ESEC PENTRU SOTIA PROCURORULUI DNA MARIUS BULANCEA – Judecatoarea Diana Bulancea de la Curtea de Apel Bucuresti a ratat sansa de a deveni judecatorul la Tribunalul Uniunii Europene. Aleasa a fost judecatoarea Octavia Spineanu Matei, directoarea INM. Detasata in prezent la Curtea de Justitie a UE, Diana Bulancea a ramas cu optiunea Inalta Curte, unde vizeaza un post de judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal (Anuntul)

Duminică, 21 februarie 2016 12:13 | Scris de G.T. | pdf | print | email

Veste proasta pentru judecatoarea Diana Bulancea (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, detasata in prezent la Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Diana Bulancea, sotie a procurorului DNA Marius Bulancea, autorul dosarului care a dus la debarcarea fostului Procuror General Tiberiu Nitu, a ratat sansa de a ajunge judecator la Tribunalul Uniunii Europene.

Dupa cum Lumeajustitiei.ro a anuntat saptamana trecuta, Diana Bulancea, trainer pe la organizatia Freedom House, s-a inscris la concursul pentru desemnarea judecatorului roman la Tribunalul Uniunii Europene, post detinut in prezent de judecatorul Andrei Popescu, al carui mandat expira in 31 august 2016. Bulancea a sustinut interviul in fata comisiei de selectie, in 18 februarie 2016, dar rezultatul nu a fost cel asteptat de sotia procurorului DNA Marius Bulancea. Aleasa a fost, conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, a fost directoarea INM, judecatoarea Octavia Spineanu Matei.


Judecatoarei Diana Bulancea ii ramane optiunea Inalta Curte. Asa cum se stie, Bulancea s-a inscris la concursul pentru promovarea la instanta suprema, vizand un post de judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal.

Iata comunicatul Ministerului Afacerilor Externe:

Anunt referitor la nominalizarea candidatului Romaniei pentru functia de judecator la Tribunalul Uniunii Europene și a propunerilor de rezerva

In conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) din Procedura de selectie aprobata de Guvernul Romaniei la data de 23 decembrie 2015, Comisia de selectie pentru desemnarea candidatului Romaniei pentru functia de judecator la Tribunalul Uniunii Europene s-a intrunit in perioada 18-19 februarie 2016, la sediul Ministerului Justitiei, in vederea intervievarii candidatilor.

Membrii comisiei de selectie au decis, pe baza punctajelor obtinute de candidati la proba interviului, astfel:

Nominalizarea doamnei Octavia SPINEANU MATEI pentru functia de judecator la Tribunalul Uniunii Europene

Nominalizarea urmatoarelor propuneri de rezerva:

-domnul Norel ROSNER;

-doamna Laura IVANOVICI.

In temeiul art. 6 alin. (2) din Procedura de selectie aprobata de Guvernul Romaniei la data de 23 decembrie 2015, propunerile de mai sus vor fi comunicate Guvernului, spre aprobare”.

Accesari:4565