiei dintre mai multi procurori de la DNA Oradea, in frunte cu Ciprian Man zis “manelistul DNA” (foto centru), inregistrare difuzata de avocatul Razvan Doseanu si Lumea Justitiei. Judecatorii din Consiliul Superior al Magistraturii subliniaza ca discutiile devoaleaza un mod de lucru ce are ca finalitate deturnarea actului de justitie. De asemenea, Sectia pentru judecatori acuza practici de intimidare, de presiune asupra judecatorilor prin ticluirea de dosare, inclusiv prin investigarea relatiilor personale ori profesionale dintre acestia in vederea obtinerii unor solutii favorabile in cauzele instrumentate de DNA Oradea.

Pe de alta parte, interesant este ca pana in momentul de fata nu a existat nicio reactie din partea procurorilor din CSM. Cine stie, poate ca acestora practicile de la DNA Oradea li se par normale...

Iata comunicatul Sectiei pentru judecatori a CSM:

“Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, cu maxima ingrijorare, de continutul inregistrarilor recent aparute in spatiul public care releva, la Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea, un mod de lucru avand ca finalitate deturnarea scopului justitiei.

In acest sens, Sectia identifica potentiale practici de intimidare, de presiune asupra judecatorilor prin ticluirea de dosare, inclusiv prin investigarea relatiilor personale ori profesionale dintre acestia in vederea obtinerii unor solutii favorabile in cauzele instrumentate de respectiva unitate de parchet.

Data fiind gravitatea afirmatiilor din inregistrarile mentionate, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii solicita Inspectiei Judiciare si Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie sa deruleze, cu maxima operativitate, cercetarile care se impun, absolut necesare pentru protejarea efectiva a independentei judecatorilor si pentru garantarea respectarii drepturilor cetatenilor la o justitie dreapta”.

Accesari:4859