PRADUIALA LUI MIRICA A DAT ROADE – Procuroarea Anca Jurma a renuntat de scarba la sefia DNA. Jurma nu a mai asteptat decizia procurorilor din CSM grupati in “Brigada Nufarul” de a-i refuza o noua delegare la conducerea DNA. Debarcarea Ancai Jurma, devenita indezirabila intrucat nu raspunde la comenzi, a fost construita pe baza inregistrarii discutiei dintre aceasta si procuroarea Florentina Mirica, difuzate de presa de casa a Laurei Kovesi

Luni, 7 ianuarie 2019 15:01 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Operatiunea de inlaturare a procuroarei Anca Jurma (foto 1) de la conducerea DNA a reusit. Nu s-a intamplat insa in conformitate cu planul pus la cale, care prevedea ca Sectia pentru procurori a CSM va refuza delegarea Ancai Jurma la sefia interimara a DNA, invocandu-se inregistrarea discutiei dintre aceasta si procuroarea Florentina Mirica (foto 2), inregistrare difuzata de presa de casa in care prima era pusa intr-o lumina negativa. Si nu s-a intamplat asa intrucat Anca Jurma a facut o miscare suprinzatoare, alegand sa-i lase pe procurorii din CSM cu ochii in soare si sa renunte de scarba la interimatul de la DNA. Oricum, cert este ca sceneta lui Mirica a dat roade, scopul fiind atins.


Astfel, “Brigada Nufarul” - denumire primita de Sectia pentru procurori a CSM, dupa ce au spalat-o pe Kovesi de actiunile disciplinare impotriva acesteia – ar fi trebuit sa discute in sedinta de luni, 7 ianuarie 2018, “Nota Directiei resurse umane si organizare privind propunerea de delegare in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a doamnei procuror Jurma Anca”. Punctul nu s-a mai dezbatut dupa ce Anca Jurma a anuntat ca nu isi mai doreste o noua delegare in functie, renuntand practic la conducerea DNA.

Jurma a devenit indezirabila

Cert este ca, asa cum am mentionat ceva mai devreme, planul pentru inlaturarea Ancai Jurma a dat roade. Urmeaza ca acum Procurorul General Augustin Lazar sa propuna delegarea unui alt procuror la conducerea interimara a DNA, iar Sectia pentru procurori a CSM sa avizeze in unanimitate propunerea. Cel mai probabil, propunerea va fi votata fara probleme si in unanimitate de “Brigada Nufarul” in conditiile in care, conform informatiilor care circula in PICCJ si DNA, alesul pentru sefia parchetului anticoruptie va fi un om apropiat Laurei Kovesi, care va avea misiunea de a sterge urmele tuturor nenorocirilor comise de procurorii DNA in ultimii ani.

Cat despre hotararea de indepartare a Ancai Jurma de la DNA, aceasta a fost luata dupa ce sefa interimara a parchetului a devenit indezirabila pe motiv ca nu mai raspunde comenzilor. Intreaga operatiune a avut la baza inregistrarea discutiei dintre Anca Jurma si procuroarea Florentina Mirica, in care prima dintre ele era pusa intr-o ipostaza negativa, fiind surprinsa in timp ce isi critica subalternii din DNA. Fragmente din aceasta inregistrare au fost aruncate in spatiul public prin intermediul jurnalistilor de casa ai Laurei Kovesi, totul intamplandu-se in 18 decembrie 2018, cu fix doua zile inainte de sedinta in care era programata discutarea prelungirii delegarii Ancai Jurma la DNA. Dupa ce complotul impotriva Ancai Jurma a fost devoalat, in sedinta din 20 decembrie 2018 procurorii din CSM au amanat de ochii lumii discutarea delegarii Ancai Jurma, pentru 7 ianuarie 2019, data la care - iata - sefa interimara a DNA a renuntat la functie.

* Ascultati aici inregistrarea discutiei dintre procuroarele Anca Jurma si Florentina Mirica

Accesari:3712