Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

SEFUL CURTII MILITARE DE APEL, PEDEPSIT PENTRU TERGIVERSARE – CSM l-a suspendat din functie pe o perioada de 3 luni pe judecatorul Gheorghe Manea, general de brigada. Masura a fost dispusa pentru formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere in aceeasi cauza, care are ca efect tergiversarea judecatii. Manea a fost reclamat la Inspectia Judiciara chiar de judecatori de la Curtea Militara de Apel

Miercuri, 15 martie 2017 17:45 | Scris de G.T. | pdf | print | email

Un sef de instanta a fost sanctionat discipliar de CSM. Este vorba despre presedintele Curtii Militare de Apel, judecatorul Gheorghe Manea, general de brigada. Acesta a fost suspendat din functia de judecator pentru o perioada de 3 luni, dupa ce din 20 februarie 2017 fusese suspendat pe perioada anchetei disciplinare.


Sanctiunea disciplinara a fost dispusa, miercuri 15 martie 2017, de Sectia pentru judecatori in materie disciplinata a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul: posibila comitere de catre Manea a abaterii disciplinare prevazuta de art. 99. lit. i) varianta a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in „nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa, precum si formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere in aceeaşi cauza, care are ca efect tergiversarea judecatii”. Concret insa, sanctiunea a fost luata pentru abaterea disciplinara prevazuta de teza a II-a a art. 99 lit. 1), „formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere in aceeasi cauza, care are ca efect tergiversarea judecatii”.

Pe de alta parte, potrivit unor informatii prezentate deja in spatiul public, cercetarea disciplinara a presedintelui Curtii de Apel Militare a fost declansata de catre Inspectia Judiciara la sesizarea unor judecatori din cadrul respectivei instante.

Iata minuta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a CSM:

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului judecator Manea Gheorghe, presedintele Curtii Militare de Apel Bucuresti, in prezent suspendat din functie.

In baza art. 100 lit d) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului judecator Manea Gheorghe, presedintele Curtii Militare de Apel Bucuresti, in prezent suspendat din functie, sanctiunea disciplinara constand in 'suspendarea din functia de judecator pentru o perioada de 3 luni', pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. i) varianta a II-a din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile, de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

*Cititi aici minuta CSM

Accesari:5535

Comentarii

# Zen date 15 martie 2017 18:15 0

Da' Madam Chis invoca ceva spirite?

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 15 martie 2017 20:08 +1

POZA DE GRUP CU INFRACTORII SI TRADATORII ANULUI DE GRATIE 2017 !!!!!!PRESURILE LUI HITLERICA IN SPILHOZENI

# Raneti Tudor Andrei date 15 martie 2017 20:53 +1

De Nicolau Adrian de ce nu se leaga? I-am si publicat dosarul penal: http://militia.freeforums.net/board/21/parchetul-militar-langa-curtea-militara

# in prim plan Savonea... date 20 martie 2017 17:04 0

De ani de zile ti.ai dorit locatie draga mea.De ani de zile in trufia  de a te crede Dumnezeu ai progresat si bineanteles ajutata.Azi se scriu multe,oamenii scriu ca au date despre voi cei ce ati lichidat oameni si ati asasinat familii.Cu ajutorul sistemului v-ati pozitionat bine...Bravo Savonea.Acum esti cineva

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie suspendat presedintele Iohannis pentru refuzul de a aplica decizia CCR care il obliga sa o revoce pe Kovesi?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 18.06.2018 - Presiuni pe Livia Stanciu sa-i cedeze locul lui Kovesi

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER