Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

VASILICA FACE POLITICA – Cu semnul # in fata, judecatorul Cristi Vasilica Danilet indeamna populatia sa sustina campania USR si FDGR "fara penali in functii publice": "Toata familia mea a semnat initiativa. Eu si sotia am fost primii... In aceste zile inca se strang semnaturi in orasul meu natal, in zona Pod-Parc, intre orele 14-17... Sustin fara rezerve orice initiativa care impiedica, pana la reabilitare, pe cei condamnati pentru infractiuni cu intentie sa ocupe o functie de demnitate"

Luni, 20 august 2018 17:19 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Lumea Justitiei solicita Inspectiei Judiciare sa declanseze de urgenta verificari fata de apucaturile judecatorului Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj, care s-a alaturat politicenilor ce au declansat initiativa "fara penali in functii publice", indemnand populatia sa semneze petitia Uniunii Salvati Romania (USR) si a Forumului Democrat German din Romania (FDGR). Apelul a fost facut in urma cu cateva zile, si avea scopul de a aduna cat mai multe semnaturi din Vatra Dornei (orasul natal al lui Danilet) pentru modificarea Constitutiei, in sensul interzicerii persoanelor condamnate definitiv sa mai ocupe functii publice in institutiile de stat.


Daca nu ar fi fost judecator, demersul lui Cristi Vasilica Danilet ar fi fost perfect justificat... pentru un politician. Problema apare insa acolo unde Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor interzice cu desavarsirea magistratilor sa aiba manifestari cu caracter politic, ori sa desfasoare activitati publice in acest sens, aceste actiuni constituind abatere disciplinara care poate fi sanctionata de la avertisment pana la excluderea din magistratura.

Caci, oricat de bine ar fi mascat demersul USR si FDGR sub titulatura de "initiativa cetateneasca", campania "fara penali in functii publice" nu este altceva decat un demers politic menit sa stranga semnaturi de sustinere pentru USR nu doar pentru aceasta campanie, ci si pentru alegerile urmatoare. Peste toate, demersul la care s-a raliat si Vasilica Danilet este indreptat in mod declarat impotriva coalitiei aflate la guvernare formata din partidele PSD si ALDE.

Si nu doar atat! Asa zisa initiativa cetateaneasca este o productie a laboratoarelor #rezist, din care face parte in mod public si judecatorul Cristi Vasilica Danilet, ca membru fondator al Asociatiei Voci pentru Democratie si Justitie – VeDem Just (Click aici pentru a citi).

Pe de alta parte, este ingrijorator faptul ca un magistrat, precum Vasilica Danilet, decide sa sustina o "initiativa cetateaneasca" a unor partide politice prin care se doreste sa li se interzica persoanelor condamnate definitiv sa mai ocupe functii publice in institutiile de stat, in conditiile in care doar judecatorii, prin hotarari judecatoresti definitive, au dreptul de a interzice unor oameni exercitarea unor functii publice, in urma unei solutii de condamnare.

Amintim ca initiativa cetateneasca "Fara Penali in functii publice" a fost lansata in data de 30 martie 2018 la Sibiu de presedintele Uniunii Salvati Romania (USR), Dan Barna, si presedintele Forumului Democrat German din Romania (FDGR), Paul Jurgen Porr, despre acesta din urma fiind cunoscut faptul ca este de profesie medic si finul de cununie al presedintelui Klaus Iohannis, fiind unul dintre cei mai apropiati prieteni ai cuplului prezidential, participand de altfel la dineul restrans oferit de Iohannis dupa ce a castigat alegerile prezidentiale (Click aici pentru a citi).

Iata postarea judecatorului Cristi Vasilica Danilet de pe Facebook din data de 16 august 2018:

"Toata familia mea a semnat initiativa cetateaneasca 'fara penali in functii publice': eu si sotia am fost primii care am semnat la Cluj-Napoca in luna aparilie, iar mama, fratele si cumnata au semnata saptamana asta la Vatra-Dornei.

In aceste zile inca se strang semnaturi in orasul meu natal, in zona Pod-Parc, intre orele 14-17.

Sustin fara rezerve orice initiativa cetateaneasca sau proiect de lege care impiedica, pana la reabilitare lor, pe cei condamnati la inchisoare pentru infractiuni cu intentie sa ocupe o functie de demnitate. Demnitatea este ceva nobil, iar activitatea legislativa, judiciara sau administrativa impune protejarea interesului public si grav fata de fiecare individ si fata de comunitate. Ca urmare, ea nu poate fi detinuta de o persoana gasita vinovata de justitie si condamnata la pedeapsa inchisorii, daca a comis o infractiune intentionata.

#fara penali, #initiativacetateaneasca, #viitor."


Iata ce prevede Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor la articolul 99, alin. (1) lit. a), b) si d) asupra carora Inspectia Judiciara ar trebui sa se aplece si sa declanseze verificari fata de Cristi Vasilica Danilet:

a) manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu;

b) incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii;

d) desfasurarea de activitati publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice in exercitarea atributiilor de serviciu.

Accesari:6318

Comentarii

# SORIN P. date 20 august 2018 18:09 +17

Acest circar de balci taranesc reprezinta fidel caracterul, valoarea si demnitatea CSM, institutie din care a facut parte spre rusinea justitiei din Romania. Se sesizeaza acesti "supremi" din oficiu in acest caz? Si apropo: cum a ramas cu incursiunea lui cu iubita Macovei in miez de noapte in arhiva SIPA ?? Avea Pacala asta certificat ORNIS ? S-a mai auxit ceva ? Sau si Lazarica inca citeste pana o sa inteleaga si el...

# unul din lumea cea mare date 20 august 2018 19:03 +10

urit tata a mai avut si asta,ptiu uciga/l/ar toaca ca seamana leit cu dracu.....si la minte si la caracter

# adriana date 20 august 2018 19:13 +3

Din cate stiu din mai este in vigoare legea protectiei datelor cu caracter pesonal. Pe aceste liste ti se cere alaturi de nume, adresa, serie si numar CI si CNP.Mai mult,la orice institutie cand completezi un document ce solicita aceste date ai atasata o declaratie pe care o completezi si semnezi prin care iti dai acordul pentru prelucrarea acestor date. Nu este cazul la ei. Totul este din acest punct de vedere o mare incalcare a legii. Nu pot fi luati la intrebari privind legalitatea acestor liste? :-|

# AndreiV date 20 august 2018 19:22 +2

Atunci cand acest macovist arogant si nu stiu cat e de competent, Pana acum n-a dovedit nimic,decat ura si dezbinare,si sprijin neconditionat fata de cei din justitie care fac abuzuri,politie politica impotriva adversarilor lui basescu si acum iohannis,,contribuind direct la DECREDIBILIZAREA ACTULUI DE JUSTITIE SI LA PROMOVAREA SI MENTINEREA,LA TOATE NIVELE A UNOR MAGISTRATI INCOMPETENTI,FARA EXPERIENTA SI PENTRU MENTINEREA LEGILOR ABUZIVE SI NECONSTITUTIONALE PROMOVATE DE MACOVEI SI SI A CELUI CARE I-A URMAT DE LA PNL.CE DACA SUNT ABUZIVE SI NECONSTITUTIONALE.N-AS SEMNA NICIODATA,PENTRU EL SI USR,SI CHIAR PNL.vOI PATICIPA LA ALEGERI SI DACA NU VOI GASI PE CINEVA IN CARE SA AM INCREDERE IMI ANULEZ VOTUL PENTRU CA CEI DE TEAPA LUI SI A ACOLITILOR LUI SA NU MI-L POATA FURA.

# Mitica date 20 august 2018 19:30 +1

Acest ... declarat s-a apucat de politica? "Toata familia mea",adica a lui, care este?

# sandu date 20 august 2018 19:39 +5

Semnati fratilor semnat.....ca semnati degeaba ! Comitetul ONU pentru drepturile omului a solicitat, vineri, autorităţilor braziliene să îi permită fostului preşedinte Lula, acuzat şi condamnat pentru fapte grave de corupţie şi spălare de bani, să participe la alegerile din octombrie. Luiz Inácio Lula da Silva, cunoscut ca Lula, politician brazilian; fost președinte al Braziliei între 1 ianuarie 2003 și 1 ianuarie 2011, fost mare lider sindical, actualmente închis, este marele favorit în cursa alegerilor prezidențiale programate în luna octombrie a acestui an. El a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru fapte de corupție și spălare de bani. Altfel spus, experţii ONU deschid un precedent juridic ce va putea fi folosit de orice avocat din lume într-n caz similar. Concret, un om care este condamnat pentru corupţie şi spălare de bani poate să candideze la preşedinţia unei țări, conform opiniei membrilor Comitetului ONU pentru drepturile omului,

# zzz date 21 august 2018 13:48 -11

mare victorie ca un condamnat penal ar avea dreptul sa candideze. ce e si mai amuzant este ca exista retarzi care aplauda asa ceva. bai, sandele,coruptii iti fura din buzunar si din spital si din scoala si din infrastructura si tu aplauzi.

# Capac date 21 august 2018 18:53 +5

SRI fură și SRI protejează raptul prin controlul total al sistemului judiciar. Nu interesează pe nimeni condamnările politice operate de slugile SRI.

# Ba. Vasilica. Mergi ma acasa... date 20 august 2018 21:19 +2

Pe toti serpii de dudau cand ii doare capul ies in strada. Vasilica..ie mai jmeker. El semneaza. Cu familia.

# un mizantrop date 20 august 2018 21:28 +8

Aici sunt doua mari probleme: 1) mascariciul Danilet, fara caracter si fara carte, de care ar trebui, urgent, sa se ocupe Inspectia judiciara si 2) FDGR, ce, naiba, cauta asta in viata politica?! S-a activat cam de cand a inceput sa se vorbeasca public despre ticaloasa retrocedare, apoi nu s-au mai potolit, in toate scandalurile, in toate "revendicarile" multinationale, il tot secondeaza pe Iohanis, fara discernamant, au niste lideri, la fel de necititi ca Dulapau si la fel de agresivi. Sa intelegem ca FDGR se transforma in partid politic, ca sa-si faca ala cu program de alaptare, "guvernul meu, etnic"?! Eu zic sa "reevaluam" prietenia asta romano-germana si sa mai dezgropam si noi trecutul, ca, dupa toate cate le-a patimit poporul asta de la prietenii ruso-germani, ar cam fi vremea sa lasam la o parte rabdarea si generozitatea mioritice si sa le dovedim ca "sa te fereasca Dumnezeu de supararea omului bun!"

# AdrianBv date 20 august 2018 22:32 +2

Si cand se duce acest domn impreuna cu toti cei care au semnat sa-i ceara demisia lui Klaus ?Sau asteapta sa-si depuna candidatura pentru inca un mandat de presedinte?? Sau astia care si-o tin pe dreapta si pentru #Rezist nu este valabil? Oau ! D-nul Danilet stie sa scrie,sa semneze-ce tare este acest personaj....

# Neanae date 20 august 2018 23:16 +3

Bravo USR cu manevra asta uriașă in ale strângerii de semnături ca sa faceți fix nimic cu ele. Ați pus pe drumuri mii de umili și devoți servitori tatuați # pe frunte care au rupt sufletul rudelor, prietenilor, persoanelor pe strada. Au dat la o parte nevoiașii din fata bisericilor și a cimitirelor ca sa intercepteze enoriasii pentru semnături, in stații, in trenuri, au fost trimise mailuri cu rugămintea de a trimite mai departe magicele formulare de semnat. Acesta este cadrul. Au strâns cam 750.000 de semnături CHINUITE. Nici jumate nu sunt din credință, ci de mila sau din sictireala ca sa scape de culegătorii de semnături. Că sunt magistrați care fac politica nu e noutate, că DV da pe dinafara slujind alți slujitori sorosisti nu e noutate. Ca semnăturile sunt inutile fiindcă USR voia doar sa știe câți romani cad pe spate pentru a servi cauzei, asta da, e noutate! 750.000 reduși la jumate sun PUȚIIIIIINI RĂU! Halal partid ... trei mâțe in călduri care urla după sex oral!

# Maria date 21 august 2018 08:34 +4

Domnule Ministru și domnilor de la inspecția judiciara de ce nu luați măsuri cu acest individ care este și magistrat.Asemenea oameni nu are ce caută in magistratura in alte state era eliberat de mult ,face de ris breasla magistraților , in ce țara trăim domnilor?

# lege-faradelege date 21 august 2018 10:03 +2

Cei care au promovat initiativa '' fara penali'' au uitat de erorile judiciare si de faptul ca TUNDREA a stat 14 ani in inchisoare nevinovat. Pentru orice initiativa cred ca trebuie sa avem discenamant si sa renuntam la spiritul de turma.

# Un om date 21 august 2018 11:14 +1

Vasilica nataflet, un om cu un simt civic extrem de dezvoltat de pe vremea Monicai Macovei, ca de fiecare data, calca in picioare prevederile legale din Codul Deontologic al Magistratilor, fara sa fie tras de maneca de Inspectia Judiciara ... o fi oarba justitia ?

# peru date 21 august 2018 11:40 0

chiar nu-l da nimeni afara, nu se vede ca face politica. ALO INSPECTIA JUDICIARA SE AUDE /?

# Tov. Plutonier date 21 august 2018 11:50 +1

Beton logica, ăia vor să schimbe Constituția și argumentul împotrivă e că potrivit legii "doar judecatorii, prin hotarari judecatoresti definitive, au dreptul de a interzice unor oameni exercitarea unor functii publice". Păi tocmai asta încearcă să schimbe, să scoată această decizie de la latitudinea judecătorului și să o facă automată prin Constituție! Poate e o idee proastă pentru că politizează actul de justiție, poate e o idee bună, dar ca să ai opinii pe tema asta trebuie să pricepi ce vor ăia să facă.

# cozma ioan date 21 august 2018 12:00 +1

vasilica papa bani grasi de la buget pe mana ramelor din alde-psd, nu respecta legea pe mana mafiotilor din csm si arata ca un babuin ! cine l-ar dori pe asta sa-l judece ?doamne fereste de handicapati in JUSTITIE !

# Chilotzarii de la USR : date 21 august 2018 15:55 +1

la munca ba , nu la intins mana ! Bai boschetarilor platiti de Soros s-o pupati pe Macovei unde n-o bate soarele , Danilet primul , ca sa alunge mustele ! :-)

# Neanae date 21 august 2018 17:16 +2

Citii amu ajurnamentul numărului de semnături inutile adunate de USR și trepădușii săi. 1 mil, deci au mai ieșit 250.000 din pământ și iarba verde in câteva zile de la anunțul sfârșitului acestei acțiuni, când semnăturile erau in măsura de 750.000 trecute fix. Scopul adevărat al nebuniei asteia este sa se creeze o baza de date unde USR sa atingă pentru campaniile și obiectivele politice. Fac caz de mama mama ca au “un mil” de simpatizanți. AU PE DRACU’ Exagerarea cifrei este tehnica de impresionare a adversarului, cea adevarata e nici la jumate fiindcă cunosc zeci de cazuri care au semnat fiindcă ba era fata vecinului, ba nepotul, ba doar sa scape de insistentele unora. Dragi USR-isti dragi, vorba vine, calculați va rog ca pe lângă fiecare semnatar, cu, sau fără drag de voi de nicio culoare, au fost câte zeci de refuzuri de a semna? Milionul vostru imaginar de semnatari este ... imaginar! Precum modificarea Constituției! Ați pus oameni la munca inutila, i-ați folosit! Fraierii voștri!

# Damian date 21 august 2018 17:46 +2

Justitia arata ca individul asta . Hidoasa si dezgustatoare.

# Capac date 21 august 2018 18:55 +2

Personaje cu dinți ca ai lui Vasilică râd de știrbii PSD. :-*

# Frizeru' de serviciu date 21 august 2018 21:53 +2

Vasilica, pe mustata ta aia simpatica ca ai explicat tuturor semnatarilor diferenta intre invinuit, inculpat, si condamnat? Si poate ne explici si in ce cod juridic gasim termenul de "penal" cu referire la persoane fizice, ca io n-am gasit niciunde!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - I-a matrasit taica Lazar dosarele lui Klaus Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 14.11.2018 – Lista cu antiromanii din Parlamentul European. Evenimentul “Prima penala la parchet”

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER