MAFIE IN POLITIA ROMANA – Document devastator scos de jurnalista Oana Zamfir. Sefii Politiei Romane stiau de dosarul in care politistul pedofil era urmarit penal pentru agresiune sexuala. Ministrul Carmen Dan a procedat corect cerand capul tuturor sefilor. Documentul demonstreaza ca premierul Tudose a subminat autoritatea ministrului de Interne, incercand sa il protejeze pe seful IGPR (Document)

Joi, 11 ianuarie 2018 15:44 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Sefii Politiei Romane erau la curent cu apucaturile politistului pedofil Eugen Stan (foto) si cu faptul ca acesta, din 2009 si pana in ianuarie 2018, a agresat copii si femei, dar l-au protejat constient pe colegul lor, desi acesta reprezenta un pericol pentru societate. O dovesteste un document incendiar prezentat joi, 11 ianuarie 2018, de jurnalista Oana Zamfir in cadrul emisiunii "Obiectiv" de la Antena 3. Este vorba despre Rezolutia (Fisa de eveniment) intocmita in data de 10 decembrie 2016 de comisarul sef de politie Radu Viorel, seful Sectiei 18 Politie, care arata ca in 10.12.2016, la ora 00.45, a fost inregistrata o sesizare prin Dispeceratul 112 de catre o femeie, in varsta de 32 de ani, care a reclamat ca, in timp ce urca treptele de la parter catre etajul 1 in blocul in care locuia, a fost "prinsa din spate cu mana de organul genital de catre un barbat care a fost prins si identificat de organele de politie, stabilind ca se numeste Stan Eugen – agent de politie in cadrul DGPMB – Brigada Rutiera".


Conform documentului prezentat de Antena 3, in urma plangerii depuse de femeia in varsta de 32 de ani, Rezolutia intocmita, cu mentiunea ca evenimentul nu poate fi dat publicitatii, a fost transmisa catre Brigada Rutiera, institutie de care apartinea agresorul, in acest caz politistul pedofil Eugen Stan, unde a fost avizata, din primele informatiile, de catre comisar-sef Valentin Dragomir, adjunctul sef al Brigazii Rutiere, cu mentiunea: "Rog declansare cercetare, suspendare pana la finalizare dosar penal si masuri legale. Urgent!"

Lucru care nu s-a intamplat, caci Eugen Stan nu a fost suspendat din functie, desi, conform procedurii, Nota de eveniment intocmita de Sectia 18 a fost transmisa prin SMIEOP atat la IGPR, cat si la Directia Generala de Management Operational, fiind obligatorie prezentarea sa conducerii IGPR, iar mai apoi monitorizata de Centrul Operational sau Cabinetul Inspectorului General.

Potrivit Antena 3, care citeaza un Ordin din 2010 al Ministerului de Interne, procedura raportarii evenimentului este urmatoarea:

-Intocmirea unei Note de eveniment de catre structura unde este sesizata fapta, Nota care se transmite ierarhic prin aplicatia informatica SMIEOP;

-In cazul evenimentelor deosebite acesta se transmite la IGPR, Centrul Operational si Directia Generala de Management Operational, C.O.C.

-Conform pct. 32 din Anexa nr. 1, evenimentele in care sunt implicate personalul si unitatile MAI sunt evenimente care se transmit la IGPR si DGMO.

-Dupa prezentarea datelor cazului coducerii IGPR, in raport de rezolutie, se transmitea prin fax la unitatea unde s-a produs evenimetnul pentru masuri si era monitorizata de Centrul Operational sau Cabinetul Inspectorului General.

Musamalizare pentru colegul politist

Procedura urmata dupa evenimentul desfasurat la finalul anului 2016 in care politistul Eugen Stan fusese identificat ca agresor si lipsa de finalitate a acesteia, desi existau toate elementele pentru inculparea politistului, arata ca sefii Politiei Romane aveau cunostinta de actiunile pedofilului, insa nu au reactionat, din motive doar de ei stiute.

Acesta este de altfel si temeiul in baza caruia ministrul de Interne Carmen Dan a solicitat sefilor Politiei Romane sa demisioneze din functie. A fost insa blocata de premierul Mihai Tudose care a decis ca nu este necesara revocarea din functie a sefului Politiei Romane Bogdan Despescu.

Ne intrebam in aceste conditii daca in momentul in care Inspectorul General al Politiei Romane, chestorul Bogdan Despescu, s-a prezentat la Guvern pentru discutii legate de demisie si de cazul politistul Eugen Stan, la invitatia premierului Mihai Tudose, seful IGPR i-a prezentat prim-ministrului toate aceste date? Caci daca da, atunci este grav, caci ar arata ca pentru o batalie politica premierul a refuzat sa ia masurile cerute de ministrul Internelor Carmen Dan, desi acestea se impuneau si erau complet justificate.

Iata ce se mentioneaza in cuprinsul Rezolutiei publicate in exclusivitate de jurnalista Oana Zamfir la emisiunea "Obiectiv" de la Antena 3:

"La data de 10.12.2016, Sectia 18 Politie a fost sesizata de catre numita (...) in varsta de 32 de ani, cu privire la faptul ca in aceeasi data, in jurul orei 00.45, in timp ce urca treptele de la parter catre etajul unu al scarii (...) a fost prinsa din spate cu mana de organul genital de catre un barbat care a fost prins si identificat de organele de politie, stabilind ca se numeste Stan Eugent – agent de politie in cadrul DGPMB – Brigada Rutiera.

Cercetarile sunt continuate de Sectia 18 Politie, sub aspectul savarsirii infractiunii de agresiune sexuala, fapta prev. si ped. de art. 219 alin. 1 NCP."

Prezentam in continuare Rezolutia:

 

Sursa foto 1: Mediafax

 

Accesari:29838