Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

S-A MAI CONFIRMAT UN PROTOCOL – Inspectia Judiciara recunoaste protocolul: "Nu mai este in vigoare de la inceputul anului 2017, iar din 28 martie au fost demarate procedurile de declasificare. Documentul este clasificat, desi nu isi mai produce efectele... Niciuna dintre atributiile Inspectiei nu a format obiectul niciunui protocol... Nicio rezolutie, raport sau alt document emis de Inspectie nu a fost comunicat vreunei entitati in baza vreunui protocol"

Joi, 5 aprilie 2018 15:30 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Afirmatiile facute in cadrul sedintei Plenului CSM de miercuri, 4 aprilie 2018, privitoare la existenta unui protocol incheiat de Inspectia Judiciara cu un serviciu de informatii au agitat si mai tare apele in sistem, numai la gandul ca institutia care cerceteaza disciplinar judecatorii si procurorii a avut sau inca are un protocol in vigoare cu Serviciul Roman de Informatii, la fel cum Parchetul General avea, inca de pe vremea in care era condus de Laura Kovesi. Din acest motiv, Inspectia Judiciara a iesit public sa clarifice situatia protocolului sau, la nici 24 de ore de dupa ce judecatoarea CSM Andrea Chis s-a intrebat retoric in Plenul CSM despre posibilitatea ca Inspectia Judiciara sa aiba "la ora actuala un protocol cu Serviciul Roman de Informatii" si dupa ce vicepresedintele CSM, procurorul Codrut Olaru, a precizat ca trebuie "sa fim onesti pana la capat" si sa aratam ca "Inspectia Judiciara a demarat, incepand cu 28 martie 2018, procedura de declasificare a acelui protocol".


Intr-o ampla informare de presa, Inspectia Judiciara anunta joi, 5 aprilie 2018, ca institutia condusa in prezent de inspectorul sef judecatorul Lucian Netejoru (foto centru) si de inspectorul adjunct procurorul Gheorghe Stan (foto dreapta) "a avut un protocol care nu mai este in vigoare de la inceputul anului 2017, iar din 28 martie au fost demarate procedurile de declasificare".

Totusi, reprezentatii Inspectiei Judiciare sustin ca, in prezent, documentul nu isi mai produce efecte, insa este in continuare clasificat, astfel ca nu pot fi oferite informatii cu privire la continutul acestuia.

Inspectia Judiciara asigura in acelasi timp ca niciuna dintre atributiile institutiei nu au format obiectul niciunui protocol, nicio rezolutie, raport sau document emis de Inspectia Judiciara nu a fost comunicat vreunei entitati in baza vreunui protocol, dar si ca verificarile Inspectiei Judiciare au fost efectuate exclusiv in cazurile si cu respectarea procedurii prevazute de lege.

Precizarile Inspectiei Judiciare sunt binevenite si ne bucuram ca exista institutii care isi asuma ca au incheiat un protocol cu un serviciu de informatii, insa remarcam totusi ca Inspectia Judiciara nu spune cu cine a avut protocol de colaborare/cooperare, pana in 2017. De ce oare? Asa grav o fi?

Prezentam in continuare precizarile Inspectiei Judiciare cu privire la protocolul pe care l-au avut incheiat cu un serviciu de informatii:


Accesari:3546

Comentarii

# Stelian date 5 aprilie 2018 16:13 +11

Cand urmeaza desecretizarea protocolului Kovesi - Ambasada SUA ? Cand va fi anchetata Kovesi pentru serviciu in favoarea unei puteri straine ?

# Gilu date 5 aprilie 2018 16:28 0

Acelasi protocol Excelenta ? Acelasi protocol , Horace ! Ferice de Palimarul de la poarta Cotrocenilor ! N‘ aude , N‘ a vede ! Si e multumiiiit , slava Domnului !

# ubu date 5 aprilie 2018 19:22 0

la cate protocoale apar, si-i abia inceputul, constitutia este practic suspendata. Cu desecretizari ici-colo nu merge.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 10.12.2018 – SUA dau liber la amnistie si gratiere

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER