19 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORUL ZDREANTA LA UN PAS DE EXCLUDERE - Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pe procurorul Mircea Negulescu pentru ca a dat consultatii juridice prin telefon, intr-o conversatie purtata cu sotia unui inculpat trimis in judecata chiar de "Portocala": "A exprimat o serie de opinii cu incalcarea standardelor de conduita impuse magistratilor... Limbajul utilizat de catre procurorul cercetat este de natura a contraria si indigna... A dat indicatii privind continutul plangerii"

Scris de: E.D. | pdf | print

25 April 2017 13:22
Vizualizari: 7966

Procurorul Mircea Negulescu (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina, cunoscut in sistem ca procurorul "Portocala" sau procurorul "Zdreanta", suspendat din functie dupa ce initial si-a incetatat activitatea la DNA, risca excluderea din magistratura pentru incalcare art. 99 lit. a), lit. b), lit. j) si lit. l) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Decizia va fi luata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in baza raportului intocmit de Inspectia Judiciara.


Conform unui comunicat de presa din data de 25 aprilie 2017, Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de procurorul Mircea Negulescu, retinand fata de acest ca in cadrul unei discutii telefonice purtate cu sotia unei persoane cercetate penal, a exprimat o serie de opinii cu incalcarea standardelor de conduita impuse magistratilor.

In concret, Negulescu este acuzat ca a utilizat un limbaj de natura a contraria si indigna, "fiind vizibila implicarea sa in desfasurarea unor activitati care, prin natura lor, pot crea indoieli in randul opiniei publice cu privire la obiectivitatea, independenta, impartialitatea si integritatea magistratului procuror".

Totodata, Negulescu este cercetat si pentru faptul ca "a facut aprecieri defaimatoare la adresa procurorilor investiti cu solutionarea unor cauze penale, a manifestat preocupare pentru identificarea unui martor cu identitate protejata, a dezvaluit date din dosare penale, a opinat in sensul formularii unei plangeri penale de catre un inculpat impotriva procurorului de caz si a dat indicatii privind continutul plangerii si organul competent a o solutiona".

Inspectia Judiciara il cerceteaza pe Mircea Negulescu pentru incalcarea mai multor alineate din art. 99 privitor la abateri disciplinare din Legea nr. 303/2004 respectiv:

-Art. 99 lit. a) manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu;

-Art. 99 lit. b) incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii;

-Art. 99 lit. j) nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii;

-Art. 99 lit. l) imixtiunea in activitatea altui judecator sau procuror.

Iata comunicatul Inspectiei Judiciare din data de 25 aprilie 2016 privindu-l pe Mircea Negulescu:

"La 20 aprilie 2017, Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina, in prezent suspendat din functie, pentru abaterile disciplinare prevazute de art. 99 lit. a), b), j)si l) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata.

In motivarea actiunii disciplinare s-a retinut ca procurorul, in cadrul unei discutii telefonice purtate cu sotia unei persoane cercetate penal, a exprimat o serie de opinii cu incalcarea standardelor de conduita impuse magistratilor; limbajul utilizat de catre procurorul cercetat este de natura a contraria si indigna fiind vizibila implicarea sa in desfasurarea unor activitati care, prin natura lor, pot crea indoieli in randul opiniei publice cu privire la obiectivitatea, independenta, impartialitatea si integritatea magistratului procuror.

Printre altele, procurorul cercetat a facut aprecieri defaimatoare la adresa procurorilor investiti cu solutionarea unor cauze penale, a manifestat preocupare pentru identificarea unui martor cu identitate protejata, a dezvaluit date din dosare penale, a opinat in sensul formularii unei plangeri penale de catre un inculpat impotriva procurorului de caz si a dat indicatii privind continutul plangerii si organul competent a o solutiona.

Cu referire la abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. l) din Legea nr. 303/2004 s-a retinut ca procurorul cercetat, in cadrul unei discutii telefonice purtate cu un alt procuror, a dat o serie de indicatii cu privire la modul de instrumentare a unui dosar cu care acesta din urma era investit.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea magistratului in cauza."

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 25 April 2017 21:53 +8

MERMELITORI CA ASTA SI ,,CA CANALIA BOGDAN,,KOIVESI,PRUNA ,MACOVEI,CERBU,SUTIMAN,IACOB,vasilica, SI TOATA LISTA DE NENOROCITI, ar trebui sa mearga la galere cu bila de picior ,si nu ar mai fi nevoie sa cheltuim banii pe corvete olandeze,ba mai mult am reface si flota distrusa de moroiul

# Maxim date 27 April 2017 11:04 0

Sunt multi ca el. Dureros este ca sunt platiti regeste si au puteri depline si nici o responsabilitate, Este imperios necesara Legea raspunderii magistratilor si procurorilor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva