Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

EXCLUSIV - Cititi aici cine au fost membrii comisiilor care au elaborat proiectele de lege ale Noului Cod penal si Noului Cod de procedura penala si sumele incasate pentru munca depusa in comisii. Surprinzator, veti regasi printre acestia, pe seful Sectiei Parchetelor Militare, Ion Vasilache, despre care nu se stie ce-a muncit la NCPP, dar se stie cum a ingropat dosarele Revolutiei! (Document)

Joi, 13 februarie 2014 19:04 | Scris de Adina A.STANCU | pdf | print | email

Avem raspunsul Ministerului Justitiei, in sfarsit, dupa doua saptamai, la solicitarea noastra prin care am cerut institutiei conduse de Robert Cazanciuc, sa ne comunice numele membrilor comisiilor care au lucrat la Noul Cod Penal si la Noul Cod de Procedura Penala precum si sumele incasate de aceștia pentru efortul depus in aceste comisii. Veti regasi si nume ale unor magistrati cunoscuti, iar printre ei cea mai mare surpriza o constituie prezenta lui Ion Vasilache (foto), seful Parchetelor Militare, care a incasat circa 62.000 lei, pentru munca asidua la elaborarea Proiectului Codului de procedura penala. Ce-o fi lucrat domnul general Vasilache pentru acesti bani, nu stim, dar e de notorietate cum a pus capac dosarelor Revolutiei!


Mai apare judecatoarea Iulia Ciolca (fost procuror), judecatoarea Dana Titian (mana dreapta a procurorului general Codruta Kovesi), judecatoarea ICCJ Cristina Rotaru, judecatorul Udroiu Mihail, procurorii Valentin Mirisan si Mirela Negrutiu si altii.

Din comisii au mai facut parte si profesori de drept si avocati. Veti observa ca au existat patru comisii: elaborarea proiectului Codului de procedura penala, elaborarea Proiectului Codului penal, elaborarea proiectului legii de punere in aplicare a Legii 286/2009 privind Codul penal, elaborarea proiectului legii de punere in aplicare a Legii 135/2010 privind Codul de procedura penala. Unii dintre membri au facut parte dintr-o singura comisie, alti din mai multe, astfel ca unii au incasat sume mult mai mari decat ceilalti care au participat la o singura comisie.

Conform raspunsului MJ, sumele achitate din bugetul de stat membrilor comisiilor (colaboratori externi) care au participat la elaborarea Noului Cod Penal si Noului Cod de Procedura Penala precum si a proiectelor de punere in aplicare a Legii 135/2010 privind Codul de procedura penala si Legii 286/2009 privind Codul penal, in baza conventiilor civile incheiate cu acestia potrivit Ordonantei nr.85 din 25 august 1998 privind plata colaboratorilor externi folositi de ministere pentru elaborarea proiectelor de coduri si a altor acte normative au fost, dupa cum puteti vedea in facsimil.


*Cititi aici raspunsul Ministerului Justitiei

Accesari:12110

Comentarii

# kaka maka date 13 februarie 2014 19:55 +18

intr-adevar numai genii ale dreptului. Ne mai miram ca justitia e catstrofala? pai bietul judecator trebuie sa se conformeze la timpeniile astora.

# juristii si pkeavav date 13 februarie 2014 21:40 +7

Hahalerele gata la comentat, sigur ca a contat spiritul de echipa recomanat unul pe altul, dar pe fond : voi nu vedeti ce slabi sunt juristii, nulitate absoluta

# tepelus date 15 februarie 2014 16:59 +2

semnati petitia online,,http://www.petitieonline.com/legea_raspunderii_magistratilor_contra_votul_nostru

# TEATRU IEFTIN !DOCTORUL CARE A FALSIFICAT RMN-UL LA PUSCARIE date 13 februarie 2014 20:35 -5

PUscariasul din Pipiera VA IESI DIN INCHISOARE ! In locul lui va intra doctorul CARE A FALSIFICAT RMN-UL , DOCTORUL DIN PUSCARIE SI COMANDANTUL PUSCARIEI. Graba provine din frica ca S-A AFLAT CA RMN-ul A FOST FALSIFICAT , si din speranta ca bulversarile legate de SCHIMBAREA GUVERNULUI MAS MEDIA NU SE VA SESIZA !

# ADEVARUL date 13 februarie 2014 21:03 -1

ASTIA SUNT NISTE JUDECATORI DE AVARIE,UN FEL DE STUDENTI CARE AU LUCRAT LA O TEZA DE DOCTORAT  TREI ZILE SI TREI NOPTI,NISTE LINGAI CARE SI-AU UMPLUT PORTOFELELE,DAR CARE-TREBUIE SA RECUNOSC-POATE DIN NOROC,POATE DATORITA UNEI INSPIRATII CU TOTUL NEOBISNUITE(COPY-PASTE) SAU DRACU STIE CE,AU REUSIT PRIN PUTOAREA ASTA DE NCP SA INSUFLETEASCA INSTANTELE,SA LE RESUSCITEZE,CA ERAU IN MOARTE CLINICA.AM VAZUT SPERANTA DIN NOU IN OCHII JUSTITIABILILOR SI PENTRU ASTA ZIC:ISI MERITA BANII,LE DORESC SA SE BUCURE DE EI.IAR DACA JUDECATORII INCEP SA LASA LA O PARTE MASTILE SI FRICA DE A SE MANIFESTA CA JUDECATORI,ROMANIA VA FI,IN CATIVA ANI,DE NERECUNOSCUT.OAMENII NU AU NEVOIE DE PAINE SI CIRC PENTRU A FI FERICITI,CI DE ADEVAR SI DREPTATE.SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE.

# hipster date 13 februarie 2014 21:29 0

sunteți siguri că sumele sunt în lei?!? eu cred că sunt totuși în euro...

# Radu date 13 februarie 2014 22:59 +4

Sumele sunt in lei. Pe scurt, stipendiul lunar echivala cu cel al unui magistrat cu aprox. 5 ani vechime (aprox. 5.300 lei/luna). Daca cel in cauza era magistrat cu vechime mai mare, grad mai inalt, stipendiul crestea la nivelul lui de salarizare (practic, mai lua un salariu).

# Hipster date 14 februarie 2014 10:26 +1

In cazul acesta nici nu vorbim de bani multi. Pt doua coduri (cu tot ce inseamna, proiect, punere in aplicare etc.) cca 400 mii euro nu este o suma exagerata... 

# unul din lumea cea mare date 13 februarie 2014 22:33 +3

ioro sau neioro ce conteaza uitati/va ce cap de opere au iesit ca striga toti sa se dea oug ca sa le schimbe,gunoiule tu cind ai semnat te gindeai la nana sau la ,,domna cu blana?sprincenato tu la ce dracu te/ai gindit pina acum.....la vreo calatorie sprincenata???predoiule bai ginerele lui socru tu ce ai luat?dar tu alcolista macovei ce ai luat?sper sa iei vreeo 10 ani ca sa fiu sincer(cuvint de cod wing body fairing)

# avsen date 13 februarie 2014 22:41 +8

Domnilor se rasuceste VINTILA DONGOROZ in mormant !!! Vai de noi. Dle Volonciu, la vremea mea (studentie), ati elaborat prima lucrare de penal. Credeti ca va face cinste compania!? Dar rezultatul?

# eba date 13 februarie 2014 23:00 +6

vai mai lipsea tanti nuti si motoc si ieseau niste coduri bune de sters la ...toaleta. oricum sunt de toata jalea, dar daca colaborau si alea ieseau niste coduri moi si fine. :D :D :D :D :D :D

# Dumitriu Mihaela date 14 februarie 2014 08:43 +6

Vasilache e nevinovat, fiindcă el n-a trecut pe la comisie. Și-a încasat doar banii. Profesional, fostul jurist de la legume-fructe e o nulitate. Porecla lui este CAPORALUL. A ajuns în parchetul general fără să dea vreun examen.

# Cineva date 14 februarie 2014 09:19 -3

De unde stii tu ca Vasilache nu a fost acolo? Ai fost cumva in comisie? Ciudat este ca dintre toti cei de acolo (unii cu sume colosale) distinsa doamna Anghelescu se ia doar de Vasilache! Ciudat nu?

# santinela date 14 februarie 2014 09:03 0

Pai Basarab si Neagu faceau singuri un cod de 100 de ori mai bun. Si sa fie clar,facerea acestor coduri fara Stanciu,Haineala si Danilet basca Ghica este imposibila.Asa ceva nu se \"exista\".

# capatu` satului date 14 februarie 2014 09:51 0

de ce sunteti carcotasi si criticati frumestile de coduri pinale; ele sunt rezultatu` smenului palavramentar, cel putin asa a declarat predoiu; stim ca in vremurile de ciza in care au crescut nr. infractiunilor cu violenta ilustrii fauritori de leji pinale  au pus mana de la mana sa reduca pedepsele pt. saracii palavramentari ce iau 20.000 ron/luna; ilustru profesor de cresa la seral felics n`are decat sa`si frece mainile antenele au de lucru: daca se reduc pedepsse nu nici o problema, daca se dau condamnari la politicieni intrebarea este de ce? daca se dau pedepse cu executare: de ce ? - daca se prescriu dosare de palavramentari si se afunda tara in  mocirla nu`i nici un bai - palavramentarii se vor putea infrupta mai usor din bujetu` de stat si bujetu` fiecarui amarat din tara asta. 

# John Doe date 14 februarie 2014 11:33 +2

Marele UDROIU se lauda ca el e tatal Codului de Procedura Penala. Asta cat mai minte pentru a-si vinde cartile???

# POLO.NICU date 14 februarie 2014 12:53 +3

 Tatal e incert, doar mama-i sigura...

# Radu date 14 februarie 2014 13:03 0

Talica, nu prea il simpatizeaza nimeni in sistem pe Mishu, ca e cam arogant. dar adevarul ca bun/rau (probabil rau) noul cod procedura penala e copilul lui. Nu te uita ca are cei mai putin bani, ca nu prea avea cum sa fie platit, cand salariul lui de baza era sa fie acolo la coduri, sa aiba in grija pe ailalti oameni care cica lucrau.

# awa date 14 februarie 2014 12:54 0

Statul e cel mai mare infractor. Cum sa platesti de la Buget  atatia oameni, cu asa sume,pentru  ceva ce a  fost amendat  la cateva articole si alte cateva nou introduse! Feriti-va de Sistem ca  UCIDE!!!! Sistemule creat doau pentru  a aduce venituri celor din sistem :P 8) :sad: :-x :cry: :o

# AWA date 14 februarie 2014 12:58 +1

Statul e cel mai mare infractor. Cum sa platesti de la Buget  atatia oameni, cu asa sume,pentru  ceva ce a  fost amendat  la cateva articole si alte cateva nou introduse! Feriti-va de Sistem ca  UCIDE!!!! Sistemul  e creat doar pentru  a aduce venituri celor din sistem,  NU PETRU A IMPARTI DREPTATEA,  asa  ceva  NU  EXISTA :P 8) :sad: :-x :cry: :o

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Sectia de investigare a infractiunilor comise de magistrati care va fi infiintata la PICCJ va lasa DNA fara posibilitatea sa mai terorizeze judecatorii cu dosare penale?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 14.12.2017 – Colonelul Dragomir inghesuit pe Burlan

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER