NOUA SEFA CSM VREA SEDINTE LA SECRET – Judecatoarea Mariana Ghena de la Sectia penala a Inaltei Curti este singurul candidat pentru sefia Consiliului. Una dintre primele propuneri ale Marianei Ghena este ca sedintele CSM sa nu mai fie transmise in direct. Ghena se opune unei legi a raspunderii magistratilor. Pentru functia de vicepresedinte si-a depus candidatura procurorul Cristian Mihai Ban, seful Parchetului Curtii de Apel Bucuresti

Vineri, 6 ianuarie 2017 13:29 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Surpriza la Consiliul Superior al Magistraturii. Singurul magistrat care si-a depus candidatura pentru presedintia CSM este judecatoarea Mariana Ghena (foto 1) de la Sectia penala a Inaltei Curti. O judecatoare destul de cunoscuta, mai ales dupa condamnarea pe care a dispus-o in cazul fostei procuroare Angela Nicolae, fosta sefa a Directiei Relatii Internationale a PICCJ, autoarea unor dezvaluiri explozive despre Laura Kovesi.


Mariana Ghena si-a anuntat candidatura in sedinta de vineri, 6 ianuarie 2017, enuntand care sunt principalele obiective pe care si le propune pentru mandatul de un an ca presedinte al CSM. Iar Mariana Ghena a facut o propunere controversata, explicand ca doreste ca sedintele CSM sa nu mai fie transmise in direct, desi sedintele sunt publice prin lege. De asemenea, Mariana Ghena s-a exprimat impotriva unei legi a raspunderii magistratilor.

O singura candidatura a fost depusa si pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Magistratul care vizeaza aceasta functie este procurorul Cristian Mihai Ban (foto 2), seful Parchetului Curtii de Apel Bucuresti.

UPDATE - Maraian Ghena si Cristian Mihai Ban au fost alesi in functiile de presedinte, respectiv vicepresedinte CSM.

Accesari:11153