18 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TUDORAN RAMANE CU „BINE” - CSM a respins contestatia judecatorului Bogdan Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti impotriva rezultatului la evaluarea activitatii profesionale. Conducerea CAB l-a taxat pe Tudoran pentru atitudinea din sala de judecata si pentru modul in care motiveaza hotararile. Calificativul primit il va impiedica pe Corneliu Bogdan Ion Tudoran sa promoveze la Inalta Curte

Scris de: G.T. | pdf | print

1 octombrie 2015 17:19
Vizualizari: 7956

Infrangere pentru judecatorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran (foto) in „razboiul” sau cu conducerea Curtii de Apel Bucuresti. Magistratul care, alaturi de vestitul judecator Dorel Matei, a admis in principiu contestatia in anulare formulata de DNA impotriva hotararii definitive de achitare a pensionarei Mariana Rarinca, a fost neumultumit de rezultatul pe care l-a primit la ultima evaluare profesionala facuta de conducerea Curtii de Apel Bucuresti.

Bogdan Tudoran a primit calificativul „bine”, aspect care face practic imposibila orice promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in viitorul apropiat. Drept urmare, Tudoran a contestat la Consiliul Superior al Magistraturii rezultatul evaluarii, nemultumit fiind ca nu a primit „foarte bine”.


Contestatia lui Bogdan Tudoran a fost discutata, joi 1 octombrie 2015, in Sectia de judecatori a CSM. Rezultatul nu a fost insa unul in favoarea magistratului, contestatia sa fiind respinsa:

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea contestatiei formulate de domnul ION-TUDORAN CORNELIU-BOGDAN, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, impotriva calificativului acordat la evaluarea activitatii profesionale desfasurate in perioada 2011-2013”.

Atitudine nepotrivita si calitate scazuta a hotararilor pronuntate

Asa cum Lumeajustitiei.ro a dezvaluit in articolul in care am anuntat contestatia depusa de judecatorul Tudoran, surse judiciare ne-au dezvaluit motivele pentru care conducerea Curtii de Apel Bucuresti i-a dat doar „bine” magistratului. Acestea ar privi atitudinea nepotrivita din sala de judecata a lui Tudoran, faptul pentru ca nu ar studia in amanunt dosarele pe care le judeca si ca nivelul motivarilor hotararilor sale ar fi unul scazut. Conform acelorasi surse, la aceste categorii, judecatorul Bogdan Tudoran ar fi obtinut note de 7, insa la alti indicatori a avut note mai mari, rezultand o medie de 8.

Reclamat la Inspectia Judiciara si Parchetul General

Pe de alta parte, trebuie spus ca judecatorul Bogdan Tudoran a fost deja dat pe mana Inspectiei Judiciare de catre presedinta CAB, judecatoarea Lia Savonea, dupa ce aceasta a transmis plangerea Marianei Rarinca, in care pensionara acuzata de santaj de Livia Stanciu cerea sa ia masuri fata de judecatorii George Matei si Bogdan Tudoran. Rarinca acuza ca cei doi judecatori au admis cererea de preschimbare a termenului de judecare a contestatiei in anulare formulata de DNA impotriva deciziei de achitare, zi in care au si admis in principiu contestatia DNA.

De asemenea, in august 2015, Mariana Rarinca a sesizat Procurorul General al Romaniei fata de magistratul CAB. Pensionara acuzata de Livia Stanciu de santaj il acuza pe Bogdan Tudoran ca a judecat admisibilitea in principiu a contestatiei in anulare alaturi de judecatorul George Dorel Matei, desi stia ca face parte dintr-un complet ilegal investit. Astfel, Rarinca i-a cerut lui Tiberiu Nitu sa verifice daca judecatorul Ion Bogdan Tudoran, prin actiunile sale in dosarul care o vizeaza, i-a incalcat dreptul la aparare, si este de natura ca in prezent sa ii puna in pericol dreptul la libertate.

Comentarii

# Cetatean date 1 octombrie 2015 21:30 +4

Numai bine Tudoran ,asta nu este nimic dar o sa te ajunga multe blesteme din urma ,pentru ce mi-ai facut tu mie si altora nevinovati!!!!!!

# cetatean date 29 iunie 2017 19:09 +1

domnule judecator tudoran cum te simti cand ti se respinge contestatia .acum vezi probabil ce inseamna sa bagi lumea la puscarie nevinovata, cat de curand ajungi acolo alaturi de alti nevinovati ,adica la puscarie

# Cetatean date 14 februarie 2018 17:02 0

Cel mai prost judecător de la curtea de apel, in 2017 și 2018 la un interval de 6 luni iau fost întoarse la rejudecare de către Înalta curte doua dosare, unul cu 50 de inculpați altul cu 20, dosare care au fost judecate de el din 2013 pana in 2017, Va Imaginați câți bani a cheltuit acest individ in acești ani cu aceste doua dosare bani din bugetul statului si nu numai, ca pana la urma hotărârele lui sa fie casate și retrimise la rejudecare din lipsa de motivare !!! Sincer ar trebui dat afara, iar in loc de bine sper sa fie evaluat CEL MAI PROST !!!

# Cetatean date 14 februarie 2018 17:05 0

Cel mai tare udecător de la curtea de apel, in 2017 și 2018 la un interval de 6 luni iau fost întoarse la rejudecare de către Înalta curte doua dosare, unul cu 50 de inculpați altul cu 20, dosare care au fost judecate de el din 2013 pana in 2017, Va Imaginați câți bani a cheltuit acest individ in acești ani cu aceste doua dosare bani din bugetul statului si nu numai, ca pana la urma hotărârele lui sa fie casate și retrimise la rejudecare din lipsa de motivare !!! Sincer ar trebui dat afara, iar in loc de bine sper sa fie evaluat CEL MAI SLAB !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.05.2022 – Corina Corbu are emotii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva