Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

TRADATORII AU ZILELE NUMARATE - Judecatoarea Florica Roman de la CA Oradea, unul dintre initiatorii cererii catre Parlament privind reglementarea procedurii de revocare a membrilor CSM, atrage atentia: “Unii dintre membrii CSM voteaza contra a ceea ce au propus in proiectele cu care au candidat... Trebuie sa stie ca raspund in fata celor care i-au ales, dar si in fata romanilor... Sa stie ca pot fi revocati... CSM nu se poate transforma intr-o nomenclatura care nu raspunde in fata nimanui”

Joi, 19 octombrie 2017 16:57 | Scris de Bogdan GALCA | pdf | print | email

Adunarea Generala a Curtii de Apel Oradea a decis sa sustina demersul celor 15 judecatori din cadrul aceleiasi instante care au transmis Parlamentului o solicitare pentru adoptarea unui proiect de lege, in regim de urgenta, prin care sa se reglementeze procedura de revocare a membrilor CSM care au schimbat tabara si au ajuns sa faca jocuri dupa ce au fost alesi, si care in prezent nu-i mai reprezinta pe cei care i-au trimis in Consiliu.


Judecatoarea Florica Roman (foto), unul din magistratii care au initiat acest demers, a declarat, joi 19 octombrie 2017, in emisiunea "Esential" a jurnalistei Ana Maria Roman de la Antena 3, ca unii dintre membrii CSM voteaza in prezent contrar promisiunilor facute atunci cand au fost alesi si au ajuns sa ignore programul pe care s-au angajat sa-l respecte in fata celor carora le-au cerut votul. Florica Roman nu a dorit sa nominalizeze, insa in prezent in CSM sunt cel putin trei judecatori care se afla intr-o astfel de situatie.
In solicitarea catre Parlament publicata pe floricaroman.wordpress.com, se aminteste ca articolul din Legea 317/2004 privind revocarea membrilor CSM a fost declarat neconstitutional in 2013, si nu a fost pus nici pana in prezent in acord cu decizia CCR, motiv pentru care membrii CSM nu pot fi revocati din functie si nici trasi la raspundere de cei care i-au ales si trimis in Consiliu.

Iata declaratia facut de judecatoarea Florica Roman la Antena 3 joi, 19 octombrie 2017

Adunarea Generala a Curtii de Apel Oradea a hotarat sa sustina demersul initiat de noi. Membrii CSM trebuie sa stie ca raspund in fata celor care i-au ales, dar si in fata romanilor. Sunt reprezentantii nostri, sunt oglinda noastra si trebuie sa stie ca pot fi revocati. CSM nu se poate transforma intr-o nomenclatura care nu raspunde in fata nimanui. Trebuie sa raspunda in fata celor care i-au ales. Am facut solicitarea Parlamentului tocmai pentru a-i responzabiliza pe mebrii CSM. Unii dintre ei voteaza contra a ceea ce au propus in proiectul cu care au candidat”.

Accesari:4125

Comentarii

# Integritate zero date 19 octombrie 2017 17:10 +10

Daca este format din oameni cinstiti, CSM-ul actual trebuie sa isi insuseasca acest demers si sa ceara chiar el, printr-o decizie a Plenului, stabilirea unei proceduri si a unor criterii de revocare. Daca nu...e clar, avem de-a face cu nomenclatura comunista, dornica sa isi pastreze privilegiile.

# DODI date 19 octombrie 2017 19:09 +6

La câte lepre au ajuns în capitală prin intermediul politicii, era cazul să apară niște magistrați valoroși care să echilibreze balanța. Mai este mult de lucru pentru a eradica pletora de nulități care au invadat sistemul judiciar. Și ar trebui început cu scoaterea procurorilor din rândul magistraților, cu Legea răspunderii materiale și corectarea urgentă a aberațiilor din coduri. Nu în ultimul rând trebuie schimbat radical sistemul de promovarea în funcțiile importante din sistemul juridic, inclusiv din CSM.

# BRAVO ORADEA date 19 octombrie 2017 19:51 +1

Astazi in Oradea, maine in toata tara! SOLIDARI CU ORADEA!

# Gabal date 19 octombrie 2017 17:20 +1

Felicitari. Abia astept sa vad revocate toate slugile fara Dumnezeu.

# coco date 19 octombrie 2017 17:28 +1

Afara cu securistii din CSM!!!!!!!!!

# Ion date 19 octombrie 2017 18:16 +1

După ce se va legifera revocarea membrilor CSM, acei câțiva Judecători din CSM care s-au pronunțat împotriva separarii carierei judecătorilor de cea a procurorilor trebuie revocați fără ezitare.

# sam date 19 octombrie 2017 18:48 +1

tradatorilor le trage sistemul cheita si devin brusc ascultatori ,pe langa faptul ca nu au onoare si nu dau doi bani pe lege.Daca am sti cu adevarat la ce nivel e controlata justitia ne-am lua cu mainile de cap.Da! trebuie legiferata institutia revocarii!URGENT!...

# vulpoiu florinel date 19 octombrie 2017 20:01 -3

Desi am votat pozitiv interventia lui Ion, situl vostru l-a  facut negativ !

# steluta date 20 octombrie 2017 05:52 +1

in timp ce tu votai pozitiv eu si altul ca mine vota negativ motiv din cate +1-2=-1

# Jude date 20 octombrie 2017 10:12 +2

Judecătorii din CSM care se împotrivesc separării carierei celor pe care ar trebui să-i reprezinte de carieră procurorilor trebuie r e v o c a t i !

# MIRA date 21 octombrie 2017 15:53 +1

Nu va lasati dna.Judecator .Aveti multi simpatizanti care va aproba si va sustin.

# Ion date 22 octombrie 2017 06:58 +2

Si pasivitatea ucide! Dacă nu se mobilizează exemplar toți judecătorii care înțeleg că separarea carierelor este vitală pentru însănătoșirea Justiției, atunci vor învinge cei care se opun cu îndârjire, chiar daca sunt mai puțini. Să nu fie!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.12.2018 – Filari cu autoutilitara. Adevar sau provocare pentru junele Uncheselu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER