Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

SE CAUTA SEFI PENTRU INALTA CURTE - Sectia pentru judecatori din CSM reia procedura pentru ocuparea functiei de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce candidatura judecatoarei Mirela Sorina Popescu pentru al doilea mandat a fost respinsa. CSM reia procedura si pentru Sectia I civila a ICCJ. Pana in vara, se prefigureaza ca Inalta Curte va avea o noua conducere la Sectia penala

Duminică, 11 martie 2018 13:16 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Sectia pentru judecatori condusa de judecatoarea Simona Marcu reia procedura pentru ocuparea functiei de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie, dupa ce candidatura judecatoarei Mirela Sorina Popescu pentru obinerea celui de-al doilea mandat a fost respinsa de membri CSM. Potrivit Ordinii de zi solutionate din 6 martie 2018, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, in unanimitate, organizarea unui nou concurs pentru ocuparea functiei de presedinte al Sectiei penale, fiind stabilit astfel si calendarul estimativ al procedurii. Odata cu aprobarea calendarului pentru ocuparea functiei de presedinte al Sectiei penale, judecatorii din CSM au aprobat si reluarea procedurii pentru ocuparea functiei de presedinte al Sectiei I civile din ICCJ, urmand ca cele doua Sectii sa aiba acelasi program de sustinere a candidaturilor.


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM din sedinta din 6 martie 2018:

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat: (unanimitate)

1. Reluarea procedurii pentru ocuparea functiei de presedinte al Sectiei penale si pentru ocuparea functiei de presedinte al Sectiei I civile din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

2. Publicarea pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii a proiectelor candidatilor pentru ocuparea functiei de presedinte al Sectiei penalesi de presedinte al Sectiei I civile din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, conform calendarului estimativ.

3. Stabilirea calendarului estimativ in vederea reluarii procedurii pentru depunerea de candidaturi pentru functia de presedinte al Sectiei penale si presedinte al Sectiei I civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care sa cuprinda urmatoarele etape”.

Conform calendarului stabilit de judecatorii din CSM, candidaturile pentru sefia Sectiei penale si a Sectiei civile vor putea fi depuse timp de o luna, in perioada 19 martie – 19 aprilie. Ulterior, Sectia pentru judecatori va analiza candidaturile depuse de judecatorii ICCJ in perioada 21 mai – 8 iunie 2018.

Pana la acea data, conducerea Sectiei penale va fi asigurata, prin delegare, de judecatoarea Mirela Sorina Popescu, cea care, in 1 martie 2018, a sustinut interviul in fata Sectiei pentru judecatori, insa candidatura sa a fost respinsa dupa ce judecatorii CSM au constatat anumite deficiente in coordonarea Sectiei penale a Inaltei Curti de catre Mirela Popescu, in primul sau mandat.

Decizia CSM de respingere a candidaturii Mirelei Sorina Popescu a venit dupa ce judecatori de la Inalta Curte, in frunte cu presedinta instantei supreme, judecatoarea Cristina Tarcea (foto), au decis in cadrul Colegiului de conducere sa isi exprime ingrijorarea pentru amanarea sustinerii interviului de catre Mirela Popescu la CSM. De altfel, sefa ICCJ Cristina Tarcea a fost, in timpul procedurii de la CSM, unul dintre cei mai mari sustinatori ai judecatoarei Mirela Popescu, votul sau in Sectia pentru judecatori fiind pentru acordarea celui de-al doilea mandat la Sectia penala.

Iata calendarul estimativ pentru procedura organizata de CSM pentru functia de presedinte al Sectiei penale si presedinte al Sectiei I civile a ICCJ:


Accesari:4269

Comentarii

# AndreiV date 11 martie 2018 13:36 +2

Dupa chipul si asemanarea celei care e la conducere si mai ales,trebuie sa fie parteneri de nadejde a-i celor care care abuzeaza cetatenii,continua politia politica,raspunzand direct ceritelor politice ale tradatorilor de neam si tara.!!!Asa vor arata,dupa parerea mea cei care vor ocupa ceste functii.Pana atunci vor primi binecuvantarea celor de la amabasade,in special sua,olanda,germania,franta etc,ce,in special timmerman etc.Altfel ei nu sunt in stare sa promoveze pe nimeni in functie.Cu astfel de oameni,nu se poate face curatenie generala in sistem.Nu stiu daca sunteti de acord,dar pana acum asa s-a procedat.

# Gluma proasta date 11 martie 2018 14:00 +2

Nu se schimba nimic in conducerea iccj. Garcea Tarcea amenință judecătorii care chipurile ar fi interesati de aceste funcții. Vor rămâne delegate pe veci aceleași nulități obediente de la secția penală și cea civilă unu. Bine spunea cineva ca e vital controlul managementului lui Garcea la iccj. De orice e interesată această asa zisa presedinta doar de iccj nu.

# Judecator iccj date 11 martie 2018 14:15 +5

Mirela soricela popescu si lavinia curelea vor fi vechile si noile președinte ale lui Tarcea. Nimeni nu misca in front in fata lui tarcea de teama represaliilor. Stiu ce li s -a întâmplat fostei președinte a secției a doua si altei colege care s-a mutat din secția lui curelea pt ca a îndrăznit să spună că vrea să își depună candidatura la presedentia secției. Reprezentantele iccj in secția de judecatori e imposibil să nu confirme

# DODI date 11 martie 2018 16:18 +3

Un gâns sprinTAR CE-A trecut prin cap mi-a amintit că TARCEA Cristinuța nu-i dusă la bisericuță, ci la condicuță și că nu poate4 uita apucăturile comunistoide a părinților staliniști. Cristinuța nu face nimic să se delimiteze de ”calitățile” părinților care au înfundat atâția nevinovați. Ce naște din pisică șoareci mănâncă. Iar unii vor cu tot dinadinsul să ne demonstreze ”doar a lăsat-o puțin mai moale comunismul, nu a murit”. Sistemul să trăiască...

# Golanie fara limite date 11 martie 2018 16:50 +2

Este garantat faptul că până la termenul limită de depunere a candidaturilor rezultatul va fi zero. Și atunci tarcea garcea va plânge in fata judecătorilor din csm si le va propune la delegare pe actualele nulități care conduc cele 2 sectii si care habar nu au ce personal au in sectii. Motociclista chis o va felicita pe garcea pt ca s-a gândit la delegare iar fiul de securist de la vâlcea o va consola

# Remember garcea tarcea date 11 martie 2018 17:27 +3

Dna curelea ar trebui să stie cum a desființat -o in fata colegilor madam tarcea cand a avut indrazneala de a -și depune candidatura pt vicepreședinte la iccj im 2016 Cred ca stiu si fostii membri csm cum s-a exprimat la adresa calităților acesteia. Colegii spun ca asa ca un ultim birjar Iar cealaltă contracandidata Petrișor s-a pensionat Era greu să suporți mizeriile lui tarcea. Dna Curelea știați toate aceste lucruri?întrebați fostii judecători supremi din csm

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 10.12.2018 – SUA dau liber la amnistie si gratiere

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER