GHINION, LULUTA – Desi toata propaganda o anunta drept viitorul procuror sef european, inculpata Laura Kovesi a primit o veste crunta de la Bruxelles. Consiliul Uniunii Europene accepta la conducerea Parchetului European doar un procuror independent si isi reafirma sustinerea pentru candidatul francez: ”EPPO are nevoie de un profesionist experimentat si independent... Candidatul preferat de Consiliu este domnul Bohnert”

Vineri, 5 aprilie 2019 11:53 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Vesti teribile de la Bruxelles pentru inculpata Laura Kovesi (foto). Consiliul Uniunii Europene a anuntat joi seara, 4 aprilie 2019, prin intermediul unui comunicat de presa, ca nu accepta la conducerea Parchetului European decat un candidat cu experienta si independent. Or, in privinta cel putin celei de-a doua conditii exista mari semne de intrebare ca ea ar fi indeplinita de Laura Kovesi.


Anuntul Consiliului Uniunii Europene a fost facut dupa o noua runda de negocieri cu reprezentantii Parlamentului European, care o sustin pe Laura Kovesi, runda de negocieri esuata. In acelasi comunicat de presa, Consiliul Uniunii Europene isi reitereaza din nou, cat se poate de ferm, sustinerea pentru procurorul francez Jean-Francois Bohnert la sefia Parchetului European. Pe de alta parte, Consiliul Uniunii Europene anunta ca in cazul in care nici urmatoarele negocieri, care ar putea avea loc saptamana viitoare, nu vor da rezultate, atunci desemnarea noului procuror sef european se va face dupa alegerile europarlamentare si instalarea noului Parlament European.

In final, trebuie spus ca aceste precizari ale Consiliului Uniunii Europene vin dupa ce intreagul aparat de propaganda din Romania, pus in slujba Laurei Kovesi, a anuntat-o ca sigur pe fosta sefa DNA drept viitorul procuror sef european. Ghinion! Totusi, pozitia Consiliului Uniunii Europene este normala, caci ar fi greu de inteles si acceptat instalarea la conducerea Parchetului European a unei inculpate. Caci, reamintim Laura Kovesi este inculpata intr-un dosar pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, iar in alt dosar este suspecta pentru coordonare de grup infractional organizat.

Iata comunicatul Consiliului Uniunii Europene:

Echipa de negociere a Consiliului UE regreta ca nu pot fi facute progrese suplimentare si ca nu a fost posibil sa existe un schimb de opinii cu negociatorii Parlamentului UE asupra unei viziuni a institutiilor privind viitorul Biroului Procurorului European (EPPO) si a primului procuror-sef UE. Consiliul UE crede ca EPPO are nevoie de un profesionist experimentat si independent care sa poata administra Biroul de la inceput. Chiar daca este recunoscuta valoarea celor trei candidati de pe lista scurta, echipa de negociere reitereaza ca, pentru aceasta functie, candidatul preferat de Consiliu este domnul Bohnert. Echipa de negociere a tinut la curent Consiliul (la nivelul Coreper) cu regularitate despre stadiul negocierilor pentru confirmarea in functie a acestui candidat.

Negociatorii Consiliului au exprimat deschidere pentru organizarea unei noi intalniri saptamana viitoare, la o data care urmeaza sa fie stabilita. In cazul in care negocierile nu vor fi definitivate saptamana viitoare, este probabil ca se vor relua dupa instalarea noilor membri ai Parlamentului UE”.

Accesari:4940