Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

S-A MAI NASCUT O STEA – Dornica de afirmare, presedinta Tribunalului Neamt Alina Palancanu a raspandit la toate instantele din Romania o scrisorica impotriva judecatorilor din CSM. Palancanu s-a pozitionat in linia intai a magistratilor care critica Sectia pentru judecatori a CSM: "Ne exprimam profunda ingrijorare fata de activitatea publica desfasurata de dumneavoastra" (Scrisorica)

Miercuri, 10 octombrie 2018 16:35 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Lumea Justitiei a semnalat in urma cu cateva saptamani ca in magistratura din Romania s-a mai nascut o vedeta, in persoana judecatoarei Alina Mihaela Palancanu (foto), presedinta Tribunalului Neamt, cea care la protestul lui Vasilica Danilet de la CAB s-a facut remarcata pentru rochia rosie purtata pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, dar si pentru afirmatiile sale facute in acea zi. Ei bine, judecatoarea Palancanu s-a facut si mai cunoscuta dupa ce a reactionat cu un drept la replica trimis in numele Tribunalului Neamt la vorbele de fumoar publicate de Lumea Justitiei, in care sustineam ca sotul acesteia ar lucra la SRI, drept la replica in care, sub antetul Tribunalului Neamt, i se lua apararea sotului acesteia. Din informatiile obtinute pe surse, pentru dreptul la replica transmis Lumea Justitiei, CSM ar fi sesizat deja Inspectia Judiciara, apreciind nefiresc ca o instanta sa faca precizari cu privire la sotul unui judecator.


Iar asta nu este tot, caci Alina Palancanu continua sa surprinda. Lumea Justitiei a intrat in posesia unei scrisori pe care presedinta Tribunalului Neamt a transmis-o catre toate tribunalele din Romania, in care solicita sprijinul acestora pentru strangerea de semnaturi. Daca va intrebati pentru ce, aflati ca tinta acestei scrisori-manifest este chiar Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, despre care judecatoarea Alina Palancanu si, chipurile, alti 50 de judecatori, si-au exprimat "profunda ingrijorare" cu privire la activitatea judecatorilor CSM si la "atitudinea partinitoare" a acestora, care ar reiesi din comunicatele de presa emise in anul 2018.

Mai exact, in cuprinsul scrisorii trimise de Palancanu catre toate tribunalele din tara, sunt luate la puricat si criticat comunicatele de presa pe care Sectia pentru judecatori a CSM le-a emis in spatiul public in 2018, care ii determina pe Palancanu si, chipurile alti judecatori, sa isi exprime dezaprobarea pentru modul selectiv al interventiilor publice ale judecatorilor CSM.

Spre exemplu, referindu-se la comunicatul de presa dat de Sectia pentru judecatori cu privire la achitarea judecatorilor Gabriela Birsan, Corina Corbu, Iuliana Pusoiu si Anton Pandrea de la Inalta Curte, Palancanu a sustinut ca nu se impunea o astfel de pozitie din partea membrilor CSM, intrucat "nu a fost identificat in presa niciun articol care sa constituie un atac la independenta judecatorilor in cauza". Chiar asa? Noi spunem ca nu!

O alta nemultumire a lui Palancanu si a celor alti cativa judecatori era legata si de comunicatul Sectiei pentru judecatori a CSM legat de discursul ambasadorului SUA la Bucuresti Hans Klemm, despre care s-a sustinut ca ar fi trebuit sa fie discutat si asumat de Plen, nu doar de Sectie pentru judecatori.

In schimb, in scrisoare sunt date drept exemplu momentele cand Sectia pentru judecatori ar fi trebuit, in opinia celor care au conceput scrisoarea, sa intervina public, fiind mustrati ca nu au facut-o.

Pentru aceste motive, si alte cateva in plus, cu aceeasi miza marunta, semnatarii scrisorii promovate de judecatoarea Alina Palancanu cer judecatorilor din CSM sa indeplineasca rolul constitutional si sa ia pozitii publice fata de toate exemplele mentionate de autorii scrisorii.

Voi va dati seama ce cer Palancanu si alti cativa?

Practic, Alina Palancanu si alti cativa judecatori cer Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii sa indeplineasca cerintele lor, astfel cum le-au trasat. Ne intrebam ce se va intampla dupa ce vor fi adunate semnaturile din instante? Vor fi pusi judecatorii din CSM sa execute? Iar daca nu vor executa dorintele judecatorilor ale caror cerinte sunt similare #rezistentilor, ce se va intampla? Este aceasta scrisoare cumva o forma de presiune si amenintare a judecatorilor din Consiliului Superior al Magistraturii si a mandatelor acestora?

Trebuie precizat ca din informatiile obtinute de noi pe surse, in aceste zile in Tribunalul Neamt este o nemultuire generala fata de actiunile presedintei Alina Palancanu. Si nu ar fi singura instanta nemultumita de atitudinile lui Palancanu...

Palancanu trimisa pe scarile CAB

Pe de alta parte, surse judiciare ne-au relatat ca judecatoarea Alina Palancanu ar fi fost deja mustrata pe grupul managerilor de instante (din care fac parte presedintii si vicepresedintii judecatoriilor, tribunalelor si curtilor de apel) pentru scrisoarea trimisa la CSM, pe care aceasta a promovat-o intens in randul tribunalelor si nu numai.

Cica un judecator de tribunal ar fi criticat apucaturile lui Palancanu de pe grupul managerilor de instante, de a promova scrisoarea, judecatorul intreband restul membrilor grupului daca nu sunt deranjati de faptul ca pe canale oficiale, pe site-ul instantelor si grupurile oficiale, apar tot felul de mesaje cu caracter politic. Ulterior acestei pozitii, Palancanu ar fi cerut sa fie lasata in pace, motivand ca ea nu a reactionat cand s-au purtat discutii despre protocoale pe grup. De parca discutiile pe protocoale ar fi reprezentat teme politice...

Din informatiile noastre, discutia s-a incheiat dupa ce Palancanu a fost trimisa din nou pe scarile de la CAB si pe unde mai vrea sa se manifeste si sa isi exprime pozitiile.

Iata scrisoarea transmisa de judecatoarea Alina Palancanu pe adresele grupurilor tribunalelor:


Accesari:7569

Comentarii

# Raul date 10 octombrie 2018 16:55 +17

Instantele si parchetele sunt pline de doctoranzi si de vedete, mai putini profesionisti, dar nu mai conteaza. Ma mir cum nu are doamna doctoratul, ar fi la moda, s-ar asorta cu rochia.

# DODI date 10 octombrie 2018 17:03 +13

PĂLINCARU (în dulcea vorbă moldovinească palancaru!) are probleme cu gradele. Poate gradele de pe umeri (și pe care nu le poate etala să nu se facă de râs) ori gradele ascunse sub țeasta-i semeață. Fost grefieră (blondă fiind!) a făcut o mișcare greșită prin etalarea notelor cu care a călcat pe treptele justiției în speranța că va impresiona. Ea nu a realizat că în România pentru a accede în funcții înalte trebuie să ai ”calitățile” slujirii, respectiv: - să fii proastă, să termini facultatea printre ultimii cu nota 6 - să fii râtă ca gardul, - să plagiezi lucrarea de doctorat, - să fii ranchiunoasă, răzbunătoare și grandomană, - să știi să lingi clanțe suspuse (chiar străine!). Pierzând trenul ISTORIEI madama promovrează pe calea ISTERIEI. Lăsați-o să ciripească în continuare: Orice păsărică pe limba ei piere.

# Edelweiss - Zicălaș de ocări și sudălmi (de BUKOWINA) date 10 octombrie 2018 19:19 +2

N-ai nimerit-o, Dodă, cu calitățile necesare ascensiunii profesionale. Singura calitate, fie ea deprindere sau aptitudine nativă, este să știi bine să BEEPI BEEPA!

# DOREL date 10 octombrie 2018 21:29 +1

Inseamna ca e un alt lup in blana de oaie ! Si, b): la fel ca multi altii ! Parerea mea ..

# Judecator iccj date 10 octombrie 2018 17:23 +7

Acestui pseudo judecător i se acorda o nemeritată atenție. Poate inspectia judiciară afla cate dosare ă soluționat această nulitate juridică în ultimii 3 ani și ce masuri manageriale ă adoptat la nivelul instanței pe care din nefericire o conduce. Penibil personaj. Oare cati justitiabilii ar dori să fie judecati de asa ceva?

# Baran Gheorghe date 10 octombrie 2018 18:24 +6

Judecatorii  care"sunt presati"n-au coloana vertebrala.Fac ce li se dicteaza  nu ceea ce" dicteaza forul lor interior". Sa se analizeze deciziile si hotaririle judecatoresti pentru cererile de insolventa ale debitorilor , nu ale creditorilor pentru insolvabili !!!! 

# Etete date 10 octombrie 2018 18:29 -5

Notele din CV determinarea sociala si nu in ultimul rand frumusetea exterioara din toate punctele de vedere starneste interesul si invidia in egala masura.Dansa isi cunoaste atuurile forte care nu-i pot fi negate de toti detractorii lui peste prajit,ramane de vazut cat timp ramane in varful ierarhiei . :-*

# Vrajeala date 11 octombrie 2018 06:35 +5

Asa cum scrii ETETE...ori esti ea ori cineva pus de ea. Desteptaciunea lui papuc...in cv nu ti pui notele ci cu precadere formarea. Ea nu spune ce facultate a terminat...si nici cu cat...ci a insirat doar notele post facultate care sunt de regula vrajeala de note sau aranjamente. Frumusetea...poti lua una de pe centura si o pui judevator nu ? Stil = zero...uite te cum se fardeaza...vai saraca . Asa ca ETETE...lasa -ne cu narcisista asta aparent frumoasa, fardata ca barza, minte ioc, increzutacat cuprinde si narcisista rau. O spoiala a magistraturii. CE FACULTATE A TERMINAT SI CU CAT ?

# Baran Gheorghe date 10 octombrie 2018 18:32 +5

...si da , rosul da bine la unii cind vor unii si a devenit motiv de stigmatizare la altii cind vor aceeasi unii . Dubla masura sa traiasca sau e bine cind zicem noi ,zic unii.  Basescu a condamnat comunismul, Iohannis a condamnat fascismul dar ambii nu au condamnat nazismul. Klemm tine discursuri de Holocaust in Romania , de parca noi romanii am fi fost si suntem lancea raului in lume si exemplul asa NU . ROMANIA TREZESTE- TE!!!

# SPARTAKUS date 10 octombrie 2018 19:26 +3

Opiniez ca un judecator responsabil,nu se va apuca niciodata sa vorbeasca despre largirea cadrului procesual,numai ca sa-l impedice pe reclamant sa obtina o solutie pe fond,in sparanta ca atat reclamantul cat si autoritatea se vor opune acestei introduceri a tertului.Daca luam in considerare achitarile in cascada,mai ales a dosarelor instrumentate de catre DNA,in care probatoriul privind invinuirea este unul bolnavicios,reprezentand o mascarada,putem concluzitioana ca sunt si judecatori de buna credinta,nu putini la numar!!!!

# Nedumeritu' date 10 octombrie 2018 19:41 +1

Cum poți respecta un aviz? Avizul e un act normativ?

# un mizantrop date 10 octombrie 2018 20:39 +4

Hai, ca incep sa ma enervez, judecatorii nu sunt aia platiti urias, cu privilegii nesimtite, ca sa nu aiba complexe UE, numai sa judece si sa faca dreptate cetatenilor tarii asteia, cetateni, de multe ori cu venituri la limita supravietuirii?! De ce fac judecatorii politica, de ce se aseaza o judecatoare (inalt magistrat, de!) pe marginea santului si-si da cu presupusul ca orice tzatza provinciala, ca asa a vazut ea la Capitala, ca asa e cool...Suntem zdraveni la cap?! Avem politisti care fac politica la televizor, dezinformand (eu cred ca atat inteleg ei, ca pare o conditie IQ sub 80), ba chiar impiedicand oamenii sa voteze, chiar statutele alea facute sa li se delimiteze teritoriul de functionare, nu mai sunt de actualitate?! Sa stim si noi...Si pe urma, de unde le tot scoate tara pe barbatele astea de Zoe, ba Chis din Ardial, ba Firea si Palanca asta...Pe Palancanu as lasa-o singura-ntr-o camera cu Mona Pivniceru, cred ca la deschiderea usii n-o sa mai gasesti decat rochia rosie...

# acadeaua date 10 octombrie 2018 21:22 +1

Cum o fi ajuns asta in magistratura? Mai degraba este fotomodel, decat judecator!Deh, daca serviciile te fac judecator, si tu trebuie sa lupti pentru ele... asa cum poti si cum te duce capul... ca trebuie sa faci si tu ceva... nicidecum datoria de judecator la instanta..., la care vii la plimbare.., ca doat iti permiti, cand esti activist de seama... rusine... rusine, halal jusitie, cine ii judeca pe oameni...

# Palanka date 10 octombrie 2018 21:59 +2

Dragilor... cu narcisistii n-ai ce face. Orice am spune noi ea va continua cu tupeu. Femeia chiar crede ca e inteligenta. "Prostu nu e prost destul daca nu e si fudul". Se simte ca un fel de dirijoare a magistratilor. Se erijeaza asa ca "proasta-n târg". Doamne.Ce rusine nationala pt corpul magistratilor cu astfel de tupeiste narcisiste. PACAT.

# Ultimul Charlot date 10 octombrie 2018 22:23 0

O dudă de la Botoşani. Si blondă. Un produs 100% al cancerului din justiția românească.

# Valter Cojman date 11 octombrie 2018 04:53 0

S-a mai nascut o securista corupta din "justitie"...

# Ia date 11 octombrie 2018 07:26 +2

Verificați cum a ajuns Alina judecător aceasta fiind un grefier mediocru la Tribunalul Botosani fiind mai mult prin concedii medicale ,dar având soțul la SRI.

# viorel dancil date 11 octombrie 2018 09:59 0

dar e buuuuuuuuuuuna rau ! arata bine, nu mai conteaza ce zice

# viorel dancil date 11 octombrie 2018 10:38 0

cu siguranta sotul sereist o controleaza si o manevreaza de la spate si ii pune cuvinte in gura si pe hartie

# viorel dancil date 11 octombrie 2018 10:40 0

MUlte or mai fi ca doamna in rosu. Doamne pazeste-ne de oamenii rai !

# Petrica date 11 octombrie 2018 18:32 0

Cu siguranta sotul sereist bate pas de defilare la bratul ravasitoarei doamne judecator,.,,... pentru ca are de ce,pentru frumoase ca ea barbatii devin viteji,lupta,cuceresc teritorii .

# viorel dancil date 11 octombrie 2018 10:41 +1

IEri am citit ceva asemanator despre o judecatoare de la Iasi. cred ca sunt hashtagieni infiltrati in justitie

# marcelinho date 11 octombrie 2018 10:43 +1

PSD sa ia atitudine ! nu se mai poate asa ! sa isi vada de dosare cucoana in rosu nu de intrigi

# # stop coruptia din justitie ! date 11 octombrie 2018 13:17 0

viorel dancil si marcelinho isi bat pulpa de capul nostru. nu vedeti ca ne rad in fata ? scoateti mesajele lor murdare emanate din creierele lor murdare. sa ii banati pe veci. sa scrie minciunile lor pe realitatea. cica ar fi chiar papionatul ala filfizon

# Scaner date 11 octombrie 2018 15:38 0

Te ia cu capul,ca barbat, cand vezi fotomodelele astea cocotate in scaunul de judecator.O frumusete ravasitoare ca lady in red te nauceste,iti ia mintea razna,nu te poti concentra la actiunile instantei.

# Adina date 11 octombrie 2018 16:11 0

Deci blonda in sfârșit, cum ai dorit întotdeauna. Ravasitoare, ca întotdeauna, nimic ieșit din comun. Vasazica am scăpat de stresul cu imunitatea scăzută, cum ai spus se pare când ai trecut pe la Judecătoria Iași, cu zăpada mare si te-ai oprit la stagiara, secretara de fapt, a dnei. av. Toma pascaneanca, numita P. Andreea, concediata chiar din asa-numita stagiatura si fără, precizez colega de colegiu, fără copii, nu ca tine. Dacă nu crezi, poti verifica, asa se spune, probele chiar vorbesc, nu bârfa. Are luat in dec. 2017 grad de tribunal, concedii de crestere copii, ai altora, îmi asum afirmațiile, iar av. amintita, pers respectabila, no doubt, a spus in sed. publ. ca nu a fost avocat definitiv nicicând. Respira, probele vorbesc, actele chiar sunt mai presus de îndoiala comuna. Tine-te bine de barcă, ca se zgâlțâie bine, dar pentru infractori, nu pentru noi

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 11.12.2018 – Werner are o noua ocazie sa faca parada de ipocrizie

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER