NEGULESCU SUB ANCHETA – Inspectia Judiciara verifica daca exista indicii privind savarsirea unei abateri disciplinare de catre procurorul DNA Mircea Negulescu. Cercetarile au fost declansate dupa ce in spatiul public a aparut interceptarea unei discutii pe care deputatul Sebastian Ghita i-o atribuie procurorului DNA Mircea Negulescu: „Baga-mi-as ... in ma-sa! Nu mai putem sa traim pe planeta Romanica din cauza lu' un jegos ca Sebi Ghita”. DNA inca nu a dezmintit

Marţi, 20 decembrie 2016 13:29 | Scris de A.P. | pdf | print | email

In timp ce DNA continua sa nu scoata un cuvant despre interceptarea atribuita procurorului Mircea Negulescu (foto), Inspectia Judiciara a CSM face verificari pentru a afla daca exista indicii privind savarsirea unei abateri disciplinare in acest caz.

Inspectorii judiciari de la Directia pentru procurori s-au sesizat din oficiu, marti 20 decembrie 2016, la numai o zi dupa ce deputatul Sebastian Ghita, membru in Comisia parlamentara de control asupra SRI, a publicat prin intermediul postului de televiziune Romania TV interceptarea unei discutii care ar fi avut loc intre procurorul Mircea Negulescu de la DNA-Ploiesti si un coleg.


Este vorba despre o stenograma care, daca se adevereste ca reda ceea ce deputatul sustine, ar trebui sa duca la excluderea din magistratura a procurorului DNA Mircea Negulescu – cel care instrumenteaza dosarele Ponta-Blair, al lui Sebastian Ghita, dar si al lui Vasile Blaga –, intrucat unui magistrat nu ii este permis sa aiba un asemenea limbaj plin de ura despre cei pe care ii ancheteaza.

Redam in continuare inregistrarea audio si stenograma interceptarii pe care deputatul Sebastian Ghita i-o atribuie procurorului Mircea Negulescu:


Procuror Mircea Negulescu: Baga-mi-as ... in ma-sa! Nu mai putem sa traim pe planeta Romanica din cauza lu' un jegos ca Sebi Ghita care este un 'bagabont', o zdreanta. Eu spun asa... Eu i-o spun in fata pana la urma: 'ba, esti o zdreanta! Du-te... de aici de panarama!'

Coleg DNA: Da, ba, dar ti-au tinut spatele si aia de la Bucuresti, ba, si Kovesi...

Procuror Mircea Negulescu: Da. Ba, ma jur ca ii spun in fata ca n-am ce sa... ce sa imi faca sa-mi... Pai toate n-au plecat, frate, de la mine?

Coleg DNA: Pai daca il bagi pe Ghita, il toarna pe Dragnea si, gata, rezolvam!

Procuror Mircea Negulescu: Lasa-ma, manca-ti-as gura, ca-s periculos rau de tot, ma jur ca-s foarte periculos. Dar daca, ba, daca nu ma cunosti du-te..., nu te baga cu mine, manca-ti-as gura, ca ma ia capul! Asta nu suport!”.

Accesari:5520