BATJOCORIREA VICTIMELOR DNA – Europarlamentarul ALDE Renate Weber avertizeaza in legatura cu pericolul numirii Laurei Kovesi la sefia Parchetului European: „Ar insemna ca toate abuzurile din Romania sa fie ignorate... Kovesi n-a cladit, ci a preluat DNA... A facut din DNA ce a vrut, si-a adus prin delegatie procurori care nu prea erau mari stiutori de carte... Este nevoie ca in fruntea Parchetului European sa fie o persoana corecta, riguroasa, ca sa nu aplice regulile cu dubla masura”

Vineri, 22 februarie 2019 12:14 | Scris de Valentin BUSUIOC | pdf | print | email

Europarlamentarul ALDE Renate Weber (foto) trage un semnal de alarma in cazul posibilei numiri a fostei sefe DNA Laura Kovesi la conducerea Parchetului European. Weber avertizeaza ca instalarea lui Kovesi la sefia acestei structuri va face ca toate abuzurile care s-au comis in Romania de catre DNA ar fi pur si simplu musamalizate.


Intr-un interviu acordat publicatiei Lumea Juridica (www.juri.ro), Renate Weber explica faptul ca prin eventuala instalare in fruntea Parchetului European ar insemna de fapt o rasplata pentru Laura Kovesi, pentru ceea ce a facut la conducerea DNA: "Eu cred ca odata numita in functie, asta ar insemna ca de fapt toate abuzurile care s-au petrecut in Romania ar fi pur si simplu ignorate. Adica nimic din ceea ce noi stim si spunem nu o sa mai iasa la lumina, asa cum ar trebui. Pentru ca din momentul in care doamna Kovesi ar fi rasplatita (repet: rasplatita, cata vreme e vorba despre negocieri politice) pentru ce a facut in fruntea DNA, atunci inseamna ca tot ceea ce noi spunem de ani de zile nu va mai conta, din pacate".

Weber despre Kovesi: "A facut din DNA ce a vrut"

In acelasi context, Renate Weber a precizat ca este nevoie ca in fruntea Parchetului European sa fie o pusa o persoana extrem de corecta. Or, numirea lui Kovesi la conducerea acestei institutiie ar reprezenta in opinia lui Weber o vulnerabilitate chiar la adresa institutiei: “Eu din cate tin minte, doamna Kovesi n-a cladit DNA; dansa a preluat DNA. A: dupa aceea, a facut din DNA ce a vrut, si-a adus prin delegatie procurori care tocmai ca nu prea erau mari stiutori de carte... Asta este o vulnerabilitate a dansei, care, din punctul meu de vedere, ar putea sa treaca si la institutie – ceea ce ar fi pacat. Este nevoie ca in fruntea acestei institutii sa fie o persoana maxim corecta, foarte riguroasa, tocmai ca sa nu aplice regulile cu dubla masura, ci sa faca ceea ce au dorit cei care au gandit de la inceput Procurorul Public European”.

Pe de alta parte, in acelasi interviu, Renate Weber vorbeste si despre sansele Laurei Kovesi pentru functia de procuror sef european, dupa ce in prima etapa a fost surclasata detasat de candidatul Frantei.

* Cititi aici interviul integral oferit de europarlamentarul ALDE Renate Weber in legatura cu posibila numire a Laurei Kovesi la conducerea Parchetului European

Accesari:3675