28 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORII #REZISTENTI NU VOR SA SE SUPUNA LEGII – Instantele pun la cale un protest masiv impotriva modificarilor la Legile penale. CSM clarifica nemultumirile judecatorilor: "CSM nu va sustine introducerea infractiunilor de 'rea-credinta' si 'grava neglijenta' sau alte incriminari de natura sa aduca atingere independentei justitiei". Iordache: "Comisia asigura ca scopul este sa imbunatateasca legislatia, prin transpunerea unor Directive europene, implementarea unor decizii CCR"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

13 May 2018 12:35
Vizualizari: 17277

Modificarile la Codurile penale si civile dau nastere unei noi rasmerite in randul judecatorilor din Romania! Probabil, nemultumiti ca dezbaterile in cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei, pentru modificarea Codului penal, Codului de procedura penala si Codului de procedura civila au mers foarte bine, existand un consens in pozitii intre reprezentii sistemului judiciar si Parlament, cateva instante din Romania, simpatizante ale Forumului Judecatorilor din Romania, un critic vehement al modificarilor legislative la aceste legi, au anuntat ca vor declansa greva generala daca legile vor fi trimise spre promulgare.


Una dintre aceste instante este Judecatoria Piatra Neamt care s-a intrunit deja in cadrul Adunarii Generale pentru a-si exprima "dezacordul si ingrijorarea" fata de aceste modificari. Principala lor nemultumire, ca si a altor instante, precum Tribunalul Neamt sau Curtea de Apel Brasov, este ca "in randul amendamentelor propuse se numara, intre altele, si cele care privesc introducerea a doua noi articole in Codul penal (art. 280 indice 1si art. 280 indice 2), care modifica incadrarea unor fapte din unele care ar putea atrage cel mult raspunderea disciplinara in unele din sfera ilicitului penal, respectiv Reaua credinta si Grava neglijenta, care induc publicului larg ideea ca magistratii judecatori si procurori constituie un fenomen infractional extrem de periculos, ale caror fapte sa fie sanctionabile cu pedeapsa inchisorii cuprinsa intre 8 si 15 ani, respectiv intre 3 si 7 ani, in conditiile in care aceste limite sunt aproape egale sau chiar mai ridicate decat cele prevazute de lege pentru infractiuni deosebit de grave cum sunt cele de omor si viol."

In mod evident, nemultuirea judecatorilor care se opun acestor introduceri izvoraste din posibilitatea ca magistratii sa poata fi trasi la raspundere penala pentru abuzurile pe care le comit in desfasurarea activitatii profesionale. Numai ca, este perfect neintemeiata apreciem noi, aceasta ingrijorare, dat fiind ca atat CSM, cat si Parlamentul Romaniei si-au expus deja pozitiile privitoare la modificarile care ii nemultumesc pe magistrati, in sensul ca in legislatia penala nu vor fi introduse infractiuni in sarcina magistratilor, altele decat cele actuale, atata timp cat acestea imbraca forma unor abateri disciplinare, ca de exemplu reaua-credinta sau grava neglijenta. Cu alte cuvinte, atata timp cat "reaua-credinta" si "grava neglijenta" sunt prevazute ca abateri disciplinare in Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, o astfel de fapta nu va fi prevazuta si in legislatia penala, reprezentand abatere disciplinara. Mai mult de atat, in Codul penal exista deja infractiuni care pot atrage raspunderea penala a magistratilor, respectiv cercetarea abuziva, prevazuta la art. 280 Cod penal si represiune nedreapta, prevazuta la art. 283 Cod penal

Cu toate acestea judecatorii ameninta vocal ca, incepand cu saptamana viitoare, vor bloca instantele de judecata sub forma de protest fata de modificarile care se aduc Codului penal, Codului de procedura penala si Codului de procedura civila.

De retinut este si faptul ca amenintarile judecatorilor de protest sunt facute desi reprezentantii Parlamentului au subliniat ca in cadrul Comisiei se procedeaza la transpunerea unor Directive europene si la implementarea unor decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei.

Aceste precizari au fost facute de deputatul Florin Iordache presedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei, vineri, 11 mai 2018, intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, in care este prezentat modul in care s-au desfasurat dezbaterile in cadrul Comisiei in care s-au analizat propunerile de modificare a Codului penal, Codului de procedura penala si Codului de procedura civila.

Iordache a precizat ca membrii Comisiei nu urmaresc "incriminarea unor fapte derivate din activitatea propriu-zisa ce implica rationamentul judecatorului sau procurorului intr-un caz dat", ci transpunerea unor Directive europene si implementarea unor decizii ale Curtii Constitutionale privitoare la normele din CP, CPP si CPC.

Iata precizarile deputatului Florin Iordache:

"Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei, avand in vedere interesul public manifestat fata de activitatea acesteia privitoare la modificarea codurilor, civile si penale, subliniaza importanta contributiei si implicarii reprezentantilor magistratilor – Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, asociatii profesionale – in procesul de consultare in vederea imbunatatirii legislatiei in materie penala si civila.

Dezbaterile din cadrul Comisiei s-au purtat asupra proiectului initial pus in dezbatere publica si transmis spre consultare, caruia i-au fost atasate pe parcurs toate initiativele parlamentare, individuale sau de grup.

Comisia asigura, pe aceasta cale, opinia publica, ca scopul pe care si l-a propus este sa imbunatateasca aceasta legislatie, in primul rand prin transpunerea unor Directive europene, implementarea unor decizii ale Curtii Constitutionale, dar si din perspectiva unor nevoi rezultate din aplicarea practica a acestora.

Nicidecum Comisia nu urmareste incriminarea unor fapte derivate din activitatea propriu-zisa ce implica rationamentul judecatorului sau procurorului intr-un caz dat. De altfel, consecventa abordarii avute si in materia Legilor Justitiei, Comisia a urmarit si va urmari sporirea garantiilor de independenta ale magistratilor in solutionarea cauzelor cu care sunt investiti."

La randul sau, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat vineri, 11 mai 2018, un comunicat de presa semnat de presedinta CSM, judecatoarea Simona Marcu, in care se dau asigurari ca CSM nu va sustine amendamentele privitoare la introducerea infractiunilor de rea-credinta, grava neglijenta "sau alte incriminari de natura sa aduca atingere independentei justitiei".

Prezentam in continuare comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii din data de 11 mai 2018:

"Pe rolul Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei se afla in procedura parlamentara proiectul de Lege privind modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

Propunerile cuprinse in proiectul de lege au fost analizate la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii, in cadrul comisiei de specialitate, pozitia exprimata de Consiliu si transmisa Parlamentului tinand cont si de numeroasele propuneri si observatii comunicate de instantele judecatoresti si de parchetele de pe langa acestea cu privire la proiectul de lege, dar si cu privire la alte modificari legislative, rezultate din aplicarea Codului penal, in privinta carora s-a apreciat ca ar conduce la imbunatatirea cadrului normativ.

Propunerile si observatiile ce concretizeaza pozitia Consiliului Superior al Magistraturii sunt sustinute in cadrul dezbaterilor parlamentare de catre reprezentantii acestei autoritati publice.

In lumina rolului sau constitutional, de garant al independentei justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii va continua demersurile institutionale pentru un cadru normativ care sa asigure respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale, dar si realizarea unei justitii eficiente, bazata pe proceduri predictibile.

In procedura parlamentara, in realizarea dreptului membrilor autoritatii legislative, pot fi formulate amendamente, care se supun analizei Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului si in raport de care Consiliul Superior al Magistraturii isi va exprima pozitia.

Referitor la preocuparea sistemului judiciar fata de informatiile aparute in spatiul public cu privire la unele amendamente la proiectul de lege in discutie, mentionam ca, in procedura parlamentara, Consiliul nu va sustine acele amendamente care nu corespund dezideratelor de mai sus, respectiv propunerile vizand introducerea infractiunilor de ,,Rea-credinta” si ,,Grava neglijenta” sau alte incriminari de natura sa aduca atingere independentei justitiei.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii,

Judecator Simona Camelia Marcu"

Comentarii

# vasile date 13 May 2018 12:48 +25

Eu sunt pensionar şi nu am fost de acord când Băsescu mi-a tăiat penisa, dar am înghiţit-o, că a fost lege. Aşa ne-au explicat judecătorii, că unde-i lege nu-i tocmeală. Ei de ce se opun?

# mitica date 13 May 2018 13:03 +11

Se opun pentru ca nu vor sa raspunda pentru nemernicia lor! Vor sa fie deasupra legilor, stat in stat!

# Mischa date 13 May 2018 13:22 +11

Se opun pt ca sunt lasati sa se opuna . Nemernicii astia. Trebuiau toti dati afara din magistratura si arestati. Au facut "justitie" in mod ilegal in Romania timp de 12 ani. Ce tupeu jegos pe impostorii astia sa zica ca nu vor sa raspunda. Ce masuri s-au luat in urma faptului ca justitia s-a facut ilegal? Nimic. Ca de obicei doar celor sus pusi sa li se faca dreptate: ponta, grebla, sova,etc. Restul? De ce nu se da rejudecarea tuturor dosarelor din ultimii 12 ani? De ce acesti impostori care nu vor raspunderea nu sunt arestati in urma magariilor si ilegalitatilor facute? Si sunt lasati in pace ba mai mult in loc sa intre in pamant de rusine se bat cu pumnii in piept ca vor in continuare privilegii!? Ce e cu mizeria asta? Romani !!! Desteptati-va !!!!

# Mihail date 13 May 2018 13:45 +2

Cei 4000-5000 de romani cu condamnari fara probe cand o sa li se faca dreptate ???????????????????

# Anishoara date 13 May 2018 16:58 +7

:lol: Poate ai vrut să spui că în 13 ani sunt sute de mii de dosare NULE de drept care necesită ANULARE: ilegalitătile sunt de toate formele posibile si imposibile _ pe protocoale, legi interpretabile si anticonstotuționale abuzuri si vicii de procedură, toate interceptarileSRI sunt ori ilegale ori nu puteau fi legal folosite ca probă, acuzații nefondate, probe falsificate, incalcarea dreptului la aparare de avocatii care sunt agenti colaboratori SRI, judecatorii sub comanda SRI, echipe mixte ilegale dna+sri+diicot... DNA a distrus democrația si politicul ..SRI a dat lovituri de stat si interceptat iar DIICOT a apărat in formă continuată toată MAFIA STATULUI PARALEL :sigh: pt a putea descrie tot ce a făptuit ilegal falsa justitie e nevoie de milioane de pagini :-x

# Lulu date 13 May 2018 14:13 +5

Pai hai sa “rezistam” și noi și sa ieșim in strada pentru ca sa nu mai plătim taxe și impozite ... sa vedem de unde o sa-și mai ia ei salariile ? ... ăștia gândesc vreun pic ?

# jiji date 14 May 2018 14:32 +1

Este evident ca rezistentii din magistratura trebuie dati afar. Ei nu trebuie sa faca politrica, ei trebuie sa aplice legile in litera si spiritul legii!

# Gilu date 13 May 2018 13:06 +9

Invechitilor in rele : reaua credinta este tot un fel de viol - odata al statutului vostru de oameni , veniti pe lume sa faceti dreptate - si ceea ce este mai grav violarea statutului de om al justitiabilului nascut cu drepturi ( ex: de a fi judecat corect ! ) pe care reaua voastra credinta i le calca in picioare , fara sa pateasca nimic. Stim ca va place raspunderea , dar, ... la altii , nicidecum la voi ...

# VIKY date 13 May 2018 13:48 +12

Daca un judecator baga in puscarie un om nevinovat ca asa a primit ordin sau asa i-a venit lui, raspunde doar disciplinar, adica o sanctiune mica, mutat disciplinar sau diminuarea venitului pe trei luni?. Atunci eu daca bag un om in spital, ca asa am primit ordin sau nu mi-a convenit mutra lui, raspund doar cu o sanctiune?. Dupa orice om normal la cap cele doua spete sunt de aceasi gravitate, numai ca eu voi intra la inchisoare, iar judecatorul #rezist va primi o sanctiune. Halal justitie. Toti protestatarii #rezist ar trebui zburati de la locul de munca si trimisi la pascut impreuna cu ciobanul de la Cotroceni.

# mitica date 13 May 2018 13:10 +7

"In lumina rolului sau constitutional, de garant al independentei justitiei" ....... Ce garant? Daca erai "garant" nu faceai protocoale cu SRI! Sunteti slugi care vor sa faca legi in locul parlamentului!

# Sanatate date 13 May 2018 13:12 +6

Mitica nu ai inteles nimic. Unii judecatori se opun, aia cu rezist in suflet. CSM si Parlamentul s-au inteles prea bine pe legi si au fost de acord pe modificari de bun simt, si asta ii nemultumeste pe astia din forum.

# Bzzz date 13 May 2018 13:14 +5

Nu conteaza ce vor astia din mafia justitiei care a nenorocit tara peste 12 ani. Nici nu trebuie bagati in seama. Ce crede naivul Dragnea? Ca Israelul o sa faca ordine in tara treaba in locul parlamentului si sa o să inlature sistemul :-? ?Ar trebui inlocuite cateva mii de persoane din toate institutiile. Sa faca reforma si dreptate. Nu sa piarda vremea,sau iar nu-i pasa de tara si se gandeste doar la c*rul lui? Daca nu va cadea sistemul va cadea el in locul sistemului.

# Mihai date 13 May 2018 13:33 +8

Păcat de acei amărâți care au murit la revoluție/lovitură de stat, crezând într-un ideal: România va deveni o țară liberă și normală. Ce avem astăzi? O colonie a Occidentului și a SUA, în care am ajuns să importăm până și ouălele, cu politicieni care-și urmăresc doar propriul interes, cu oameni necăjiți dar șmecherași, lași, mincinoși, bucurându-se la necazul celorlalți. În condițiile în care (pseudo)magistraților li se acordă salarii și pensii exorbitante, cum vă puteți închipui că nu ar apăra cu dinții acest sistem represiv constituit din polițiști, procurori, judecători? Stalin ar fi fost invidios de ceea ce ați reușit să construiți! Somn ușor România, ne vedem la dispariție!

# un mizantrop date 13 May 2018 14:28 +4

Daca grava neglijenta e "doar" abatere disciplinara pentru magistrati, atunci de ce oamenii carora le este destinat si aplicat Codul Penal (exclus magistratii! oficiul ala antidiscriminare ar trebui desfiintat!) fac ani grei de puscarie?! Poate pentru ca grava neglijenta poate omori oameni?! Despre reaua credinta, mi se pare ca n-are ce cauta in disciplinar, e o barbarie, cum ar fi ca un medic sa trateze un pacient cu "rea credinta"?! Ce mai cauta in magistratura niste unii care contesta legea atunci cand ar trebui sa li se aplice lor?! Cum zicea Kovesi: "nu credeti in dosar? Plecati!" Aia e!

# Diplomat. Geanta Diplomat date 13 May 2018 14:46 +10

Putem intelege ca judecatorii trebuiesc feriti de influente si lasati sa judece conform propriei constiinte. Numai ca: 1. Actul de Justitie fiind un serviciu public, platit din bani publici, beneficiarul acestuia, care nu e nici Parlamentul, nici Guvernul, nici Serviciul de Informatii, ci poporul roman in intregul sau, vrea sa se asigure ca, pe de o parte, acea constiinta exista, si , pe de alta parte, ca lipsa ei este sanctionata. 2. Exista mult prea multe probe materiale ca la utilizarea constiintel domnilor judecatori s-a renuntat de multa vreme/ Cum iesim din aceasta dilema, domnilor din Comitetul Sindical al Magistratilor?

# VIKY- Pentru judecatori #rezistenti... date 13 May 2018 15:33 +4

Am doar doua intrebari pentru voi: Cu ce parte a corpului ganditi, cu cea de sus, sau cu cea de jos?. Nu de alta, dar "ingrijorarile" voastre par a avea izvorul din partea de jos a corpului. A doua intrebare: Daca la mitingul pe care vreti sa-l "organizati" cineva intra cu masina printre voi din neglijenta (nu sa uitat la traseu, sa uitat in telefon), ce sanctiune "disciplinara" va primi acel sofer?. Astept raspuns izvorat numai din partea de sus a corpului.

# Valter Cojman date 13 May 2018 15:35 +3

Astia vor sa poata continua sa comita abuzuri peste abuzuri, sa faca POLITIE POLITICA STALINISTO-NAZISTA DE TIP MAFIOT, etc. si sa nu raspunda in fata legii.

# Sorin date 13 May 2018 15:53 +1

Sa se infinteze si o instantă ,,Curtea cu Jurati", asa vom judeca si noi pe magistratii ce nu se supun legii si dau hotarari la comanda sau nedrepte.

# Floarea Albastra date 13 May 2018 16:50 0

Razboaiele au adus intotdeauna numai distrugeri, nimic bun. 

# Neanae date 13 May 2018 17:03 +7

Întrebare pentru “unii” judecători (cam mulți in ultima vreme). Dumneavoastră, cei șutuiți în tur, ca sa faceți un pas înainte precum vor procurorii deviați, vânduți, politicizați si înfrățiți cu SRI (din trupa LCK & CO) ca judecători pseudo integri faceți si politică? Demonstrați cu #-uri si copii la ordinul anarhiștilor? Ca sa stiu si eu în ce hal de moralitate va scăldați. Repet. Scurt. Faceți propaganda politica unii din voi? Daca da, marș, unde vreți voi, ca nu puteti fi nici independenți si nici imparțiali. NEVER!

# Soimii Patriei de ieri, Magistratii Securisti de azi date 13 May 2018 19:46 +2

Domnu ministru Toader ar trebui sa-i dea afara din justitie pe toti judecatorii si procurori # Rezistenti, care au protestat si vor mai protesta. Ori ce protest este pana la urna un demers politic si nu juridic, ori in justitie nu se face politica. ALTFEL AFLAM CA SRI (SI IMPLICIT DNA, CA BENEFICIAR AL SCHIMBURILOR DE INFORMATII CU SRI) ARE PROTOCOALE SI CU UNIVESITATILE ROMANESTI, CIVILE. Daca cautam mai adanc vom gasi probabil si protocoale SRI cu cresle si gradinitele patriei, asa ca sa lucram antitero preventiv si sa nu uitam traditiile: Soimii Patriei, Pionerii din care se recrutau din frageda pruncie securistii , unii in functie si azi

# Inapoi la Colectiv date 13 May 2018 20:04 +5

Dupa toate cele devoalate se impune reorganizarea din temeli a justitiei romanesti, incepand cu desfintarea actualului CSM si gandirea unui nou mecanism de control al modului cum functioneaza justitia. In fond MCV -ul aplicat justitiei romane asa cum ii spune si numele, e un mecanism de control si verficare nu doar a justitiei ci a intregii tari din exterior, o forma de control si limitare a suveranitatii nationale exercitate din exterior folosindu-se tocmai CSM-ul ca unealta de control a justitiei. Si pentru ca nu a fost destul pentru acapararea conducerii tarii din exterior, s-a conceput si binomul DNA-SRI, tara fiind pe deplin aservita intereselor straine. Cand adevarul a inceput sa iasa la suprafata, s-a creat grupul de presiune #Rezist cu presedintele in frunte. Cand si aceasta gaselnita a inceput sa rasufle au inceput sa iasa la rampa securistii acoperiti din justitie. Aici am ajuns. Probabil ca se va concepe un nou caz emotional gen Colectiv, care numai accident n-a fost.

# un mizantrop date 14 May 2018 16:32 +1

Ca adusesi vorba...faptul ca DNA a "inhatat" dosarul de la PG e rea credinta, ca l-a lasat, practic, in nelucrare e grava neglijenta, ca, de fapt, a luat dosarul ca sa-l temporizeze si sa scape Gabita, omul lor, e coruptie, toate astea neanchetate de nimeni, in schimb ii anchetam pe patroni, functionari si afaceristi pentru "grava neglijenta"... Hai ca e de rasul curcilor, sau al cucilor care au schimbat locul din "puscariabili" in "magistrati", cu pretentii de facatori de lege!

# Neanae date 13 May 2018 23:09 +4

O întrebare. Acei judecători (cam mulți dacă sunt mai mulți de doi trei!) care au veleități #resistente și care au nevoie de suturi in tur ca sa facă un pas înainte in ritm de muzica SRI, suturi date de procurori de elita din batalionul LCK & CO, fac politică? Dacă da, dapai sa facă altceva pentru o pâine. Marș afara din justiție ca nu urez nici unui vierme sa fie judecat de acești indivizi. Adică cum judecători #resist, glumim? Cineva sa-mi explice ca e bine ca judecătorii sa aibe culoare politica declarată și in același timp sunt independenți.

# VIKY date 14 May 2018 06:57 +4

Atunci cand motanul danila si barbi trebuiau revocati din CSM, judecatorii #rezist au spus ca prin lege ei nu au voie sa faca greva si sa iasa in strada. Acum nu mai exista aceasta lege, sau ei sunt mai presus de lege?. In ce mocirla se balacesc aceste exemplare cu chip uman?. In fata unora ca ei sa te prezinti sa iti faca dreptate, cand ei gandesc cu partea de jos a corpului, dupa propriile interese, si dupa ordinul caracatitei?. Halal exemplare, pacat ca fac umbra pamantului.

# Edelweiss - petent nemaiinteresat de Bukowina date 14 May 2018 02:00 +3

„Da, aşa, dacă e GREVĂ, adică dacă o cer interesele BINOMULUI, fie.” „Dar cel puţin s-o ştim şi noi!” Mey, magistrații melcilor cu clanța mare de la Chietroiul Nemțesc sau de la Asociația Juzilor Teleolteni și Transdoljeni, fie și GREVĂ dacă vă mâncă bustul. Dar înainte de grevă, ar face bine organizatorii să citească rezoluția Inspecției Judiciare nr. 521/IJ/258/DIJ/2018 care soluționează prin clasare plângerea mea penală, îndreptată împotriva magistraților suceveni care au porotestat în decembrie 2017 pe treptele Palatului de Justiție din Suceava. Plângerea inițial, fundamentată pe art. 218, alin. (4) din Legea dialogului Social nr. 62/2011, a fost adresată PÎCCJ. Acesta și-a șters kurul cu plângerea mea și a redirecționat-o către IJ. IJ – Sindicat informal al Magistraților, cunoscut sub titulatura peiorativă - „Cooperativa Nufărul”, evident că a clasat plângerea penală transformată în sesizare administrative.

# Edelweiss - petent nemaiinteresat de Bukowina date 14 May 2018 02:01 +2

. Însă, postez pe blogul personal scanarea respectivei Rezoluții, care surprinde câteva aspect esențiale ce au permis mușamalizarea acestui exercițiu de interferență a puterii judecătorești în sfera competențelor puterii legiuitoare. Așadar, ca o idee generală, clasarea plângerii a fost fundamentată pe faptul că magiștrii melcilor de la CA Suceava nu au exprimat nici un fel de opinii politice, nu au manifestat verbal, nu au afișat pancarte și nici nu au întrerupt activitatea instanțelor. Referințe concrete în pagina 6 a Rezoluției – fragmentele subliniate: „În calitate de cetățeni, magistrații își pot exprima toate drepturile pe care legea li le conferă, dar în calitate de magistrați au restricțiile pe care le prevede Constituția și pe care le prevăd legile speciale. Modul în care s-au desfășurat acțiunile magistraților din raza Curții de Apel Suceava, așa cum au fost prezentate în media locală, nu constituie grevă sau manifestări politice, astfel că nu se poate reține că aceștia ...

# Edelweiss - petent nemaiinteresat de Bukowina date 14 May 2018 02:03 +1

ar fi încălcat dispozițiile privind interdicțiile prevăzute de lege […]” „Activitățile descrise de petent nu au avut drept consecință oprirea activității instanțelor, au fost manifestări tăcute, prin care nu s-a afectat imaginea sau prestigiul justiției, participanții respectând obligația de rezervă sau de discreție privind exprimarea în public a convingerilor proprii.” Așadar, cam acesta este silogismul argumentativ prin care Cooperativa Nufărul mi-a trântit plângerea penală redirecționată de PÎCCJ. Aș fi putut s-o contest pe cale legală și-n termen legal, fiind deja familiarizat cu modul și procedura de contestare a Rezoluțiilor IJ la Cureta de Apel București, Secția a VII_a contencios. N-am făcut-o dintr-un motiv suficient de puternic: din înălțimea aseptică a turnulețului meu de fildeș, nu mă mai interesează absolut nimic din ce se întâmplă pe Planeta Maimuțelor sfertodocte și agramate.

# Edelweiss - petent nemaiinteresat de Bukowina date 14 May 2018 02:05 +2

De ce oare m-ar interesa un amănunt gregar și insignifiant, petrecut în lumea imundă a maimuțoilor de bombardament judiciar? Însă, scopul acestei postări este unul în sprijinul magistraților ce se frăsuiesc s-o pună de-o grevă. Cetiți, domnilor juzi ai melcilor, rezoluția IJ scanată și deslușiți limitele maximale la care Cooperativa Nufărul vă mai poate albi potlogăriile. Limitele sunt trasate de protest public tăcut, nepolitizat, fără scandări, pancarte și fără a se întrerupe activitatea instanțelor! În oricare alte circumstanțe faptice, nu văd cum s-ar mai putea albi budigăile magiștrilor mânjite cu substanță maronie de inspirație #rezistcâtținegrevasănumerglabudă.

# Edelweiss - petent nemaiinteresat de Bukowina date 14 May 2018 02:07 +1

Căci, în ultimul rând, se poate prezuma o altă ipoteză: dacă pe mine NU MĂ MAI INTERESEAZĂ LUMEA GUNOAIELOR, A ZDRENȚELOR, A SECĂTURILOR, CANALIILOR, LICHELELOR, JAPIȚELOR, GOLANILOR ȘI HULIGANILOR din „Systemul Național de Justiție Ocult-protocolară”, s-ar putea ca din ansamblul celor 19 milioane de români să se găsească un „alt nebun” care să pună mâna pe pix și să formuleze plângere penală împotriva greviștilor! Concluzia vine de la Caragiale: Grevă fie, dacă o cer interesele systemului ticăloșiei judiciare, dar măcar s-o știm și noi, pülimea plătitoare a salariilor onctuoase ale greviștilor PENALI! AM ZIS! :roll: link scanare Rez. IJ: https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2018/05/da-asa-daca-e-greva-adica-daca-o-cer.html

# Alex date 14 May 2018 08:00 +3

Cata nesimtire !!!! Adica in tara asta daca esti sofer,medic,parlamentar,orice functie si incalci legea sau o abuzezi esti raspunzator.....civil sau penal.Doar procurorii si judecatorii sunt intangibili.......niste zei. !!!!! Poate sa distruga vieti,destine. Raspundere zero !!!!! si la ce venituri tata. O gasca de mafioti !!!! Ar trebui sa iesim in strada !!!! Toate au o limita !

# Marin TULUS, Olt date 14 May 2018 08:26 -2

După ce s/au publicat,,festivalurile"achitări" ale unor persoane de mare ,, PRESTIGIU" îți pui problema cine are dreptate și mai ales dacă Instantele care i-au judecat au fost s/au nu corupte!Dacă s-au făcut protocoale pentru a se face ordine în Româniaca, atunci este foarte bine și cu atât mai mult se poate dovedi că statul român este un stat de drept! Însă nu pot fi de acord cu această propagandă că siguranța natională nu înseamnă și coruptia din politică și justiție și că DNA și SRI nu sunt instituții democratice și nu apartin statului de drept!Nu poti să fii de acord nici cu înlăturarea răspunderii magistratilor, știut fiind faptul că se comit adevărate crime!Un exemplu sunt protocoalele Incheiate de MJ/CSM cu UNBR fărăacte de infiintare condus de Ghe Florea cu scopul condamnării în masă a absolventilor de studii juridice care practică avocatura la UNBR condus de P. Bota!Iată existența unui stat paralel,ce incalcă principiile și valorile democratie!Ce ziceti#REZISTI că acest lu

# Corneliu date 14 May 2018 08:34 +1

Rea credința și grava neglijență nu soluționează problema ! Se impune sancțiunea penală pentru NESOCOTIREA , INTERPRETAREA ȘI APLICAREA ERONATĂ A DISPOZIȚIILOR LEGII , REFUZUL DE A ADMINISTRA PROBELE SOLICITATE DE PĂRȚI , ÎNCĂLCAREA JURĂMÂNTULUI DEPUS , IAR TERMENUL DE PRESCRIPȚI E A DREPTULUI LA ACȚIUNE TREBUIE EXTINSĂ LA 10 ANI !!!

# Pintea date 14 May 2018 11:18 +1

Daca nu ar fi asmutiti si platiti de cineva nu ar fornai. Este ingrijorator faptul ca statul paralel a reusit sa coopteze atatia aderenti in jurul lui. Uite de-asta trebuie schimbate legile justitiei, ca sa fie redusi la tacere toti acesti obedienti ai trinomului basescu-macovei-coldea! Mai bine i-ar lua la rand sa vedem cum au devenit magistrati, care sant transferatii, delegatii, detasatii, daca indeplinesc conditiile legale pentru asta. Sa stim si noi cine sant si cum sta treaba in cazul lor. Iar ministerul justitiei sa le faca plangeri penale, ca sa devina si ei ”niste penali”, in acceptiunea sistemului pe care il apara.

# UnuAltu date 14 May 2018 12:01 +1

De ce aceasta judecatoare sa nu raspunda?doar pentru ca e judecatoare si face parte dintr o casta?Sa raspunda in fata legii pentru ce a facut.....si plus de asta,articolul e doar despre o parte din mizerie......in curand vor aparea si alte dezvaluiri despre ea. https://www.ziuadevest.ro/judecatorii-nu-plang/

# Dr.Botomei Vasile, 0744191717 date 14 May 2018 13:41 +1

Botomei Vasile,doctor in drept,condamnat,2 ani cu executare,pe motiv ca a publicat aplicatiile tezei de doctorat,pe www.Baroulbacau.ro,rezervat de Cabinet de avocat dr.Botomei Vasile.Prin Teza de doctorat este este validat stiintific conceptul raspunderii administrativa a magistratilor,si conceptul de pluralism de Uniuni Nationale a Barourilor din Romania-UNBR. Dnul Tudorel Toader a fost unul din expertii tezei.

# cristi date 14 May 2018 15:12 +1

Respectarea legii e doar pentru prosti.Unii dintotdeauna au fost deasupra legii.Tara asta nu o sa se vindece niciodata deoarece nimeni nu e in stare sa-i judece pe cei aflati deasupra legii.Normal o sa fie doar cand cei pusi sa aplice legea o sa dea exemplu de cinste,corectitudine si respectare a legii,ca in Suedia de exemplu.Statele care sprijina nedreptatile sunt partase la stalinismul romanesc contemporan.

# Ana date 14 May 2018 16:16 +3

Nu conteaza ce vor #cretineii ! S-au discutat pe toate partile , sa se publice odata legile justitiei . PSD+ALDE ce dracu` mai asteptati ? Cand Macovei a schimbat legile cum a vrut nu s-a rasculat nimeni , asa ca ciocul mic si joc de glezne ... PS. Era sa uit :reduceti la jumate bugetul SRI , daca doriti cat de cat sa-si bage mintile in cap si sa nu se mai ocupe de facut jocuri politice si dosare ci fisa postului !!!

# ?????? date 20 May 2018 19:32 0

Opinați că parlamentarul Florin Iordache ar trebui să indice și ce directive europne transpune în legislație și să precizeze și ce state membre UE le mai aplică, precum și felul în care modificările făcute la legislație concordă cu prevederile Declarației Drepturilor Omului ,cu reglementările pactelor, tratatelor internaționale , semnate de statul român și cu reglemetările comunitare ale UE ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva