MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC – Publicatia New Europe anunta esecul lui Kovesi. Consiliul Uniunii Europene nu va renunta la candidatul francez pentru sefia Parchetului European: “Negociatorii Consiliului au doar mandatul de a-l accepta ca Procuror Public European pe Jean-Francois Bohnert, fara sa existe spatiu de negociere... Fiecare zi ce trece creeaza dificultati tot mai mari pentru Kovesi”

Marţi, 12 martie 2019 12:00 | Scris de V.B. | pdf | print | email

Sunt mari sanse sa se dovedeasca mult zgomot pentru nimic intreaga incordare a propagandei kovesiste de a o trambita deja pe fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto) drept procuror sef european, chiar inainte de a se finaliza procedura. Nu de alta, dar Luluta risca sa nu mai pupe sefia Parchetului European (EPPO), in contextul in care Franta pare hotarata sa-si sustina pana in panzele albe candidatul – procurorul Jean-Francois Bohnert – in cursa pentru conducerea EPPO.


Cel putin asta sustine publicatia New Europe, citand surse din COREPER II – organism al Consiliului Uniunii Europene format din reprezentantii permanenti ai fiecarui stat-membru, care la finele lunii februarie a votat pentru candidatul francez in detrimentul Laurei Kovesi (50 de optiuni pentru Bohnert, respectiv 29 pentru Kovesi – click aici pentru a citi).

Amintind de cele doua dosare penale in care Kovesi a fost pusa sub acuzare in Romania, acelasi portal New Europe evidentiaza totodata o realitate seaca, data de cifre: desi fosta sefa DNA a castigat la vot in Parlamentul European, victoria lui Jean Bohnert a fost mai detasata in Consiliul Uniunii Europene. Intr-adevar: chiar daca Laura Codruta Kovesi a castigat in fata lui Jean-Francois Bohnert in comisiile CONT si LIBE ale PE (cu 12 voturi la 11, respectiv 26 de optiuni la 22), fosta sefa DNA a fost surclasata mai evident in scrutinul din Consiliul UE (pierzand in favoarea francezului cu 29 de voturi la 50).

Iata articolul integral publicat luni, 11 martie 2019, de New Europe:

EPPO se indreapta spre dezastru

Procurorul Public European – cel care va conduce Parchetul European (EPPO) – va fi numit prin decizie comuna de catre Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene. Sursele New Europe din COREPER au confirmat ca negocierile nu par sa se indrepte niciunde, in conditiile in care negociatorii Consiliului au doar mandatul de a-l accepta ca Procuror Public European pe candidatul francez Jean-Francois Bohnert, fara sa existe spatiu de negociere.

Conferinta Presedintilor din Parlamentul European a confirmat joia trecuta clasamentul candidatilor pentru EPPO. Laura Codruta Kovesi a fost prima alegere a Parlamentului European, dar cu o marja de preferinta mai ingusta decat cea cu care Consiliul l-a selectat pe Bohnert.

Daca negociatorii Parlamentului European nu vor da inapoi, problema EPPO va fi pasata catre urmatoarea legislatura, unde va fi intampinata de Consiliu si Parlament intr-o complet noua componenta, precum si – cel mai probabil – de o procedura de selectie pe deplin diferita. Intre timp, fiecare zi ce trece creeaza dificultati tot mai mari pentru Kovesi, care saptamana trecuta a fost pusa formal sub acuzare de catre autoritatile romane intr-un nou dosar.

Accesari:5409