PENTRU ASTA NU IESITI IN PIATA VICTORIEI? – Avocata Laura Vicol dezvaluie o cumplita drama: „Pentru toti deontologii, pentru toti tinerii frumosi si liberi... Acum 3 saptamani i-au murit sotia si copilul in accident ingrozitor, mutilati, au fost dusi la groapa fara sa i se permita sa asiste la inmormantare. La o saptamana dupa i-a murit si fratele, i s-a refuzat o permisie de 24h sa planga la 3 cruci. Joi s-a spanzurat, a crezut ca asta e singura varianta in care poate sa-i mai intalneasca”

Luni, 20 martie 2017 16:29 | Scris de Gilda POPA | pdf | print | email

Avocata Laura Vicol (foto) face dezvaluiri cutremuratoare despre efectele abuzurilor din sistemul penitenciar: un detinut condamnat pentru talharie, care mai avea de ispasit doar 7 luni din pedeapsa, si-a pus streangul de gat dupa ce nu a fost lasat sa mearga la inmormantarea sotiei si a copilului, si ulterior la inmormantarea fratelui. Vicol a povestit, pe pagina sa de Facebook, cum a ajuns sa se sinucida un detinut de 36 de ani caruia i s-a respins o permisie de 24 de ore dupa ce si-a pierdut familia intr-un accident auto.


Povestea este cu adevarat cutremuratoare, iar intreaga drama s-a petrecut fix in zilele in care zeci de mii de oameni isi strigau ura fata de oamenii din penitenciare, in contextul protestelor legate de legea gratierii. Evident insa ca nimeni nu va iesi in strada pentru a-si arata revolta fata de autoritatile care au facut posibila o asemenea drama.

Pe de alta parte, trebuie spus ca potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, permisiunea de a iesi din penitenciar poate fi acordata, printre altele, pentru ”participarea persoanei condamnate la inhumarea sotului sau sotiei, unui copil, parinte, frate sau sora ori bunic sau bunica”.

Iata postarea avocatei Laura Vicol:

Pentru toti deontologii, pentru toti tinerii frumosi si liberi si in general pentru toti astia care latrati ca puscariasii nu sunt oameni privati doar de dreptul la libertate ci ar trebui omorati cu pietre in piata publica, va spun ce s-a intamplat intr-un penitenciar din Romania in 2017.

Il chema Bujor si avea 36 de ani. Condamnat pentru talharie, executase 7 ani si mai avea 7 luni de detentie, de 4 ori refuzat in comisia de liberare conditionata. Acum 3 saptamani i-au murit sotia si copilul in accident ingrozitor de masina, mutilati, au fost dusi la groapa fara sa i se permita sa asiste la inmormantare. La o saptamana dupa i-a murit si fratele, i s-a refuzat o permisie de 24h sa planga la 3 cruci.

Joi s-a spanzurat, a crezut ca asta e singura varianta in care poate sa-i mai intalneasca.

Cu siguranta voi o veti duce mai bine, facturile vi se vor plati singure si vara va veni mai repede pentru voi.

Sunteti toti niste morti vii, fara pic de umanitate, fara suflet...

As mai scrie, dar ma duc sa-mi tin copiii in brate si sa ma rog la Dumnezeu sa va lumineze mintea!”.

Accesari:43542