PRUNA RECLAMATA LA CIOLOS – Inca o plangere impotriva ministresei Justitiei. Presedintele Organizatiei de Tineret a Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Cosmin Dorobantu, acuza: „Raluca Pruna refuza orice forma de comunicare onesta cu organizatiile sindicale, ca parteneri reali ai dialogului social, in scopul gasirii unor solutii urgente de rezolvare a celor trei mari probleme cu care se confrunta sistemul penitenciar” (Scrisoarea)

Vineri, 14 octombrie 2016 12:59 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Curg reclamatiile la adresa ministresei Justitiei Raluca Pruna (foto 1), a carei demisie este ceruta de mii de magistrati, grefieri si lucratori din penitenciare, dar care continua sa fie tinuta in brate, in mod inexplicabil, de prim-ministrul Romaniei Dacian Ciolos. Dupa ce Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania i-a cerut premierului sa ia pozitie in cazul minciunilor debitate de fosta asistenta a Monicai Macovei, Ciolos a primit o noua solicitare din cauza traducatoarei Raluca Pruna. De aceasta data, problema ii priveste pe lucratorii din penitenciare, exasperati de asa-zisa tehnocrata.


Presedintele Organizatiei de Tineret a Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Peniteniciarelor, Cosmin Dorobantu (foto 2), ii cere lui Dacian Ciolos, intr-o scrisoare deschisa pe care i-a trimis-o premierului, vineri 14 octombrie 2016, sa includa in agenda sa problemele cu care se confrunta sistemul penitenciar, probleme pe care Pruna refuza sa le rezolve, dand dovada de lipsa de curaj si demnitate. Cosmin Dorobantu o acuza pe fosta asistenta a Monicai Macovei ca respinge orice forma de comunicare si ca nu are capacitatea cunoasterii si respectarii drepturilor angajatilor.

Prezentam scrisoarea deschisa adresata premierului Dacian Colos:

Stimate domnule prim-ministru Dacian CIOLOS,

In calitate de lider de sindicat al angajatilor tineri din penitenciare, va solicit sa cuprindeti in agenda dumneavoastra, printre evenimentele si activitatile de importanta nationala, si problemele cu care se confrunta sistemul penitenciar romanesc si pe care, cu o lipsa de curaj si demnitate, doamna ministru de Justitie, Raluca PRUNA, refuza categoric sa le rezolve.

Apelez la aceasta forma de comunicare si de solicitare a unui ajutor imediat, deaorece ministrul Justitiei, Raluca PRUNA, refuza orice forma de comunicare onesta cu organizatiile sindicale, ca parteneri reali ai dialogului social, in scopul gasirii unor solutii urgente de rezolvare a celor trei mari probleme cu care se confrunta sistemul penitenciar in acest moment, si anume:

1.Eliminarea inechitatilor salariale ca urmare a interpretarii elucubrante a OUG 20/2016;

2.Conditiile improprii de munca – lipsa grupuri sanitare, vestiare, existenta plosnitelor si gandacilor, uniforma de proasta calitate;

3.Lipsa acuta de personal – 8000 de angajati.

Pentru ca dialogul este singura cale de rezolvare a problemelor, i-am solicitat pe Facebook doamnei Raluca PRUNA, dupa evenimentul Gherla, din data de 26.09.2016, unde domnia sa, uzand de tactica dialogului agresiv, 'a pus la zid liderii organizatiilor sindicale', sa aiba capacitatea de a discuta onest cu reprezentantii angajatilor din penitencare. Doamna ministru nu a dat curs solicitarii mele, din contra doamna Raluca PRUNA a replicat ca 'mesajul este cel transmis ieri la Gherla, la intalnirea cu sindicatele', insistand ca va discuta cu sindicatele 'doar in prezenta presei'.

Domnule prim-ministru, gasesc inoportun ca ministrul Justitiei sa puna astfel de conditii absurde dialogului social: 'doar in prezenta presei'. Dialogul social nu inseamna declaratii de presa, ci inseamna dezbaterea serioasa a problemelor si gasirea de comun acord a unor solutii viabile.

Interpretarea prevederilor OUG 20/2016 referitoare la eliminarea inechitatilor salariale din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, de catre doamna ministru Raluca PRUNA si de catre domnul ministru Dragos PISLARU este una in dezavantajul angajatilor din penitenciare si transforma drepturile acestora intr-un 'lux teoretic' pe care nu si-l permit. Aplicarea legii de catre Guvernul Romaniei nu este facultativa, indiferent ca guvernul este 'tehnocrat' sau 'politic'.

In consecinta, domnule prim-ministru Dacian CIOLOS, sunt constient ca puteti da dovada de echilbru, seriozitate, intelegere si capacitatea de a gasi solutii la problemele din penitenciare, calitati pe care doamna ministru a Justitiei, Raluca PRUNA, nu le poseda. Pentru ca doamna Raluca PRUNA nu are capacitatea cunoasterii si respectarii drepturilor angajatilor de sub cupola Ministerului Justitiei, va solicit sa interveniti personal in rezolvarea urgenta a problemelor din penitenciare, altfel acestea se vor acutiza si vor conduce inevitabil la blocarea sistemului penitenciar romanesc.

Cu stima,

Cosmin DOROBANTU

Presedinte

Organizatia de Tineret a Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

si

Vicepresedinte

Comisia de Tineret a Confederatiei Nationale Sindicale 'Cartel Alfa'

*Cititi aici scrisoarea deschisa adresata premierului Dacian Ciolos

Accesari:8115