Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

O PEDEAPSA PREA USOARA – CSM l-a tratat cu blandete pe judecatorul Ioan Fundatureanu de la Curtea de Apel Pitesti, care l-a jignit public pe fostul ministru al Justitiei Florin Iordache, pe care l-a catalogat „sluga”. In loc sa il dea afara din magistratura, CSM i-a taiat indemnizatia lui Fundatureanu cu 20% pentru 5 luni. Sanctiunea a fost dispusa pentru manifestari care aduc atintgere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei

Joi, 15 iunie 2017 12:39 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Foarte blanda decizia luata de CSM in cazul judecatorului Ioan Fundatureanu (foto), de la Sectia penala a Curtii de Apel Pitesti, care l-a jignit public pe fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, facandu-l „sluga”. Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a dispus, miercuri 14 iunie 2017, sanctionarea disciplinara a lui Fundatureanu. Nu a fost insa o decizie de excludere din magistratura, asa cum s-ar fi impus in opinia noastra caci avem de-a face cu un comportament care nu este demn de un judecator, ci o sanctiune financiara.


Concret, CSM a decis taierea indemnizatiei de incadrare lunare brute a lui Ioan Fundatureanu cu 20% pe o perioada de cinci luni. Masura a fost dispusa pentru comiterea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba despre „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atribuiilor de serviciu”.

Iata minuta CSM:

„Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Fundatureanu Ioan - judecator in cadrul Curtii de Apel Pitesti. In baza art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Fundatureanu Ioan - judecator in cadrul Curtii de Apel Pitesti, sanctiunea disciplinara constând in diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pe o perioada de 5 luni, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. a) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Fundatureanu despre Iordache: „Numirea acestei slugi in fruntea acestui minister sensibil este o palma data magistratilor onesti si juristilor profesionisti”

Cercetarea disciplinara a judecatorului Ioan Fundatureanu a fost declansata dupa ce acesta l-a jignit pe fostul ministru al Justitiei Florin Iordache. Intr-o postare pe Facebook, judecatorul a scris despre Iordache, potrivit B1 Tv, ca este o sluga si un monument de impostura:

Numirea acestei slugi in fruntea acestui minister sensibil este o palma data magistratilor onesti si juristilor profesionisti. Nici ca se putea o propunere mai buna in noua era Dragnea, pentru Ministerul Justitiei precum acest sculer matriter de Caracal, pe numele sau Florin Iordache. Mai rar un monument de incompetenta si impostura precum acest ipochimen”.

Foto: jurnaluldearges.ro

Accesari:3187

Comentarii

# Pif date 15 iunie 2017 14:51 +2

Nici nu vreau sa-mi imaginez ce comentarii,si mai colorate, ar fi avut Fundatureanu daca Guseth ar fi ajuns ministresa justitiei. :-x Sau poate n-ar fi comentat deloc ca o inginera in electicitate si telecomunicatii electroctuaza dupa cum primeste ordine din Astral , auzind voci, ca sa faca ordine si disciplina in Justitie.

# john date 15 iunie 2017 16:31 +3

Nu zic ca ministrul numit era cel mai competent,nici pe departe.Dar sa vorbeasca un judecator in asemenea termeni este grav, intolerabil.Sanctiunea este mult prea blanda .Asemenea derapaje nu trebuie tolerate.

# tudorel date 15 iunie 2017 21:09 0

Pai CSM este SINDICATUL magistratilor, de aceea CSM isi apara magistratii. Ideal ar fi ca fostum ministru al justitiei sa il fi dat in judecata pe acest Fundatureanu iar judecatorii sa fie de la instanta CURTII de JURATI. Lumea se va satura de coruptia din justitie, nu va mai avea incredere in justitia aceasta corupta, si, fiecare om isi va face singur dreptate! Cum? Simplu, o sa ii omoare pe magistratii corupti!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va cuprinde revolta cand vedeti magistrati care ies in strada impotriva legilor justitiei si a modificarii Codurilor?

    • VOTEAZA

Vorba de fumoar – 22.05.2018 – Interventii la PICCJ pentru salvarea lui Lucica

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER