PLESOIANU DESPOAIE CUCUVEAUA – Deputatul Liviu Plesoianu le-a prezentat parlamentarilor europeni “adevarul” despre Laura Kovesi: “A aservit Procuratura romana Serviciului Roman de Informatii. Este un caz unic la nivelul intregii Uniuni Europene!... In seara alegerilor prezidentiale, s-a deplasat impreuna cu directorul SRI si cu prim-adjunctul acestuia la un foarte cunoscut politician, care avea sa devina ministru in doar cateva zile”

Marţi, 12 februarie 2019 16:37 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Parlamentarii europeni continua sa primeasca informatii despre activitatea fostei sefe DNA Laura Kovesi, pe care anumite cercuri de la Bruxelles doresc sa o plaseze in fruntea viitorului Parchet European. Deputatul PSD Liviu Plesoianu (foto) a transmis in cursul zilei de marti, 12 februarie 2019, o scrisoare parlamentarilor europeni. De fapt, este vorba despre o scurta informare despre activitatea Laurei Kovesi.


Precizand ca “adevarul despre Kovesi acesta este si nu altul”, Liviu Plesoianu le cere parlamentarilor europeni ca in momentul in care vor analiza posibilitatea numirii fostei sefe DNA la conducerea Parchetului European sa aiba in vedere doua episoade din trecutul acesteia. Primul se refera prezenta lui Kovesi in sufrageria lui Gabriel Oprea in noaptea alegerilor din 2009, alaturi de sefii SRI, si de refuzul acesteia de a se prezenta in Parlament pentru a da explicatii in legatura cu acest moment, refuz care s-a numarat printre cauzele care au condus la revocarea sa din functie. Al doilea priveste semnarea de catre Kovesi a protocolului cu SRI in anul 2009, protocol prin care, acuza Plesoianu, a aservit parchetele Serviciului Roman de Informatii.

Prezentam informarea pe care deputatul PSD Liviu Plesoianu a transmis-o parlamentarilor europeni:

“Pentru ca adevarul despre Kovesi acesta este si nu altul, le-am trimis azi acest mesaj tuturor membrilor Parlamentului European:

Unul dintre candidatii pentru functia de Procuror-sef european s-a intalnit in secret cu sefii Serviciului Secret, in seara alegerilor prezidentiale din 2009, acasa la un foarte cunoscut politician...

In clipa in care veti fi tentat(a) sa apasati pe buton pentru a o alege pe doamna Kovesi Procuror-sef european, sa va amintiti urmatoarele doua lucruri extrem de grave:

1. In seara alegerilor prezidentiale din anul 2009, in calitate de Procuror General al Romaniei, doamna Laura Codruta Kovesi s-a deplasat impreuna cu directorul Seviciului Roman de Informatii si cu prim-adjunctul acestuia acasa la un foarte cunoscut politician, care avea sa devina ministru in doar cateva zile. La intalnire au participat si alti politicieni si consultanti politici. Doamna Kovesi (Procuror General) si primii doi oameni ai serviciului secret (George Maior si Florian Coldea) fusesera numiti in functie de Presedintele Basescu, cel care candida pentru un nou mandat. Toti politicienii si consultantii care au participat la intalnire se aflau in tabara Presedintelui Basescu. Omul politic (Gabriel Oprea) in casa caruia avea loc intalnirea secreta, in ziua alegerilor prezidentiale, avea sa devina ministru al Apararii Nationale in doar cateva zile de la realegerea Presedintelui Basescu.

Informatiile sunt publice si vi le comunic in calitate de membru al Comisiei parlamentare de ancheta care a investigat alegerile prezidentiale din anul 2009. Informatia privind participarea doamnei Kovesi la acea intalnire secreta, precum si Deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei in privinta refuzului doamnei Kovesi de a participa la audierile Comisiei de ancheta au constituit temei pentru revocarea acesteia din functia de Procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

2. Ca Procuror General al Romaniei, doamna Laura Codruta Kovesi a semnat un protocol secret de colaborare cu Serviciul Secret. Protocolul secret dintre Parchetul General si Serviciul Roman de Informatii a fost semnat de doamna Laura Codruta Kovesi (Procuror General) si de domnii George Maior (Director SRI) si Florian Coldea (prim-adjunct SRI). Protocolul secret, despre care s-a aflat abia in anul 2017, a fost recent declarat neconstitutional de Curtea Constitutionala a Romaniei. Prin acest protocol secret, cu incalcarea legislatiei si a Constitutiei, doamna Kovesi a aservit Procuratura romana Serviciului Roman de Informatii. Este un caz unic la nivelul intregii Uniuni Europene!

Avand in vedere toate cele de mai sus, va intreb:

Sa presupunem ca in spatiul public din tarile pe care cu onoare le reprezentati s-ar afla ca Procurorul General al tarii dumneavoastra s-a deplasat in seara alegerilor prezidentiale acasa la un om politic care avea sa devina ministru in cateva zile, intr-un loc unde mai erau si alti politicieni, consultanti politici, precum si primii doi oameni din serviciul secret. Toti - fie numiti de Presedintele care candida pentru un nou mandat, fie politicieni aflati in tabara acestuia... Sa presupunem apoi si ca s-ar afla, dupa opt ani, ca acelasi Procuror General a aservit Procuratura serviciului secret, printr-un protocol secret, semnat impreuna cu sefii serviciului secret. Acel Procuror General despre care ati afla acea informatie ar avea sustinerea dumneavoastra pentru a ocupa functia de Procuror-sef european?

...Indiferent de deciziile politice care se iau la nivel european, ca inalt reprezentant al intereselor cetatenilor europeni, am convingerea ca veti simti gravitatea acestor informatii in clipa in care veti oferi votul dumneavoastra pentru investirea in functie a Procurorului-sef european.

Liviu Plesoianu,

Deputat, Parlamentul Romaniei

Membru al fostei Comisii de ancheta cu privire la alegerile din anul 2009”.

Accesari:3273