DICTATURA UE – Europarlamentarul Nigel Farage apara Romania dupa gravul atentat la suveranitatea nationala comis prin odioasa Rezolutie si ticalosul Raport MCV: “Sunteti amenintati ca vechea doctrina Brejnev, a suveranitatii limitate, sa fie aplicata tarii voastre... Este ironic, nu-i asa, ca o organizatie ale carei conturi nu au fost verificate de 20 de ani sa va spuna ca sunteti o tara corupta... E treaba voastra, a alegatorilor vostri sa decida daca aveti un guvern corupt sau prost” (Video)

Vineri, 16 noiembrie 2018 16:29 | Scris de G.T. | pdf | print | email

Tradata de anumiti europarlamentari romani care au votat Rezolutia odioasa privind statul de drept adoptata de Parlamentul European si au contribuit la elaborarea de catre Comisia Europeana a ticalosului Raport MCV, documente care prin care s-a comnis un grav atentat la suveranitatea noastra nationala, interesele Romaniei au ajuns sa fie aparate culmea de reprezentanti ai altor tari. O pozitie surprinzatoare a avut-o cunoscutul europarlamentar britanic Nigel Farage (foto), devenit celebru pentru pozitiile sale extrem de dure in favoarea Brexit-ului.


Intr-un interviu acordat postului de televiziune Digi 24, Nigel Farage atrage atentia ca Romania risca sa fie tratata ca o tara de mana a doua, iar romanii ca cetateni de randul doi. In opinia lui Farage, romanii sunt amenintati cu aplicarea de catre Uniunea Europeana a vechii doctrine a fostului presedinte URSS Leonid Brejnev, care prevedea o suveranitate limitata a tarilor comuniste. Acelasi Nigel Farage acuza imixtiunile birocratilor de la Bruxelles in treburile interne ale Romaniei, subliniind ca este fix treaba romanilor daca aleg un guvern corupt sau prost, nicidecum a Uniunii Europene. Nu in ultimul rand, europarlamentarul britanic atrage atentia ca Romania este pusa la zid cum ca ar fi o tara corupta de o organizatie, in speta Uniunea Europeana, ale carei conturi nu au mai fost verificate de 20 de ani.

Iata un fragment din interviul acordat de europarlamentarul Nigel Farage, acesta putand fi vazut integral la finalul articolului:


Parlamentul European tocmai a adoptat o rezolutie despre statul de drept din Romania, iar Comisia Europeana a publicat raportul MCV. Credeti ca ele reflecta situatia din Romania?

Aceste rapoarte, ca sa fie clar, nu sunt legislative, sunt doar consultative, in acest moment. E important sa nu dramatizam ce s-a spus saptamana aceasta la Strasbourg. Ceea ce e clar e ca sunteti o tara care a trecut printr-o perioada oribila de istorie. Teribil, oribil! Au trecut 25 de ani, si faceti progrese. Fara discutii. Prieteni buni de-ai mei investesc in Romania. Ceea ce e interesant. E un bun sistem de educatie, sunt lucruri interesante care se intampla. Romania are perspective foarte bune de viitor. Un viitor foarte bun, nu am niciun dubiu in sensul asta. Dar! Dar sunteti pe pragul de a fi tratati - inca nu s-a intamplat, dar sunteti pe pragul de a fi tratati ca cetateni de rangul 2 de aceasta Uniune Europeana. Sunteti amenintati ca vechea doctrina Brejnev, a suveranitatii limitate, sa fie aplicata tarii voastre. Treziti-va!

Dar independenta justitiei, lupta impotriva coruptiei si alte valori, valori de baza ale UE, nu sunt incalcate in Romania?

Uitati ce cred. Este ironic, nu-i asa, ca o organizatie ale carei conturi nu au fost verificate de 20 de ani sa va spuna voua ca sunteti o tara corupta... sa fim seriosi. Cine impune valori cui? Este treaba voastra, a alegatorilor vostri sa decida daca aveti un guvern corupt sau un guvern prost. Daca alegatorii vostri, intr-o tara libera, cred ca aveti un guvern corupt, atunci ii vor da jos si vor alege pe altcineva. Sincer, aveti incredere in oameni, aveti incredere in oamenii din democratiile libere sa ia aceste decizii, nu birocratii din Bruxelles. Si intelegeti ca, cultura si modul de viata din Romania sunt diferite de altele. Suntem tari diferite, nu suntem aceiasi oameni, avem diferente religioase, culturale, si vreau sa traiesc intr-o Europa care respecta faptul ca oamenii au diferite culturi. Hai sa lucram impreuna ca prieteni, sa nu incercam sa impunem valorile noastre altor oameni. Este o greseala”.

* Vedeti aici integral interviul acordat de europarlamentarul Nigel Farage

Accesari:9835