KOVESI VA FI DEBARCATA DE CCR – Ministrul Justitiei Tudorel Toader a reactionat dupa ce Klaus Iohannis a anuntat ca nu o revoca pe Laura Kovesi din fruntea DNA: “Presedintele nu are abilitarea legala si nici competentele functionale de evaluare a activitatii profesionale si manageriale desfasurate de procurorul sef al DNA... Argumentele care au stat la baza declansarii procedurii de revocare au devenit mai actuale si mai consistente”

Luni, 16 aprilie 2018 18:30 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto stanga) s-a tinut de cuvant, dupa ce a anuntat ca va avea o reactie la un minut dupa ce presedintele Klaus Iohannis isi va fi terminat anuntul privind decizia in cazul cererii de revocare a sefei DNA Laura Kovesi. Imediat dupa declaratia de presa in care Iohannis a confirmat inca o data ca este protectorul Laurei Kovesi (click aici pentru a citi), Tudorel Toader a anuntat pe pagina sa de Facebook faptul ca va sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei in legatura cu refuzul presedintelui. Ceea ce inseamna ca soarta lui Kovesi va fi hotarata de Daniel Morar si ceilalti judecatori din CCR, dintre care mai mult ca sigur Livia Stanciu va vota in favoarea sefei DNA.


In acelasi anunt, Tudorel Toader a explicat si motivele pentru care va sesiza CCR. Mai exact, ministrul Justitiei a precizat ca presedintele Romaniei nu are abilitarea legala si nici competentele functionale de evaluare a activitatii profesionale si manageriale desfasurate procurorul sef al DNA, dar si ca argumentele care au stat la baza declansarii procedurii de revocare au devenit mai actuale si mai consistente, facand trimitere insa si la legislatia aplicabila din domeniu si jurisprudenta CCR.

Iata reactia ministrului Justitiei Tudorel Toader:

In conditiile in care Presedintele Romaniei nu are abilitarea legala si nici competentele functionale de evaluare a activitatii profesionale si manageriale desfasurate de procurorul sef al DNA;

In conditiile in care argumentele care au stat la baza declansarii procedurii de revocare au devenit mai actuale si mai consistente;

Vazand legislatia aplicabila in acest domeniu;

Valorificand jurisprudenta instantei de contencios constitutional,

Vom sesiza Curtea Constitutionala cu privire la refuzul Presedintelui de revocare din functie a procurorului sef al DNA!


Sursa foto: Mediafax

Accesari:16894