IL GATESC SA FIE PREMIER? - Seful SIE Mihai Razvan Ungureanu a demisionat brusc, fara explicatii. Decizia vine la trei luni dupa ce Presedintele Romaniei i-a trimis lui Ungureanu un SMS in care i-a cerut sa demisioneze si dupa ce Iohannis a facut schimbari masive la varful SRI, mai putin pe Coldea. Ungureanu a fost deja pus pe primele liste ale PNL la Senat, ceea ce tradeaza formarea unui culoar politic dinainte convenit

Luni, 26 septembrie 2016 15:46 | Scris de R.S. | pdf | print | email

A treia miscare importanta in zona serviciilor secrete romanesti in acest an. Dupa epurarile masive operate de Presedintele Romaniei Klaus Iohannis la varful SRI (mai putin generalul Florian Coldea), dupa atacul in forta al DNA impotriva DIPI (si implicit si a SRI care infiltrase masiv serviciul secret al Internelor), directorul SIE si-a depus subit demisia luni 26.09.2016, fara explicatii.

Aparent, demisia lui Mihai Razvan Ungureanu (fost vice-presedinte PNL) vine la trei luni dupa ce presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia prin SMS la scurt timp dupa un conflict mediatic intre directorul SIE si sefa DNA Laura Kovesi. Povestea acestui SMS poate fi insa rezultatul unui joc de culise care sa creeze falsa impresie ca Ungureanu ar fi indezirabil pentru Presedinte.


Ungureanu se pregateste de politica. Actiunile sale nu au fost cele ale unui temator 

Numai ca Razvan Ungureanu, arata ultimele informatii venite dinspre PNL, este pus cap de lista la Senat din partea PNL. Ceea ce inseamna ca daca in iarna acestui an PNL va avea o majoritate, Ungureanu ar putea fi propulsat ori in functia de premier (intrucat Ciolos e compromis ca imagine in pofida propagandei desantate ce i se face) ori in functia de presedinte al Senatului.

Varianta pregatirii lui Mihai Razvan Ungureanu pentru a doua sau a treia functie in stat este foarte probabila daca judecam dupa ascendentul afisat de acesta asupra presedintelui si sefei DNA.

In 2014 cand a fost numit director la SIE, Ungureanu a declarat public: "Sper ca aceasta nominalizare a fost facuta in cunostinţa de cauza. Imi doresc ca Parlamentul sa imi acorde incredere prin vot (...) Votul in Parlament este sacru, vom vedea care e rezultatul" .

In vara lui 2016, cu prilejul scandalului “Black Cube”, Mihai Razvan Ungureanu a avut curajul sa emita un comunicat de presa din partea SIE in care a facut-o praf pe sefa DNA Laura Kovesi, acuzand-o ca nu intelege cum functioneaza SIE si ca are comportamente securistice: “Neintelegere a specificului pe care il incumba spionajul... SIE nu monitorizeaza romani aflati in strainatate, aceasta practica fiind una specifica fostei Securitati... Informatiile SIE nu se pot constitui in probe in instanta... SIE nu desfasoara activitate specifica pe spatiile aliate, ca urmare nu desfasoara activitate specifica nici in Franta, stat mentionat ca exemplu de procurorul sef DNA”.

Pe perioada vacantarii postului, interimatul conducerii SIE va fi asigurat de generalul Silviu Predoiu.

Accesari:5119