25 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECHIZITORIU PENTRU INSPECTOARELE PRO-DNA – Conducerea Inspectiei Judiciare le acuza de incalcarea legii pe inspectoarele Radescu, Focica si Prisacariu, dupa ce i-au prezentat lui Kovesi solutia pe care o vor da la Controlul DNA: "Sedinta a constituit un adevarat interogatoriu al inspectorilor... Opiniile inspectorilor au depasit cadrul legal si regulamentar constituindu-se in adevarate informari, scuze, sfaturi ori chiar acuze la adresa colegilor inspectori care nu erau prezenti" (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

11 September 2017 17:50
Vizualizari: 5664

Se extinde scandalul judiciar declansat dupa finalizarea controlului efectuat de Inspectia Judiciara la Directia Nationala Anticoruptie. Presedinta Consiliului Superior al Magistraturii judecatoarea Mariana Ghena a fost instiintata de conducerea Inspectiei Judiciare cu privire la actiunile celor trei inspectoare Elena Radescu (foto dreapta), Mihaela Focica si Cornelia Prisacariu care, dupa ce au ramas in DNA pentru a prezenta concluziile Controlului efectuat de Inspectie Judiciara – desi colegele lor Sanda Mates, Monica Plesa si Mihaela Hitruc au decis sa nu asiste la o astfel de procedura – au ajuns sa emita in fata procurorilor anticoruptie, in frunte cu Laura Kovesi (foto stanga), "adevarate informari, scuze, sfaturi ori chiar acuze la adresa colegilor inspectori care nu erau prezenti".


Lumeajustitiei.ro prezinta in exclusivitate uluitorul document trimis de inspectorul sef judecatorul Lucian Netejoru si adjunctul acestuia Gheorghe Stan sefei CSM Mariana Ghena, document care dezvaluie cum au ajuns trei inspectoare sa dea explicatii cu privire la Controlul efectuat la DNA si sa se ploconeasca in fata procurorilor anticoruptie, dandu-le asigurari ca "va fi un Raport centralizat pe fiecare Sectie", ca "problemele vor fi transate si nu vor aparea in Raport", iar comportamentul celor trei colege inspectoare care au parasit sediul DNA, actiune fata de care "si-au exprimat regretul", "nu ramane nesanctionat".

In Punctul de vedere cu privire la mentiunile cuprinse in procesul-verbal din 25 august 2017, incheiat cu ocazia prezentarii concluziilor preliminare ale controlului efectuat la Directia Narionala Anticoruptie si trimis la CSM in data de 29 august 2017, seful Inspectiei Judiciare judecatorul Lucian Netejoru si inspectorul-sef adjunct procurorul Gheorghe Stan ii semnaleza sefei CSM derapajele de la lege pe care inspectoarele Elena Radescu, Mihaela Focica si Cornelia Prisacariu le-au comis prin opiniile, scuzele si acuzatiile aduse la adresa colegelor lor, in interiorul DNA, la momentul prezentarii concluziilor preliminare ale Raportului, derapaje care "constituie veritabile incalcari ale independentei profesionale si reputatiei profesionale".

Conform punctului de vedere transmis sefei CSM, prin simpla lecturare a procesului verbal din 25 august 2017, incheiat cu ocazia prezentarii concluziilor preliminare ale controlului Inspectiei Judiciare de la DNA, se poate concluziona ca "sedinta a constituit un adevarat interogatoriu al inspectorilor judiciari prezenti si ca acestia au expus opinii personale cu privire la imputatiile pe care procurorii din cadrul unitatii de parchet controlate le-au adus inspectorilor judiciari", ajungandu-se in situatia ca acestia din urma sa exprime "opinii personale in afara cadrului legal de desfasurare a controlului", sa "prezinte "scuze cu privire la modul de desfasurare a controlului", sa ofere "recomandari cu privire la conduita ulterioara a institutiei controlate", dar si "asigurari si garantii cu privire la forma si continutul Raportul final de control".

De altfel, procuroarei Elena Radescu, in calitate de coordonator al echipei de control de la DNA, i se reproseaza ca, in timpul efectuarii controlului, nu a comunicat conducerii Inspectiei Judiciare nimic despre modul in care se deruleaza verificarile, desi ii revenea obligatia de informare, dar si ca a avut un comportament caracterizat prin "lipsa de colegialitate si toleranta in relatiile cu colegii de serviciu", ceea ce a adus prejudicii activitatii Inspectiei Judiciare.

In final, sustine conducerea Inspectiei Judiciare, afirmatiile inspectoarelor Elena Radescu, Mihaela Focica si Cornelia Prisacariu, precum si acuzatiile formulate de Elena Radescu "constituie veritabile incalcari ale independentei profesionale a acestora si a reputatiei lor profesionale".

Prezentam in continuare integral Punctul de vedere transmis de Inspectia Judiciara catre conducerea Consiliului Superior al Magistraturii unde sunt cuprinse, in sinteza, afirmatiile facute de cele trei inspectoare in cadrul sedintei de la DNA:

 

Comentarii

# dreptate pana la capat date 11 September 2017 18:44 +5

Focica? De ce oare? http://www.ziarulprofit.ro/index.php/fostul-sot-al-procuroarei-diicot-focica-retinut-intr-un-dosar-de-evaziune-si-spalare-de-bani/

# dreptate pana la capat date 11 September 2017 18:46 +1

Focica? De ce oare? http://www.ziarulprofit.ro/index.php/fostul-sot-al-procuroarei-diicot-focica-retinut-intr-un-dosar-de-evaziune-si-spalare-de-bani/

# Interesante sunt si alte chestii date 11 September 2017 21:40 +3

Ar fi interesant sa vedeți si cum a ajuns dna Prisacariu la inspecție. Gurile rele spun ca la cererea lui Kovesi si-a lui Scutea întrucât făcea parte din acelasi grup unde mai erau Bulancea si alții de prin Iași. Tot gurile rele spun ca a dat petrecere ca pleacă la inspecție inainte de concursul propriu-zis. Asta dacă mai crede cineva că cei de la inspecție sunt grozavi profesionisti recunoscuți de toată lumea. De fapt e o cloaca care s-a format numai pe interese de grup si partide.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.04.2024 – Gulutanu s-a mai captusit cu o acuzatie. Doua refuzuri la noua SIIJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva