NOAPTEA MINTII – Politistii din Ilfov vor pune in aplicare mandatele de aducere cu mijloacele de transport in comun. Dispozitia a fost data de seful IPJ Ilfov, comisar sef Gheorghe Popescu: "Pentru limitarea cheltuielilor legate de transport, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov toate deplasarile in misiuni se vor executa cu mijloacele de transport in comun - CFR, RATB" (Dispozitia)

Miercuri, 14 mai 2014 18:00 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

S-au dus vremurile in care politistii se deplasau in misiuni cu autoturismele din dotarea Politiei Romane. Lipsa acuta de fonduri, care nu mai permite asigurarea combustibilului necesar pentru desfasurarea actiunilor politistilor, l-a impins pe seful Inspectoratului de Politie Ilfov, comisarul sef doctor Gheorghe Popescu (foto), sa ia o decizie aberanta si probabil nemaintalnita intr-o tara a Uniunii Europene.


Comisarul sef Popescu a copt o solutie inedita pentru ca politistii sa isi poata desfasura activitatea si sa iasa pe teren, chiar si in conditii de austeritate. Politistii se vor deplasa incepand de miercuri, 13 mai 2014, cu mijloacele de transport in comun, in misiunile pe care le desfasoara. Mai exact, acestia vor merge cu RATB-ul sau cu trenul in toate actiunile pe care le au de indeplinit. Culmea este ca la fel se va proceda si atunci cand politistii vor trebui sa puna in aplicare mandate de aducere in cazul unor suspecti sau martori. Cu alte cuvinte, acestia vor sta in statia de autobuz sau in gara, cu infractorii langa ei, pentru a-i duce pe acestia la "destinatie".

Conform dispozitiei Sefului IPJ Ilfov nr.39, din data de 13.05.2014 (vezi facsimil), unde se regaseste ordinul comisarului sef Gheorghe Popescu privind deplasarea cu mijloace RATB sau CFR, scopul masurii instituite este acela de a limita cheltuielile legate de transport din interiorul unitatii. In acelasi document, seful Politiei Ilfov il insarcineaza pe seful Politiei Snagov sa vegheze la respectarea de catre personalul din subordine a noilor dispozitii, in caz contrar urmand sa fie trasi la raspundere pentru nepunerea in aplicare a ordinului. Documentul a fost prezentat in premiera la emisiunea "100 de minute" de la Antena 3, moderata de Sandra Stoicescu.

Iata ce prevede dispozitia:

"Conform dispozitiei sefului Inspectoratului, incepand cu data prezentei, pentru limitarea cheltuielilor legate de transport, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov toate deplasarile in misiuni (pentru indeplinirea mandatelor de aducere, etc.) se vor executa cu mijloacele de transport in comun (CFR, RATB). Sefii serviciilor/birourilor/compartimentelor/politiilor orasenesti si seful Politiei Statiunii Snagov vor prelucra prevederile prezentei dispozitii cu intreg personalul din subordine si sunt direct raspunzatori pentru punerea ei in aplicare".

Pe de alta parte, trebuie precizat ca masura comisarului sef Gheorghe Popescu este o dovada in plus a saraciei cu care se confrunta Politia Romana in prezent, lucru care intr-adevar, poate impinge la decizii irationale.

*Cititi aici dispozitia comisarului sef IPJ Ilfov Gheorghe Popescu

Accesari:11480