PREMIERUL ROMANIEI L-A NENOROCIT PE TIMMERMANS – Viorica Dancila ii calca in picioare pe #rezistentii din Parlamentul European: "In ce fel a aparat MCV cetatenii romani de incalcarea grava a drepturilor lor? Nu am vazut nimic despre incalcarile drepturilor omului, despre protocoalele secrete... Cer oficial sa ni se spuna cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele si a omis, din neglijenta sau cu rea-credinta, aceste realitati de neconceput in UE! MCV si-a ratat menirea!"

Miercuri, 3 octombrie 2018 12:23 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Prim-ministrul Viorica Dancila (foto) a oferit Romaniei si Europei o lectie de demnitate si curaj pentru apararea valorilor si intereselor Statului roman in fata puterilor straine care vor nu doar sa dicteze masurile de adoptat in ce priveste sistemul judiciar din Romania, dar vor sa intervina brutal in modul de legiferare si de conducere a Romaniei. Dupa discursul plin de naduf si patima al prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, premierul Viorica Dancila a luat cuvantul pentru a vorbi in cele 5 minute care i-au fost alocate in cadrul dezbaterii organizate in Plenul Parlamentului European avand ca tema Romania si Legile Justitiei, modificarile la Codurile penale, dar si protestele din 10 august 3018 din Piata Victoriei.


Spre deosebire de Frans Timmermans si altii care au urmat dupa acesta, ale caror principii si idei sunt identice cu ale gruparilor #rezist, Viorica Dancila nu a prezentat sloganuri si declaratii sablon, ci a vorbit deschis despre realitatea din Romania, demascand astfel tentativele sustinarilor #rezist de a pune o anatema asupra Statului Roman. Vorbind despre modificarile legislative din Romania, Dancila a subliniat ca acestea nu se fac pentru MCV, pentru magistrati sau politicieni, ci pentru cetateni, ca beneficiari ai masurilor din Parlamentul European sau din parlamentele nationale.

In aceasta nota, Viorica Dancila a taxat atitudinea liderilor europeni care au afirmat ca efectele modificarilor legislative din Romania se vor vedea in viitorul MCV, premierul Romaniei intrebandu-se astfel retoric "in ce fel a aparat MCV cetatenii romani de incalcarea grava a drepturilor lor?" Intrebarea Vioricai Dancila, arata aceasta, vine in conditiile in care "in rapoartele MCV s-a vorbit mult despre institutii, despre numirile de magistrati, despre lupta anticoruptie", dar nu si despre "incalcarile drepturilor omului, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informatii si institutiile din justitie".

In acest context, premierul Romaniei Viorica Dancila a subliniat ca exista hotarari judecatoresti care demonstreaza modul in care s-au falsificat probe, interceptari si transcrieri ale inregistrarilor pentru a crea vinovatii, insa aceste lucruri nu apar in rapoartele MCV. Din acest motiv, Viorica Dancila a solicitat public sa se spuna "cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele si a omis, din neglijenta sau cu rea-credinta, aceste realitati de neconceput in Uniunea Europeana!?"

Premierul Romaniei a vorbit si despre cei peste 3.000 de magistrati care au fost cercetati de DNA in ultimii 4 ani, dar si despre magistratii care in acest timp au fost inlaturati din functii pe dosare facute la comanda, doar pentru ca nu au raspuns unor comenzi.

Prezenta in continuare discursul primului ministru Viorica Dancila in Parlamentul European:

"Stimati europarlamentari,

In numele Romaniei va multumesc pentru invitatie. Spun de la inceput ca nu am venit sa dau socoteala. Am venit pentru ca va pretuiesc si va respect. Cer insa aceeasi pretuire si acelasi respect pentru poporul roman pe care il reprezint.
Incep cu o intrebare esentiala: Pentru cine vrem sa construim un sistem de justitie viabil in Romania? Pentru MCV? Pentru institutii? Pentru magistrati? Pentru politicieni? Evident ca nu!

Trebuie sa facem o justitie corecta pentru cetateni! Ei sunt beneficiarii masurilor din Parlamentul European sau din parlamentele nationale! De la cetateni trebuie sa inceapa orice discutie! Justitia trebuie sa fie garantia ca legile si drepturile cetatenesti sunt respectate, iar cine le incalca va fi sanctionat!
Este legitim sa ne intrebam: in ce fel a aparat MCV cetatenii romani de incalcarea grava a drepturilor lor? In rapoartele MCV s-a vorbit mult despre institutii, despre numirile de magistrati, despre lupta anticoruptie. Este foarte bine! Dar nu am vazut nimic despre incalcarile drepturilor omului, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informatii si institutiile din justitie.

In baza acestor protocoale, milioane de romani s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete, in numele luptei anticoruptie.

Exista decizii judecatoresti care arata cum s-au falsificat probe, cum s-au modificat transcrierile unor interceptari pentru a crea vinovatii sau cum erau santajati martorii pentru a depune marturii mincinoase.

Nimic despre aceste lucruri in rapoartele MCV. Asta inseamna ca acest mecanism si-a ratat menirea pentru care a fost creat. Si cer oficial sa ni se spuna cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele si a omis, din neglijenta sau cu rea-credinta, aceste realitati de neconceput in Uniunea Europeana!

Daca suntem sinceri, de la aceste abuzuri grave trebuie sa incepem, pentru ca au loc pe teritoriul Uniunii Europene.

Comisia de la Venetia spunea ca „in sistemul sovietic, parchetul a reprezentat un mijloc puternic de a controla puterea judecatoreasca”.

In ultimii 4 ani, peste 3.000 de magistrati au fost cercetati de DNA. Practic, jumatate dintre magistratii din Romania au avut, ani de zile, dosare, prin care, probabil, au fost influentati sa dea solutii stabilite in afara salii de judecata. Nu o spun doar eu, o spun cu multa ingrijorare asociatiile de magistrati din Romania.

Prin astfel de dosare contrafacute, au fost inlaturati din functie un judecator al Curtii Constitutionale, un vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, patru judecatori ai Inaltei Curti, mai multi judecatori de instante superioare, un procuror general, un sef de parchet superior. In final, toti au fost achitati sau dosarele au fost clasate. Dar ei au fost inlaturati!

Noile legi ale justitiei le redau judecatorilor independenta. Niciun decident politic nu mai intervine in numirea si revocarea judecatorilor. Independenta e totala, nicidecum restransa. si va asigur ca avem buna-credinta si vom tine cont de recomandarile Comisiei de la Venetia.

Exista totusi si o parte buna a acestei intalniri.

Astazi v-am informat pe toti, oficial, despre abuzurile din Romania.

De acum, nu se mai pot ignora aceste lucruri. Nu se va mai putea vorbi despre Justitia din Romania fara a se vorbi si despre aceste abuzuri, doar daca se face un joc politic fara nicio legatura cu justitia.

Intrebati-va de ce vi s-au ascuns aceste lucruri! De ce nu v-au spus nimic, daca totul era legitim si legal? Puneti-va aceste intrebari inainte de a ridica piatra impotriva Romaniei.

Despre mitingul din 10 august voi spune doar cateva cuvinte.

Vad ca este acuzata Jandarmeria Romana pentru ca a intervenit la un miting neautorizat, impotriva unor manifestanti violenti, care au incercat sa ocupe cladirea Guvernului. Nu am vazut aceeasi pozitie fata de evenimentul de saptamana trecuta de la Bruxelles sau fata de alte mitinguri din Franta, Spania, Germania, Marea Britanie, cand fortele de ordine au intervenit cu exact aceleasi mijloace si cu aceleasi proceduri ca cele folosite in Romania.

Nu pot accepta sub nicio forma ca Jandarmeria Romana sa fie acuzata de actiuni si proceduri practicate peste tot in Europa!

In final va cer urmatorul lucru: Nu interziceti Romaniei ceea ce este permis in alte state ale Uniunii si nu permiteti ca in Romania sa se intample lucruri de neacceptat in alte state membre! Vrem sa va fim parteneri, dar vrem sa va fim parteneri egali.

Nimeni, niciodata nu va putea intoarce Romania din parcursul sau european.
Va multumesc!"

Accesari:8717