Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

RASPLATA PENTRU PARTENERA LUI DOREL – CSM si-a dat acordul pentru detasarea la OSCE a judecatoarei Anamaria Tranca de la Curtea de Apel Bucuresti. Colega de complet a vestitului Dorel Matei in cazul „Rarinca”, Tranca este cunoscuta in sistem ca o judecatoare care de-a lungul timpului a dat solutii pe placul „Binomului SRI-DNA”. Decizia CSM si eventuala plecare a judecatoarei de la CAB a fost salutata de avocati, fericiti ca in viitor nu vor mai avea de-a face cu Tranca (Minuta)

Vineri, 16 iunie 2017 15:04 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Judecatoarea Anamaria Tranca de la Curtea Apel Bucuresti si-a primit rasplata pentru activitatea din instanta. Partenerea de complet a vestitului judecator Dorel Matei de la CAB (foto) este foarte aproape sa paraseasca instanta, pentru a se muta intr-un alt post, la o alta institutie.

Sectia pentru judecatori a CSM a decis, joi 15 iunie 2017, avizarea in principiu a detasarii judecatoarei Anamaria Tranca la OSCE. Tranca ar trebui sa lucreze la Misiunea Speciala de Monitorizare din Ucraina, pe postul de „Human Dimension Reporting Officer”: „Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a exprimat acordul prealabil al Sectiei pentru judecatori pentru o eventuala detasare in cadrul OSCE-Misiunea Speciala de Monitorizare din Ucraina pe postul Human Dimension Reporting Officer a doamnei TRANCA ANAMARIA, judecator la Curtea de Apel Bucuresti”.


Plecarea lui Tranca, motiv de fericire

Este a doua tentativa a Anamariei Tranca de a pleca de la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce la finele anului 2016 a incercat sa ajunga la Eurojust, dar a picat proba interviului. Interesant este ca decizia CSM in ceea ce o priveste pe Anamaria Tranca a fost salutata in sistem, atat de judecatori, dar mai ales de avocati, cei din urma fiind fericiti ca exista posibilitata ca in viitor sa nu mai aiba de-a face cu aceasta judecatoare. Iar asta intrucat Tranca este cunoscuta ca fiind o judecatoare pe placul parchetului anticoruptie, dand de-a lungul timpului solutii favorabile „Binomului SRI-DNA”.

Tranca si Dorel, un cuplu minune

Amintim ca judecatoarea Anamaria Tranca a devenit celebra dupa cazul „Mariana Rarinca”. Mai exact, dupa evenimentele din septembrie 2015, cand Anamaria Tranca si colegul ei, mult mai vestitul Dorel Matei, au salvat „Parteneriatul DNA-Livia Stanciu”. Ne referim aici la contestatia in anulare formulata de DNA in cazul Marianei Rarinca, pensionara acuzata ca ar fi santajat-o pe Livia Stanciu, condamnata la fond la 3 ani cu suspendare si achitata definitiv in apel. In 11 septembrie 2015, Anamaria Tranca si Dorel Matei au dat o decizie pentru linistea Liviei Stanciu si a parchetului condus de Laura Kovesi, admitand contestatia in anulare formulata de DNA si transformand achitarea Marianei Rarinca in condamnare. A fost singura contestatie in anulare facuta de DNA in acel an, dar si in 2015, impotriva unei decizii de achitare.

Pe de alta parte, de-a lungul timpului, Anamaria Tranca a mai luat cateva decizii pe placul DNA. Sa ne amintim, in acest sens, doar de pedeapsa de 15 ani pe care aceasta i-a aplicat-o fostului presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu.

De curand, aceeasi Anamaria Tranca si-a permis sa sesizeze Curtea Constitutionala pe neconstitutionalitatea OUG 13. A fost o sesizare nelegala, prin care Tranca a incercat sa se substituie chiar CCR, dupa cum a constatat chiar Curtea Constitutionala.

Accesari:3600

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 16 iunie 2017 15:25 +8

asta/i mermelica,TE RASPLATESTE PENTRU MERMELEALA!!!!!!

# Andrei date 16 iunie 2017 17:25 +4

Fiti linistiti!!!Cat de curand vor iesi la iveala toate mizeriile de la CAB!!! Binomistilor!

# laura date 16 iunie 2017 23:02 -3

care mizerii??

# Tica date 18 iunie 2017 15:05 0

Bun, cu caricatura asta de Dorel de-si zice judecator si care trimite oamenii la Jilava din pix - dupa cum singur a declarat - ce se intampla ? Ne asteptam sa-l vedem in viitor - pentru merite deosebite - pe la ICCJ ?

# DODI date 18 iunie 2017 18:27 0

Frumos exemplu pentru tinerii învățăcei: În România dacă ești mai cretin, nesimțit și de meserie pupincurist ai șanse mari de a promova. Doar comuniștii practicau schema promovării până la maxima incompetență a personanei, pentru a cădea de pe un cal cât mai mare. Concluzia pentru tinerii juriști: dacă înveți cât să treci ca gâsca prin apă (vezi luluța), dacă te știi să folosești PCR (vechile pile, cunoștințe, relații), dacă știi să plagiezi în limite tolerabile de 4-5% (luluța), dacă dai sentințe pe placul binomului, atunci ai șanse de a promova chiar dacă ești un ratat profesional, om fără caracter, fără bun simț și fără onoare. Așa că realizați cu ce ”onoare” ne va reprezenta țara un asemenea rateu profesional și ce părere își vor face străinii despre noi.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va cuprinde revolta cand vedeti magistrati care ies in strada impotriva legilor justitiei si a modificarii Codurilor?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.05.2018 – Negulescu protejat de elemente din SRI. Claudia Rosu pe lista neagra a PICCJ

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER