PIONUL KOVESI PENTRU DISTRUGEREA ROMANIEI – Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu avertizeaza asupra pericolului instalarii Laurei Kovesi la conducerea Parchetului European: “Mi-e teama ca rolul principal al dnei Kovesi ar fi sa ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atat de bine, accesul la fondurile europene... Mi-e sa nu descoperim peste ani cum a ingropat procuroarea europeana Kovesi ce a mai ramas din capitalul romanesc”

Marţi, 9 iulie 2019 12:51 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Odata instalata la conducerea Parchetului European, fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto) ar putea fi folosita pentru blocarea accesului Romaniei la fondurile europene. Avertismentul, care in opinia noastra este unul care merita serios sa fie luat in seama, a fost tras de presedintele Senatului si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu.

In contextul in care aparatul de propaganda al Laurei Kovesi inca mai spera ca aceasta va fi numita procuror sef european, Tariceanu apreciaza ca o asemenea “compensatie” acordata Romaniei, dupa ce functiile cele mai importante din UE au fost impartite intre marile puteri, ar reprezenta de fapt un mar otravit. Liderul ALDE atrage atentia ca, asa cum in prezent romanii afla faptul ca in perioada in care era comisar european Dacian Ciolos a luat decizii care au defavorizat agricultorii romani, in viitor am putea afla cum procuroarea europeana Laura Kovesi a ingropat ce a mai ramas din capitalul romanesc.


De altfel, Tariceanu observa ca o asemenea ipoteza este sustinuta tocmai de ceea ce s-a intamplat in perioada in care Laura Kovesi a condus DNA. Perioada in care firmele romanesti au fost lichidate prin dosarele penale deschise de DNA patronilor si managerilor acestora, iar capitalul autohton a fost fortat sa lase locul companiilor straine.

Iar noi am adauga, la acest capitol, decoratiile primite de-a lungul anilor de Laura Kovesi din partea unor alte state.

Iata comentariul presedintelui Senatului si liderului ALDE Calin Popescu Tariceanu, postat pe pagina sa de Facebook, marti, 9 iulie 2019:

“Constatare: ca de obicei, in politica europeana ne ducem, din pacate, dupa fenta. Dupa impartirea marilor posturi europene strict intre patru state din Vest, cu Germania si Franta in frunte, am vazut chipuri fericite, la noi, de faptul ca asta ar maximiza, in compensatie, sansele de a avea postul de procuror sef european pentru Laura Kovesi.

Dincolo de faptul ca Vestul nu imi pare deloc interesat in acest moment in a acorda 'compensatii' Estului, ar trebui sa ne punem serios intrebarea daca un asemenea post – presupunand ca l-am obtine – nu e, de fapt, un mar otravit. Mi-e teama ca rolul principal al dnei Kovesi ar fi sa ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atat de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mana si ne-ar bloca cu doua.

Sa reamintim cate firme autohtone au fost lichidate prin suspectarea si anchetarea la nesfarsit a patronilor ori a managerilor?

Sa reamintim cum a fost capitalul romanesc calcat efectiv pe cap si au fost fortati sa lase locul liber pentru investitorii straini care au avut drum presarat cu petale de flori? Asa cum azi romanii afla cum au lovit in subventiile agricultorilor romani deciziile comisarului european Dacian Julien Ciolos, mi-e sa nu descoperim peste ani cum a ingropat procuroarea europeana Kovesi ce a mai ramas din capitalul romanesc.

Vedem unitate cand e vorba sa ni se ia, dar nu vedem unitate cand trebuie sa impunem noi ceva. Asa imi explic dezbaterile subtirele din spatiul public despre ce portofoliu de comisar european ni se va acorda in acest mandat al noii Comisii Europene. Cred ca mai putem prinde un post substantial daca vom conlucra, Guvern-Parlament-Presedinte, si nu ne ducem dupa fenta, spre bucuria altora”.

Accesari:5421