REVOLTA IN PENITENCIARE – Sindicatul National SINPEN 2016 Constanta cere demiterea directorului general al Administratiei Nationale a Peniteniciarelor Marian Dobrica. Sindicalistii acuza lipsa de reactie a conducerii ANP fata de abuzurile de la Penitenciarul Poarta-Alba: "Au existat cazuri de nerespectare a prevederilor legale... In 2017, au avut loc mai multe evenimente negative in care a fost implicat personalul unitatii: doua sinucideri, o tentativa de suicid, un ultraj"

Marţi, 13 martie 2018 14:02 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Sindicatul National SINPEN 2016 Constanta, organizatie sindicala infiintata la Penitenciarul Constanta – Poarta Alba, afiliata Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, ii cere premierului Viorica Dancila sa intervina in problema penitenciarelor. Intr-o scrisoare publica transmisa premierului Viorica Dancila, presedintele Sindicatului SINPEN 2016 Constanta, Virgil Cirstea reclama conducere Administratiei Peniteniciarelor din Romania ca nu a luat masuri fata de abuzurile care s-ar petrece in interiorului Penitenciarului Poarta-Alba.


Sindicatul SINPEN 2016 Constanta solicita demiterea din functia a directorului general al ANP, Marian Dobrica (foto 2), precum si a intregii conduceri operative a Penitenciarului Constanta-Poarta Alba, in frunte cu directorul Florentin Muscalu si directorul adjunct Petrica Banuta.

In cuprinsul scrisorii publice transmise de presedintele Sindicatului National SINPEN 2016 Constanta, Virgil Cirstea, se dezvaluie astfel faptul ca, in anul 2017, in cadrul Penitenciarului Poarta Alba au avut loc mai multe incidente in care a fost implicat personalul unitatii. Mai exact, in cadrul Penitenciarului Poarta-Alba, in anul 2017, au avut loc doua sinucideri si o tentativa de suicid.

Conducerea Penitenciarului Poarta-Alba este acuzata si de nerespectarea prevederilor legale a angajatorului, privind evaluarea profesionala si modificarea unilaterala a programului de munca.

Potrivit scrisorii transmise premierului Viorica Dancila, toate aceste elemente au fost reclamate, fara niciun rezultat, la conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Cel care va decide insa cu privire la revocarea din functie a directorului general al ANP Marian Dobrica va fi ministrul Justitiei, Tudorel Toader (foto 1 stanga, alaturi de Marian Dobrica). Aceasta intrucat, conform Regulamentului de organizare si functionare a Administratiei Nationale a Penitenciarelor, ministrul Justitiei este cel care numeste si revoca din functie directorul general al ANP.

Prezentam in continuare scrisoarea presedintelui Sindicatului National SINPEN 2016 Constanta Virgil CIRSTEA:

"Doamnei Prim Ministru,

Vasilica-Viorica Dancila

Sindicatul National SINPEN 2016 Constanta, membru al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, va aduce la cunostinta urmatoarele:
Avand in vedere abuzurile conducerii Penitenciarului Constanta-Poarta Alba, reprezentata prin Florentin Muscalu – director, si Petrica Banuta – director adjunct,
Tinand cont ca:

In decursul anului 2017, au avut loc mai multe evenimente negative, in care a fost implicat personalul unitatii:

-doua sinucideri;

-o tentativa de suicid;

-un ultraj;

Tot in anul 2017 au existat cazuri de nerespectare a prevederilor legale a angajatorului in ceea ce priveste:

-evaluarea profesionala;

-modificarea unilaterala a programului de munca;

In ceea ce priveste relatia angajator – Sindicat, exista deficiente de comunicare si de parteneriat in cadrul dialogului social:

-nu se raspunde in termenul legal de 30 de zile la majoritatea adreselor inaintate de catre Sindicat;

-nu s-a finalizat amenajarea sediului Sindicatului;

Sindicatul nu este consultat in legatura cu rescrierea Statului de organizare;

Toate aceste aspecte au fost aduse la cunostinta Administratiei Nationale a Penitenciarelor, fara a se lua insa masuri concrete,
Solicitam public demiterea Directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor si a conducerii operative a Penitenciarului Constanta-Poarta Alba."

Accesari:4484