Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DOVADA CA ROBERT CAZANCIUC TRAIESTE – Inexistent in spatiul public in ultimele luni, ministrul Justitiei a anuntat demararea unui proiect de zeci de milioane de euro pentru “electronizarea dosarelor”: “Pe baza unor parole, poate fi accesat intreg dosarul de la instanta, atat de judecator, cat si de cei care vin in contact cu Justitia... Pentru cei care vor vrea sa stea acasa, evident vor avea niste costuri”

Luni, 8 septembrie 2014 12:38 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Iata o dovada ca ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc (foto), traieste. Inexistent in spatiul public in ultimele luni, cand Justitia a fost lovita de uriase scandaluri si fara reactie in fata dezvalurilor care au privit capi ai sistemului, Robert Cazanciuc a facut in sfarsit un sfarsit un anunt care poate fi de interes atat pentru magistrati, cat si pentru avocati si justitiabili. Nu este insa vorba despre vreo luare de pozitie in legatura cu ceea ce se intampla la varful Justitiei, ci despre anuntarea unui proiect de zeci de milioane de euro, prin care se doreste inlesnirea accesului la dosare.


Mai exact, Robert Cazanciuc a anuntat vineri, 5 septembrie 2014, demararea unui proiect de electronizare a dosarelor, astfel incat acestea sa poata fi consultate online. Ministrul Justitiei a precizat ca valoarea proiectului este “probabil de zeci de milioane de euro” si ca acesta va presupune niste costuri pentru cei care doresc sa consulte dosare in format electronic:

O sa demaram anul acesta un proiect destul de mare de electronizare a dosarelor, in asa fel incat oamenii si mai ales profesionistii sa poata accesa de la distanta dosarul in format electronic, sa nu mai fie nevoiti sa vina fizic in instante, in cadrul arhivelor care totdeauna vor fi insuficiente. Pe baza unor parole, poate fi accesat intreg dosarul de la instanta, atat de judecator, cat si de cei care vin in contact cu Justitia. (…) Discutam de un proiect la nivel national, care sa poata fi accesat de oriunde. In momentul de fata se contureaza ideea unei concesiuni de serviciu al unui parteneriat public privat. Nu o sa putem doar din resurse publice sa facem acest proiect, va trebui sa atragem resurse, sa spunem, din partea unui partener pe care ministerul il va selecta in urma unei proceduri de achizitie publica. Asta inseamna costuri doar pentru cei care vor sa stea acasa si sa vada dosarul de la distanta. Pentru cine va vrea sa vina in instanta, nu va fi niciun fel de cost, accesul va fi in continuare deschis. Pentru cei care vor vrea sa stea acasa, evident vor avea niste costuri”.

Sistemul va fi implementat in prima faza la o instanta pilot

Robert Cazanciuc a precizat ca se doreste finalizarea procedurii de achizitie pana la sfarsitul anului 2014, pentru ca ulterior acesta sa fie implementat la o instanta pilot. Ministrul a explicat ca va fi o instanta cu un volum mare de dosare, tocmai pentru a se vedea eventualele hibe ale sistemului:

Noi vrem sa finalizam procedura de achizitie publica pana la sfarsitul anului si in primele luni ale anului viitor sa incepem cu o instanta pilot. Nu am stabilit ce instanta pilot, asta o sa vedem dupa ce vom avea un castigator la aceasta procedura de achizitie publica. Ideea este ca o sa incercam sa mergem pe instante destul de mari si nu pe o instanta mica, tocmai pentru a vedea eventualele hibe ale sistemului”.

Accesari:5371

Comentarii

# ANTIBASESCIAN date 8 septembrie 2014 12:53 +11

Te-ai trezit din morti, "HIBERNATUS"? Culca-te dracului la loc, MORTACIUNE !!! Nu ti-e rusine sa ne toci banii, MOLUSK IN PUTRFACTIE CE ESTI !!! :lol:

# RUSINEA JUSTITIEI date 8 septembrie 2014 17:15 +10

Asa se pune problema, Ministrul lui Peste? "Pentru cei care vor vrea sa stea acasa?" In loc sa zici mersi ca se decongestioneaza instantele....Asta e solutia civilizata din toate tarile avansate, in special cele nordice. Asa e pana si in Turcia. Da-ti demisia, retardule.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 8 septembrie 2014 17:44 +7

pai se putea ceva fara bani???ma intreb ce dracului sa caute privatii in justitie???!!!mai auzeam un destept deunazi ca in sua sint puscarii private!!!bai idiotule s/a crezut pentru o vreme dar nu s/au facut puscarii ,,PRIVATE,, JUSTITIA NICAIERI IN LUME NU/I PRIVATA DOAR IN ROMANICA A AJUNS ,,O PRIVATA,, ca deja unele napirci si vipere lucreaza in si pentru contul lor.de ce trebuie eu ca justitiabil sa platesc pentru a accesa un dosar public platit pe bani publici???judecat pe bani publicieu zic ca si tribunalele si parchetele sa fie private!!!!!ai dracului cu ponta si cu fascistul imperiul raului,nu mai au de unde fura bani,le mai trebuie o noua gainarie,astia de nu o sa va puna impozit si taxe intr/o zi si pe ULTIMA RASUFLARE

# capatu` satului date 9 septembrie 2014 12:32 +1

proiectu` de vizualizare online a dosarelor exista de aproape 2 ani la nivelu` Curtii de Apel Cluj si a instantelor din subordinea acesteia; usureaza intrucatva munca....

# hmm date 8 septembrie 2014 13:38 +14

Ciudat. La Curtea de Apel Cluj se intampla deja acest lucru, fara niciun cost suplimentar. Sa inteleg ca posibilitatea actuala de a accesa dosarul din Ecris in mod gratuit se va transforma intr-o modalitate de a sifona banul public intr-un proiect grandios de "zeci de meleoane" si de a pune noi biruri pe actul de justitie?

# Bistrita date 8 septembrie 2014 14:00 +5

Și eu care am crezut că ministrul justiției e madam Kovesi !

# remember date 8 septembrie 2014 21:16 +1


Citeza pe Bistrita
Și eu care am crezut că ministrul justiției e madam Kovesi !
Eu, multa vreme am crezut ca acest Cazanciuc este "rusine" lui Ponta!!!Acum,sincer, nu mai stiu ce sa cred!!!!! :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: :sigh: :sigh:

# Valeriu Mangu date 8 septembrie 2014 14:01 -8

rticolele:      1) "Sondaj pe tema suspendării din funcție a Președintelui României"   2) "Întrebări de câte 100 de puncte"   3) "De ce dl. Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu are un avantaj în cursa prezidențială?"     pe:    http://ascunzisuri-constitutionale.eu 

# cetatean date 8 septembrie 2014 15:48 +3

Impartirea justitiabililor in cei cu bani (care pot platii accesul la dosar) si cei care sunt liberi sa se duca, pe bani mai putini, sute de km sa acceseze dosarul la arhiva tribunalului , seamana foarte mult cu ,,gindirea bassista'' de tip PPE. Tot din catacombele fascizate ale PPE a mai aparut trasnaia in ziarele noastre, ca cei cu venituri sub 2000 ron sa nu aiba drept de vot !?!! Poti zice ca este o intimplare aiuritoare dar, daca ne aducem aminte , in 2008 apareau necunoscuti la TV si vorbeau ca pensiile suntprea mari, fara baza... si in 2010 pensiile erau si taiate si impozitate.... in PSD ministrul justitiei continua politica bassesciana de distrugere si saracire a celor slabi ....De altfel este o ,,tehnica'' descoperita de hit ler..

# Dora date 8 septembrie 2014 16:54 +7

"inexistent in spatiul public IN ULTIMELE LUNI"???E inexistent de cand a preluat ministerul.Sper ca Ministerul Finantelor sa verifice necesitatea investirii intr-un proiect de "zeci de milioane de euro".

# Ana date 9 septembrie 2014 14:45 +3

ar trebui sa verificam si necesitatea unui ministru al justitiei, care e platit bine si nu face nimic!!Domnule Ponta, ce spuneti?

# cucu date 8 septembrie 2014 17:06 +7

D.LE MINISTRU AL JUSTITIEI,SUNTETI EXTRAORDINR CUM A-TI REUSIT SA IESTI LA LUMINA,DAR,VA INTREB,VOR FI FACUTE PUBLICE NUMAI ANUMITE DOSARE CARE CONVIN DNA SI VA MAI INTRB CINE POATE SA STABILEASCA PRIORITATILE SI PE CE CRITERII?ACESTA A FOST,PROBABIL, IMPEDIMENTUL CARE A BLOCAT ATATEA DOSRE CU PAGUBE DE MILIARDE DE EURO SI CARE TRENEAZA DE ANI SI ANI PE MOTIVE DE IMUNITATE EXTINSA.

# Serios? date 8 septembrie 2014 17:42 +2

'Zeci de milioane de euro'??!! De ce nu 'zeci de miliarde'?...pana acum gandeam ca acest domn e complet in afara treburilor justitiei, dar cu aceste declaratii se situeaza in afara a...orice!

# . date 8 septembrie 2014 19:27 +1

Pentru scanat, trebuie angajati specialisti IT care sa scaneze documentele si sa le transforme in dosar electronic. IT, posibile locuri de munca.... daca tot demareaza programe de n'spe milioane de euroi

# Avocatul31 date 8 septembrie 2014 20:05 -2

de ce să mai pierdem cateva milioane de euro,intr-o prostie,cand ar trebui scris un sistem expert care sa analizeze punctual,grilă,argumentele si probele din dosarul cauzei,totul frumos si electronic,de acum inainte,iar arhivelor...dat foc,ce dracu sa faci cu nomenclatura aia...sa te stergi la cur?dosarele sunt judecate,in cel mai bun caz,prosteste...judecatorul sa poata introduce datele in sistem,nu trebuie sa stie mai mult,că poate înebuni de tot...calculatorul judecator nu poate fi corupt si este muuult mai ieftin si eficient.Nu adormitule broscoi de taran care joci rolul de ministru al justitiei...esti groaznic de paralel cu justitia.

# e simplu date 8 septembrie 2014 20:13 -1

Ochelaristul justitiei are de rezolvat o afacere băsistă,este omul lui băsescu si a escrocilor care fură ca-n codru,în cel mai bun caz.aragaz cu patru ochi,urmează un tun pe banii ministerului justitiei.

# unul din lumea cea mare date 8 septembrie 2014 22:41 +2

ptr avocat 31//una/i nomenclatura una/i maculatura!!!!!daca te stergi cu nomenclatura la cur te zgiriie si iti da singele!!!!!!!!!deci atentie,,cu ce te stergi,,!!!!!

# un oarecare date 9 septembrie 2014 04:59 +1

Ce povesteste acest, inexistent ministru al justitiei, Cazanciuc care vrea sa implementeze o "electronizare a dosarelor"? Nu cumva exista vreo asemanare cu acel site JURINDEX, pus in spatiul virtual de catre fostul judecator de la Tribunalul Vrancea, tot cu acei bani europeni, ignorat de inexistentul ministru al justitiei?

# ha ha date 9 septembrie 2014 10:53 0

Jurindex a fost facut pe banii lui Neacsu si cu efortul unui informatician de la instanta Vrancea, si nu pe bani europeni. De asta l-au dat afara din justitie. Nu au vrut in sistem unul care nu ia spagi si nu vrea sa puna la dispozitia baronilor din justitie proiectul sau, ca ei sa poata incasa zecile de milioane de euro. Cazanciuc a inventat o noua tehnologie: "electronizarea" dosarelor. Se vor folosi oare electrozi?

# Av Obirsanu Carmen date 9 septembrie 2014 12:29 +2

Pentru unii judecatori aceasta vizualizare a dosarului reprezinta o modalitate de a lipsi de la serviciu. O mare parte dintre judecatori vin la program doua-trei zile/ saptamina. La Timisoara unii magistrati lipsesc din birouri cu lunile., exceptind zilele cind in sedinta sau semneaza hotarari. Mai sint unele judecatoare pe Curte care in sala de sedinta mesteca guma  ca vacile in staul.  Asta ar trebui sa faca inspectorii CSM sa vada comportamentul magistratilor in timpul programului. Institutia aceasta se degradeaza pe zi ce trece. Vinovati sintem si noi avocatii pentru ca tacem. Caraghioasa a fost o situatie la Curtea de Apel Timisoara cind o judecatoare din complenul de penal s-a bagat in timpul pledoariei avocatului sub masa sa rada. Ce sa mai vorbim de moralitatea unor magistrati; judecator din recursul derulat in aprile  chemat in judecata in octombrie de catre fosta justitiabila care a cistigat procesul pentru recunoastere paternitate pentru un copil nascut in septembrie

# JUSTITIABIL date 9 septembrie 2014 13:45 +1

Sa continui. La judecatoria SECTOR 4 o judecatoare s-a facut pres in fata unei notarite.II cerea scuze ca a  fostobligata sa o citeze ca martor in instanta. Tot ea afirma plina de incantare ca nu cunoaste fizica si matematica de aceea s-a facut judecatoare. Excelent.Frumoase perle.

# Țiți Șelaru date 9 septembrie 2014 13:25 +1

Măi Roby, ... chestia asta o putea face orice electrician dar numai să fie neam ori prieten cu Ponta ! Dar tu, ca pretins ministru al justiției, ce naiba ai făcut ?! Degeaba au anunțat complicii tăi că ai trăi pentru că foarte mulți sunt cei care nu cred bazaconia asta și care tare mult ar dori ca să ți-o tragă pentru a verifica astfel dacă mai ai viață în tine !! Așa că, pregătește-te !!

# indisciplinatu date 9 septembrie 2014 19:12 0

Frate,...da' ce-i atarna buza de jos in halul ala???

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 11 septembrie 2014 11:15 0

PTR indisciplinatu//de la dat limbi i se trage.atentie!!!!!asa ajung aia de dau limbi la bas!!!!

# cicero date 15 septembrie 2014 15:41 0

CEL MAI TARE EVENIMENT PE CARE IL ASTEPT ESTE ACELA CAND DL.CAZANCIUC,ASA ZIS MINISTRU AL JUSTITIEI,VA FI SALTAT DE,, DNA"CU MSCATII SI ASCUNS UNDEVA UNDE SA NU-L MAI GASEASCA NIMENI,NICI CHIAR SRI,CA APOI SA FIE DECLARAT DE GUVERN CA MINISTRU PIERDUT SI DECLARAT NUL.

# ADEVARUL date 15 septembrie 2014 15:55 0

CAZANCIUC A VENIT LA PACHET CU COVESI,CALCULELE ESCROCILOR PUTIN-BASISTI SUNT SIMPLE,EI AU NEVOIE DE SPATIU DE MANEVRA PENTRU A DEVALIZA COMPLET ROMANIA,CAT DE HANDICAPAT SA FII TU CA MAGISTRAT ROMAN SA NU TE DERANJEZE ATAT CA NISTE LUZĂRI BORÂȚI CER AUTONOMIE TERITORIALĂ CA SA FURE PENTRU EI SI UNGARIA,SĂ RADĂ TOT DIN COVASNA SI HARGHITA,LE DOR PIZDELE PE CSM-ISTE DAR LE FUTE GRIJA CA JUSTITIA NU SE MAI FACE IN LIMBA ROMANA...PĂI FETELOR,STIM CĂ VOI NU SUNTETI MAGISTRATI,CI DOAR UNELTELE UNOR ESCROCI,DAR CE FACETI VOI ESTE TERORISM DE STAT...POATE O SĂ PRIMITI SI O DIPLOMĂ DIN PARTEA AMERICANILOR SAU A RUSILOR SAU A LUI BASESCU SAU DIN PARTEA LUI BERCEA CĂ DE NOI,OAMENII PE CARE ÎI SLUJIȚI,VĂ BATEȚI JOC CA NIȘTE IUZI,SĂ VĂ FIE RUSINE CĂ VINDETI ROMÂNIA- NU MAI ESTE VORBA DE BUNĂSTAREA EI-ROMANIA PENTRU CARE ALȚII AU MURIT IN RAZBOAIE,CA VOI SA HUZURITI IN VILE,PALATE DE JUSTITIE SI PE UNDE VA MAI POARTA PICIORUSELE SI TENTACULELE,VA INGRASATI CONTURILE SI BUCILE,FELICITĂRI ZOROURILOR :-*

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Veti vota la referendumul pe Justitie al lui Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 26.05.2019 – Deca(patorul) de la Brasov isi pierde urma

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER